Hur man låter peptiska sår med bananer

Peptiska sår är smärtsamma sår som finns på insidan av magen eller tunntarmen. Medan någon som lider av peptiska sår kanske inte ens vet att de har dem, kommer andra att uppleva ett antal obekväma symptom. För de som lider av symtomen kan bananer hjälpa till att underlätta något av det obehaget. Bananer kan till och med hjälpa till att förhindra peptiska sår i första hand.

Steg

Metod 1 av 3:
Använda bananer och andra livsmedel för att förhindra sår
  1. Bild med titeln Lätt peptiska sår med hjälp av bananer Steg 1
1. Ät tre bananer per dag. Att lägga till tre bananer till en hälsosam kost kan hjälpa till att förebygga sår och minska sårvärk. Du kan helt enkelt äta bananer, lägga dem till en smoothie, eller konsumera dem på annat sätt du kan njuta av. Bananer är effektiva eftersom de är höga i kalium, magnesium, mangan, fiber, vitaminer B6 och C, och folat. Vissa studier tyder på att de är höga i ett enzym som hjälper till att stoppa tillväxten av bakterierna som orsakar magsår.
  • Det anses att bananer kan absorbera en del av surheten i magen och de kan ha några antibakteriella egenskaper.
  • Det rekommenderas att du börjar äta tre bananer per dag så snart du känner sår symtom. Du bör fortsätta att äta tre bananer per dag tills symtomen dämpas.
  • Om du misstänker att du har ett sår, bör du se din läkare. Bananer kan hjälpa till att lätta dina symtom, men de borde inte vara din första behandlingsbehandling.
  • Bild med titeln Lätt peptiska sår med hjälp av bananer Steg 2
    2. Kombinera bananer med andra hälsosamma livsmedel. Genom att kombinera bananer med en hälsosam livsstil kommer du att ha en bättre chans att förhindra sår. Förutom bananer lägger du till annan icke-sur frukt till din kost. Icke-sura frukter inkluderar Kiwi, Mango och Papaya. Försök också lätt kokta grönsaker som broccoli eller morötter. Du borde äta mer purjolök, lök, havre, vete och helkorn.
  • Dessa livsmedel är rika på vitaminer och hjälper till att påskynda det sårläkningsprocessen.
  • Bananer är höga i kolhydrater, så att para dem med friska fetter och proteiner kan hjälpa till att förhindra blodsockerspikar / låga.
  • Bild med titeln Lätt peptiska sår med hjälp av bananer Steg 3
    3. Undvik sura frukter. Sura frukter inkluderar apelsiner, persikor, bär och grapefrukt. Sura frukter ökar magsyra och kan irritera sår genom att bryta ner slemfoder i magen. Prova icke-sura frukter istället!
  • Bild med titeln Lätt peptiska sår med hjälp av bananer Steg 4
    4. Laga dina grönsaker och äta inte dem råa. Rå grönsaker kan vara sura, särskilt majs, linser, vintersquash och oliver. Återigen kan sura livsmedel irritera magsår.
  • Bild med titeln Lätt peptiska sår med Bananer Steg 5
    5. Begränsa ditt alkoholintag till ett par drinkar per dag. Att dricka i överskott, det är mer än ett par drycker per dag, kan faktiskt främja utvecklingen av sår genom att interagera med bakterierna som orsakar sår, Helicobacter pylori (H. pylori).För att minska ditt alkoholintag försök dricker långsammare, eller berätta för en vän eller älskad, du kommer bara att dricka två drycker per dag för att hjälpa till med dina sår.
  • Drick aldrig på en tom mage eftersom det kommer att irritera peptiska sår.
  • Bild med titeln Lätt peptiska sår med hjälp av bananer Steg 6
    6. Klipp tillbaka på kaffe. Det är populärt trodde att kaffe kan orsaka sår, även om medicinsk forskning inte visar en anslutning. Emellertid kan surheten i kaffe bidra till upprörd mage. Faktum är att alla drycker som innehåller koffein kan irritera ett befintligt sår. Du kan hitta lättnad för ditt magsår om du
  • Bild med titeln Lätt peptiska sår med hjälp av bananer Steg 7
    7. Undvik att röka. Rökning, mycket som att dricka, kan främja utvecklingen av sår genom att interagera med bakterierna som orsakar sår, Helicobacter pylori (H. pylori). Genom att röka ökar du din chans att få ett sår. Om du är en tung rökare, försök gradvis minska det belopp du röker per dag.
  • Bild med titeln Lätt peptiska sår med hjälp av bananer Steg 8
    8. Överväga att byta från aspirin till acetaminofen. Om du har huvudvärk eller andra behov av smärtstillande, överväg att byta till acetaminofen. Liksom alkohol och rökning, främjar aspirinutvecklingen av sår, särskilt i någon som har bakterierna h. pylori som redan finns i hans eller hennes mage.
  • Prata om att byta smärtstillande medel med din läkare.
  • Metod 2 av 3:
    Maximera effektiviteten hos bananer
    1. Bild med titeln Lätt peptiska sår med Bananer Steg 9
    1. Skala, torka, krossa och dricka bananer. Att göra detta hjälper till att låsa upp den mest effektiva behandlingen för peptiska sår. Torkade bananer innehåller sitoindosider som hjälper till att öka slem i matsmältningsorganet, vilket i sin tur bidrar till att förhindra och läka sår. Unripe bananer kan främja celltillväxt i tarmkanalen. Slutligen innehåller torkade bananer polysackarider, som också finns i anti-sår.
  • Bild med titeln Lätt peptiska sår med hjälp av bananer steg 10
    2
    Skala bananerna För att börja din naturliga behandling, bör banan vara omogna. Du kan skala den orörda banan antingen med dina händer genom att försiktigt bryta upp toppen och peeling ner i huden, eller genom att använda en kniv för att skära av toppen och sedan peeling ner i huden.
  • Bild med titeln Lätt Peptic sår med Bananer Steg 11
    3. Skär de skalade bananerna i 1/8-tums skivor och torka dem.Dehydrera bananerna genom att antingen lämna dem på en bakplåt i solen i 7 dagar, eller genom att placera dem i ugnen på 170 grader f i fem timmar.
  • Bild med titeln Lätt peptiska sår med hjälp av bananer Steg 12
    4. Använd en pestle och mortel för att mala de torra bananerna till ett fint pulver. Om du inte har en pestle och mortel, kan du försöka sätta banan i en plastpåse och använda en rullpinne eller ett annat tungt föremål för att krossa banan.
  • Bild med titeln Lätt peptiska sår med hjälp av bananer Steg 13
    5. Kombinera två matskedar av den krossade banan med en matskedar honung. Ta den här blandningen tre gånger per dag, på morgonen, eftermiddag och natt. Du kan lägga till mjölk eller annan vätska till blandningen om du föredrar.
  • Metod 3 av 3:
    Bestämning om du har peptiska sår
    1. Bild med titeln Lätt peptiska sår med hjälp av bananer Steg 14
    1. Bestäm om du är sårbar. Om du röker och / eller dricker mycket alkohol är du mer mottaglig för peptiska sår. Alkohol minskar slemhinnan i magen som ökar magsyra, medan rökning ökar risken för sår för de med bakterier som redan är i magen. Peptiska sår var en gång trodde att vara orsakade av kryddig mat, men det här är inte fallet.
    • Du kan också vara sårbar om du har en familjehistoria av sår, ta regelbundet aspirin, eller är över 50 år.
  • Bild med titeln Lätt Peptic sår med Bananer Steg 15
    2. Leta efter symptomen på peptiska sår. De milda symptomen på peptiska sår inkluderar en brinnande smärta i magen mellan måltider eller på natten, uppblåsthet, halsbränna och illamående. I extrema fall kan du uppleva svart pall, viktminskning, svår smärta eller kräkningar.
  • Bild med titeln Lätt peptiska sår med hjälp av bananer Steg 16
    3. Förstå de medicinska behandlingsalternativen. Peptiska sår orsakas av en bakterie i magen kallad h. pylori. Om du upplever något av de svåra symptomen, bör du omedelbart besöka ett akutrum. Om dina symtom är milda och beständiga, planerar du ett möte med din primärvårdsläkare. Din läkare kommer sannolikt att föreskriva antibiotika och / eller syrreducerare för att behandla såren.
  • Varning

    • Denna botemedel är inte en ersättare för medicinsk behandling. Om du misstänker att du har sår, bör du kontakta din primärvårdsläkare.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande