Hur man passar ett köksbyte

Att riva ut din gamla bänkskiva ger dig möjlighet att omvandla ditt kök till något långt mer tilltalande. Alla DIYER kan passa sina egna bänkskivor genom att antingen klippa bänkskivor till storlek eller beställa dem förskuren. Sänkor och kokkärl monteras på samma sätt. Slät, tätning och täcka de grova kanterna för att avsluta en bänkskiva, du kommer att vara stolt över att ha monterat med dina egna 2 händer.

Steg

Del 1 av 4:
Klippa bänkskivorna
  1. Bild med titeln Passa ett köksbänk Steg 1
1. Mäta storleken bänkskivan kommer att vara. Håll ett mätband upp längs väggen för att bestämma hur mycket utrymme du har tillgängligt. Om din gamla bänkskivor fortfarande är på plats kan det fungera som en användbar uppskattning. När du bygger runt ett hörn, planerar du att ansluta 2 plattor eller dela en platta i 2 stycken med en diagonal snitt.
  • För icke-kvadratiska bänkskivor, mäta det utrymme du har tillgängligt, då försiktigt mäta hur du gör dina nedskärningar.
  • Träbänkskivor expandera och kontrakta mycket. När du använder dem, lämna 5 mm (0.20 in) mellan träet och väggen. Lämna 30 mm (1.2 in) mellan träet och en fristående ugn.
Expertips
Mitchell Newman

Mitchell Newman

Byggnad Professionalmitchell Newman är huvudmannen på HaRaar Design och dess systerföretag Stratagem Construction i Chicago, Illinois. Han har 20 års erfarenhet av konstruktion, inredning och fastighetsutveckling.
Mitchell Newman
Mitchell Newman
Konstruktion professionell

Tänk på hållbarheten för vilket material du använder. Mitchell Newman, huvudmannen för Haitar Design och Stratagem Construction, säger: "Quartz är en av de bästa ämnena för bänkskivor eftersom det är mycket hållbart. Det är också icke-poröst, vilket betyder att det är väldigt svårt att fläcka det. Den kommer i en mängd olika färger, från en modern klar grå till stilar som är veined som marmor. Kvartsit, eller stenkvarts, är ett annat bra alternativ. Det är svårt att fläcka och är relativt ovanligt, men det är lite dyrare. Du ser också granit, marmor och kalkstenbänkskivor, men de är mer porösa."

  • Bild med titeln passar ett köksbyte Steg 2
    2. Rita mätningarna på bänkskivorna. Spåra de dimensioner du mätt direkt på bänkskivorna. Oavsett vilket material du väljer för dina bänkskivor, kan du beställa dem pre-cut. Om du har pre-cut-material behöver du bara göra det om bänkskivorna är för stora eller behöver delas.
  • Bänkskivselmaterial kan vara trä, laminat, granit eller ett annat material.
  • Bild med titeln Passa ett köksbyte Steg 3
    3. Tejp över mätningarna för synlighet vid skärning. Placera lite maskeringstejp över varje skärlinje. Dark Lines dyker inte upp bra på mörka bänkskivor, och du kommer också att ha säkerhetsglasögon medan sågen sparkar upp sågspån, så den gula hjälper dig att hålla dig på spår. Maskeringsbandet kan tas bort när du avslutar skärningarna.
  • Bild med titeln Passa ett köksbyte Steg 4
    4. Sätt på skyddsglasögon och en ansiktsmask. Innan du såg bänkskivor, ta säkerhetsåtgärder. Sätt på skyddsglasögon för att skydda dina ögon från flisat material. Ansiktsmasker erbjuder extra skydd, så de kan vara värda kostnaden.
  • Bild med titeln Passa ett köksbyte Steg 5
    5. Klipp bänkskivan för att forma. Den typ av såg du behöver beror på det material du skär. En pussel kan ge dig exakta nedskärningar på en mängd olika material. Om du skär sten, som marmor, använd en diamantloppad cirkelsåg. Skruva försiktigt av det överskjutande materialet tills du har bildat de bänkskivor du behöver.
  • De nedskärningar du gör kommer att vara störare än någon fabriksgjorda nedskärningar. Planera att dölja dina nedskärningar mot väggen eller under en anslutningsremsa, om möjligt.
  • Bild med titeln Passa ett köksbyte Steg 6
    6. Hitta de fläckar där du lägger diskbänken och kokkärlet. Båda dessa funktioner behöver gott om utrymme. För att få den mest exakta uppskattningen, flytta bänkskivan till den plats där du installerar den. Leta reda på din vattenlinje för sinken och din gas eller elektriska linjer för kokplattan eller spisen, som det är där du måste klippa hålen.
  • Placera aldrig dessa funktioner på lederna mellan 2 bänkskiva.
  • Bild med titeln Passa ett köksbyte Steg 7
    7. Spåra diskbänken och kokkärlet på bänkskivans yta. Ett enkelt sätt att göra detta är att vända dem över och lägga dem på bänkskivans yta. Maskeringstejp och en markörpenna är perfekta för att skapa ledningslinjerna. Före skärning, flytta alla linjer inåt med 5 till 10 mm (0.20 till 0.39 i). Detta beror på att kanterna av dessa funktioner hänger över bänkskivan så att de inte faller igenom.
  • Några sänkor och kokkärl kommer med mallar du kan spåra på bänkskivan.
  • Bild med titeln Passa ett köksbyte Steg 8
    8. Klipp ut de spårade områdena med en pussel. Sätt på ditt säkerhetsutrustning igen och elda upp samma såg du tidigare. Skär försiktigt ut båda hålen. Kom ihåg att en snitt som är för liten kan alltid fixas, men en som är för stor kan inte.
  • Bild med titeln Passa ett köksbyte Steg 9
    9. Filen ner på bänkskivans grova kanter. Ta upp en bra fil eller sandpapper på hemförbättringsbutiken. Slät över både verktygshålen och bänkskivans yttre kanter. När de känner sig nivå i stället för skarpa, är bänkskivorna redo att installeras.
  • Del 2 av 4:
    Installera bänkskivan
    1. Bild med titeln passar ett köksbyte steg 10
    1. Placera mittbänk på stödramen. När du installerar flera bänkskivor, börja med den som är längst tillbaka eller centrum. Ha några vänner över för att lyfta bänkskivorna på stöden. Stora bänkskivor är tunga och kontakt med andra ytor kan lämna en otrevlig skrapa.
    • Se till att bänkskivan passar snyggt på stöden och är spola med väggen.
  • Bild med titeln Fit A Kitchen Bänkskiva Steg 11
    2. Få en aluminiumbindningsremsa. Dessa remsor är det enklaste sättet att ansluta 2 bänkskiva utan skador. Du behöver inte dem om du bara installerar en enda bänkskiva. De kan beställas online eller köpas på en hemförbättringsbutik.
  • Remsan kommer med förborrade hål, så du behöver inte göra det själv. Det är väldigt enkelt att installera.
  • Bänkskivor kan också förenas med miterfogar. Det handlar om att använda en jig för att skära former i bänkskivans kanter. Det är ett känsligt projekt, så anställa en skicklig affärsman.
  • Bild med titeln Passa ett köksbyte Steg 12
    3. Markera bänkskivans bredd på anslutningsremsan. Rulla ut måttband igen om du kastade bort mätningarna från tidigare. Aluminiumremsan är tänkt att gå på kanten av ett bänkskiva som kommer att röra en annan bit. Spåra mätningen på remsan så att du kan klippa remsan till storlek.
  • Bild med titeln Passa ett köksbyte Steg 13
    4. Klipp anslutningsremsan till längd. När du väl vet hur länge du behöver göra remsan, klämmer den på ditt skärbord. Gå ut en hacksåg och ta bort det ände du inte behöver. För att dubbelkontrollera, håll anslutningsremsan upp till bänkskivan.
  • Bild med titeln Passa ett köksbyte Steg 14
    5. Skruva fast anslutningsremsan till bänkskivan. Håll anslutningsremsan upp mot kanten som kommer att ansluta till den andra bänkskivan. Använd 16 mm (0.63 i) träskruvar i de förborrade hålen för att fästa anslutningsremsan till bänkskivan.
  • Att sprida lite silikon tätningsmedel över kanten först är ett bra sätt att garantera vattentätning, men är inte nödvändigt.
  • Bild med titeln Passa ett köksbyte Steg 15
    6. Skjut de andra bänkskivorna i läge. Lägg nästa bänkskiva på stöden. Kanterna ska redan lämnas in efter behov. Om du vill, lägga till ett lager av silikon tätningsmedel till kanten som kommer att gå in i anslutningsremsan. Då glida helt enkelt bänkskivans kant i remsan för att fästa den på plats.
  • Silikon tätningsmedlet ska fungera bra för någon bänkskiva.
  • Bild med titeln passar ett köksbyte steg 16
    7. Välj en borr med mindre djup än bänkskivan. En lång borrning kommer att genomborra toppen av bänkskivan. Det är ett obehagligt sätt att skada en ny bänkskiva, så jämför din borrbit till bänkskivans tjocklek. Försök att få en som kan borra genom stöden och in i bänkskivan utan att komma ut på toppen.
  • Ett knep är att använda maskeringstejp för att markera djupet. Till exempel, få en 2 mm (0.079 i) gauge borrbit. Vik tejpen 38 mm (1.5 in) ner från spetsen och använd den som en djupguide.
  • Bild med titeln Passa ett köksbyte Steg 17
    8. Borra 3 hål i varje stöd. Det hjälper till att använda en klämma för att hålla bänkskivan på plats när du borrar. Nå under bänkskivan för att hitta trästöden. Placera ett hål i båda änden av stödet, borra sedan den tredje i mitten. Gör detta med båda stöden, linka upp hålen så gott du kan.
  • Om din bänkskivor har skåp, borra även stöden i var och en. Det är 3 hål per stöd eller 6 totalt per sektion.
  • Ditt bänkskiva kan komma med parenteser att installera istället.
  • Bild med titeln Passa ett köksbyte Steg 18
    9. Skruva bänkskivan till stöden. Få 38 mm (1.5 in) skruvar. Placera en i varje hål du borrat. Vrid dem tills de är täta. När det är gjort korrekt, kommer bänkskivan inte att buda när du försöker flytta den.
  • Del 3 av 4:
    Täcker bänkskivans kanter
    1. Bild med titeln Passa ett köksbyte Steg 19
    1. Mät bredden på bänkskivans fria kanter. Den del du vill mäta är den yttre kanten där materialet klipptes. Den ska redan lämnas in och slät. Du måste mäta hur länge den exponerade kanten är så att du kan täcka den med en remsa av ett liknande material.
    • Ett annat sätt att mäta täckmaterialet är att tejpa det till bänkskivans kant.
    • Om du använder en icke-syntetisk yta behöver du inte göra det här. Lämna de utlämnade kanterna utsatta.
  • Bild med titeln passar ett köksbyte Steg 20
    2. Klipp laminatremsor till storlek. Dessa remsor kommer att ingå i bänkskivan. Markera hur länge du behöver dem, använd sedan sax för att trimma av det överskjutande materialet. Du kan också behöva skära lite av toppen och botten för att göra remsan passform perfekt på bänkskivans kant.
  • Du behöver 1 remsa för varje snitt som fortfarande är utsatt. För en bänkskiva eller anslutna bänkskivor, är det 2 totalt.
  • Bild med titeln Passa ett köksbyte Steg 21
    3. Sprid kontaktlim över remsorna och bänkskivan. Kontakt Lim är ett superstyrka lim som kommer att hålla din bänkskiva intakt. Hitta några på den lokala hemförbättringsbutiken. Doppa en pensel i limet och noggrant måla den på laminatremsan och bänkskivans kant.
  • För att vara säker, håll området ventilerat genom att öppna ett fönster. Täcka bänkskivans yta så att limet inte droppar på det.
  • Bild med titeln Passa ett köksbänk Steg 22
    4. Lämna limet att torka i 15 minuter. Placera laminatremsorna på en handduk på disken med den adhesiva sidan uppåt. Efter ca 15 minuter kommer limet att ha färdigt torkning. Läs anvisningarna på limens behållare för att räkna ut hur länge ditt specifika varumärke behöver torka.
  • Bild med titeln Passa ett köksbyte Steg 23
    5. Fäst laminatet på bänkskivans kanter. När limet har torkat, plocka upp laminatremsorna. Lina dem upp mot bänkskivans skärning av ytterkanterna. De stannar på plats när du trycker på dem till kanterna.
  • Bild med titeln Passa ett köksbyte Steg 24
    6. File ner grova kanter på laminatremsorna. Använd en fin fil eller sandpapper för att bära ner remsorna tills de är lika släta som resten av bänkskivan. Om laminatet sticker ut alls, kan en hantverkskniv hjälpa till. Håll den platt mot bänkskivan och försiktigt raka bort det överskottsmaterialet.
  • Del 4 av 4:
    Montera diskbänken och kokkärlet
    1. Bild med titeln Passa ett köksbyte Steg 25
    1. Sprid tätningsmedel över bänkskivans skär inuti kanterna. Innan du monterar diskbänken eller kokkärlet, skydda trästöden från vattenskador. Många av dessa enheter levereras med lättanvända tätningskant. Du kan också köpa PVC-lim eller silikonpasta och borsta det hela över sidorna av hålet du skär.
  • Bild med titeln Passa ett köksbyte Steg 26
    2. Montera diskbänken eller kokkärlet i hålet. Sänka var och en i hålen du klippte för dem. När de görs korrekt, kommer de att passa snyggt inuti. Diskbänken och kokkärlet kommer inte att falla igenom eftersom deras toppar överhängs på bänkskivan.
  • Bild med titeln Passa ett köksbänk Steg 27
    3. Skruva fast diskbänken och kokkärlet på plats. Vilken som helst du installerar förmodligen kom med alla skruvar du behöver. Om inte, kan du köpa mer på en hårdvaruaffär. Den storlek du behöver beror på den typ av handfat eller kokkärl du har. Kontakta användarhandboken för mer information.
  • Tips

    Bänkskivor är tunga och bräckliga, så har några vänner hjälp med att lyfta dem.
  • Bänkskivor kommer i många olika typer av material. Var och en har sina egna fördelar och skärs annorlunda, så räkna ut vilken som är rätt för dig innan du passar dem.
  • I stället för att ansluta bänkskivor med en aluminiumremsa, kan du ansluta dem med en miterfog. Detta är mycket utmanande på egen hand, så anställa en skicklig snickare.
  • Saker du behöver

    • Bänkskivor
    • Kontursåg
    • Bågfil
    • Borra
    • Sax
    • Aluminiumremsor
    • Bänkskivor
    • Träskruvar
    • Silikon tätningsmedel eller rörmokare kitt
    • Markeringspenna
    • Maskeringstejp
    • Fil eller sandpapper
    • Säkerhetsglasögon och ansiktsmask
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande