Hur man är en bra pojke

Att vara en bra pojke är inte alltid lätt, speciellt om du har problem med att vara bra på både hem och skola. Det viktigaste är att du behandlar dina familjemedlemmar, lärare och folket runt dig med vänlighet och respekt. Att vara en bra pojke betyder inte att du måste vara perfekt, men det betyder att du borde visa medkänsla och förståelse mot andra.

Steg

Del 1 av 3:
Att vara en bra pojke hemmaStöd WikiHow och gå till annonsen
  1. Bild med titeln vara en bra pojke steg 1
1. Lyssna på dina föräldrar. Det bästa du kan göra för att vara en bra pojke hemma är att lyssna på vad dina föräldrar säger att du ska göra. Om de ber dig att hjälpa till, att stänga av din musik, eller att gå med i middag med din moster och farbror, bör du göra som de säger så mycket som möjligt. Självklart, om deras krav är helt orimliga, borde du ha en trevlig, öppen konversation med dem, men som en tumregel kan du vara en bra pojke och göra dina föräldrar glada genom att lyssna på vad de säger att du ska göra.
  • Om dina morföräldrar eller andra vuxna bor i ditt hem, bör du också lyssna på dem.
  • När dina föräldrar pratar med dig, se till att du ser dem i ögat och att du lägger bort din telefon. Få dem att se att du verkligen bryr dig.
  • Bild med titeln vara en bra pojke steg 2
    2. Hjälpa till runt huset. Om du vill vara en bra pojke, bör du hjälpa till att städa upp messor istället för att skapa dem. Arbeta för att städa upp efter dig själv, gör din egen tvätt och hjälp dina föräldrar med dagliga uppgifter som att kasta ut skräpet, ta hunden en promenad, torka ner i köksbordet eller något annat som du kan göra för att lätta lasten. Om du har krävt sysslor, ska du göra dem utan att mumla och till och med gå utöver när det gäller hushållsarbete.
  • Du borde inte behöva fråga om du behöver hjälp eller vad du kan göra. Istället, var uppmärksam och titta runt för att se vad som verkligen behöver rengöras eller fixas, från en diskbänk av överflödiga rätter till en hämmare av ren tvätt som behöver vikas.
  • Bild med titeln vara en bra pojke steg 3
    3. Respektera dina syskon. Ett annat sätt att vara en bra pojke är att vara snäll mot dina syskon, oavsett om de är äldre eller yngre. Om du är den äldre syskon, bör du tjäna en förebild för dina syskon och borde hjälpa dem att växa mer mogna och rimliga som de blir äldre. Om du är en yngre syskon, så borde du vara snäll och undvika att taunting eller reta dina äldre syskon för mycket och låt dem ha sitt eget utrymme. Att vara en bra syskon är en viktig del av att vara en bra pojke, och du bör försöka komma överens med dina syskon så mycket som möjligt.
  • Du bör också hjälpa dina föräldrar ut genom att spendera tid med dina syskon så att de inte alltid måste titta över dem. Om dina syskon är upprörd, hjälp dem att sortera sina problem när du kan så dina föräldrar kan ha lite tid åt sig själva.
  • Att undvika slagsmål med dina syskon hjälper dig att vara en bra pojke eftersom du hjälper till att göra saker lättare runt huset.
  • Bild med titeln vara en bra pojke steg 4
    4. Lyd reglerna. En annan sak du kan göra för att vara en bra pojke är att lyda de regler som dina föräldrar har satt fram. Detta kan betyda att hålla fast vid ditt utegångsförbud, vakna vid en viss tid, gör de sysslor du var tänkt att göra, städa upp efter dig själv, bara spendera en viss tid på din telefon eller dator, och så vidare. Om du vill vara en bra pojke, bör du lyda de regler du ges och bara fråga dem om du verkligen tror att du behöver prata med dina föräldrar om det.
  • Att bortse från dina föräldrars regler visar dem att du inte respekterar eller bryr dig så mycket som möjligt. Du måste visa dem hur mycket du uppskattar deras föräldraskap genom att lyssna på dem.
  • Om du har syskon är det viktigt att följa dina föräldrars regler så att du sätter ett bra exempel för din bror eller syster.
  • Bild med titeln vara en bra pojke steg 5
    5. Ber om ursäkt när du har gjort ett misstag. Att vara en bra pojke betyder inte att det är perfekt hela tiden. Det betyder dock att du borde be om ursäkt när du känner att du har gjort ett misstag. Om du vill vara en bra pojke måste du lära dig när du har gjort något fel och vara redo att erkänna det. Att verkligen be om ursäkt, se dina föräldrar och syskon i ögonen och ge dem en uppriktig och ärlig ursäkt för att visa att du har lagt mycket tanke på vad du har gjort och att du inte kommer att göra det igen.
  • Säg inte bara att du är ledsen när du gör något annat eller går ut genom dörren. Ta dig tid att sitta ner med dina föräldrar och ta dig tid att låta dem veta att du verkligen förstörs.
  • Bild med titeln vara en bra pojke steg 6
    6. Gör dina föräldrars liv enklare. Det bästa du kan göra som en bra pojke är att göra dina föräldrars liv enklare. Detta kan innebära att du gör extra sysslor när du inte är frågad, att vara extra lydig på dagar när du kan se att dina föräldrar är extra trötta, spenderar tid med dina syskon för att ge dina föräldrar mer tid, eller till och med ge dina föräldrars utrymme när de "Är trött och vill ligga ner. De flesta föräldrar är överväldigade av sina föräldrauppgifter, och om du försöker göra sina liv enklare istället för att skapa problem, kommer de att vara tacksamma för dig för det.
  • När du blir äldre kan du hjälpa dem att köra fler ärenden, som att plocka upp några matvaror, tvätta bilen hemma, skovla snö, klippa gräsmattan eller hjälpa till att få dina yngre syskon redo för skolan.Om du är bra på Snow Shoveling, kan du även göra legitima pengar genom att göra det för dina grannar.
  • Om du ser att dina föräldrar kommer hem upprörd, försök hjälpa till att laga mat eller fråga om du kan hämta lite pizza för att göra det enklare.
  • Bild med titeln vara en bra pojke steg 7
    7. Läs mer färdigheter för att hjälpa till runt huset. Du kanske tror att det bara är så mycket du kan göra för att du är för ung att verkligen hjälpa till, men du kan alltid lära dig fler sätt att hjälpa till. Om dina föräldrar gör din tvätt eller tvätta dina rätter för dig, lära dig att göra det själv. Om dina föräldrar alltid tar hand om hunden eller katten, bör du lära dig när de behöver matas och när de ska ta ut hunden. Du kan till och med lära dig att laga enkla saker, eller att göra dig själv smörgåsar så att dina föräldrar inte behöver göra det.
  • Tänk inte att du inte kan hjälpa till att du är för ung - istället, var en bra pojke och ser alltid ut på nya sätt att hjälpa till.
  • Bild med titeln vara en bra pojke steg 8
    8. Hitta hobbyer som hjälper dig att förbättra dig själv. Ett annat sätt att vara en bra pojke är att arbeta med att bli en smartare, mer intressant person. Detta kan innebära att det är mer tid att läsa och skriva, lära dig ett främmande språk, lära sig en skicklighet som fotboll eller spela gitarr, och i allmänhet bry sig om självförbättring. Även om du tittar på tv eller spela spel på nätet kan göra en rolig paus, bör du försöka växa som en person så mycket du kan om du vill vara en bra pojke.
  • En del av att vara en bra pojke betyder att bli mer mogen och växa som en person. Att lära sig nya färdigheter och utbilda dig själv kan hjälpa dig att bli en mer tankeväckande, välrundad individ.
  • Bild med titeln vara en bra pojke steg 9
    9. Håll inte dina föräldrar offentligt. Ett annat sätt att vara en bra pojke är att se till att lyssna på dina föräldrar i allmänhet. Undvik att motsäga dem, ignorera dem, oavsiktligt bortse från sina regler, kasta tantrums, eller göra någonting som skulle få dem att känna sig generad och besviken över dig. Om du inte håller med om något, ta upp det senare, när du är ensam hemma, så kan du ha en produktiv konversation med dem istället för att kasta en passform.
  • Även om du verkligen vill ha något som dina föräldrar inte kommer att ge dig rätt då, bör du undvika pinsamt eller få dem att känna sig dåliga. Detta kommer att göra dem upprörd och kan skada ditt förhållande med dem. Istället, gör det mogna och undvik att kasta en tantrum och fråga om du kan prata om det senare.
  • Del 2 av 3:
    Att vara en bra pojke i skolanStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln vara en bra pojke steg 10
    1. Lyssna på dina lärare. Ett av de bästa sätten att vara en bra pojke är att lyssna på dina lärare. Du bör respektera dem och erkänna att de bara är människor, och att det är oförskämt och ovänligt att ignorera dem, vara meningsfullt för dem, eller ifrågasätta deras auktoritet. Göra ett försök att göra som dina lärare säger och inte att orsaka problem i klassrummet. Inte bara lyssnar på dina lärare gör dem lyckligare, men det kommer att göra dina föräldrar lyckligare också.
    • Om du verkligen kämpar med att lyssna på dina lärare eller tro att de är helt orimliga, så borde du vara så trevlig som du kan för dem och prata med dina föräldrar för att diskutera nästa steg.
  • Bild med titeln vara en bra pojke steg 11
    2. Gör så bra som du kan i skolan. Du behöver inte få perfekta betyg att göra bra i skolan. Men du borde göra ett försök att göra så bra som du kan, att studera för dina tentor, att göra dina läxor och att i allmänhet vara en dedikerad student. När du behöver hjälp, kom till dina lärare eller dina föräldrar för hjälp, och göra ett försök att alltid förbättra. Goda pojkar tenderar att göra det bra i skolan, för att de vet att framgång i klassrummet är viktigt.
  • Göra ett försök att studera för dina tentor i förväg så att du får de bästa resultaten.
  • Det som är viktigast är att du respekterar idén om utbildning och kommer in i skolan i tid och är glada att vara där.
  • Bild med titeln vara en bra pojke steg 12
    3. Var snäll mot dina klasskamrater. Om du vill vara en bra pojke måste du vara snäll mot dina klasskamrater, oavsett om du är med din labbpartner eller pratar med några barn på bussen till skolan. Att behandla andra personer med vänlighet och respekt är ett viktigt sätt att vara en bra pojke. Lägg inte ner elever som inte gör så bra i skolan som du eller gör roligt med människor för sina kläder eller deras allmänna utseende. Arbeta för att verkligen behandla andra som du vill bli behandlad och du kommer att vara på väg till att vara en bra pojke.
  • Du kanske tror att att sätta ner andra människor kommer att få dig att se bättre ut, men det bästa du kan göra är att vara vänlig för alla och mest speciellt de som mobbar av andra studenter.Förutom att känna sig bra om dig själv, människor gillar dig och känner dig bekväma runt dig.
  • Om någon i klassen inte vet något, gör inte det roligt med den personen och hjälper honom eller henne att förstå materialet istället.
  • Du kan också vara vänlig och ge en positiv röst i icke-akademiska situationer som när man äter lunch i cafeterian eller kiss i pojkens badrum.
  • Bild med titeln vara en bra pojke steg 13
    4. Delta i klassen. Ett annat sätt att vara en bra pojke är att delta i klassen. Detta visar dina lärare som du lyssnar och du bryr dig. När din lärare frågar frågor, bör du göra ett försök att svara på dem samtidigt som du ger andra människor en chans att svara också. Om du är intresserad av eller förvirrad av något, bör du fråga dina lärarfrågor när det är lämpligt. Om du är engagerad i klassen och deltar ofta, så kommer du att lära dig mer roligt för dig själv medan du är en bra pojke i processen.
  • Om din lärare ber om en volontär, hjälp henne ut genom att delta i vilken aktivitet hon har planerat.
  • Se till att delta i grupparbete också. Du bör alltid vara aktiv och förlovad med materialet.
  • Bild med titeln vara en bra pojke steg 14
    5. Följ reglerna. För att vara en bra pojke i skolan bör du undvika att ha konflikter med dina lärare och dina administratörer. Följ alla reglerna på din skola, från alla klädkodsregler som du måste följa för att komma till skolan i tid och agera respektfull i skolkafeteriet. Om du har brutit en regel, var ärlig om det och ber om ursäkt och visa att du inte gör det igen. Om du vill vara en bra pojke är det viktigt att lyssna på reglerna.
  • Om du vill vara en bra student är det viktigt att följa reglerna i din skola. Du vill inte utveckla ett dåligt rykte med dina lärare - om du gör det, så blir det svårt för dem att ta dig allvarligt.
  • Bild med titeln vara en bra pojke steg 15
    6. Var inte arrogant. Goda pojkar försöker inte att agera som den smartaste personen i rummet eller ifrågasätter sin lärares myndighet för att orsaka problem. Oavsett om du hänger med dina vänner under urtag eller lyssnar på din lärare talar om George Washington, bör du undvika att agera som en know-it-allt, eller du kommer sannolikt att irritera folket runt dig. Även om det är viktigt att vara nyfiken och att ifrågasätta saker för att nå dina egna slutsatser, bör du inte visa eller skryta eller agera som om du vet mer än andra om du vill vara en bra pojke.
  • Att försöka utsmycka dina lärare är en av de värsta sakerna du kan göra om du vill att de ska gilla dig. Om du försöker dessa antics, kommer de att ringa till dina föräldrar.
  • Naturligtvis, om du har en legitim oro, kan du fortfarande ta upp den till din lärare. Bara se till att du gör det på ett respektfullt sätt.
  • Att visa sig framför dina vänner är inte heller en bra idé,. De blir snabbt trött på din handling.
  • Bild med titeln vara en bra pojke steg 16
    7. Var ärlig. Det är viktigt att vara ärlig om du vill vara riktigt bra i skolan och utanför det. Om du är i trubbel för att bryta reglerna, var dålig om vad du gjorde istället för att ljuga och försöka täcka upp det. När det gäller test, bör du undvika att fuska eller engagera sig i annat oärligt beteende och arbeta med att få bra betyg ärligt, genom att studera och hårt arbete. Om du är oärlig i skolan, så kommer det att göra dig oärlig i andra delar av ditt liv och kommer att leda dig att inte vara en bra pojke.
  • Även om det är okej att berätta en enstaka vit lögn att rädda en persons känslor (som att berätta för din vän du gillar hans dåliga frisyr), är det viktigt att ha integritet när det gäller de viktiga sakerna. Var noga med att berätta för dina lärare och föräldrar sanningen, eller du kommer att göra en livslångt dålig vana.
  • Det är inte alltid lätt att vara ärlig. Om du är ärlig om något som är svårt att dela, bör du vara stolt över dig själv för att öppna upp.
  • Bild med titeln vara en bra pojke steg 17
    8. Vara organiserad. Goda pojkar tenderar att vara organiserade i skolan, så att de kan fokusera på sina studier utan att göra en röra. Ha en organiserad ryggsäck, skol- och hembänk, anteckningsbok och allt annat du använder för skolan. Arbeta med att skilja dina skolämnen per mapp och alltid veta var allt är. Om du vill lyckas i skolan och vara en bra pojke är det viktigt att vara ovanpå dina organisatoriska färdigheter.
  • Att vara organiserad går hand i hand med att vara. Se till att ditt skrivbord hemma, ditt skrivbord i skolan och din skåp eller ryggsäck är snyggt och organiserat. Tar bara 10-15 minuter om dagen för att rengöra dina saker kan hjälpa dig att hålla dig ovanpå dina studier.
  • Del 3 av 3:
    Att vara en bra pojke med andraStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln vara en bra pojke steg 18
    1. Visa respekt. Om du vill vara en bra pojke är det viktigt att behandla andra personer med respekt. Oavsett om de är dina föräldrars vänner eller din tandläkare är det viktigt att vara trevligt och respektfullt för folket runt dig och att behandla dem med grundläggande vänlighet. Respektera sitt utrymme, fråga dem hur de gör, och undvik att fråga alltför personliga frågor. Att vara respektfull är en viktig kvalitet på en bra pojke såväl som en bra man.
    • Goda pojkar är respektfulla, särskilt av sina äldste. Se till att behandla människor som är äldre än du med yttersta respekt, även om du kanske inte håller med dem.
    • När du är offentlig, se till att du inte är för hög och undviker att inte rengöra din röra. En restaurang eller biograf är inte ditt sovrum, och du måste vara medveten om folket runt dig.
  • Bild med titeln vara en bra pojke Steg 19
    2. Var snäll mot dina grannar. Ett annat sätt att vara en bra pojke är att vara snäll mot dina grannar. Undvik att göra för mycket buller, oavsiktligt på sin egendom, ignorerar dem, eller i allmänhet inte behandlar dem vänligt. Dina föräldrar vill att du ska vara snäll mot dem för att hjälpa till att göra ett bra intryck för din familj, och att vara snäll mot dem kommer att göra din levande situation mycket lättare. Även om du känner att du inte har mycket gemensamt med dem, är det alltid viktigt att vara trevligt.
  • Bara göra artigt litet tal kan göra en stor skillnad. När du ser dina grannar, säg bara, "Hej, hur mår du?"Du behöver inte bli inslagna i en lång konversation med dem, men ta dig tid att erkänna dem.
  • Bild med titeln vara en bra pojke steg 20
    3. Var snäll mot tjejer. En av de viktigaste delarna av att vara en bra pojke behandlar tjejer med vänlighet och respekt som de förtjänar. Var snäll mot dem, gör ett försök att lära känna dem, och bara reta dem om du båda är lekfull. Gör aldrig någonsin dämpa eller otäcka kommentarer till en tjej eller få henne att känna sig dålig om hennes utseende eller vem hon är. Även om de andra pojkarna runt dig inte är mogna för att vara snäll mot tjejer, är det viktigt att du bryter den här formen och gör ett försök att behandla dem med omsorg och vänlighet.
  • När du ser en tjej, var vänlig och fråga hur hon gör det. Du kan till och med komplimangera sin nya frisyr eller en smycken som hon har på sig.
  • Om du är blyg om att prata med tjejer, behöver du inte tvinga det. Ju mer du pratar med tjejer lite efter lite, desto bekvämare kommer du att känna dig om att öppna dem.
  • Bild med titeln vara en bra pojke Steg 21
    4. Vara artig. Att vara artig är en viktig del av att vara en bra pojke. Att vara artig betyder att behandla andra med vänlighet och respekt, undvika att vara vulgär och visa ett vänligt intresse för människor. Det innebär också att undvika några offensiva ämnen eller vara oförskämd för de människor du inte gillar. Medan du inte behöver vara bästa vänner med alla, tar det ingen ansträngning att vara artig, och det kan hjälpa till att göra dina sociala situationer enklare.
  • Att vara artig betyder också att ha bra sätt. Undvik att begränsa offentligt och ursäkta dig om du gör det. Tugga inte med din mun full. Fråga folk hur de gör när du ser dem. Om du introduceras till en ny person, stå upp för att säga hej. Låt folk passera framför dig istället för att störa framför dem.
  • Bild med titeln vara en bra pojke steg 22
    5. Hjälpa till i ditt samhälle. Om du vill vara en bra pojke, ska du arbeta med volontärarbete i ditt samhälle för att hjälpa till att göra världen till en bättre plats. Du kan frivilligt med dina föräldrar, eller hoppa på din cykel för att gå själv eller med några vänner om du är gammal nog att göra det. Du kan hjälpa till att städa upp en lokal park, hjälpa människor att lära sig att läsa på biblioteket eller volontär i ett soppkök för att hjälpa människor att få tillgång till mat. För att vara en bra pojke måste du veta att det handlar om mer än att bara vara bra i skolan hemma, men i världen i stort.
  • Göra ett försök att ge åtminstone några timmar av din tid till andra i månaden, oavsett om du volontärarbete genom din skola, kyrka eller en annan gemenskapsorganisation.
  • Om du hjälper till med dina föräldrar, så kommer det också att vara en stor bindningsaktivitet.
  • Bild med titeln vara en bra pojke steg 23
    6. Sprid din positiva energi. Att vara en bra pojke ute i världen är det viktigt att sprida din positiva energi och göra folket runt dig, lyckligare och bättre om världen. Du bör undvika att klaga eller vara alltför negativ och bör arbeta med att prata om alla de goda sakerna i ditt liv, ler och komplimangerar människor istället för att vara negativa eller bara fokusera på de dåliga sakerna i livet. Om du vill vara en bra pojke, vill du jobba med att sprida sig bra i världen.
  • Arbeta med att komplimangera människor istället för att kritisera dem. Det är ett bättre folk att få folk att må bra om sig själva än att sätta ner dem.
  • Arbeta med att le mer ofta också. Det kommer att göra dig och folket runt dig som är lyckligare.
  • Tips

    Varningar

    Tillgripa inte fysiskt våld mot en mobbning utom när det är det enda du kan göra för att stoppa honom från att fysiskt skada dig eller någon annan.Undvik att ta detta längre än nödvändigt.
  • Sanningen kommer att vinna hela tiden. Berätta aldrig lögner.
  • Om du är fångad i en lögn blir konsekvensen sämre än om du hade sagt sanningen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande