Hur man kan rengöra knappsvampar

Knappsvampar är en hård svamp som går bra med en mängd olika livsmedel. Oavsett om du äter dem fräscha eller förbereder dem i en kokad måltid är det viktigt att du arbetar med ren produktion. För att få din knapp svampar så obefläckade som möjligt, borsta och skölj bort någon uppenbar smuts från ytan. Om du vill få dina svampar extra ren, försök att peeling det yttre skiktet av huden från varje svamp. Med lite prep-tid är du redo att njuta av ren, välsmakande knappsvamp!

Steg

Del 1 av 2:
Avlägsna eventuell smuts
  1. Bild med titeln Clean Button Svampar Steg 1
1. Borsta bort någon synlig smuts med en pappershandduk om du äter svampen råa. Ta en torr pappershandduk och gnugga några dammiga eller grymma fläckar på svampen. Fortsätt torka tills all smuts är borttagen. När du arbetar, lägg undan en ren skål eller panor så att du kan skilja de rena svamparna från de smutsiga.
  • Om du inte vill använda en pappershandduk, försök använda en konditorier eller fingertopparna istället.
  • Eftersom de lätt kan absorbera fukt, vill du inte ha dina råa svampar att vara fuktig när du använder dem som en sallads topper. På grund av detta är det bättre att torka av dina svampar istället för att skölja dem.
  • 2. Gnid varje svamp i en panna med kallt vatten om du planerar att laga dem. Fyll en bred, cirkulär panna åtminstone halvvägs med kallt vatten. Ta varje enskild svamp och placera den under vattnet för att få det att suga. Nästa, gnugga dina fingrar i korta, släta motioner längs locket och stammen för att bli av med någon uppenbar smuts och andra fläckar. När du har slutat skölja och skrubba dina svampar, sätt dem åt sidan på en ren tallrik.
  • Du kan se små, tunna bitar av svamphud faller vid den här tiden. Oroa dig inte - det är bara ett tecken på att din knapp svampar blir rena.
  • Bild med titeln Clean Button Svampar Steg 3
    3. Skölj svamparna under kallt vatten innan du lagar mat med dem. Ställ in alla smutsfria svampar i en panna, skål eller kolv för att hålla dem på ett ställe. När du håller skålen över diskbänken, sätt på kranen så att svampen kan doused med kallt vatten. Flytta behållaren av svamp i en cirkelrörelse så att alla svampar blir jämnt sköljda.
  • Eftersom kokta svampar kommer att utsättas för andra ingredienser, spelar det ingen roll så mycket om de är lite fuktiga går in i matlagningsprocessen.
  • Om du vill kan du stoppa städprocessen här. Vissa människor ser inte behovet av att skala bort några svampskinn, och det är helt bra.
  • Del 2 av 2:
    Peeling bort huden
    1. Nypa och ta bort stammarna om du inte vill använda dem. Kontrollera ditt recept och bestämma om receptet behöver hela knappen svamp eller bara kepsarna. Om din maträtt inte behöver några svampstammar (eller om du bara föredrar att ta bort dem), känner du dig fri att bli av med dem. Använd din tumme och pekfinger för att ta tag i stjälken, ta sedan ut det med ett fast drag. Om stammen vägrar att Buda, försöker vrida det lite.
    • Om du vet från Get-Go som du inte behöver behöver din svampstammar, var god och ta bort och kasta dem innan du torkar av smuts.
  • 2. Börja peeling bort huden från svampkåpan med en kniv. Använd en kniv med ett kort blad för att pry bort huden från kanten av knappen Mushroom Cap. Leta efter de speciellt rynkande sektionerna av svamphud längs kurvan mellan locket och stjälken. Med knivens blad, börja peeling av huden från locket.
  • Du kan också använda fingrarna för att avlägsna den yttre huden.
  • 3. Arbeta i sektioner, gå i en cirkel när du tar bort huden. Fortsätt att peeling iväg den yttre huden på knappen svamp med fingertopparna eller knivens blad. Notera att huden förmodligen kommer i triangulära bitar. Fortsätt att ta bort huden tills hela yta på knappen svamp är vit.
  • När skalas, kommer vita knapp svampar att se ut som chunks av mozzarellaost.
  • Bild med titeln Clean Button Svamp Steg 7
    4. Skära bort huden från svampen stammar för att bli av med smuts. Om du har bestämt dig för att hålla svampstammarna bifogade, använd samma peelingteknik för att ta bort huden. Till skillnad från kepsarna kommer huden att skala från stammarna i tunnare, mindre bitar. När en svamp är helt skalad, sätt den åt sidan i en separat behållare.
  • Bild med titeln Clean Button Svampar Steg 8
    5. Förvara knappen svamp i sin ursprungliga förpackning. Håll knappen svamp färska genom att placera dem tillbaka i sin ursprungliga kartong. Eftersom alla svampar har absorberat lite vatten i sköljnings- och peelingprocessen, försiktigt sätta in kartongen med plastfolie. Försök att sätta ihop behållaren upp ganska tätt, men håll det lös nog så svampen har utrymme att andas.
  • Till exempel, när du trycker på plastfolien med fingret, borde det inte vara styvt. Istället borde det vara lite "ge" till det.
  • Visste du? Svampar frigörar naturligtvis en produkt som kallas etylengas. På grund av detta är det viktigt att hålla någon behållare eller påse med knappsvampor lös så att denna gas kan släppas ordentligt.

    Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande