Hur man är en populär lärare

Hatar du det inte när du får känslan av att dina elever inte gillar dig eller har något emot dig? Här är några tips för att komma på sin goda sida.

Steg

  1. Bild med titeln vara en populär lärare Steg 1
1. Ha en unik karaktär. Detta fungerar normalt bara om du är ny, men om du håller dig till en viss personlighet som kan vara meningsfull / arg etc. Du kommer att få respekt för det, så länge du inte är orättvist eller agera som om du är bättre än dina elever.
  • Bild med titeln vara en populär lärare Steg 2
    2. Be om en klassuppfattning. Ha en diskussion med din klass om vad som kan göra klassen mer intressant, och vad skulle hjälpa dem. Kom ihåg att medan du är ansvarig är allt du gör för att försöka lära dem - så om de klagar på något som en grupp är det värt att titta på. Samma saker kommer normalt upp som att lyssna på musik, deltagande och äta i klassen. Lyssna på deras förslag och kompromiss.
  • Bild med titeln vara en populär lärare Steg 3
    3. Vara rörlig. Lyssna på dina elever! Du kommer bli förvånad över hur mycket de respekterar dig när du gör det. Men låt inte barnen styra dig, och var försiktig så att du inte styra dem. Kom ihåg att, även om de är yngre, är du lika lika. Naturligtvis vill de utnyttja dessa roliga saker, men du vill fortfarande behålla kontrollen. Sträng inte upp, berätta inte för dem att du håller dem in efter klockan, eftersom det inte bara är din tid, utan deras tid. Kom ihåg att din klass sannolikt inte är det viktigaste för dem, och inte agera som sådan. De har upptagen liv, precis som du.
  • Bild med titeln vara en populär lärare Steg 4
    4. Gör det arbete du ger till studenter roligt. Alla ämnen kan vara intressant om det görs genom ett spel eller pussel. Slösa aldrig elevernas tid genom att ge upptagen arbete. Se till att ditt uppdrag faktiskt kommer att lära dem något eller hjälpa dem att tillämpa klassprinciper i det verkliga livet. Upptagen arbete är ett krångel för alla. Dessutom kommer de att se det som meningslöst för dig att lära dig något som inte är relevant för ämnet du undervisar. Oavsett vad du undervisar, men speciellt för matte, se till att du ger exempel på alla typer av problem du förväntar dig att dina elever ska slutföra.
  • Bild med titeln vara en populär lärare Steg 5
    5
    Stanna i mode. Medan du fortfarande klädde på rätt till din ålder och bibehålla dekorum, hålla kontakten med mode för att hjälpa eleverna att relatera till dig mer. Att diskutera vad som är nytt i trender med dina elever kommer att ge dig en bättre känsla för var de kommer ifrån också.
  • Bild med titeln vara en populär lärare Steg 6
    6. Tänk på att dina elever inte kan komma ihåg allt. Var noga med att påminna dem om saker när det behövs.
  • Bild med titeln vara en populär lärare Steg 7
    7. Vet hur man konsolar dina elever. Var någon som kan ge råd om att lösa elevernas dilemma. Ge respekt, och aldrig förnedra en student framför klassen om inte sammanhanget är a mycket klart skämt. Kom ihåg, förödmjukelse kränker mycket mer än bara den aktuella studenten. Dra inte pinnar eller kort med studentens namn på dem - det tjänar inget annat syfte än att förnedra dem. Lära materialet, och om de vet, kommer de att höja sina händer. Om de inte gör det är det ditt jobb att visa dem, så du borde bara berätta svaren på arket eller arbetet.
  • Bildbeteckningen är en populär lärare Steg 8
    8. Visa din passion! Håll dig intresserad av ditt arbete, kom ihåg varför du blev en lärare i början. Din kärlek till ett ämne och spänning för det kan påverka dina elever mycket.
  • Bild med titeln vara en populär lärare Steg 9
    9. Tjäna deras respekt med disciplin. Det kommer att vara svårt för dem att respektera dig om du inte kan hålla ett handtag på ditt klassrum. När du har visat dem kan du hantera gruppen, det blir lättare att vara avslappnad och kul med dem. Var inte den "coola" läraren som låter sina elever komma undan med mord!
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du har en student som har läst något som du inte har eller har en idé vet du inte hur man ska svara på, respektera deras åsikt och uppskatta att någon har tagit tid att göra lite extra forskning. Om du inte vet hur man svarar, säg saker som "Jag har aldrig hört det förut. Jag måste göra lite forskning." Det kommer faktiskt att få studenten att känna att hans åsikter är giltiga.
  • Om du inte vet svaret, var inte rädd att säga "Jag vet inte." Studenter vet ofta när läraren inte har en ledtråd och leder till en dramatisk förlust av respekt. (Och då ta inte frågan som en utmaning för din kunskap. Ta det som en bra fråga från en bra, nyfiken student.)
  • Var inte rädd för att knäcka några skämt.
  • Gradvis. Se till att inte alla dina uppdrag är subjektiva. För de som är, ta försiktighetsåtgärder som att läsa den första sidan med namnet senast, eller att eleverna skriver sina namn på baksidan av papper så att du inte vet vem det är innan du betygsätter.
  • Klaga inte på ditt jobb, lön, eller att du måste göra konferenser - det är en del av ditt jobb, du valde det. Om en affärsman berättade för sina kunder hur mycket han hatade sitt jobb, skulle de köpa sin produkt? Nej! Det gör också eleverna att känna sig dåliga om du hatar att vara där med dem.
  • Bryr sig om vad du undervisar! Om du inte gillar det, kommer dina elever inte heller. Om du förväntar dig att dina elever får bra betyg och lägga fram ett försök, måste du också.
  • Kom ihåg att utbildning är mer än att lära eleverna vad man ska tänka, det lär också dem hur man tänker. Uppmuntra olika åsikter (även om dessa åsikter skiljer sig från din egen).
  • Tro inte naivt att alla tror på samma saker som du gör (speciellt när det gäller religion), även om du bor i en region där de flesta tror på samma saker.
  • Kolla inte ut, speciellt om du lär dig gymnasiet. Att låta filmer lära din klass för dig är inte cool-det är lat och visar de elever du inte bryr dig.
  • Försök att inte projicera några övertygelser du har (religion, politisk, ekonomisk mm.) på dina elever. Om du gör det, se till att de vet att det är vad du tro, och att det inte nödvändigtvis är vad alla ska tro.
  • Var inte någon du är inte. Människor kan se rätt genom dig. Det är mer benägna att få dig roligt än populärt med studenter.
  • Var rimlig - sätt dig i dina elevernas skor.
  • Om du har en lektion att ett mellanmål kan införlivas i det är en rolig behandling varje gång i taget. Det är ett sätt att ändra det lite och hej, alla älskar att äta!
  • Sluta klaga hur mycket du måste betygsätta. Du var den som tilldelade den. Om du inte vill betygsätta det, tilldela det inte!
  • Var inte hycklande. Om du vill att dina elever ska tugtheirs in, se till att du gör det också.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande