Hur man blir en medicinsk undersökare

Medicinska examinator, eller rättsmedicinska patologer, är anställda av federala, statliga och lokala regeringar samt militär, medicinska skolor och sjukhus. Medicinska undersökare bestämmer orsaken till oväntade eller våldsamma dödsfall. Banan till att bli en medicinsk undersökare är omfattande, och kräver 8 till 12 års utbildning efter gymnasiet. Börja tidigt, så snart gymnasiet, och fortsätt att vara fokuserad under resten av din karriärväg.

Steg

Metod 1 av 3:
Ta preliminära steg
  1. Bildtiteln blir en medicinsk undersökningssteg 1
1. Lär dig om karriären. En medicinsk undersökare är en svår karriär av olika skäl. Innan du förbinder dig med karriärvägen, ta lite tid att lära dig om förmåner och nackdelar med karriären.
  • En medicinsk undersökare liknar en koroner. Ditt jobb skulle vara att identifiera avlidna personer och bestämma dödsorsaken. Du skulle också genomföra toxikologiska rapporter, autopsier och lokalisera webbplatser av trauma och bestämma dödstiden. Skillnaden är, en medicinsk undersökare utses medan en coroner väljs. Koroner är också inte alltid medicinska läkare men medicinska undersökare är.
  • Om en död är resultatet av ett brott, kan du också resa till en olycksplats för att samla in bevis och genomföra intervjuer.
  • Medicinska examinatorpositioner tenderar att betala bra. Genomsnittlig lön är över 180 000 dollar per år. Men betala är beroende av erfarenhet och plats. Vissa stater kan betala mindre.
  • Med tanke på arten av arbetet kan det vara en stressig och känslomässigt krävande position. Ge allvarligt hänsyn till om du kan hantera döden dagligen. Dödsfallet kan vara ganska grusliga ibland. Om möjligt, prata med medicinsk undersökare och fråga dem hur de klarar av jobbet emotionellt.
  • Bild med titeln Bli en medicinsk undersökningssteg 2
    2. Börja i gymnasiet. Om du vill vara en läkarundersökare, bör din utbildningsväg börja tidigt som du behöver 8 till 12 års högre utbildning efter att ha fått högskoleexamen.
  • Börja titta på program så tidigt som sophomore eller juniorår. Få en känsla av vilka grundskolor erbjuder konkurrenskraftiga, respektabla vetenskapsprogram och vad du kan göra för att öka dina chanser att accepteras till en av dessa skolor.
  • Ta mycket vetenskapskurser, som syftar till AP-läroplanen senare i gymnasiet. Du bör också studera hårt för alla standardiserade tester, till exempel ACT och SATS, du kanske behöver ta. Var särskilt uppmärksam på vetenskap och matematik, eftersom ett högt betyg på dessa områden kan hjälpa dig att bli accepterad i ditt valda college efter examen.
  • Leta efter vetenskapsrelaterade praktikplatser eller volontärupplevelser i gymnasiet. Fråga dina lärare och vägledare om möjligheter.
  • Vissa skolor tillåter gymnasieelever att anmäla sig till låga vetenskapliga kurser under sitt seniorår. Se om det här är en möjlighet i din skola. Det är något du kanske vill titta på om du vill förbättra din högskolans applikation.
  • Du kommer också att vara en väl avrundad individ. Högskolor tittar inte bara på betyg och vetenskapliga aktiviteter. De ser till att en kandidat är aktiv och intresserad av andra områden. Bra exempel på aktiviteter inkluderar band, teamsporter, volontärorganisationer och efterskolningsgrupper.
  • Bild med titeln Bli en medicinsk undersökningssteg 3
    3. Dra nytta av din grundutbildning. Din karriärväg börjar på college. Som medicinsk examen är ett måste om du vill bli en medicinsk undersökare, måste du ta en Pre-Med Curriculum som en grundutbildning.
  • Du borde hitta en skola med ett gott rykte för Pre-Med Curriculum, som en examen från en igenkännlig skola kan öka dina chanser att komma in i en bra medicinsk skola. Du kan hitta rankningar av olika examensprogram online och fråga din gymnasietrådgivare.
  • För det mesta är pre-med-studenterna stora i biologi eller biokemi. Dessa program erbjuds i de flesta 4-åriga högskolor. Att gå i en examen med ett Pre-Med-fokus kommer att innebära klasser i cellbiologi, molekylärbiologi, biokemi och mikrobiologi. Prata med din college rådgivare om vad din kursplan ska se ut som termin per semester.
  • Sök ut praktik och annan erfarenhet. Medicinsk relaterat volontärarbete, praktikplatser och jobb ser bra ut på en Pre-Med-applikation. Sök erfarenhet i ditt område genom att fråga professorer, rådgivare, och medstudenter som hjälper dig att hitta möjligheter.
  • Certifieringar, som HLR, kan lätt erhållas under college. Vissa medicinska positioner, som akutmedicinska tekniker (EMTS), kräver bara en högskoleexamen. Att göra EMT Work-deltid på college eller över somrarna kan verkligen göra din medskolans applikation sticker ut.
  • Junior och seniorår, börja undersöka och turnera medicinska skolor. Om du gör turné, försök att göra anslutningar. Skicka uppföljnings E-post till alla du träffas och strävar efter att hålla kontakten. Att göra ett bra intryck på en administratör eller professor kan hjälpa din ansökan om medskolan.
  • Graduate skolor ser för att se att kandidaten är väl avrundad och förföljer intressen som lagsporter, volontärarbete, band och andra campusaktiviteter.
  • Bildbeteckningen blir en medicinsk undersökningssteg 4
    4. Ta det medical college inträdesprov. De medicinska högskolans antagningstest (MCAT) är det standardiserade testet de flesta medicinska skolor kräver för antagning. Att få ett högt poäng på MCAT är viktigt om du vill komma in i en bra medskola.
  • MCAT består av fyra multipelvalsdelar: biologiska och biokemiska fundament av levande system, kemiska och fysiska grundval av biologiska system, psykologiska, sociala och biologiska grunden för beteende och kritisk analys och resonemang.
  • Det finns en mängd olika sätt att studera för MCAT. Du kan köpa online studie guider, böcker eller ta betalda prep-kurser genom ett program som Kaplan.
  • Registrera dig för examen online på ett datum som är bekvämt för dig. På testdagen måste du checka in med en administratör och visa en giltig form av ID. Du kommer att vara fingeravtrycktitigt och ta ett testdagsfoto.
  • Du kan återta provet om du inte gillar din poäng. MCAT-examen kan tas 3 gånger på ett år, 4 gånger under en 2-årig period och 7 gånger under en livstid.
  • Metod 2 av 3:
    Få din utbildning
    1. Bild med titeln Bli en medicinsk undersökningssteg 5
    1. Delta i läkarskolan. Medicinsk skola varar fyra år och ger en intensiv översikt över grundläggande medicinsk vetenskap, människokroppen och hur man diagnostiserar och administrerar medicinering.
    • Medical School är en stressig, tidskrävande process som kräver engagemang från din sida. Se till att du ger dig tillräcklig tid att studera under din tid i med skolan.
    • De första två åren av läkarskolan är akademiskt baserade. Du lär dig om grundläggande vetenskap och mänsklig anatomi i en klassrumsinställning.
    • De andra två åren av läkarskolan involverar klinisk träning. Du kommer att arbeta på ett sjukhus med ett team av andra studenter, lär sig om medicinskt arbete.
  • Bild med titeln Bli en medicinsk undersökningssteg 6
    2. Besluta om den rutt du kommer att ta angående ditt hemvist. När du har slutfört medicinsk skola finns det flera olika rutter du kan ta för att bli en medicinsk undersökare. Bestäm vilken väg som är rätt för dig genom att väga kostnader, effektivitet, tid och din egen personliga inlärningsstil.
  • Forensisk patologi i Förenta staterna kräver minst 4 år av anatomisk patologiTraining följt av minst ett år av rättsmedicinskt patologi bostad eller gemenskap. Ytterligare år (e.g. Klinisk / laboratoriepatologi hemvist och andra specialstipendier) kan tilläggas, om så önskas.
  • Du kan också göra en mer mångfacetterad väg, göra ett program som består av anatomisk patologi utöver laboratoriemedicin och rättsmedicinsk patologi. Denna väg är en bra om du vet att du tycker om patologi, men skulle vilja hålla dina alternativ utanför rättsmedicinsk patologi öppen.
  • Ett tredje alternativ är att spendera 5 år i rättsmedicinsk patologi och 2 år i anatomisk patologi. Ett fjärde alternativ är ett gemenskapsårsår av rättsmedicinsk patologi och ett år av neuropatologi, toxikologi eller ett relaterat fält som följer din grundläggande patologiboende. Dessa alternativ kan ge dig mer expertis än Crime Scene Investigators.
  • Fråga medicinska undersökare som du känner såväl som tidigare professorer och rådgivare om vilken väg som skulle vara rätt för dig.
  • Bild med titeln Bli ett medicinskt examinator Steg 7
    3. Fyll i ett rättsmedicinskt stipendium, om det behövs. Beroende på vilken väg du valde kan du behöva slutföra ett rättsmedicinskt stipendium efter att ha slutfört ditt hemvist.
  • Ett rättsmedicinskt patologiska stipendier är utformat för att hjälpa dig att fortsätta din erfarenhet att utföra autopsier genom att undersöka våldsam död. Du kommer att arbeta med brottsbekämpande organ under den här tiden och spela en viktig roll för att lösa brott och ge bevis för rättegång.
  • Du kanske arbetar i ett lokalt läkarundersöknings kontor. Om du gillar arbetsmiljön under ditt samhälle, försök att hålla kontakten med några anslutningar du gör. Du kanske kan hitta ett heltidsjobb här på vägen.
  • Stipendier som vanligtvis varar ett år.
  • Metod 3 av 3:
    Hitta en position
    1. Bild med titeln Bli en medicinsk undersökare Steg 8
    1. Fyll i en licensprov (eller tentor). Oavsett ditt tillstånd måste du ta en licensieringsexamen för att bli en medicinsk undersökare. Du kanske också vill titta på officiell certifiering, eftersom vissa stater kräver detta för att anställa.
    • Känna till de specifika kraven i en medicinsk undersökare i ditt tillstånd. Det finns ingen examen eller ett certifieringsprogram som accepteras rikstäckande.
    • Hur man studerar för en tentamen eller förberedelse för certifiering beror på ditt tillstånd. Men om du har slutfört den nödvändiga utbildningen borde du kunna passera framgångsrikt. Studera grunderna före tentamen och konsultera studieguider som är specifika för tentamen du tar.
    • För mer information om statlig-för-statlig licensiering och certifiering, titta på webbplatsen för American College of Forensic Examiners Institute. De tillhandahåller licens och certifieringar som accepteras i många stater.
  • Bildbeteckningen blir ett medicinskt examinator Steg 9
    2. Ansök om positioner. Medicinska examinatorpositioner är vanligtvis i hög efterfrågan, och positionen har en hög tillväxt. Du borde kunna hitta positioner som ska ansöka om på olika platser.
  • Fråga dina kontakter från med skolan, ditt hemvist och ditt samhälle. Ofta är anslutningar som mest sannolikt hjälper dig att hitta ett jobb. Låt folk veta att du letar efter ett jobb och att skicka några relevanta jobb leder till dig.
  • Gå till online jobbbrädor, som faktiskt och monster, att bläddra i positioner. Detta är ett bra sätt att jobba om du letar efter ett jobb i en annan stat eller region.
  • När du bildar ditt CV, lägg din mest relevanta utbildning och arbetslivserfarenhet på toppen. Om du arbetade eller internerat på ett sjukhus under med skolan, nämna denna information men lämna ut icke-medicinska relaterade jobb som du kanske har tagit under skolan för att få slut på.
  • Bilden med titeln Bli en medicinsk undersökare steg 10
    3. Lär dig bra intervjuförmåga. Medan du väntar på att höra tillbaka på de jobb du har ansökt om, borsta upp på bra intervjuförmåga. Om du ringer tillbaka, kommer du att vara beredd att ge en imponerande intervju.
  • Lyssna alltid i en intervju. Om de frågar om du har några frågor, fråga alltid en bred, öppen fråga för att förmedla intresse. Något liknande "Vad är kulturen på detta sjukhus som?" är mycket bättre än "När kan jag förvänta mig att höra tillbaka om jobbet?"
  • Gör din forskning på förhand. Ha någon känsla av sjukhusets och den medicinska personalen prestationer, rykte och allmän filosofi innan du går in i intervjun.
  • Använd kroppsspråk som förmedlar förtroende. Sitt upp rakt, gör ögonkontakt och ger ett fast, men icke-aggressiv, handskakning.
  • Använd specifika exempel från din tidigare arbetslivserfarenhet. Ha en lista med stunder, helst i anekdotisk form, som illustrerar dina styrkor som anställd.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande