Hur man är lekfull

Det är inte lätt att vara lekfullt när vi alla är så upptagna i vardagen i vardagen såväl som alla de allvarliga problemen i världen. Ändå kan någon göra mer tid för skratt, spel och ett mer positivt perspektiv i livet. Att vara mer lekfull kommer att minska din stressnivå och får dig att titta på världen i ett mer optimistiskt ljus. Så hur gör du det? Sluta spela runt och följ dessa steg.

Steg

Del 1 av 3:
Att vara lekfull med andra
  1. Bild med titeln vara lekfullt steg 1
1. Spendera mer tid att lära av barn. Spendera mer tid med barn är det enklaste sättet att bli mer lekfullt. Du borde spela med dem inte med målet att undervisa dem Mer om livet, men att lära mig mer av dem genom att titta på hur de närmar sig och tittar på livet. Barn tittar på allt med nyfikenhet, spänning och glädje, och du borde lära dig att närma sig livet på detta mer lekfulla sätt.
  • Om du inte har egna barn, försök volontärarbete med barn, eller spendera mer tid med dina vänner eller släktingar. Självklart borde du inte bara gå ut och närma sig en främlingens barn.
  • Bildbetaget är lekfullt steg 2
    2. Spela med ett husdjur. Om du har en hund eller en katt eller känner en vän som gör, spendera sedan mer tid med djur. Oavsett om du går en hund eller kasta en boll till den, eller leka med din katt och en fjäderleksak, leker med djur förändrar ditt perspektiv och får dig att närma sig livet på ett mer lekfullt och mindre strukturerat sätt. Du kan till och med arbeta som hundvandrare eller spendera tid katt-sittande för en vän att vara runt djur mer. Om du verkligen gillar djuridén, volontär på ett djurhem.
  • Att vara runt icke-människor kan hjälpa dig att ta en del av strukturen ur ditt liv och att närma sig saker på ett mindre regimerat sätt.
  • Bildbetaget är lekfullt steg 3
    3
    Dansa. Gå ta salsa eller zumba lektioner, eller bara slå upp klubbarna med dina vänner. Kasta ditt hår och dansa till lite dumt eller löjligt musik. Det handlar inte om att se bra - det handlar om att må bra, och ju mer du dansar, desto mer kan du släppa lös, känna sig avslappnad och i allmänhet släppa av dina hämningar, desto mer lekfulla blir du.
  • Gör en dans med specifika drag, som "Dougie," "Cupid Shuffle," eller ens "Harlem Shake," kan få dig att släppa ännu mer när du blir fast i tidens ögonblick.
  • Du behöver absolut inte vara en bra dansare att vara lekfull på detta sätt!
  • Bildbetaget är lekfullt steg 4
    4. Skratta åt dig själv. Att kunna skratta åt dig själv runt andra är ett viktigt sätt att vara lekfull. Om du alltid är så allvarlig om dig själv och kan inte gå tillbaka och erkänna när du har gjort en dåre av dig själv, gjorde en dum kommentar, eller gjorde det något oavsiktligt roligt, då kommer du aldrig att kunna vara lekfull. Att kunna skratta åt dig själv kommer att få folk att se det Du är rolig att hänga med, och att du inte är en stick-in-the-lera som är fast besluten att agera på ett allvarligt sätt 100% av tiden.
  • Att kunna skratta åt dig själv kommer också att hjälpa dig att koppla av, vilket gör dig mer lekfull.
  • Leta efter humor eller ironi även i obekväma situationer.
  • Bild med titeln vara lekfullt steg 5
    5. Slå mjukt människor. Om du hänger med goda vänner och är i mitten av ett mock-argument, försök mjukt slå eller trycka varandra. Detta fungerar bäst om du går runt, på en strand eller sitter i en park någonstans - förmodligen inte på en restaurang eller en formell händelse. Bara mjukt slår dina vänner om stämningen är rätt kan hjälpa dig att koppla av och vara mer lekfull i ditt sätt till liv och vänskap.
  • Se till att du vet den andra personen tillräckligt bra och att slåret är dock ömsesidigt.
  • Bild med titeln vara lekfullt steg 6
    6. Reta dina vänner lätt. Att kunna reta människor är en viktig del av att vara lekfull. Det innebär att man vet att människor tillräckligt bra för att kunna göra roligt med sina små foibles, från deras besatthet med choklad till deras klumpiga natur. Så länge som teaset inte är meningsfullt eller över toppen, att kunna reta människor och att retas i gengäld, kommer du att göra dig till en mer lekfull person.
  • Ju mer du retar människor, desto mer vet du var deras gränser är.
  • Teasing människor kommer att påminna dig om att du borde vara mer lekfull och inte ta livet för allvarligt.
  • Bild med titeln vara lekfullt steg 7
    7
    Få i en tickle kamp. Tickle Fights är ett annat bra sätt att vara mer lekfullt i ditt vardag. Om du har ett barn, så är det ett utmärkt mål för en tickle kamp. Din signifikanta andra är också ett bra mål. En bra vän kan vara ett bra mål så länge du hittar rätt tid och den andra personen är in i den. Sitter tillbaka, ha kul och försöker kittla den person du är med är ett annat bra sätt att vara lekfullt.
  • Igen, se till att du är bekväm med den person du kicklar innan du börjar.
  • 8. Spela spel. Att göra ett mål att spela fler spel i ditt liv är ett bra sätt att vara mer lekfullt. Att få människor tillsammans för en spelnatt, eller spontant introducerar ett spel till dina vänner när du hänger ut, är ett bra sätt att göra något annat och att göra ditt sociala liv lite annorlunda och mer lekfullt.Har du försökt stor rumpa? Vad sägs om musikaliska stolar? Eller drunkna öre?
  • Andra spel du kan försöka omfatta risk, charader, Simon säger, twister, brädspel och trollkonster.
  • Du kan också försöka göra spel ut ur vardagliga aktiviteter. Till exempel, om du och din partner regelbundet lagar mat hemma, utmana dem till en kock för att se vem som kan göra den bästa versionen av din favoritmat.
  • Bild med titeln Var lekfull Steg 9
    9. Bli involverad i mer sport. Att spela sport utan att ta dem på allvar är ett bra sätt att vara mer lekfullt och att spendera mer tid med dina vänner. Om du har ett bra förhållande med dina kollegor eller bara vill ha en, försök att organisera en veckovis eller månatlig bowlingnatt, eller få dina medarbetare att gå med i en Softball League med dig. Gå med i ett idrottsgrupp utanför skolan eller bara få en bra vän att spela tennis eller basket med dig.
  • Att spela fler sporter gör dig mindre oroad över arbete och kommer att göra dig en mer lekfull person övergripande.
  • Bild med titeln vara lekfullt steg 10
    10
    Vara en bra sport. Var inte en öm loser! Det finns ingen anledning att ta någonting personligen. När du blir för bekymrad över att vara ordentlig och artig, förlorar du en hel del lekfullhet och humor. Om du av misstag säger något olämpligt, var redo att verkligen be om ursäkt. Men i att spela finns det en viss mängd konkurrenskraft och retas som skapar en spännande spänning.
  • Bild med titeln vara lekfullt steg 11
    11
    Berätta goofy skämt. Alla älskar ett skämt, oavsett hur corny det är. Om du vill vara mer lekfull, lär du dig några corny skämt och testa dem på människor. Så länge du inte är för allvarlig när du berättar för dem och klargör att du vet att du är dum, kommer skämt att tas på rätt sätt - om folk inte skrattar, de kommer åtminstone att stiga på din Försök att göra ett skämt, oavsett om det innebär en pun eller en dum referens. Du kan försöka knacka knock skämt, isbrytare, korta anekdoter, eller verkligen oavsett vad som flyter din båt.
  • Testa den här. Säg högt, "Isbjörn!" När dina vänner stirrar på dig, bara shrug och säger, "Vad? Jag försöker bara bryta isen!"
  • Vad sägs om omvänd-knock knock skämt? Tala om för din vän att du har ett bra knock-knock-skämt, och säg sedan, "Okej, du börjar." Din vän kommer att säga, "Knäppa," och du kan säga, "Vem är där?" Då kan du skratta som du ser hur förvirrad din vän får när han inser att han inte har ett svar.
  • Bild med titeln vara lekfullt steg 12
    12
    Kasta en kostymfest. Klä upp behöver inte vara bara för Halloween. Att ha på sig en kostym hjälper människor att släppa sina identiteter och vara mer lekfulla i deras tillvägagångssätt till livet. Du kan kasta en kostymfest varje gång och det kommer definitivt att få dig att se och känna dig mer lekfull. Här är några stora kostympartier att kasta:
  • Den klassiska Great Gatsby Party
  • Har alla klä upp som deras favoritdjur
  • Ha en "Ugly jultröja" semsterfest
  • Har folk klä upp som deras favoritbarns idoler
  • Har människor klä upp som litterära tecken
  • Ha ett utrymme främmande parti
  • Ha en cross-dressing party
  • Del 2 av 3:
    Att vara lekfull av dig själv
    1. Lägg till lite musik i din vardagliga rutin. Musik kan vara ett bra sätt att släppa och minska stressen. Hitta några minuter varje dag där du kan lägga till lite musik i din rutin. Kanske har du en favorit sång du kan vissla på jobbet, eller kanske du älskar att sjunga i duschen. Du kan även ha en dansfest med dig själv när du behöver en pick-up.
  • Bild med titeln Var lekfull Steg 13
    2. Ta en promenad utan en destination. Steg utanför ditt hus och göra ett mål att gå i en halvtimme i en riktning som du aldrig har gått förut. Se vad du märker på väg ut och gör ett spel att se hur många hundar, brandvatten, två våningar hus, eller vissa typer av blommor du upptäcker. Prata inte i telefon eller tänka på arbete medan du går - försök att ta i landskapet så mycket som möjligt.
  • Du kan ta med din telefon med dig, men bara om det håller dig från att gå vilse!
  • Bild med titeln vara lekfullt steg 14
    3. Skapa konst för dig själv. Skapa inte konst med målet att sälja det eller imponera på andra. Berätta för dig själv att du bara gör något själv och dig själv. Du kan göra en skulptur av din katt, skriv en kort historia om din barndom, Skriv din egen limerick, eller sjunga en sång om din minst favorit grönsak. Olja eller vattenmålning är ett annat bra sätt att skapa roligt eller meningsfullt konst. Stäng av telefonen, datorn eller några andra distraktioner som kommer att hålla dig fokuserad på att skapa konsten.
  • Lägg åt åtminstone minst två timmar för att göra det. Fokuserar verkligen på din skapelse och inget annat.
  • Bild med titeln Var lekfull steg 15
    4. Gör magnetisk poesi. Lägg en magnetisk poesi på ditt kylskåp. Varje morgon skapar du en ny dikt med de lånade orden. Att göra detta som du bara vaknar kommer att göra dig mer uppmärksam, få din kreativitetsjuice som flyter, och får dig att känna dig mer lekfull under hela dagen. Om du inte har tid att skriva en ny dikt varje morgon, försök skriva en varje söndag morgon för att hålla dig hela veckan.
  • Om en vän kommer över, uppmuntra honom eller henne att blanda dina ord runt.
  • Bild med titeln Var lekfull Steg 16
    5. Gör roliga ansikten på dig själv i spegeln. Detta är ett bra sätt att hålla dig från att ta världen för allvarligt. Det är också en bra stress-reliever om du är i mitten av en intensiv situation och behöver ta en andning i några minuter. Bara stirra på dig själv i spegeln, och gör minst fyra roliga ansikten på dig själv, oavsett om du sticker ut dina tungor, snarlar, buggar ut dina ögon, eller gräver tänderna, tills du gör dig själv knäckt.
  • Om du har en vän som också har några minuter att spara, ta bilder av varandras dumma ansikten och skicka dem till varandra.
  • Bildbetaget är lekfullt steg 17
    6. Titta på dumma YouTube-videor. Vem säger att du inte har tid att gå på YouTube för att se en katt som leker med en banan eller att titta på Jenna Marbles senaste insikt om livet? Alla har fem minuter att spara, så bläddra i YouTube tills du hittar något som verkligen får dig att knäcka upp. Du kan till och med hitta en Go-to-video som har förmågan att få dig att skratta varje gång, även om det är en tio sekunders video av en målvakt som slås över av en fotboll. Lägg den här videon i dina favoriter och spela den tillbaka för dig själv i tider av stress, och du kommer att känna dig mer avslappnad och mer lekfull.
  • Om du verkligen känner dig lekfull, kan du göra en YouTube-video av din egen.
  • Bild med titeln vara lekfullt steg 18
    7. Skratta själv. Skratt kan avnjutas ensam såväl som i gott företag. Gör vad du behöver för att få dig att skratta - titta på YouTube, läs serierna, titta på Lördagskväll live När du bor i, läs Tina Fey`s Memoir, eller titta på Den nya tjejen Eller till och med en stand-up komedi verkar tills du är belly-skrattar. Att kunna knäcka på egen hand gör dig en mer lekfull, rolig kärleksfull person, och det blir lättare för dig att skratta med andra.
  • Att hitta något som verkligen får dig att skratta på egen hand kan också hjälpa dig att dela det med andra. Kanske har du hittat ett dynamit YouTube-klipp som kommer att bli en stor hit på fester.
  • Bild med titeln vara lekfullt steg 19
    8
    Göra yoga. Yoga är en extremt lekfull praxis, och det handlar om att utforska vad din kropp kan och kan inte göra. Det finns inget sätt att slutföra en yoga-övning, och de flesta klasser lämnar utrymme för flexibilitet och lekfullhet, oavsett om du försöker behärska en stativhuvud, prova en en-legged chaturanga, eller bara utforska Glad baby posera på ett djupare sätt.
  • Yoga tillåter plats för utforskning, vilket är precis vad du behöver vara mer lekfull. Var inte rädd för att prova något ur din komfortzon - det är precis vad yoga handlar om.
  • Del 3 av 3:
    Går den extra milen
    1. Bild med titeln vara lekfullt steg 20
    1
    Var mer energisk. Att ha mer energi kommer att göra dig till en mycket mer lekfull person. En av anledningarna till att människor slutar vara lekfulla är att de är bara för trötta för att vara upp för att spela spel eller ta världen mindre allvarligt. Så försök att äta tre balanserade måltider, få tillräckligt med vila, spendera tid som socialiserar och undviker allt som leder dig att vara allmänt för utmattad för att ens le.
    • Det finns en miljon sätt att vara mer energiska, från att ändra dina strumpor i mitten av dagen för att ha på sig ljusare färger för att projicera mer energi.
  • Bild med titeln Var lekfull Steg 21
    2. Säg ja mer. Detta är ett annat viktigt sätt att vara mer lekfullt. När du var ett barn, måste du ha sagt ja till de flesta av de nya sakerna framför dig - när du blev äldre, fick du mer van vid dina vanor och rutinmässiga och blev mindre intresserade av nya aktiviteter. Så, om du vill vara mer lekfull, säg ja till fler inbjudningar, och säg ja nästa gång någon vill gå till djurparken med dig, lära dig hur man jonglera eller ta en keramikklass. Bara bra kommer att komma av det.
  • Göra ett mål att säga ja minst 30% mer i ditt vardagsliv.
  • Sluta med ursäkterna. Nästa gång du säger nej till något, fråga dig själv vad som verkligen stannar. Är det trötthet? Lättja? Rädslan för att försöka något nytt?
  • Bild med titeln Var lekfull Steg 22
    3
    Gå ut ur din komfortzon. Att komma ut ur din komfortzon gör att du kan bli en riktigt lekfull person. Gör något som helt skrämmer dig, om det tar simning lektioner, försöker etiopisk mat eller hänga med en grupp människor som verkar ha ingenting gemensamt med dig. Att komma ut ur din komfortzon kommer att lära dig att du har mer att lära och göra än du trodde, och att de mycket saker som gör dig obekväma kan vara den mest givande av alla.
  • Du kommer aldrig att vara riktigt lekfull om du gör samma fem gamla saker varje vecka. Försök att göra något som gör dig obekväma minst en gång i veckan.
  • Häng ut med människor som utmanar dig att prova nya saker.
  • Bild med titeln Var lekfull Steg 23
    4. Göra tiden för lekfullhet. Många människor är inte lekfulla nog bara för att de inte har tid att vara. Se till att du ställer in minst tre timmar i veckan åt sidan i ditt schema för "spela tid" -- Du kan till och med kalla det på din planer så att du vet att den här gången inte ska tas för allvarligt. Du kanske tror att schemaläggningstiden för att vara rolig och sorglös besegrar syftet med det, men i verkligheten, gör tiden att vara lekfull är hälften av slaget.
  • Ställ in ett schema som andra kan gå med på, också. Värd en veckovis spel natt, till exempel, eller schemalägga en veckovis ut med dina vänner. Då, prova något roligt och nytt som ett flyktrum eller en matlagningskurs.
  • Bild med titeln Var lekfull steg 24
    5. Låt inte andra få dig ner. Om du spricker ett skämt eller flirt med någon och de gropar eller rullar ögonen eller tittar på dig som om du har tio huvuden, Fortsätt vara positiv! Tänk på vad ett barn skulle göra - shrug och studsa bort, av för att hitta en annan lekkamrat.
  • Bild med titeln Var lekfull steg 25
    6. Lev i nuet. Att bo i ögonblicket handlar om att leva som det inte finns någon morgon. Det tar övning men i slutändan leder du ett fylligare liv. För att göra detta måste du inse skönheten i varje ögonblick, och i vardagliga aktiviteter. De mest lekfulla människorna är de som är mest "inställd" till nutid. De är så fascinerade av världen för tillfället att de alltid hittar sätt att engagera sig!
  • Bild med titeln Var lekfull Steg 26
    7
    Le mer. Att bara göra ansträngningen att le mer, oavsett om du är själv, gå förbi främlingar, sitter i klassen, eller hänger med gamla vänner, kommer att göra dig till en mycket mer lekfull person som är mottaglig för all den positiva energin i världen. Du kommer inte att kunna vara väldigt lekfull om du har en stor rynka på ditt ansikte, och leende mer kommer att göra dig mer öppen för alla de spel som världen har att erbjuda.
  • Du kan även le när ingen är runt. Leende själv kommer också att lägga dig i en mer positiv och mer lekfull tankegång.
  • Tips

    Om någon säger att du ska sluta, jag.e. Om de är i dåligt humör eller helt enkelt inte gillar lekfulla attityder, sluta. Det betyder inte att de inte gillar dig, det betyder helt enkelt att de inte är i humör att spela.
  • Medan det är lekfullt har mycket att göra med att komma i kontakt med ditt inre barn, kom ihåg att det är en skillnad mellan att vara "barnslig" och "barnslig. Lekfullhet behöver inte inkludera tantrums, okunnighet eller bratty beteende.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande