Hur man arrangerar rätter i köksskåp

Ha en organiserad Köket är viktigt för att driva det effektivt. Oavsett om du lagar mat eller bara får frukost innan jobbet, fungerar sakerna mer smidigt om du har dina rätter välorganiserade i dina köksskåp. Rensa onödiga rodnad och organisera dina rätter enligt hur du använder dem. Om du använder öppna skåp eller hängande porslin på väggarna, överväga att gruppera dem med färg, storlek och design för en attraktiv visning.

Steg

Metod 1 av 4:
Rensa röran
  1. Bild med titeln Ordna rätter i köksskåp Steg 1
1. Gör en inventeringskontroll. Separera dina rätter i högar. Sätt dina dagliga bruksrätter tillsammans. Grupp speciella tillfällen diskar separat.Krukor och kokkärl ska gå i en annan grupp. Separera dina koppar också.
  • Bild med titeln Ordna rätter i köksskåp Steg 2
    2. Bestäm hur många rätter du verkligen behöver. Håll tillräckligt med rätter i ditt kök för att mata din familj eller en liten samling. Du borde ha tillräckligt med koppar, tallrikar (stora och små), skålar, muggar och silver för två dagar av måltider för din familj. Förpackning försiktigt upp resten av dina rätter och förvara dem i ditt garage eller ett annat område i ditt hem. Göra en plan för att bli av med resten.
  • Bild med titeln Ordna rätter i köksskåp Steg 3
    3. Kassera objekt som du inte använder. Kasta bort trasiga föremål. Packa upp överflödiga bitar - som för många kaffe muggar eller plastkoppar, behållare utan lock eller lock som inte längre matchar behållare och saker du aldrig kommer att använda. Detta inkluderar saker som inte fungerar bra eller du gillar inte bara. Donera alla de saker du har packat upp.
  • Metod 2 av 4:
    Organisera dina dagliga rätter
    1. Bild med titeln Ordna rätter i köksskåp Steg 4
    1. Håll dina dagliga rätter tillgängliga. Sätt dina dagliga rätter nära diskmaskinen om du kan. Detta gör det lättare att sätta dem bort. Du kan också hänga en dekorativ och stark matrutor över diskbänken och lagra dina rätter där.
    • Försök sätta ett tallrikställ över diskbänken. Oroa dig inte för att det blockerar ljuset från ett fönster - ljuset kommer att filtrera genom det öppna stället.
  • Bild med titeln Ordna rätter i köksskåp Steg 5
    2. Sätt dagliga rätter på nedre hyllor. Håll dina dagliga rätter inom räckhåll på nedre hyllor i dina skåp. Sätt in glidhylla arrangörer eller kabinettriser för att få tillgång till dem ännu enklare. Eller organisera dina tallrikar i ett upprättställ så att du snabbt kan ta bort dem från skåpet.
  • Bild med titeln Ordna rätter i köksskåp Steg 6
    3. Håll dina dagliga rätter nära till hands i Pullout-lådor. Organisera djupa lådor med pinnar eller skålhållare för att separera disken och hålla lådorna ordnade. Välj eller installera lådorna nära diskmaskinen. Förvara din dagliga bestick och koppar i närliggande lådor eller skåp.
    Expertips
    Robert Rybarski

    Robert Rybarski

    Organisationsspecialistrobert Rybarski är en organisationsspecialist och mede ägare av erövring av rubbning, ett företag som anpassar garderober, garage och plantage fönsterluckor för att säkerställa organiserade bostäder och livsstilar. Robert har över 23 års konsult- och försäljningserfarenhet inom organisationsindustrin. Hans verksamhet är baserad i södra Kalifornien.
    Robert Rybarski
    Robert Rybarski
    Organisationsspecialist

    Vår expert samtycker till: Sätt dina tallrikar i lådor så att du kan stapla så många som du behöver utan att behöva lägga dem i ett högskåp. Du kan också lägga dina dagliga rätter på nedre pantryhyllor för snabb åtkomst.

  • Bild med titeln Ordna rätter i köksskåp Steg 7
    4. Använd Open Shelving. Förvara dina dagliga föremål i öppna hyllor för att göra det lättare att ta tag i. Försök att installera tunga köksställ om du inte har öppna hyllor. Du kan också bygga en färdig att montera hyllenhet. Förvara tyngre föremål på nedre rack eller hyllor av den enhet du har byggt.
  • Välj en lång, tunn enhet som inte tar upp extra utrymme i ditt kök.
  • Bild med titeln Ordna rätter i köksskåp Steg 8
    5. Gör ett utrymme för barnrätter. Förvara barns koppar, tallrikar, skålar och bestick i ett mycket lågt skåp, lådor, banquette eller fönsterstol som öppnas för förvaring. På så sätt kan dina barn enkelt komma åt sina rätter. Lägg till servetter, placemats och andra saker som dina barn använder ofta när du äter.
  • Bild med titeln Ordna rätter i köksskåp Steg 9
    6. Sätta krukor och kokkärl nära kaminen. Lägg tunga föremål, som att blanda skålar och nederländska ugnar, i låga skåp. Glöm inte att använda lådan under din ugn för metall eller glas bakeware. Lägg till tåsparkslådor för extra lagring.
  • Håll andra matlagningsredskap, som spatlas och träskedar i caddies nära spisen.
  • Metod 3 av 4:
    Förvara din drinkware
    1. Bild med titeln Ordna rätter i köksskåp Steg 10
    1. Använd ditt väggutrymme för muggar. Lägg upp ledningsställ för att hänga dina te koppar och muggar. Du kan också installera en järnväg (eller mer än en järnväg) och häng dina muggar från s krokar. Försök hänga en bit av trä på väggen och hammar i långa naglar som krokar för dina muggar.
  • Bild med titeln Ordna rätter i köksskåp Steg 11
    2. Ordna dina muggar i eller under skåp. Håll dina kaffe muggar i en korg under dina hyllor om du inte har mycket utrymme i skåpen. Spara utrymme i skåpen genom att sätta i en fristående hylla och stapla muggar på toppen och disken under. Du kan också installera krokar under dina skåp eller under hyllor för hängande muggar.
  • Bild med titeln Ordna rätter i köksskåp Steg 12
    3. Behandla dina glasögon med omsorg. Ställ inte fina glasögon på sina fälgar. Håll dem upprätt eller häng dem från stammen med en glidande glashängare. Förvara också vardagliga glasögon med fälgarna upp. Sätt dessa nära dina dagliga rätter.
  • Sätt glidhängaren på en högre hylla eller ur vägen för att förhindra att glasögon blir avstängd.
  • Metod 4 av 4:
    Arrangera ditt Kina
    1. Bild med titeln Ordna rätter i köksskåp Steg 13
    1. Sätt ditt Kina i ett högt eller lågt skåp. Håll det ur vägen för de saker du använder dagligen. Förvara också andra sällan använda föremål, som såsåtbåtar, ur vägen. Wrap-rätter för att förhindra damm och fettuppbyggnad om de är kvar, som på toppen av ett skåp.
  • Bild med titeln Ordna rätter i köksskåp Steg 14
    2. Håll ditt bra Kina på en speciell plats. Förvara den i en hutch med glasdörrar som kommer att visa det. Lägg extra bitar som inte passar i displayen i lådorna eller hyllorna i hutchen. Du kan också använda en armé- eller glasfront förvaringsskåp för lagring av Kina.
  • Bild med titeln Ordna rätter i köksskåp Steg 15
    3. Packa ditt Kina för förvaring. Sätt ditt Kina i Dish Storage Fodral för att förhindra chips och sprickor. Wrap handtag på te koppar och servering och sockerskål skål lock med bomull eller tidning för att ytterligare skydda dem. Lägg till bitar av filt mellan rätter för att hålla dem från att slå ihop. Glöm inte att märka fallen så att du enkelt kan hitta bitar du behöver när du underhåller.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande