Hur man är en professionell lärare

Du kan gå med i lärarutbildningen genom att slutföra den nödvändiga träningen och certifieringen, men bli en professionell lärare betyder något mer än det. Att vara ett professionellt sätt att utföra dig själv enligt de högsta standarderna, vilket ger din bästa ansträngning inuti och utanför klassrummet och bygger relationer baserat på ömsesidig respekt. Så, om du strävar efter att bli lärare, sträva efter att vara en bra och om du vill vara en bra lärare, Var noga med att agera som en professionell.

Steg

Metod 1 av 3:
Ser och verkar som en sann professionell
  1. Bild med titeln vara en professionell lärare Steg 1
1. Projekt ett snyggt och rent utseende med dina kläder och styling. Du kan ha mer flexibilitet i din klädsel än tidigare generationer av lärare-en manlig lärare får inte förväntas bära en jacka och slips, till exempel. Oavsett klädkoden (eller bristen på det) på din skola, men fokusera på att upprätthålla ett professionellt utseende. Kom till jobbet ser den del av en lärare, inte försöker klä sig som dina elever.
  • Dina kläder behöver inte vara stuffy och knäppta, men syftar till blygsamma, rena, rynk- och skadorfria kläder.
  • Du kan para en kjol eller slacks med en blus eller tröja, till exempel, eller bära slacks och en collared tröja med antingen en tröja eller en jacka och kanske en slips.
  • När det gäller personlig grooming, försök att inte se ut som om du bara rullade ut ur sängen eller gillar att du är ute efter en klubb.
  • Bild med titeln vara en professionell lärare Steg 2
    2. Beter sig professionellt offentligt. Studenter och samhället i stort kommer att se dig som lärare, även när du inte arbetar, så se till att du representerar din skola och yrke bra i ditt dagliga liv. Var någon som andra kan respektera oavsett situationen.
  • För att namnge ett extremt exempel, kommer att komma in i berusade slagsmål på fritiden, för att gemenskapsmedlemmarna ska förlora respekt inte bara för dig, men kanske också för yrket i stort.
  • Skölj inte skolan eller skvaller om skolans anställda eller studenter.
  • Bildbeteckningen är en professionell lärare Steg 3
    3. Underhålla professionalism på sociala medier. Sociala medier kan vara ett bra sätt för dig att ansluta till studenter, föräldrar och kollegor, men det kan också vara en port till oprofessionellt eller till och med olämpligt beteende. Du bör hålla dina personliga och professionella sociala medier profiler separata och håller strikta sekretessinställningar för varje.
  • Som en allmän tumregel, säg inte något på sociala medier som du inte skulle säga i klassrummet.
  • Motstå frestelsen att bli alltför chattig eller att översköld på sociala medier. Behåll en grad av professionellt avstånd i dina kontakter med studenter och andra i din egenskap som lärare.
  • Lägg inte på bilder av dina elever på sociala medier utan deras samtycke och deras förälder eller vårdnadshavarens samtycke.
  • Kontrollera om din skola har sociala medier riktlinjer eller policyer på plats.
  • Bild med titeln vara en professionell lärare Steg 4
    4. Förbered grundligt för varje dag med undervisning. Kontrollera din planerare kvällen innan och gör dig redo för följande dag. Professionella lärare planerar grundligt för varje lektion och klass. Då håller de sig till sitt arbetsprogram och bedömningsschema.
  • Detta säkerställer att kursplanen är täckt, och även nödvändiga färdigheter för deras elevernas långsiktiga framgång i sitt specifika ämne eller lärområd.
  • En professionell lärares arbetsdag slutar inte med skolklockan i slutet av dagen, och det börjar alltid före morgonklockan nästa dag.
  • Bild med titeln vara en professionell lärare Steg 5
    5. Kom till jobbet i tid varje dag. En professionell lärare förstår behovet av att börja dagen bra, varje dag. Det första intrycket du gör varje morgon sätter tonen för resten av dagen.
  • Anlända tidigt nog att du har tid att få alla dina papper och lektionsplaner i ordning, och så kan du få dig själv beredd att börja dagen rätt.
  • Bild med titeln vara en professionell lärare Steg 6
    6. Följ anvisningarna och protokollen som förväntas på din skola. Sanna yrkesverksamma, på något område, omfamnar företagsidentiteten och värdena och modellerar dessa för kunderna. När det gäller en lärare, det betyder att vara en "lagspelare" med dina medarbetare och skoladministrationen och projicerar detta delade fokus till dina elever.
  • Även om du har tvivel eller meningsskiljaktigheter med företagsidentiteten eller förfarandena på din skola, låt inte detta blöda i din undervisning.
  • Bild med titeln vara en professionell lärare Steg 7
    7. Missa inte deadlines eller faller bakom på din betygsättning. Professionella håller sitt arbete uppdaterat och planerar. Om du alltid trycker på deadlines tillbaka eller gör löften kan du inte hålla, kommer du att förlora respekt i dina elevernas ögon och kamrater.
  • När det gäller betyg, är en 3-dagars tumregel en bra utgångspunkt för kortare uppdrag och icke-uppsatsprov. För längre uppdrag, hålla fast vid en 2-veckors vändning. Om du tar för länge för att ta tillbaka test och så vidare kan eleverna förlora intresse för uppgiften och deras resultat när du återvänder sitt arbete.
  • Bild med titeln vara en professionell lärare Steg 8
    8. Omfamna förändring och ge nya metoder en chans. Var inte ett doomsayer och kasta kallt vatten på nya idéer eller förslag till positiv förändring. Istället för att väcka negativa tankar som "Som aldrig kommer att fungera på den här skolan," respektfullt notera eventuella problem du kan ha men visa din vilja att prova något annat.
  • Inte omedelbart rabattförslag eller nya idéer från studenter också. Låt dem veta att deras åsikter och perspektiv värderas.
  • Bild med titeln vara en professionell lärare Steg 9
    9. Sök nykunskapskunskap att dela med dina elever. Ta fortbildningskurser för att hålla dig mentalt stimulerad. Din förnyade entusiasm för ditt ämne kommer att belönas av ökat studentintresse och entusiasm för själva ämnet.
  • En sann professionell - som lärare eller i någon annan karriär - slutar aldrig lära sig.
  • Se också till att du håller dig ajour med utbildningspolitik och lagstiftning.
  • Bild med titeln vara en professionell lärare Steg 10
    10. Var passionerad, positiv och entusiastisk över ditt arbete. Aldrig agera som om det är en chore att vara i klassrummet, även om det känns så långt från tid till annan. Istället, projekt positivitet och entusiasm för dina elever.
  • Om du behöver en positivitet öka dig själv, ta lite tid varje morgon eller mellan klasserna för att påminna dig själv varför du kom i undervisning och vad du får ut ur det.
  • Behåll denna positiva entusiasm bortom klassrummet också. Till exempel kommer en professionell lärare inte att skapa negativitet i ett personalrum eller engagera sig i tanklös skvaller.
  • Bild med titeln vara en professionell lärare Steg 11
    11. Delta i professionella utvecklingskurser för att få nya färdigheter. Professionella lärare lär sig ständigt och dela vad de vet. Lär dig om de senaste pedagogiska teorierna och praxiserna, liksom de verktyg som handlar. Var öppen för att prova nya idéer för att hjälpa dina elever att lära sig och trivas.
  • Precis som du lär dig av andra lärare kan de lära av dig. Dela vad du lär dig av dina erfarenheter och klasser med andra lärare, särskilt de på ditt lag.
  • Metod 2 av 3:
    Kör ett klassrum som ett proffs
    1. Bildbeteckningen är en professionell lärare Steg 12
    1. Ta hand om ditt klassrum. Respektera dina elever och kräva samma respekt från dem. Tydligt lägger ut dina regler för klassrumsbeteende och verkställer dem konsekvent. Skrika inte eller förlora din coola-förblir lugn och samlad, och vara tydlig på vad som behöver hända. Vid behov, involvera skoladministrationen för allvarliga disciplinfrågor.
    • Ditt jobb är inte att vara din elevernas vän eller den mest gillade läraren. Du är en mentor som är där för att ge kunskap och modell professionellt beteende.
  • Bild med titeln vara en professionell lärare Steg 13
    2. Sätta säkerhet först. Kom ihåg att du som professionell lärare erbjuder en tjänst till eleverna och skolsamhället. Du är skyldig att ta din "I Loco Parentis" roll på allvar. Förklara varför vissa regler är på plats och följer alla institutionella riskhanteringsprocedurer.
  • Oavsett om du lär dig en gymklass eller i kemi Lab, lägger tydligt säkerhetsreglerna och håller alla till dem hela tiden. Vänd inte i ett felaktigt försök att bli mer sympatisk eller "coolt."
  • Bildbeteckningen är en professionell lärare Steg 14
    3. Gör excellens ditt mål. Ständigt ge riktmärken för förbättringar för dina elever. Ge beröm när det är förfallet, och medkänsla men ändå konstruktiv feedback när det behövs. Uppmuntra och stödja de som behöver hjälp och hitta kreativa sätt att hjälpa dem att förbättra sina betyg.
  • Skapa en miljö där alla (inklusive dig) förväntas göra sitt bästa, är berömd när de gör det, och stöds när de saknar excellens.
  • Bild med titeln vara en professionell lärare Steg 15
    4. Var stolt över processen och produkterna i din undervisning. Se till att dina lektioner, anteckningar och handouts är professionellt presenterade - det vill säga snyggt, tydligt, lätt att följa, och utan enkla fel eller typsnitt. Ta en stund att överväga hur du skulle betygsätta dina egna ansträngningar - om de skulle vara något annat än att passera med flygande färger, öka din insats.
  • En professionell lärare borde aldrig känna att de borde göra en bit arbete eftersom dess presentation är shoddy.
  • Bild med titeln vara en professionell lärare Steg 16
    5. Ta ansvar för din elevs resultat. I slutändan är det upp till dina elever att sätta i arbetet och ansträngningen för att få sina bästa betyg. Som professionell lärare bör du dock acceptera att de betyg som dina elever uppnår är åtminstone delvis en reflektion över dig. Acceptera att det finns utrymme för förbättring på båda sidor - eleverna och din.
  • Kasta inte bara händerna och säg att en elevs dåliga betyg är för att de är lata eller bryr sig inte om materialet. Ta det som en personlig utmaning för att hitta sätt att engagera dem i ämnet.
  • Bild med titeln vara en professionell lärare Steg 17
    6. Förenkla dina lektioner för att fokusera på nyckelkomponenterna. Goda lärare gör det enkelt att förstå komplicerade saker. Använd exempel, modeller, bilder, praktiska aktiviteter, verkliga anslutningar, och så vidare. Hitta sätt för dina elever att relatera till materialet.
  • Men "enkelt" betyder inte "för lätt" eller "skapat utan omsorg."Whittling ner komplexa ämnen i enklare lektioner är en utmaning som tar tid och ansträngning att behärska.
  • Välj hjärnan av medarbetare som du respekterar deras förmåga att ta med fokus och enkelhet till sin undervisning.
  • Bild med titeln vara en professionell lärare Steg 18
    7. Håll dina elevernas uppmärksamhet genom entusiasm och självmedvetenhet. Du borde inte förvänta dina elever att vara glada över att lära dig om du inte verkar vara glada att lära den. Låt din passion skina igenom i klassrummet, och en del av det kommer att gnugga på dina elever.
  • Med denna entusiasm, förklara för dina elever varför den kunskap du förmedlar är viktig, och hur de kan ansöka om vad de lär sig i deras dagliga liv. Då är de mer benägna att komma ihåg vad du lär dig.
  • Metod 3 av 3:
    Anslutande med studenter, föräldrar och kollegor
    1. Bild med titeln vara en professionell lärare Steg 19
    1. Inspirera andras förtroende från början. Skapa ett bra första intryck från dag ett av läsåret. Var beredd, entusiastisk och seriös om framgång.
    • Var någon som studenter, föräldrar, kollegor och administratörer kan tro på.
    • Om du har gjort ett dåligt intryck på någon av någon anledning, arbeta hårt för att ändra det.
  • Bildbeteckningen är en professionell lärare Steg 20
    2. Behandla dina elever med respekt. Förstör aldrig offentligt eller förminska dina elever. Diskutera inte deras resultat eller betyg framför andra. Anpassa inte problem med studenter.
  • Skrika aldrig hos dina elever eller skam dem framför sina kamrater. I stället uppmuntra dem att delta i att ställa in dina klassrumsnormer, vilket inkluderar respekt för alla.
  • Lämna sin familj, bakgrund, religion, beteende och personliga omständigheter ur offentliga disciplinära processer och diskussioner.
  • Bildbeteckningen är en professionell lärare Steg 21
    3. Modell respektfullt beteende för dina elever. Dina elever kan lära sig mycket om vad du förväntar dig av dem genom att titta på dig. Visa alltid en respektfull inställning till studenter, medarbetare, din skola, ditt ämne och dig själv. De kommer att hämta på din respektfulla attityd, vilket gör det lätt att få sin respekt.
  • Använd en lugn, respektfull ton när du adresserar studenter och personal.
  • Om du undervisar flera klasser, klaga inte på en klass till en annan. Dina elever pratar med varandra, så eleverna i den andra klassen kommer att ta reda på det.
  • Bildbeteckningen är en professionell lärare Steg 22
    4. Ta ett intresse för varje barn. Ju bättre du lär känna dina elever, desto mer påverkan kommer du att ha på sin inställning till lärande, och på sina liv i allmänhet. Spela inte favoriter eller anser någon bortom att hjälpa-ditt jobb som en professionell är att lära alla i klassen.
  • Se till att du inte glömmer eleverna i mitten - det är de som inte wow dig med sina framgångar eller frustrerar dig med deras brist på intresse.
  • Kom ihåg att ditt jobb är att ansluta till varje elev som mentor, men. Du behöver inte, och borde inte försöka, bli deras vän.
  • Bild med titeln vara en professionell lärare Steg 23
    5. Behålla sekretess. En professionell lärare kommer att använda elevernas personuppgifter för att hjälpa dem att uppnå sin potential. Konfidentiell information kommer inte att avslöjas som skvaller, eller användas som ett vapen mot en elev. På samma sätt bör icke-klassrumsinformation, som innehållet i personalmöten, behandlas i det strängaste förtroendet.
  • Du kan hamna i juridiska problem eller förlora din undervisningslicens för att avslöja konfidentiell information.
  • Men också se till att du vet när du är mandat enligt lag att avslöja konfidentiell information. Till exempel, om du får veta eller misstänka att ett barn missbrukas, kan du vara lagligt skyldig att anmäla detta till myndigheterna.
  • Bildbeteckningen är en professionell lärare Steg 24
    6. Konsultera föräldrarna och välkomna deras engagemang. Inkludera föräldrar i utbildningsprocessen och uppmuntra sitt stöd av skolans disciplinära processer och förfaranden. Var artig och lugn när han hanterar föräldrarna. Påminn dem om att varje diskussion om barnet måste genomföras med barnets bästa i hjärtat.
  • Du kan inte tvinga föräldrar att engagera sig i sitt barns utbildning, men du kan vara så välkomnande som möjligt. Samtidigt, var tålmodig med föräldrar som kanske är för inblandade, och försöker nudge dem i rätt riktning.
  • Bildbeteckningen är en professionell lärare Steg 25
    7. Stöd dina kollegor och skolhantering. Visa att du är en "lagspelare" genom att prioritera institutionens behov som helhet. Kom ihåg att du är en person i en grupp yrkesverksamma som helst, helst, dela ett gemensamt mål och vision.
  • Det kommer oundvikligen att vara meningsskiljaktigheter, naturligtvis, och förbindelserna mellan lärare och administratörer kan bli särskilt frostiga under kontraktsförhandlingar.
  • Men förlora inte det faktum att ditt fokus ska vara på skolans och dess studenters välbefinnande.
  • Hur kan du hålla eleverna motiverade i skolan?

    Titta på den här Premium Videoupgrad för att titta på denna Premium VideoMet Råd från en branschexpert i denna Premium-video

    Jai flickerJai Flickeracademic Tutor

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varningar

    Som lärare, och en professionell, kommer du sannolikt att dömas av dina ord och handlingar. I alla tider, i dina interaktioner med barn, föräldrar och allmänhetens medlemmar, övar självbegränsning, självkontroll och självförtroende för att förklara att allt du gör är i barnens bästa i din vård.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande