Hur man njuter av skolan

Skolan behöver inte vara ett fängelse. Oavsett om du hittar skolan svårt, tråkigt, eller helt enkelt stressigt, kan du lära dig att göra skolan lättare och mycket roligare. Lär dig några konkreta strategier för att göra skolan enklare, göra vänner och hålla det roligt.

Steg

Del 1 av 3:
Skaffa nya vänner
  1. Bild med titeln Njut av skolan steg 1
1. Hitta din grupp.Att gå till skolan kan vara mycket roligt, ibland.Oavsett om du är i musik, pro brottning eller hästar, hitta några andra barn som du kan prata med och vara vänner med är mycket viktigt. Kom ihåg att en vän är någon som delar ett gemensamt intresse som du.
  • Break Time är en bra tid att göra vänner. Om du ser någon som gör samma sak som du gillar att gå över och säga "Hej". Att prata med människor är ett av de bästa sätten.
  • Oroa dig inte för att vara populär, eller hänger med de populära barnen. Oroa dig för att hänga med vem du gillar, och undvik de människor du inte gör.
  • Försök också få en bästa vän så att du kan få någon som verkligen förstår dig.
  • Bild med titeln Njut av skolsteg 2
    2. Gå med i en efterskolklubb. Ett annat bra sätt att få vänner är att gå med i en formell klubb eller grupp på din skola. Du kan till exempel gå med i musikklubben, schackklubben, och till och med dansklubben. Kolla in de alternativ som erbjuds på din skola och överväga att gå med i en som leder till dina hobbyer.
  • Om ingen av klubbarna låter tilltalande, överväga att starta en på din skola. Till exempel kan du ha en efterskola videospelklubb, eller en magi: samlingsgruppen. När du har kommit med din grupp och bestämt hur det kommer att gynna din skola, måste du hitta en lärare att sponsra den, eller starta det med några vänner.
  • Försök att gå med i en klubb som du inte har något intresse för, för att möta vissa personer kanske du inte träffas normalt. Även om du inte är en bra sångare, försök att göra skolkören arbete för dig. Använd det som en chans att umgås och göra vänner.
  • Bild med titeln Njut av skolsteg 3
    3. Prova en lagsporter. Vissa skolor erbjuder lagsporter som gör att du kan tävla mot andra skolor och göra vänner med dina medstudenter. De flesta av eleverna har aldrig spelat förut, så det är mer eller mindre ett jämnt spelfält på de flesta skolor. Fotboll, spår och fält, basket och fotboll kan alla göra skolan lite roligare.
  • Om du inte vill spela sport, överväga att delta i spelen och cheering på ditt lag med dina vänner. För det mesta kan du komma in gratis, och det kan vara ett bra sätt att göra nya kompisar.
  • Sport är inte för alla, och studenter överför ibland behovet av att spela sport. Det kan vara ett bra sätt att lära sig färdigheter, göra vänner och ha kul, eller det kan vara en onödig källa till stress. Det rekommenderas inte att spela spel som lägger till din stress-bara spel som du tycker om.
  • Bild med titeln Njut av skolan steg 4
    4. Slappna av. Du kan ta ett praktiskt skämt personligen och få dina känslor skadad, eller du kan skratta av och börja planera ditt svarskämt och göra det till en episk. Ett sätt att få vänner är mindre allvarliga i skolan och lär sig att skära lossna då och då. Skolan borde inte vara din dungeon. Det kan vara ett bra ställe att ha kul också. Förvänta dig att du har kul och du börjar ha kul och göra vänner.
  • Barn gillar att vara vänner med barn som verkar roliga och roliga, inte barn som verkar allvarliga eller arga. Om du vill göra vänner, bör du vara lös och bekväm.
  • Del 2 av 3:
    Hålla det roligt
    1. Bild med titeln Njut av skolsteg 5
    1. Psch själv upp varje dag. Du kan vakna varje morgon med en dålig attityd och varje morgon blir en dålig dag. Eller du kan veva upp några energiska låtar, äta en frukost med mästare och göra din skoldag episk. Om du bestämmer dig för att din dag blir kul, kommer det troligen att vara.
    • Välja "gå upp" sången att lyssna på varje morgon före skolan. Du kan även ibland ställa in ett larm på din telefon eller klockradio för att spela en viss sång, så att det första du hör på morgonen kan vara den melodi som ger dig energi och gör dig lycklig. Glöm det irriterande summer.
    • Försök att äta en bra frukost varje dag, för att se till att du har energi att komma igenom dagen. Fokusera på friska frukter och hela korn, undviker alltför bearbetade och söta saker som popters eller sockerbombspannmål. Du kan till exempel äta ett äpple.
  • Bild med titeln Njut av skolsteg 6
    2. Personifiera dina skoluella saker. Om det gör dig lyckligare och bekvämare med din miljö, försök dekorering din ryggsäck, bindemedel, anteckningsbok, skåp och andra leveranser som behövs för skolan. Använd klistermärken, glitterpennor, ditt favoritbands emblem eller andra saker för att göra dina skolor lite roligare att bära med dig.
  • Bild med titeln Njut av skolsteg 7
    3
    Bära kläder som får dig att må bra. Trender går in och ut, så det är svårt att säga vad de coolaste kläderna kommer att vara på en viss tidpunkt. Men att njuta av skolan betyder inte nödvändigtvis att ha det senaste och det största köpcentret. Bära kläderna som du känner dig bekväm och kläderna som låter dig skära och ha kul i skolan.
  • Om det hjälper, planera dina skolkläder natten innan, så du kan se till att du har allt du behöver, rena och redo att gå, för morgonen. Lär dig att göra tvätten själv så att du inte behöver oroa dig för huruvida din favoritskjorta är ren.
  • Bild med titeln Njut av skolan steg 8
    4. Låt dig dagdrömma då och då. Det är ett faktum: Ibland kommer skolan att vara tråkig. Du måste sitta genom några föreläsningar och medan du är borta några tråkiga timmar att vänta. Du kan använda din fantasi för att göra det roligare, men!
  • Föreställ dig skolan som en RPG med dig på roret, eller en historia skrivs med dig som både författare och huvudperson. Kasta dig som ett hemligt medel, skickat till skolan för att rapportera tillbaka på dessa lokala ungdoms verksamhet. Hitta något sätt att lägga till lite krydda till tråkighet.
  • Del 3 av 3:
    Göra skolan enklare
    1. Bild med titeln Njut av skolsteg 9
    1. Håll dig organiserad. En av de mest stressiga och frustrerande delarna av skolan kan se till att du har allt som du ska ha. Var är din engelska läxa? Var är den matteuppdraget? Är din penna skarp? Ju mindre du behöver oroa dig för dessa små saker, desto mer kan du fokusera och njuta av skolan. Var beredd på klass och allt blir lättare.
    • Få ett bra bindemedel för att organisera dina anteckningar och läxa uppdrag. Sätt varje viktigt dokument i det när du tar emot det, och rengör det regelbundet så skräp som inte bygger upp. Om du har en massa gamla uppdrag där, kasta dem ut.
    • Håll en läxa journal, eller håll en daglig planerare uppdaterad. Gör det så att du aldrig kommer att bli avskräckt med en läxa uppdrag du glömde. Håll Stäng spår av Datum så att du stannar i spelet.
  • Bild med titeln Njut av skolan steg 10
    2. Ta det lugnt på dina lärare. Lärare är som studenter: vissa är stora, och vissa är mindre än stora. Men lärare är alltid de som är ansvariga för klassrummet, och även om du känner dig frustrerad eller uttråkad i klassen, bör du välja att vara snäll mot dina lärare, och chansen är att de kommer att vara trevliga tillbaka till dig. Det gör allas dag en hel del lättare.
  • Det kan tyckas som att prata i klassen och skära upp med dina vänner medan läraren pratar kommer att göra klassen roligare, men på lång sikt kan det göra det mycket mer stressigt och tråkigt med en dålig klass och en internering.
  • Om du har en "rykte" På din skola för att vara en clown eller troubleaker, kan du ha en uppförsbacke, men du kan fortfarande göra en förändring. Vänta efter klassen och berätta för din lärare att du försöker och du vill göra bättre. Fråga din lärare hur du kan göra bättre i klassen och undvika att komma i trubbel. Han eller hon kommer att bli imponerad på det sättet.
  • Bild med titeln Njut av skolsteg 11
    3. Budget din tid mer effektivt. Läxor kommer att vara mycket mindre av en börda om du sparar tillräckligt med tid för att få det färdigt. Eliminera oro och stress av läxor genom att börja det tidigt och få det gjort snabbt istället för att vänta till sista minuten. Skulle inte morgonen innan skolan var mycket mindre stressig om du inte krypterade för att avsluta ditt arbete? Skulle inte skoldagen vara roligare utan att oroa dig för att du får en dålig klass?
  • Säg att du har en månad innan du behöver vända dig i ett stort projekt. Du kan lägga allt från till den sista natten, eller du kan spendera 30 minuter på ditt projekt varje natt. Det tar inte mycket mycket tid, men det är mycket mindre stressigt än att slutföra sex timmars arbete rakt i sista minuten.
  • Bild med titeln Njut av skolsteg 12
    4. Be om hjälp om du har problem med läxor. Om du kämpar i skolan, försök inte ta det på dig själv. Gör det enkelt. Be om hjälp i skolan genom att gå med i en efterskolstudiegrupp, eller gå till handledningscentret om din skola har en.
  • Fråga dina föräldrar eller äldre syskon för hjälp. Eftersom de sannolikt har gått igenom samma ämnen i skolan som du gjorde, kommer de att vara en stor hjälp. Använd din familj som en resurs för hjälp med skolämnen.
  • Fråga din lärare om du kan stanna 10-15 minuter efter skolan för att ställa några frågor om dina läxor, om du är generad att fråga under klassen. Det är alltid bättre att fråga än att vara förvirrad.
  • Bild med titeln Njut av skolsteg 13
    5
    Bestäm om du behöver en mer utmanande skola. Om du känner dig uttråkad och oinspirerad i skolan, eller blir dåliga kvaliteter och verkar, kan det vara för att du inte utmanas av materialet. Skolan kan vara roligare om det var utmanande ditt sinne mer med engagerande material som är närmare dina intressen. Utforska alternativen i ditt område och överväga att byta till en alternativ skola eller ta reda på om du kan kvalificera dig för att hoppa över en betygsättning eller inte.
  • Privata skolor kan vara dyra, men du kan också kvalificera dig för stipendier eller ekonomiskt stöd. Du kommer aldrig veta förrän du får reda på vilka alternativ som finns tillgängliga i ditt område.
  • Om dina föräldrar är ovilliga att utforska alternativen med dig, prata med din vägledare eller en lärare som du klarar av. Berätta för dem hur du känner och ber om hjälp.
  • Bild med titeln Njut av skolsteg 14
    6. Undvik distraktioner. Det kan tyckas som att smyga en iPod i din tröja skulle vara ett bra sätt att ha kul i skolan, men det riskerar också att få dig i trubbel och tvinga dig att falla bakom när du inte uppmärksammar. Det kanske inte verkar som det, men det bästa sättet att njuta av de lektioner du lär dig i skolan är att lyssna mer, inte hitta sätt att distrahera dig själv.
  • Det kan låta corny, men låtsas som att det kommer att bli lite riktigt kritisk bit av information i din matematiklärares problem. Låt det inte multiplicera att du lär dig, men komplicerade formler för att bygga robotar. Använd din fantasi för att hitta något sätt att vara fokuserad.
  • Tips

    Sitta med människor som är studious om du kan, det hjälper dig att hålla dig fokuserad om de runt dig är också.
  • Hitta din balans eller rutin och gå med det - gör vad du är bekväm med.
  • Undvik att studera sista minuten före någon typ av test, om testet är stort eller litet. Förberedas minst två veckor före ditt test.
  • När du försöker ta reda på vilken efterskola klubben du borde välja, försök att tänka på vilken man intresserar en och vad du kan begå. Fråga också skoladministrationen hur länge klubbarna är och pratar med dina föräldrar om du kan bo efter skolan.
  • Det hjälper till att vara lite konkurrenskraftig.
  • Gör nya vänner genom att prata med dem om något du båda gillar, eller försök att ge dem en enkel komplimang. Till exempel kan du komplimera din vän på hans eller hennes skjorta.
  • Var snäll i skolan varje dag.
  • Fråga lärarna i ämnen som matematik och vetenskap Vad du kan använda den skickligheten i livet. Till exempel kan fraktioner vara användbara för att ändra mängden portioner i ett recept. Att se hur denna färdighet gör ditt liv enklare kommer att motivera din hjärna för att lagra informationen bättre.
  • Vissa vänner är trevliga nog att få dig lite behandling då och då. Göra vänner med de människor som är generösa!
  • Kom ihåg, även om du inte gillar lektionen, är det alltid något bra om det.
  • När du hittar vänner är bara en lätt tillmötesgående person.
  • Låt inte andra förstöra din dag genom att säga något negativt.
  • Försök inte vara vänner med populära människor om du inte redan är. Du kan tjäna dig själv ett dåligt rykte. Vara vänner med att acceptera och omtänksamma människor istället.
  • Ta med ett objekt som en bok eller några handelskort för lunch eller fritid för att lossna ditt sinne.
  • Personifiera dina tillhörigheter.
  • Det kan tyckas tråkigt eller stressigt vid den tiden, men gör aldrig ditt arbete i sista minuten. Du bör försöka hålla dig före ditt arbete för att lindra stress.
  • Börja skolåret med en bra grupp vänner. De flesta vill ha vänner som kan skratta ibland men vet också när man ska slå sig ner och fokusera. Gör goda vänner.
  • När du hatar skolan, tänk inte på de saker du måste behöva göra som att skriva och arbeta. Tänk på dina vänner och veta att senare i framtiden kommer alla de tråkiga skrivuppgifterna att hjälpa dig att uppnå ditt mål!
  • Ställ in en sängtid och hålla fast vid den. Det hjälper dig att somna.
  • Varningar

    Alltid se upp för personer som kan sträva efter att skada dig eller manipulera dig för sina egna ändamål. Om du känner att folk försöker göra det, är det lämpligt att berätta en pålitlig vuxen.
  • När du dekorerar din ryggsäck, messengerväskor, etc. Utan din föräldrars tillåtelse kan du komma in i stora problem, så du borde fråga först. De påsarna kostar mycket pengar.
  • Använd inte några villkor som kan förolämpa någon eller få dem att ogillar dig.Detta kan få dig i trubbel och kan möjligen leda till upphängning eller sämre.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande