Hur man tjänar respekten för dina kamrater i skolan

Du kan känna att andra barn i skolan inte respekterar dig, men du kan ändra sin åsikt. Barn kan vara svåra på varandra, men de känner också igen när någon gör det rätta. Det bästa sättet att tjäna respekten för dina kamrater är att visa respekt och vänlighet till alla du möter. Du bör också visa andra att du är öppen, pålitlig och mogen. Var sant mot dig själv, och visa upp dina smarta och färdigheter.

Steg

Del 1 av 3:
Visar respekt och vänlighet
  1. Bild med titeln Hantera beteendemässiga problem i begåvade barn Steg 3
1. Respektera alla i skolan. Varje elev förtjänar respekt så att de kan lära sig i en stödjande, välkomnande miljö. Det bästa sättet att tjäna det är att visa det till andra människor. Du måste respektera alla i din skola, inklusive yngre studenter, upperclassmen, vänner, främlingar och lärare. Gör inte roligt med, reta eller skvaller om dina kamrater.
  • Respektera andra människors egendom också. Ta aldrig något som inte är ditt, och om någon låter dig, var noga med att returnera det i det skick du fick det.
  • Bild med titeln Tjäna respekten för dina kamrater i skolan Steg 31
    2. Stå upp för dig själv och andra. Om du ser någon, om det är en vän eller en främling, blir mobbad, gå in och stå upp för personen. På samma sätt, om du är mobbad, stå upp för dig själv. Dina kamrater kommer att respektera dig för att stå upp för dig själv och hjälpa andra. Det värsta du kan göra är att stå när någon blir mobbad, och inte vidta åtgärder.
  • Till exempel, säg till mobbningen "hej, man, det är inte coolt. Du borde inte prata med Susie så."
  • Bilden med titeln Kom över det faktum att din vän lämnade dig för den populära publiken steg 12
    3. Lyssna aktivt med andra. Dina kamrater kommer att respektera dig om du är någon som människor kan komma till och känna att de är verkligen hörda. Om en vän eller klasskamrat vill prata med dig om något, ge dem fulla uppmärksamhet, få ögonkontakt och demonstrera empati.
  • Till exempel, om en klasskamrat berättar att hennes hund bara dog, säg något som "Wow, jag är verkligen ledsen att höra det. Jag kommer ihåg hur svårt det var när min hund, tally, dog förra året. Finns det något jag kan göra för att hjälpa?"
  • Bild med titeln Tjäna respekten för dina kamrater i skolan steg 14
    4. Visa vänlighet och hjälpsamhet. Du kan visa vänlighet genom att hålla dörren för personen bakom dig eller hjälpa en peer plocka upp de böcker som de släppte. Inte singel någon, reta dem, eller sprida rykten. Att göra det kommer inte att tjäna dig respekt från dina klasskamrater.
  • Om du ser någon som sitter i sig, fråga dem om de vill gå med dig. Om de vägrar, tryck inte på det. De kanske bara vill vara ensamma.
  • Om du ser någon som ser ledsen, fråga dem vad som är fel. Om de ser ut som om de behöver hjälp med någon, fråga dem om de vill ha hjälp.
  • Bild med titeln Tjäna respekten för dina kamrater i skolan Steg 28
    5. Visa din mognad. Det kan vara svårt att vara den större personen i en hård situation, men dina kamrater kommer säkert att respektera dig för det. Om någon angriper eller skjuter dig, var mogen och hantera situationen på rätt sätt. Var inte rädd för att prata med en lärare eller rådgivare om du känner att du inte har verktygen eller myndigheten att hantera situationen korrekt.
  • Till exempel, om en klasskamrat förolämpar dig, skratta det eller gå bort. Stoppa inte till deras nivå genom att ringa dem namn eller komma in i en fysisk kamp.
  • Bild med titeln Tjäna respekten för dina kamrater i skolan Steg 11
    6. Undvik olämpligt beteende. Tänk på hur andra kommer att reagera på dina handlingar, och om hur dina handlingar får dig att se till andra. Berätta inte skämt som är i dålig smak, skvaller eller sprids rykten. Undvik att argumentera med dina kamrater och aldrig tillgripa fysiska förändringar.
  • Del 2 av 3:
    Interagera med dina kamrater
    1. Bilden med titeln Kom över det faktum att din vän lämnade dig för den populära publiken Steg 13
    1. Visa dina ledarskapsförmåga. Att vara ledare kommer att få respekten för dina kamrater. Ledare är inblandade i skolaktiviteter och arbetar för att göra positiva förändringar i skolan eller samhället. Ledare är också bra förebilder, är övertygade och är beredda för alla situationer. Ge din bästa ansträngning, håll dig positiv och vara vänlig och rättvis.
    • För att visa dina kamrater är du ledare, du kan bli kaptenen till ett lag eller klubb, gå med i studentrådet / regeringen, eller erbjuda till handledare andra i områden du excel in.
    • Om du är för blyg för att leda en klubb eller ett lag kan du bli expert på ett visst ämne. Ditt förtroende kan hjälpa dig att markera dig som ledare.
  • Bild med titeln Tjäna respekten för dina kamrater i skolan Steg 30
    2. Gå med i organisationsgrupper, klubbar eller grupper. När folk känner igen att du är aktiv i skolgrupper eller grupper, kommer de att respektera dina ansträngningar och se dig som ledare. Prova för fotbollslaget, gå med i schackklubben, eller bli medlem i dramaklubben.
  • Om du inte ser en klubb som du gillar, fråga din skola om du kan börja en upp. Vissa skolor kommer att få dig att skapa en framställan och få signaturer från andra studenter.
  • Bild med titeln Tjäna respekten för dina kamrater i skolan Steg 3
    3
    Var öppen för nya idéer. Människor som är öppna för att tjäna mer respekt än de som är nära och tänker på deras sätt är det enda rätt sätt att göra något. Acceptera att människor kommer från olika bakgrunder, religioner och kulturer, och medan dessa faktorer kan göra människor annorlunda, gör de dem inte bättre eller sämre än någon annan.
  • Ett sätt att visa att du är öppen är att visa intresse för andras bakgrunder och fråga dem frågor.
  • Bild med titeln Tjäna respekten för dina kamrater i skolan steg 25
    4. Visa andra att du relaterar till dem. Om du är en asocial person, kan du ha svårt att få den respekt du kan känna att du vill ha från dina kamrater och kamrater. Försök ta reda på vad du kan ha gemensamt med dina kamrater, som starka organisatoriska färdigheter, en talang för basket eller en kärlek till sci-fi.
  • Ta små steg för att relatera till andra, till exempel att kommentera en klasskjorta om den har din favoritbandlogo på den.
  • Ett annat sätt att visa barn du relaterar till dem är att visa empati. Till exempel, om en klasskamrat är upprörd över en dålig klass, tänk på hur du skulle känna dig i den situationen. Säg något som, "Jag vet hur frustrerande det kan vara att få en dålig klass på något du jobbade hårt. Det hände mig tidigare i år i konst. Lyckligtvis är det fortfarande dags att förbättra din övergripande betyg i klassen, så låt det inte få dig för mycket."
  • Bild med titeln Tjäna respekten för dina kamrater i skolan Steg 26
    5
    Starta en konversation med dina klasskamrater. Börjar en konversation med någon du inte vet mycket bra kan verka skrämmande. Men vara vänlig mot andra och slår upp en konversation kan hjälpa dig att tjäna respekt. Det är lika enkelt som att dela något roligt som hände med dig, eller frågar om ett uppdrag eller ett projekt.
  • Till exempel, säg "Wow, jag är super trött. Jag var upp sen rengöring eftersom min hund knackade över en burk färg i vardagsrummet!"
  • Du kan också säga "Har du startat ditt historiska projekt än? Jag tänker på att göra min på Titanic."
  • Bild med titeln Tjäna respekten för dina kamrater i skolan Steg 27
    6. Acceptera kritik och komplimanger nådigt. Både lärare och kamrater kommer att ge dig kritik under din tid i skolan. Om kritiken är tydligt konstruktiv och syftar till att hjälpa dig att förbättra, tack personen! På samma sätt, när någon komplimangerar dig, skratta inte eller borsta den. Visa istället den person som du uppskattar sina ord.
  • Till exempel, om någon ger dig konstruktiv kritik, kan du säga "Wow, tack för att du pekade ut det, jag märkte det inte förut."
  • Till exempel, om någon komplimanger din outfit, säg något som "tack! Jag har det här på t.J. Maxx. Grön är min favoritfärg."
  • Ibland är kritik vanligt oförskämd. Till exempel, om någon kallar din jacka, kan du säga "Det var inte så trevligt," eller du kan ignorera dem.
  • Bild med titeln Få en pojke
    7. Säg sanningen. Människor som ligger kommer snabbt att förlora respekten för sina vänner och kamrater. Om du ses som otillförlitlig, är det svårt att respekteras. Berätta sanningen, och äga upp till det när du gör ett misstag. Att ta ansvar för dina ord och handlingar går länge mot att visa andra att du är mogen och förtjänar deras respekt.
  • Ibland kan sanningen vara skadlig, så du borde använda din bästa dom. Till exempel, om någon har en riktigt dålig frisyr, berätta inte för dem att det ser dåligt ut!
  • Bild med titeln Tjäna respekten för dina kamrater i skolan steg 8
    8
    Delta i klassen. Detta är en no-brainer, eftersom deltagande innebär att du låter din röst hörs framför hela din klass. Om du har en svår tid att svara på frågor som din lärare ställer, försök ställa frågor istället. Andra studenter som undrade samma sak kommer att vara glad att du tog upp ämnet.
  • Klassdeltagandet kan också bidra till att förbättra din betyg. Många lärare inkluderar deltagande i den totala betyget.
  • Bild med titeln Tjäna respekten för dina kamrater i skolan steg 10
    9
    Lär dig att prata bra. Starka kommunikationsförmåga kan hjälpa dig att tjäna dina kamrater respekt. Om du har svårt att få din poäng över, prova några övningar för att hjälpa dig att stärka dina färdigheter.
  • Läs till exempel en tidning eller tidskriftsartikel och övning som sammanfattar den. Detta hjälper dig att odla onödig information samtidigt som de ger nyckelpunkterna.
  • Ett annat sätt att förbättra dina kommunikationsförmåga är att delta i ett spel eller ta en skådespelarklass.
  • Del 3 av 3:
    Vara äkta
    1. Bild med titeln Tjäna respekten för dina kamrater i skolan steg 1
    1
    Var sann mot dig själv. Det är viktigt att du är sant mot dig själv, och låt inte andra påverka dig negativt. Känner inte som om du måste ändra dina intressen eller åsikter baserat på vad andra gillar. En stark känsla av själv kommer att tjäna respekten för andra.
    • Till exempel, om alla i din peer-grupp äter pizza till lunch, och du inte gillar pizza, känner inte som om du måste äta det också. Välj vad du vill, och om någon kommenterar det, säg bara "Jag är inte en stor fan av pizza. Jag gillar att få min lunch från salladsbaren bättre."
  • Bild med titeln Tjäna respekten för dina kamrater i skolan Steg 2
    2. Dela dina talanger. Visa människor vad du är bra på, och uppmuntra dem att göra detsamma. Alla har unika färdigheter, så oroa dig inte om du inte är bra på allt du försöker. Bara visa upp de saker du gör bra, och uppskatta andra som kan göra saker som du kan kämpa med.
  • Till exempel, om du är en skicklig löpare, gå med i spåret eller cross-country-laget.
  • Om någon du vet har en bra röst, uppmuntra dem att gå med i kören eller prova för vårens musikaliska.
  • Bild med titeln Tjäna respekten för dina kamrater i skolan Steg 7
    3. Visa dina smarts. Intelligens är ett högt respekterat drag, så var inte rädd för att låta människor se din smarta sida. Du bör ge hela din skolarbete maximal ansträngning, frivilliga svar i klassen och erbjuda att handleda en student som har problem med något du förstår väl.
  • Skryta inte eller skryta om din intelligens, men låt det bara prata för sig själv.
  • Ibland kommer du att göra misstag. Om någon visar dig fel, tacka dem, eller säg något som "Jag är tillrättavisad!"
  • Bild med titeln Tjäna respekten för dina kamrater i skolan Steg 5
    4
    Visa din humor. Få andra att skratta genom att berätta för dem ett bra skämt eller en rolig historia. Titta på roliga shows eller lyssna på komedi skits för inspiration. Du kan även göra en internetsökning efter roliga skämt så du har några till hands när som helst. Undvik bara skämt som är olämpliga, eller som demean eller gör roligt med olika könen eller rasgrupper.
  • Ta inte dig själv för allvar. Om något pinsamt händer, borsta bara det med ett leende och ett skratt.
  • Notera andra människors reaktioner. Vad är roligt för en person kanske inte är rolig till nästa.
  • Bild med titeln Tjäna respekten för dina kamrater i skolan Steg 6
    5
    Var självsäker. Förtroendet går hand i hand med respekt. Acceptera och älska dig själv för dig som är, brister och alla. Klä i kläder som får dig att må bra och alltid ha ett leende redo att dela med vänner eller kamrater.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande