Hur man hittar kul i allt

Ibland kan det vara svårt att ha kul när det du gör är verkligen inte roligt alls. Lyckligtvis kan ditt liv vara mycket roligare om du bara ändrar ditt perspektiv. Med bara några verktyg kan du lära dig hur du har kul att göra nästan vad som helst.

Steg

Metod 1 av 3:
Glädja en prioritet
  1. Bild med titeln Hitta kul i allt Steg 1
1. Spela. Vuxna antar ofta att deras liv ska vara allvarliga, fyllda med arbets- och familjeåtaganden. Dock är speltid lika viktigt när du är äldre som det är när du är ett barn. Vuxna spelar för att lära och utöka sina horisonter, att känna sig utmanade, ha kul och att gå vilse i en behaglig verksamhet. Du kan inte förvänta dig att du hittar dig. Du måste aktivt integrera roliga aktiviteter som du tycker om i ditt dagliga och / eller veckovisa schema.
  • Exempel på att integrera mer spel i ditt liv kan hämta en ny konstnärlig hobby, spendera mer tid med barn, eller starta ett vanligt spel eller filmkväll för dig och några vänner.
  • Bild med titeln Hitta kul i allt Steg 2
    2. Se på den ljusa sidan. Du kan lära dig att ha kul i de flesta aktiviteter genom att leta efter silverbanorna. Även grusande uppgifter erbjuder dig något som är värt - du måste bara leta efter positiva och omfamna dem.
  • Öva att hitta silverbanor varje dag med följande aktivitet. Lägg åt sidan 10 minuter dagligen i 3 veckor. Börja med att lista 5 saker du tycker om om ditt liv (e.g. "Titta på solen stiga varje morgon" eller "Höra ditt signifikanta andra skratt"). Tänk nu på en tid då saker inte gick så bra. Beskriv situationen. Då, leta efter tre sätt du kan titta på den ljusa sidan av prövningen.
  • Till exempel bryter din bil ner på väg till jobbet. Du är frustrerad och otålig väntar på mekanikern. Men väntetiden ger dig möjlighet att läsa över poesin din bästa vän bad dig läsa över. Du har också några minuter att ringa och checka in på din mamma. Slutligen kan väntan du samla dina tankar innan du går in på en ny arbetsdag. Att märka silverbanorna hjälper dig att se att det ofta finns positiva åtgärder under negativa situationer.
  • Bild med titeln Hitta kul i allt Steg 3
    3. Fira, allt. Du kanske inte har kul i livet eftersom du inte utnyttjar de små underverk och framgångar. Har du nått en prestation senast? Fira det. Har din vän bara fått ett nytt jobb eller släppte de oönskade punden? Fira det. Söka efter sätt att glädja sig i livets lilla segrar.
  • Få en kalender som listar konstiga semestrar och försöker delta i firandet av så många som möjligt.
  • Bild med titeln Hitta kul i allt Steg 4
    4. Renovera din miljö. På jobbet, i skolan, eller hemma, få mer roligt i din omgivning. Redecorate ditt kontor eller sovrum i spännande, ljusa färger som får dig att le. Få några växter att ta hand om. Ändra din miljö med olika belysningar, tyger, färger och annan inredning, som böcker, som lyser ditt humör.
  • De färger du väljer för din miljö kan positivt påverka ditt humör och utsikter på livet. En studie visade att individer i ett grönt rum var mycket mindre benägna att känna sig stressade som de i en röd.
  • I allmänhet känner människor lyckligare runt gula och gröna. Om dessa färger verkar för mycket för dina väggar, välj konstverk, dekorativa element eller till och med blommor som tar in dessa våren nyanser. Du kan också ta med roliga leksaker, som slinkies eller stressbollar för att lyfta ditt humör i din hemmiljö.
  • Metod 2 av 3:
    Njuter av de små sakerna
    1. Bild med titeln Hitta kul i allt Steg 5
    1. Njut av bra ljud. Oavsett vilken aktivitet du gör, kan ljudet ha en drastisk inverkan på hur mycket du njuter av det. Till exempel kanske du måste städa ditt sovrum eller köket. Chore är ett drag, men sätt på några av dina favoritlåtar och det blir en rengöringskonsert av roligt.
    • Identifiera ljud som gör dig lycklig eller avslappnad. musik. Barn skrattar. Rullande havsvågor. Fåglar chirping i träden. Syfte att omge dig med dessa ljud mer. Om du inte kan komma till dem naturligt, lyssna på dem från YouTube.
    • Identifiera ljud som gör dig upprörd, ledsen eller arg. Honking trafik. En telefon ringer av kroken. Syfte att undvika dessa ljud, om möjligt. Om du inte kan, motverka dem med ljud du gillar, till exempel att lyssna på lugnande musik genom öronproppar för att täcka upp de nonstop-telefonsamtal. Eller kanske du aldrig blir tyst, och en bra dos av tystnad kan hjälpa dig att njuta av dina uppgifter mer.
  • Bild med titeln Hitta kul i allt Steg 6
    2. Märka förtjusande fysisk touch. Människor längtar efter andras värme och beröring eftersom det är vårt primära uttryck av medkänsla. I denna alltmer digitala ålder har Touch blivit ännu viktigare för att du trivs. Touch Boosts Säkerhet och säkerhet, förbättrar övergripande välbefinnande, bygger förtroende, ökar teambindningen och minskar risken för sjukdom.
  • Engagera sig i aktiviteter och omge dig med människor vars rörelse ger dig glädje. Om du gör det kan du få tillfredsställelse till fler delar av ditt liv.
  • Bild med titeln Hitta kul i allt Steg 7
    3. Njut av de livsmedel du älskar. Även äta kan vara kul när du gör det medvetet. Många människor associerar mat med skyldiga känslor. Kanske borde du säga "Nej" till den skiva chokladkaka på kontorspartiet eller extra smörig popcorn på bio. Men när du övar mindful äter, snarare än att äta tanklöst, kan du njuta av mer mat du älskar utan skulden.
  • För att öva uppmärksam äta, välj en mat som en bitstorleks choklad eller liten bit av frukt. Observera maten - form, lukt, storlek, textur. Vad är din reaktion att titta på maten (jag.e. Salivation, otålighet, etc.)? Placera maten i munnen i 30 sekunder utan att tugga. En gång 30 sekunder har förflutit börjar tugga. Efteråt, jämför din förståelse av smaken och texturen i maten före och efter att ha ätit. Jämför sedan denna erfarenhet med din vanliga erfarenhet av att äta.
  • Börja öva med tanke på nästan varje måltid. Ta bort distraktioner som TV eller böcker och fokusera helt på de livsmedel du äter.
  • Bild med titeln Hitta kul i allt Steg 8
    4. Leende. Om du har blivit stressad på sistone kan du behöva gips på ett leende för att motverka de negativa biverkningarna av stress. Forskning från det större bra projektet på Berkeley visar att leende (även falsk leende) har positiva fördelar på fysisk hälsa. Det hjälper hjärtat att återhämta sig tidigare från stressiga upplevelser.
  • För att öka ditt humör och fysiskt välbefinnande, le när du gör uppgifter som du inte gillar mycket. Du mår bättre för det.
  • Metod 3 av 3:
    Ändra ditt perspektiv
    1. Bild med titeln Hitta kul i allt Steg 9
    1. Tillbringa dagen som turist. När vi bor på en plats i månader eller år slutar vi att se det som extraordinärt eller spännande. Reinvigorate din passion för ditt lokala område genom att spela turist för dagen.
    • Besök museer, parker och konstgallerier i ditt område. Ta bilder och försök att uppleva dessa platser som turist skulle. Prova en restaurang som du aldrig har gått till, eller beställ ett nytt val från menyn på din favoritplats. Upplev ditt liv ur ett outsiders perspektiv - du kan bara återupptäcka vad du älskar om det.
  • Bild med titeln Hitta roligt i allt steg 10
    2. Öva meditation. När du tänker på meditation kan du tänka dig att arbeta snarare än att spela. Även om det kräver tyst och koncentration, kan meditation vara en rolig aktivitet för dig. Faktum är att det gör det möjligt att ansluta till ditt inre själv och din yttre miljö, vilket innebär att du kan bli mer medveten om alla utlopp för skojs skull omkring dig.
  • Att göra meditation kul, sök ut en partner som kan göra aktiviteten med dig. Ändra din miljö, vilket kan visa sig utmanande och spännande. Du kan också hitta guidade meditationer med intressanta ljud och uppmaningar.
  • Bild med titeln Hitta roligt i allt Steg 11
    3. Hush din negativa självtalande. Om rösten inuti ditt huvud ständigt klagar eller kritiserar, kan det vara svårt att njuta av livet. Övervinna negativa självtalar för att bjuda in mer positiva vibbar i dina dagar. För att stoppa negativ självtalande, följ denna fyra-stegs process.
  • Var uppmärksam på dina tankar.
  • Bestäm om dina tankar är hjälpsamma eller ohjälpliga (jag.e. Förbättrar eller förvärrar dina situationer)?
  • Stoppa negativt tänkande i spåren. Välj att inte engagera eller underhålla negativa tankar.
  • Omvandla negativ självtalande till positiva tankar. Till exempel, "Jag kommer aldrig att ha tid att spendera med mina vänner på grund av alla dessa uppdrag" kan vara positivt att bli reframed till "Om jag jobbar väldigt hårt på dessa uppdrag och undvik att sätta av dem, kan jag ta en paus halvvägs och hänga med mina vänner".
  • Bild med titeln Hitta kul i allt Steg 12
    4. Odla ett tacksamt hjärta. Att vara tacksam kan hjälpa dig att se fler aktiviteter som roligt snarare än otillfredsställande. Det finns många sätt att visa tacksamhet, till exempel att uttrycka tack och starta en tacksam tidskrift. En av de mest effektiva metoderna för att ändra ditt perspektiv är dock att ändra ditt språk.
  • Till exempel klagar vi ofta eller nag om alla saker vi måste göra. Ett förslag är att ändra ditt språk för att beskriva alla saker du får göra. Skiftande "måste" till "komma till" kan ha en otroligt positiv snurr på hur du tittar på och njuter av ditt liv.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande