Hur man köper en ugn

Att välja rätt ugn är ett stort beslut. Ugnar är en viktig del av ett modernt kök, och väljer vilken som passar dina behov kan vara en skrämmande uppgift. Det finns dock några tips och strategier som kan hjälpa dig att bestämma den perfekta ugnen för ditt kök och budget.

Steg

Metod 1 av 3:
Välja din ugnstyp
  1. Bild med titeln Köp en ugnssteg 1
1. Bestäm din befintliga bränsletyp. Ditt ugnsval kommer i stor utsträckning att bestämmas av den typ av bränsleledning som du har i ditt hus (om du inte vill ändra din anslutningstyp). Gasugnar kommer att ha en gasledning ansluten till din befintliga spis. En elektrisk ugn kommer att anslutas till en elektrisk pluggpunkt.
  • Gasdrivna ugnar använder antingen naturgas eller propan beroende på din stad. Gasugnar är dyrare att köpa än elektriska ugnar, men de kostar mindre att springa. Om du vill byta från en elektrisk linje till en gas, måste du ta reda på om gas är lätt tillgänglig i ditt område. Du kan göra detta genom att göra en snabb online-sökning av gas tillgänglighet i ditt område.
  • Bild med titeln Köp en ugnssteg 2
    2. Välj en gasugn om du älskar att göra roasts. Gasugnar är mindre torkning än elektriska och är idealiska för rosta och grytor. Men de distribuerar inte värme så effektivt som elektriska ugnar, såvida de inte har en inbyggd fläkt. Gasugnar kan sträcka sig från $ 600 för en botten av intervallugnen, upp till ca $ 7000 för en topp av sortimentet en.
  • Om du väljer en ugn med en fläkt, se till att fläkten är omgiven av ett värmeelement. Detta kommer att se till att värmen är jämnt fördelad i ugnen.
  • Bild med titeln Köp en ugn Steg 3
    3. Köp en elektrisk ugn om du vill ha mer val. Elektriska ugnar är den mest populära typen av ugn. Medan de ger mindre kontroll över dina värmeinställningar på kokplattan, kommer värmen att fördela jämnare i själva ugnskammaren. Elektriska ugnar är den mest populära typen av ugn, så dina valmöjligheter blir större. Dessa ugnar sträcker sig från ca $ 500 till $ 5000.
  • Om du väljer en elektrisk ugn, måste du bestämma om en spoltyp. Öppna spolbrännare är spolar ovanpå intervallet i ett något konkavt läge. Det här är bra eftersom du kan se värmens intensitet.
  • Smidiga brännare är helt plana, och värmen kommer från under en glaspanel. Det här är lättare att rengöra och eftersom de inte blir så heta som pannan inte kommer att bränna mat om det spills. Smidiga brännare värmer upp långsammare än öppna spolbrännare. Gashällarna är dock det enklaste att kontrollera.
  • Bild med titeln Köp en ugnssteg 4
    4. Välj en dual-bränsleugn om du vill ha det bästa av båda. Dessa ugnar tenderar att använda gas för att driva kokplattorna och el för att driva ugnen. Det här är ett populärt val och låter dig styra temperaturen på kokplattorna med större noggrannhet.
  • Bild med titeln Köp en ugnssteg 5
    5. Välj en konvektionsugn om du gillar matlagning snabbt. Konvektionsugnar använder fans för att sprida värme jämnt i hela interiören. De lagar mat snabbare än konventionella ugnar och lagar maten jämnt. Men de är mer bräckliga än konventionella ugnar, och vissa recept kan behöva justeras vid användning av dem.
  • Det här är ett bra alternativ för studenter på en budget. Konvektionsugnar kostar mellan $ 100 och $ 500. De är mer energieffektiva än konventionella ugnar och bättre för miljön.
  • Bild med titeln Köp en ugn Steg 6
    6. Bestäm mellan ett intervall eller en ugn. En enkel ugn är bara matlagningskammaren, medan ett intervall är en två-i-ett-apparat.Ugnskammaren är belägen längst ner i intervallet och dina kokplattor är på toppen. Räckviddsugnar gör att du kan laga mer mångsidiga rätter och ha den extra fördelen med att ha alla matlagningsalternativ på en gång. Rangeugnar kommer att vara lite dyrare eftersom de kommer med en kokplatta samt ugnskammaren. Områdena priser varierar beroende på om de är gas eller elektriska, men du kan få ett grundläggande sortiment för ca $ 600.
  • Bild med titeln Köp en ugnssteg 7
    7. Välj mellan en inbyggd ugn eller en fristående en. Byggd i ugnar är bra om du behöver extra köksutrymme, och de har den extra fördelen att bli skräddarsydd för din höjdspecifikation så att du inte behöver böja för mycket. Men om du för närvarande inte har ett väggskåp klippt ut eller utrymme för en inbyggd ugn, kan det här medföra extra kostnader som renoveringsavgifter. Fristående ugnar är vanligtvis lättare att rengöra och erbjuda dig mer flexibilitet om var du placerar ugnen.
  • Metod 2 av 3:
    Besluta om funktioner och armaturer
    1. Bild med titeln Köp en ugnssteg 8
    1. Bestäm vilka funktioner som är viktiga för dig. De flesta ugnarna inkluderar självrengöringscykler, rack, smarta timers, låsdörrar, ett broilingalternativ och ett frontfönster. Bestäm vilka funktioner som är viktiga för dig och behåll en lista med dessa praktiska för din ugnsjakt.
    • Front Facing Windows kan du titta på din matlagning utan att behöva öppna ugnsdörren och låt värmen fly.
    • Broiling Alternativ är bra om du gillar att grilla din mat och ge dig snabba och välsmakande resultat.
  • Bild med titeln Köp en ugnssteg 9
    2. Tänk på att få några riktigt moderna tillbehör. Dessa kan innehålla dehydreringsalternativ, en uppvärmningsslåda, pekskärmar, hastighetsokning, trådlös anslutning och downdraft ventilation. Naturligtvis kommer dessa moderniserade armaturer att medföra en större kostnad, men de kommer att göra ditt matlagningsliv ännu enklare.
  • Dehydrering alternativ är bra om du är i rå mat och vill behålla så många näringsämnen från mat som möjligt. Dehydratorer bevarar enzymerna i mat och kan lämnas obevakad under längre perioder än ugnar.
  • Ventilationsalternativ är fantastiska om du vill rensa luften och befria ditt kök av mat luktar. De kommer att hålla ditt kök luktande fräsch och ren.
  • Bild med titeln Köp en ugnssteg 10
    3. Välj några super praktiska alternativ om du inte har mycket tid. Välj en uppvärmningsslåda om du lagar mat för massor av människor. Dessa är super praktiska om du gör ett antal rätter och vill hålla din mat varm. Återigen är det verkligen användbart om du lagar mat för en stor familj.
  • Trådlösa ugnar handlar också om bekvämlighet. De ansluter till appar på din telefon och låter dig förvärma din ugn innan du kommer hem.Det här är bra om du har ett upptaget schema eller behöver laga mat för en stor familj.
  • Bild med titeln Köp en ugnssteg 11
    4. Tänk på vissa säkerhetsfunktioner. Om du har små barn, är låsdörrarna det säkraste alternativet och kommer att stoppa nyfikna små händer från att öppna varma ugnar.
  • Bild med titeln Köp en ugnssteg 12
    5. Välj ett färgschema och material. Vilket material tycker du om utseendet på? En av de bästa delarna av att välja ugnen kommer att bestämma hur det ser ut. Det är ibland en bra idé att välja neutrala färger, eftersom de kommer att förbli tidlösa och passa in med andra apparater. Vita, svarta och rostfria stål är mest populära.
  • Vissa ytor är lättare att rengöra än andra. Rostfritt stål är ett enkelt rengöringsalternativ och några ugnar är till och med belagda med speciella anti fett / fingeravtrycksbeläggningar.
  • Keramiska spisar är enklare att rengöra än elektriska hällar.
  • Metod 3 av 3:
    Köper din ugn
    1. Bild med titeln Köp en ugnssteg 13
    1. Mät ditt utrymme. Att göra exakta mätningar innan du köper ugnen sparar du mycket tid och ansträngning när det gäller installation. Du vill inte gissa fel mätningar och sedan ta reda på att din ugn inte passar in i ditt kök när du har köpt det. Du behöver ett måttband, papper och en penna för att dokumentera mätningarna.
    • Stänga av strömmen. Kom ihåg att alltid stänga av apparater innan du börjar mäta dem. Om du har en elektrisk ugn, stäng av den vid strömbrytaren, och om du har en gasugn, stäng av den på gasventilen. Du vill inte elektrokutera dig själv eller bryta din befintliga ugn medan du mäter.
    • För att vara extra säker, stäng av säkringslådan vid huvudströmbrytaren.
  • Bild med titeln Köp en ugnssteg 14
    2. Kontrollera din budget. Vissa ugnar kan kosta dig en liten förmögenhet, så det är bäst att bestämma på en budget innan du börjar jaga efter den perfekta ugnen. Vissa butiker kommer att erbjuda betalningsplaner som gör att du kan betala ugnen. Men kom ihåg att kontrollera hur mycket intresse de lägger till!
  • Bild med titeln Köp en ugnssteg 15
    3. Läs konsumentrecensioner. Genom att läsa konsumentrecensioner kan du utforska icke-förspända konton av personliga erfarenheter med apparaterna. Oberoende recensioner är av större värde än produktbeskrivningar och löften av företag. Gå på Google och skriv in "Konsumentrecensioner av (x) ugnen." Detta är ett bra sätt att hitta ett pålitligt varumärke.
  • Bild med titeln Köp en ugnssteg 16
    4. Välj ett företag som levererar. Om du inte känner för att transportera din nya ugns hem och installera det, boka leverans och installation via företaget. Medan det kan kosta dig lite extra, kommer det att se till att din ugn levereras säkert och korrekt installerad. Vissa företag kan till och med erbjuda gratis leverans och en grundläggande anslutning för kunder. Kontrollera med dem när du köper din ugn.
  • Tips

    Håll din garanti och kvitto på ett säkert ställe. Om något bryter, kommer du att veta var du ska hitta dem och kan få din apparat som är fastställd under garantin.
  • Rengör ugnen regelbundet för att undvika en uppbyggnad av fett och mat.
  • Se till att ugnsdelar av din valda modell är lättillgängliga. På det här sättet om något bryter kommer du att kunna ersätta det snabbt.
  • Varningar

    Stäng alltid av strömförsörjningen eller gasventilen innan du mäter eller flyttar ugnar.
  • Köp inte en ugn utan att först mäta ditt utrymme.
  • Försök inte att flytta en ugn utan att öva försiktighetsåtgärder för att lyfta och flytta tunga föremål. Om du inte kan lyfta tunga föremål, bokleverans och installation.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande