Hur man blir en järnkock

Vänd mot de bästa kockarna under trycket av en levande publik i köksstadion är ingen lätt prestation. Om du vill öka dina odds för att komma på järnkocken och konkurrera med det bästa, måste du ha karisma och bli känd i den kulinariska världen först. När du har erfarenhet och berömd, kan du komma i kontakt med showens producenter och ansöka om att tävla på showen. Med tid, engagemang och skicklighet kan du bli en legendarisk järnkock!

Steg

Metod 1 av 3:
Komma på den traditionella järnkocken
  1. Bildtiteln blir en järnkock Steg 1
1. Håll en utkik efter gjutsamtal. Matlagningskonkurrens visar att du tittar på kan hålla regelbundna gjutningsanrop för nya årstider. Du kan hitta information om casting call på showens hemsida eller de kan göra ett tillkännagivande om sociala medier.
  • Bildtiteln blir en järnkock Steg 2
    2. Ansök om att komma på olika matlagningsprogram. Järnkockkonkurrenter är mest kända kockar som har tävlat på andra shower eller egna flera framgångsrika restauranger. När du har hittat ett öppet casting-samtal, fyll i en applikation eller skicka casting Director ett e-postmeddelande. Du måste fylla i en applikation och ge showens producenter din personliga information, erfarenhet och alla relevanta sociala medier eller webbplatser.
  • TV-matlagningskonkurrenser inkluderar toppkock, masterkock, hackad, slå Bobby Flay och Cake Wars.
  • Du kommer sannolikt att behöva skicka in headshots och video tillsammans med din ansökan.
  • Bildtiteln blir en järnkock Steg 3
    3. Injicera drama i din prestation i tävlingen. Smack Talk och skapa spänning och rivalitet bland dina motståndare. Ju mer konflikt och drama du skapar, desto mer intressant och minnesvärt kommer du att vara. Detta kan uppmärksamma en järnkockproducent eller gjutchef.
  • Bobby Flay mötte mot Iron Chef Masaharu Morimoto fyra gånger innan de var inbjudna att bli en järnkock själv. I sin första kamp sprang Flay på bordet för att utropa sin spänning, men Morimoto tyckte att det var respektlöst. Detta skapade mer drama.
  • Förutom sitt ansikte har Flay ett antal framgångsrika restauranger över U.S. och vann en Michelin-stjärna 2008.
  • Bildtiteln blir en järnkock Steg 4
    4. Fråga producenter från andra shower för att ansluta dig till järnkockproducenter. När du konkurrerar och vinner andra visar på nätverket, se till att du sparar kontaktinformation för de personer du arbetar med. De kan känna till någon som arbetar på järnkocken eller kan känna rätt person att skicka informationen till. Det finns vanligtvis inga öppna auditioner eller applikationer för att tävla på järnkocken.
  • Du kan behöva vinna flera televisionskonkurrenser för att kunna övervägas för Iron Chef Show.
  • Bildtiteln blir en järnkock Steg 5
    5. Titta på en inbjudan att tävla. När du har en diskussion med producenter kan de nå ut till dig för att tävla på showen. Detta kommer bara att hända om du har kompetens och erfarenhet att övervägas. Detta kan komma genom verklig kulinarisk industriupplevelse eller genom att vara på matlagning visar ofta. Nätverk med stora namn i branschen kan ge dig det förhållande du behöver tvinga i tävlingen.
  • Medan du slår en järnkock kan öka dina chanser att bli inbjudna att bli en, garanterar det inte att du blir en järnkock.
  • Metod 2 av 3:
    Vinnande järnkock tävlingshow
    1. Bildtiteln blir en järnkock Steg 6
    1. Öva att laga en mängd ingredienser med olika tekniker. Både "Iron Chef Gauntlet" och "nästa järnkock" kasta utmaningar och hinder framför konkurrenterna. Arbeta med olika och ovanliga proteiner som urchin eller sena bara om det finns en utmaning som kräver att du använder den. En mängd olika matlagningstekniker kommer att imponera på domarna och kan ge dig en kant i tävlingen.
    • Några grundläggande matlagningstekniker inkluderar flambéing, poaching och braising.
    • Om du lagar ett protein på ett icke-traditionellt sätt, kommer det att fånga domarna.
  • Bildbeteckningen blir en järnkock Steg 7
    2. Göra mat domarna gillar att slå dina konkurrenter. Det enda sättet att vinna tävlingen är att vinna varje enskild utmaning tills alla andra konkurrenter elimineras.För att vinna måste du gå utöver och laga mat med passion och energi. Maten som du producerar måste vara några av de bästa mat du någonsin har gjort.
  • Bildtiteln blir en järnkock Steg 8
    3. Vinn "Iron Chef Gauntlet" eller "Nästa Iron Chef" -konkurrens visar. Båda visar "Iron Chef Gauntlet" och "Nästa Iron Chef" ger tävlande möjligheten att hävda titeln Järnkocken. Dessa deltagare väljs av nätverket från en pool av begåvade och anmärkningsvärda kockar som har gjort tidigare framträdanden på showen eller äger sina egna restauranger och har massor av erfarenhet.
  • Gjutdirektören kommer att nå ut till tävlande. Det finns ingen öppen applikationsprocess.
  • Bildbetatled blir en järnkock Steg 9
    4. Besegra alla befintliga järnkockar om du är på Iron Chef Gauntlet. Om du lyckas eliminera alla andra konkurrenter har du den sista utmaningen att besegra alla 3 befintliga järnkockar. Om någon av dem eliminerar dig i en utmaning, tjänar du inte titeln Järnkocken. Om du slår alla 3 järnkockar får du ett kontrakt från nätverket och en position som en järnkock.
  • Metod 3 av 3:
    Bygga dina färdigheter och berömd
    1. Bildtiteln blir en järnkock Steg 10
    1. Gå till en kulinarisk skola.I skolan lär du dig att laga mat, göra såser och källa ingredienser. De flesta kulinariska skolor lär också traditionella franska tekniker. Detta ställer grunden du behöver för en karriär i mat.
    • De bästa kulinariska skolorna inkluderar Culinary Institute of America i USA, två Bordelais i Frankrike och Castello di Vicarello i Italien.
  • Bildtiteln blir en järnkock Steg 11
    2. Arbeta som kock. Innan du även kan överväga att bli en järnkock, behöver du verklig erfarenhet som lagar mat i en restaurang. Detta innebär vanligtvis att man tillämpar och får ett jobb som en linje kock innan de befordras till en högre position i köket. Leta efter jobb i ditt område på populära jobbbrädor eller besök lokala restauranger och fråga chefen om de behöver hjälp i köket.
  • Många gånger har du också till uppgift att förbereda och städa köket.
  • Bildtiteln blir en järnkock Steg 12
    3. Bli befordrad till sous kock. Innan du blir en verkställande kock behöver du år av erfarenhet att vara en sous kock, annars känd som den andra i kommandot. Som en sous kock kommer du att bli uppgift att förbereda rätter, hantera personal och beställa leveranser. Det finns många ansvarsområden som en sous kock och alla andra än den verkställande kocken kommer att se dig som deras överlägsna i köket.
  • Bildbetatled blir en järnkock Steg 13
    4. Bli en verkställande kock av en restaurang. När du får erfarenhet av att arbeta i ett kök i ett par år som en sous kock och ha möjlighet att skapa egna recept, kan du ansöka om att bli en verkställande kock. Att vara en verkställande kock innebär att du kommer att ställa in menyn, källa ingredienserna, hantera kockar och skapa recepten för maten. Du måste leda och sätta exemplet för andra människor i köket.
  • Detta är ett otroligt intensivt och stressigt jobb som kräver mycket arbete, engagemang och långa timmar.
  • Bildbeteckningen blir en järnkock steg 14
    5. Äger din egen restaurang. Alla järnkockar som är på showen egna flera restauranger runt om i världen. Att vara i deras kaliber måste du också äga minst en berömd restaurang.
  • Bildbeteckningen blir en järnkock Steg 15
    6. Vinna matlagningsutmärkelser. Utmärkelser som en Michelin-stjärna och James Beard-priset betecknar några av de mest begåvade kockarna och de bästa restaurangerna i världen. Att vinna någon av dessa utmärkelser kommer att öka din beröm som kock och ge dig de referenser du behöver vara på topplagningshower.
  • Det finns också andra utmärkelser du kan vinna från webbplatser som eater och andra lokala och regionala matlagningsutmärkelser.
  • Michelin Star Award-nominerade väljs av besök från en anonym inspektör.
  • För att tjäna en James Beard Award Du eller din restaurang måste nomineras till en. Du kan nominera dig själv.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande