Hur man arrangerar ett kök utan skåp

Oavsett om du valde att skapa ett unikt estetiskt eller ditt kök inte har plats alls för skåp, måste du kompromissa med lagringsutrymme. För att hjälpa till med detta, skissa ut hur du ska ordna köket och bli av med saker som inte passar i din plan. Hitta sätt att skapa ytterligare lagringsutrymme genom att använda väggarna och fyll i ledigt utrymme på golvet. Att räkna ut hur man arrangerar ett kök utan skåp tar lite kreativitet, men det kommer att göra köket en bekvämare plats att arbeta i.

Steg

Metod 1 av 3:
Maximera köksutrymmet
  1. Bild med titeln Ordna ett kök utan skåp Steg 1
1. Mäta hur mycket utrymme essentiella köksobjekt behöver. Välj bara de objekt du vet du behöver hålla i köket, till exempel din favorit kaffemaskin eller mat som du regelbundet håller i lager. Använd ett måttband för att spela in en grov uppskattning av objektets dimensioner. Detta kan vara mödosamt, men det kommer att ge dig en uppfattning om hur man organiserar ditt kök.
  • Till exempel mäta basen av brödrosten för att ta reda på hur mycket diskutrymme det behöver. Det är vanligtvis litet och kan lagras eller omgivet av andra föremål. Glöm inte att det behöver vara nära ett utlopp.
  • Mätning av bänkskivan är också en bra idé. Detta hjälper dig att se hur mycket bänkskiva utrymme du måste arbeta med när du ordnar köket.
  • Bild med titeln Ordna ett kök utan skåp Steg 2
    2. Rensa lagringsutrymme på marken eller väggarna och skissera en plan. Leta efter någon plats där du kan skapa extra utrymme. Flytta något som inte är nödvändigt, till exempel väggdekorationer eller burkar eller lådor på marken, av köket tillfälligt. Med papper och penna, rita en grundläggande skiss av ditt kök för att visualisera ditt perfekt ordnade kök.
  • En av de största fördelarna är vertikalt utrymme. Utan övre skåp finns det gott om utrymme att hänga hyllor och andra lagringsalternativ.
  • Bild med titeln Ordna ett kök utan skåp Steg 3
    3. Lagra de mest användbara föremålen där de är lätta att nå. Vanligen använda föremål, till exempel köksredskap, kan hängas på krokar nära kaminen eller placeras på väggställen. Föremål du använder sällan kan placeras på bakändarna av hyllor eller flyttas till ett annat rum.
  • Använd denna taktik för att ordna mat, också. Till exempel, den jordnötssmörburk du planerar att öppna varje dag kan stanna nära framsidan av en topphylla eller korg. Placera konserverad mat du använder sparsamt i ryggen.
  • Bild med titeln Ordna ett kök utan skåp Steg 4
    4. Kasta ut mat och apparater du inte använder. Maximera ditt utrymme genom att rensa ut eventuell utgått mat. Om en apparat inte passar i din plan kan det vara dags att ge den bort eller donera det till en sparsamhetsbutik.
  • Du kommer inte ha ett skåp där du kan lagra burkar eller lådor och glömma dem. Du måste alltid vara försiktig med vad du samlar i ditt kök och aktivt ta bort vad du inte behöver.
  • Bild med titeln Ordna ett kök utan skåp Steg 5
    5. Flytta överflödiga tillbehör till ett angränsande rum för att rensa utrymme. Installera även hyllor, vagnar och skåp i andra rum för att hålla saker som du inte kan hålla i ett kök. Vänd en garderob till ett skafferi för att ytterligare kompensera för bristen på köksutrymme. Dessa lagringsalternativ är ofta användbara som dekorationer i en matsal.
  • Till exempel är plåtställen bra sätt att lagra och visa tallrikar i matsalen samt köket.
  • Bild med titeln Ordna ett kök utan skåp Steg 6
    6. Organisera räknare och lådutrymme med plastkorgar. Samla upp dina återstående tillbehör och gruppera liknande föremål i behållare. Köpfack i allmänna butiker som Walmart. Dessa behållare passar i djupa lådor eller på bänkskivor, så de är perfekta för att spara utrymme genom att bo organiserat.
  • Till exempel kan du ha en behållare för bröd, en behållare för frukt och en behållare för grönsaker.
  • Metod 2 av 3:
    Skapa lagringsutrymme på väggen
    1. Bild med titeln Ordna ett kök utan skåp Steg 7
    1. Installera hyllor på tomma väggar. Köp hyllor eller skapa din egen genom att montera metallrör till väggen och hängande träbrädor på dem. Placera hyllorna där de övre skåpen skulle vara och använda dem för att lagra något, inklusive tallrikar och glasögon.
    • Kom ihåg att mäta ditt köks väggutrymme först för att köpa eller installera hyllor som passar.
    • Oavsett vad du lagrar här kommer det att vara synligt, så överväga att det är en del av kökets dekorationer.
  • Bild med titeln Ordna ett kök utan skåp Steg 8
    2. Fyll täta hörn med tallrikhållare. Plåtställ är ett annat sätt att vända köksredskap till väggdekorationer och kan köpas hemma dekorationsbutiker. Häng ett ställ genom att skruva den på väggen. Skjut sedan plattorna i spåren på ställen.
  • Plåtställ passar bra i hörn eller på smala väggar där du inte kan passa andra lagringsalternativ.
  • Bild med titeln Ordna ett kök utan skåp Steg 9
    3. Hänga pegboard För organiserad Allmän lagring. Pegbrädor är brädor med förborrade, jämnt åtskilda hål. Montera pegbrädan genom att skruva den på väggen, använd sedan Pegboard-hängare för att hänga allt du vill ha. En pegboard är användbar för att organisera krukor, kokkärl, köksredskap, och till och med hängande knivskärmar.
  • Installera pegbrädan skapar hål i väggen, som kan fyllas med spackling när du tar bort brädet.
  • En gammal dörr med lameller kan också fungera som pegboard. Stå upp det och skruva det på väggen.
  • Bild med titeln Ordna ett kök utan skåp Steg 10
    4. Använd limhakar nära kaminen för att hänga köksredskap. Du kan köpa enskilda krokar eller barer med flera krokar från de flesta allmänna butiker och hembutiker. Skala baksidan av krokarna och tryck sedan på dem mot väggen för att hålla dem på plats. Medan du lagar mat, kan du enkelt nå för redskap som en spatel eller sked.
  • Du kan också hitta krokar eller barer som skruvas in i väggen. Dessa kräver mer arbete att installera, men kommer inte att falla av under tunga vikter.
  • Bild med titeln Ordna ett kök utan skåp Steg 11
    5. Uppstart gardinstång på väggen för att hålla kokkärl. Skruva in gardinstångens fästen i väggen och häng sedan stången på dem. Få några s-formade krokar om de inte var med i stången. Krokarna är användbara för hängande krukor, kokkärl och muggar. Stavarna kan placeras på vilken vägg som helst, inklusive fläckar där du inte har många andra lagringsalternativ.
  • Bild med titeln Ordna ett kök utan skåp Steg 12
    6. Häng gardinstänger ovanför fönster och dörrar för att spara utrymme. Först mäta längden på den största potten eller pannan. Använd den här mätningen för att hänga stången så att krukorna och pannorna inte hindrar fönstret eller dörren. Häng krukorna och kokkärl på S-formade krokar.
  • Allt som hänger för lågt kommer att hindra ljus från att komma in i fönstret eller stöta på huvudet när du går genom dörren, så var försiktig.
  • Bild med titeln Ordna ett kök utan skåp Steg 13
    7. Häng ett takmonterat pottstativ att spara på väggutrymme. Borra hål i takbjälkarna, fäst sedan racket till dem med krokar och kedjor. Justera kedjorna för att höja eller sänka racket till rätt höjd. Använd sedan S-formade krokar för att hänga krukorna och pannorna för enkel åtkomst.
  • Takpottställen fungerar bra över köksöarna och andra utrymmen som du inte går igenom.
  • Metod 3 av 3:
    Hitta mer golvyta
    1. Bild med titeln Ordna ett kök utan skåp Steg 14
    1. Ta med rullande vagnar för mobil lagring. Rullvagnar är överkomliga alternativ på allmänna butiker och heminredningsbutiker. Många av dem har flera hyllor förutom att vara mobil. Placera dessa i täta hörn eller mot en vägg där inget annat passar.
    • Rullvagnar kan lagras i ett annat rum och hjul i köket när det behövs.
  • Bild med titeln Ordna ett kök utan skåp Steg 15
    2. Ställ in markfack för att hålla överflödiga leveranser. Buts finns i olika storlekar och material, så du kan använda dem för att fylla i något utrymme i ditt kök. De är speciellt bra för att skapa utrymme under sänkor, lagringsvagnar, eller någon annanstans kan du passa dem. Förvara konserverad mat eller reservdelar du inte kan passa någon annanstans.
  • Till exempel, köp plastförvaringsburkar i en butik. Alternativt, använd kartonglådor eller träkorgar.
  • Bild med titeln Ordna ett kök utan skåp Steg 16
    3. Ta med en mobil ö för att fylla utrymme i mitten av köket. Mobila öar liknar rullande vagnar och kan köpas på allmänna butiker och heminredningsbutiker. Öns övre yta är en bänkskiva. De flesta öar har också lådor eller lagringshyllor under det för extra lagringsutrymme.
  • Liksom rullande vagnar har mobilöarna hjul, så de kan flyttas till ett annat utrymme för förvaring. Men de är vanligtvis större än vagnar och menade att vara kvar i mitten av ditt kök.
  • Bild med titeln Ordna ett kök utan skåp Steg 17
    4. Placera staplar hyllor för att lägga till mer diskutrymme. Förlänga benen på hyllorna och stapla dem ovanpå varandra på disken. De är fantastiska för att hålla något för snabb åtkomst, till exempel stora skålar och kokkärl. Hyllorna kommer att ge vertikalt utrymme i ditt kök medan du fortfarande lämnar utrymme för bänkskivor som mikrovågor och skärbrädor.
  • Tips

    Ditt kök kan vara mycket begränsat på rymden. Ta detta som ett tillfälle att lagra färre leveranser och rensa regelbundet vad du inte behöver.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande