Hur man rengör en gasspis topp

Få köksapparater uthärdar så mycket daglig användning som en gasspisad kokkärl. För att hålla din spis i bra arbetsförhållande är det viktigt att rengöra det ofta. Genom att göra rutinmässig rengöring, ta bort tuffa messor och etablera en vanlig rengöringsrutin, kommer din spis att glömma i år att komma.

Steg

Metod 1 av 3:
Gör rutinmässig rengöring
  1. Bild med titeln Rengör en gasspis topp steg 1
1. Ta bort gallret och brännare kepsar. Fyll din handfat med några droppar diskmedel och kör lite varmt vatten. Ta sedan bort gallret och brännare kepsar från spisen och placera dem i vattnet för att suga. Detta kommer att bidra till att mjuka fast på matpartiklar.
  • Använd mild diskmedel som gryning eller palmoliv. Varje tvål som du vanligtvis skulle använda för handtvättar kommer att fungera.
  • Bild med titeln Rengör en gasspis topp steg 2
    2. Torka spisen med en torr trasa för att ta bort lösa matpartiklar. Använd en pappershandduk eller torka dishtowel för att torka upp några lösa bitar av torkad mat på spisen själv. Det finns inget behov av att skrubba i detta skede, målet är helt enkelt att rensa eventuella matrester från det område du vill rengöra.
  • Bild med titeln Rengör en gasspis topp steg 3
    3. Rensa bränsleporten och ta bort eventuella blockeringar. Undersök bränslepassarna på alla brännare. Ibland kan brända bitar av mat täppa till bränsleporten, vilket förhindrar att din spis lyser ordentligt eller skapar en brinnande fara. För att rensa eventuella livsmedelsmaterial, använd ett litet objekt som en papperslip för att välja någon brännmat ur porten. Om det finns massor av matbitar som blockerar porten kan du använda en torr tandborste för att försiktigt borsta skräp bort från hamnen.
  • Bild med titeln Rengör en gasspis topp steg 4
    4. Skrubba spishällen med diskmedel och vatten. Använd skrubbningssidan av en våt svamp och några droppar diskmedel för att skrubba spisen. Arbeta i cirkulära rörelser för att avlägsna envisa spill, vrida och återvilja svamp när det blir smutsigt.
  • Var försiktig så att du inte använder för mycket vatten när du rengör spisen, eftersom det kan göra bränslepoderna mättade. Vrid din svamp regelbundet under rengöring. Om bränsleporten blir för våta, kommer de tillfälligt att ha problem med att tända. När de torkar ut, kommer detta problem att lösa.
  • Bild med titeln Rengör en gasspis topp steg 5
    5. Skölj spisen med vatten och torka med en ren handduk. När du är klar med att rengöra spisen med tvålen, skölj svampen helt. Torka sedan spisen en gång med bara vatten för att skölja. Torka med en ren dishtowel.
  • Bild med titeln Rengör en gasspis topp steg 6
    6. Skrubba grates och brännare kepsar med tvål och vatten. Använd din skrubbningssvamp för att rengöra gallret och brännare som har blötläggts i tvållösningen i diskbänken. Matbitarna på dem borde ha mjukat och kommer lätt att gå av. Skölj dem med vanligt vatten när du har skrubbat av alla matbitar, torkning med en ren dishtowel.
  • Metod 2 av 3:
    Ta bort tuffa messor
    1. Bild med titeln Rengör en gasspis topp steg 7
    1. Värm en våthandduk. Om skorpa av mat på din spis inte kommer av med tvål och vatten, prova en handduk "mask."Våt en dishtowel, vrid det och värm det i mikrovågsugnen i 30 sekunder. Om din mikrovågsugn är särskilt kraftfull, var försiktig med någon varm ånga som kommer från handduken när du öppnar mikrovågsugnen.
  • Bild med titeln Rengör en gasspis topp steg 8
    2. Täcka fast-on smuts med din varma handduk. Använd den fuktiga, varma handduken för att täcka någon fast på bitar på spisen och lämnar handduken på plats i 15 minuter. Du kan upprepa detta steg flera gånger.
  • Den varma ångan hjälper till att lossna fast på gunk på kaminen. När röra på kaminen är lös, skrubba som vanligt med varmt vatten och tvål.
  • Bild med titeln Rengör en gasspis topp steg 9
    3. Använd en lösning av vit vinäger och vatten. Om tvål och vatten ensam inte skär smuts på din spis, kan du skapa en blandning av 50% vit vinäger och 50% vatten som en hemlagad rengöringslösning. Skruva din spis med lösningen med den grova sidan av en svamp.
    Expertips
    Andrii Gurskyi

    Andrii Gurskyi

    Husstädning Professionalandrii Gurskyi är ägare och grundare av Rainbow Cleaning Service, ett New York City-städföretag specialiserat på lägenheter, hem och flyttning av rengöring med icke-toxiska och artificiella doftfria rengöringslösningar. Grundades 2010, Andrii och Rainbow Cleaning Service har tjänat över 35 000 kunder.
    Andrii Gurskyi
    Andrii Gurskyi
    Husstädning Professionell

    Om röra inte så illa, kan du använda ättika, vatten och diskmedel. Om spisen är väldigt smutsig, försök använda en starkare kemikalie som lättillstånd. Om du använder en stark kemikalie, se till att du bär en mask och handskar och att det finns tillräcklig ventilation.

  • Bild med titeln Rengör en gasspis topp steg 10
    4. Skölj vinäger-vattenlösningen. När du är klar, skölj din svamp och rengör spisen med vanligt vatten för att skära den starka lukten av ättika. Torka spisen med en ren kökshandduk. Det kan hjälpa till att öppna ett fönster för ventilation.
  • Bild med titeln Rengör en gasspis topp steg 11
    5. Använd en kommersiell ugnsrengörare. Om dina fläckar har ställts in i månader, kanske du vill prova en kommersiell över renare på spisen, som lätt-off ugnsrengörare eller goo borta ugnsrengörare. Eftersom de flesta spishäll och ugnar är gjorda av samma material, bör en lösning som rensas för ugnen inte vara något problem på kaminen. Följ noggrant rengöringens anvisningar, ventilera området om det behövs.
    Expertips
    Fabricio Ferraz

    Fabricio Ferraz

    Husstädning ProfessionalFabricio Ferraz är mede ägare och operatör av hyra en städning. Hyr En städning är ett familjeägt och drivet företag som serverat San Francisco, Kalifornien bostäder i över 10 år.
    Fabricio Ferraz
    Fabricio Ferraz
    Husstädning Professionell

    Vår expert samtycker till: Lätt av är en av de bästa produkterna som ska användas på din gaspote. Försök att täcka glasskaminen först så att ingenting läcker och sedan applicera enkelt, vilket kan ta bort fett på 30 sekunder.

  • Metod 3 av 3:
    Upprätthålla en ren spishäll
    1. Bild med titeln Rengör en gasspis topp steg 12
    1. Rengör din spishäll en gång i veckan. Rengöra din spis en gång i veckan kommer att minimera yta. Ju oftare du gör rutinmässiga rengöringar, desto mindre måste du göra allvarliga djupa rengöring med en varm handduk eller kommersiell rengöringslösning. Sätt en vanlig rengöring på din kalender så att du inte glömmer.
  • Bild med titeln Rengör en gasspis topp steg 13
    2. Rengör maten rätt när den spills eller kokar över. Stovetops kan vara svåra att rengöra eftersom mat som spills eller kokar över vanligen blir charred på kaminen av värmen. Detta sätter fläcken och gör det svårare att ta bort. Göra en vana att torka upp några spillda messor strax efter att de inträffar för att hålla maten att bli smält till spisen av värmen.
  • Bild med titeln Rengör en gasspis topp steg 14
    3. Tillbringa 10 minuters rengöring i slutet av måltiden. När du städar krukor på kokkärl i slutet av en måltid, kör din svamp över spisen för att städa upp den röra som skapats av din matlagning också. Genom att implementera denna enkla 10-minuters rutin kan du undvika maraton rengöringssessioner.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Saker du behöver

    • Diskmedel
    • Vatten
    • Svamp
    • Disktrasa
    • vit vinäger
    • Kommersiell ugnsrengörare
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande