Hur man får accepteras i fysiska terapi skolor

Fysioterapi (PT) är ett krävande och konkurrenskraftigt område. PT är behandling av skada eller smärta genom motion eller andra korrigerande medel. Som en del av hälsovården måste fysioterapeuter förstå anatomi, biologi, medicinsk diagnos och fysik, liksom behandlingarna för vanliga sjukdomar. Dessa program kan vara svåra att komma in, men det finns några steg du kan ta för att göra dig till en perfekt kandidat för att bli accepterad i PT-skolor.

Steg

Del 1 av 2:
Gör sig redo innan du ansöker
  1. Bild med titeln får accepteras i fysiska terapi skolor steg 1
1. Ta rätt kurser. Om du vet att du vill vara i ett hälsorelaterat fält som PT, får du möjlighet att bevisa ditt intresse och kunskaper om de ämnen som är nödvändiga för en PT-examen. Det finns vissa klasser som är vanliga krav i din grundläggande karriär för att göra dig den bästa kandidaten för ett examensprogram i PT. Men om du vet det program du vill komma in, se till att du kontrollerar deras specifika krav. Vanliga kurser inkluderar:
  • Anatomi och fysiologi.
  • Alla nivåer av biologi.
  • Kemi.
  • Fysik.
  • Psykologi.
  • engelsk.
  • Bilden med titeln får accepteras i skolor Steg 2
    2. Upprätthålla en hög GPA. Eftersom PT-program är så konkurrenskraftiga, måste du se till att du ser så bra ut på papper som möjligt. Många eller de flesta PT-skolor använder GPA som en mycket vägd avgörande faktor för upptagande. Den genomsnittliga GPA tenderar att vara från 3.5 till 3.8.
  • Om du har svårt att hålla din GPA, tänk på handledning, ta sommarklasser för att ägna mer tid till en klass, eller studerar mer. Eftersom programmen är så konkurrenskraftiga måste din GPA vara så hög som möjligt.
  • De flesta PT-programmen har minsta GPA-krav, så kolla det program du är intresserad av att veta vad GPA ska sträva efter.
  • Bildbeteckningen får accepteras i gymnasieskolor Steg 3
    3. Oroa dig mindre om din major. Det finns inga specifika stora att PT-skolor letar efter när man accepterar en elev. Men eftersom du tar så många klasser i vetenskapen är det troligt att en major som rör vetenskapen skulle göra din examen lättare på dig. På så sätt behöver du inte ta för många klasser utanför vetenskapen för att slutföra din major.
  • Det finns några vanliga majors, som inkluderar biologi, psykologi, motionsvetenskap och kinesiologi.
  • Bildbeteckningen får accepteras i gymnasieskolor Steg 4
    4. Få så mycket erfarenhet som möjligt. PT-skolan är inte lätt. Du bör också vara beredd att arbeta hårt i mentalt och fysiskt krävande klasser. De är också mycket konkurrenskraftiga. Många skolor väljer bara 30 studenter från över 200 till 600 sökande. Du måste hitta sätt att få erfarenhet och arbeta hårt för att accepteras i ett fysioterapiprogram. Programmen söker vanligtvis cirka 100 observationstider i olika inställningar.
  • Hitta sätt att få antingen volontär eller betald erfarenhet med en licensierad fysioterapeut. Titta på omgivande sjukhus, fysiska terapi kliniker, vårdhem eller andra vårdinrättningar att hitta någonstans för att få observationell erfarenhet.
  • Dessa erfarenheter krävs ofta för programmet. Se till att dina timmar verifieras av den licensierade terapeuten du observerar.
  • Bild med titeln får accepteras i fysiska terapi skolor steg 5
    5. Håll dig uppdaterad i yrket. När du arbetar mot att ansöka om PT-skolan måste du hålla dig uppdaterad i vad som händer i yrket. Läs aktuella tidskrifter om de nya metoder som händer på fältet. Lär dig om specialiteterna som fältet erbjuder så att du vet alternativen för din framtid och vad du kanske vill specialisera.
  • Ta reda på vad med fältet gör att du vill driva den. Detta kommer att hjälpa dig senare när du frågas den typen av fråga i en intrång intervju.
  • Del 2 av 2:
    Ansöker på ett program
    1. Bild med titeln får accepteras i fysiska terapi skolor steg 6
    1. Ta examen (GRE). När du är redo för applikationer, som vanligtvis är under ditt senaste år av din grundutbildning, måste du ta GRE. Den nödvändiga poängen som behövs för ditt program varierar beroende på den skola du ansöker om, men poängen varierar från 130-170 för verbal och kvantitativ resonemang och 0 till 6 för analytisk skrivning. Du kan ordna att ta GRE via din skola eller gå till utbildningstestningstjänstens hemsida för att hitta lokala testcenter.
    • Om du inte gör poängen som du behöver första gången finns det förberedande klasser du kan ta eller böcker som du kan få för att hjälpa dig att öka dina poäng. Det finns också gratis testprep frågor på pedagogiska testtjänstens hemsida.
    • Även om du inte har plockat en skola ännu, måste du fortsätta och ta GRE så snart som möjligt. Ju tidigare du tar det, desto mer tid måste du återta det om du behöver högre poäng.
  • Bildbeteckningen får accepteras i fysiska terapi skolor Steg 7
    2. Hitta rätt program för dig. Innan du ansöker måste du se till att du har rätt program. När du letar efter rätt skola för dig, titta på skolans plats, kraven för deras PT-program, programmets kostnader och eventuella tillgängliga finansiering. Du måste också se till att programmet du tittar på är ackrediterat i vilket land skolan är i.
  • Att vara ackrediterad innebär att det land där skolan är beläget erkänner det som en legitim skola som hade kvalifikationerna att ge dig de färdigheter och kurser som krävs för din examen.
  • Om du slutar få en examen på en skola utan ackreditering, kan din examen vara värdelös.
  • Varje fysisk terapiskola är något annorlunda. Alla skolor kommer att lista sina applikationskrav online eller i sina broschyrer. Du kanske vill välja en skola som anpassar sig till din erfarenhet och kvalifikationer.
  • Bild med titeln får accepteras i fysiska terapi skolor steg 8
    3. Be om rekommendationsbrev. Nästan alla examensprogram kräver rekommendation från professorer och yrkesverksamma som kan intyga dina färdigheter och meriter som individ, en student och en framtida fysioterapeut. Försök att göra ett bra intryck på de terapeuter du jobbar med och de professorer som du studerar under. Då kan du fråga dem om rekommendationsbrev som kommer att fyllas med beröm för dig.
  • Vanligtvis behöver du minst tre referenser när du ansöker om en fysisk terapiskola. En av dina referenser bör vara en fysioterapeut. Du kanske kan använda samma referenser för alla skolor som du väljer att ansöka.
  • Se till att vem du frågar vet dig tillräckligt bra för att skriva ett bra brev. Du vill inte ha medioker rekommendation. Du vill stå ut mot resten av de tusentals studenter som gäller för PT-skolan varje år.
  • Bildbeteckningen får accepteras i gymnasieskolor Steg 9
    4. Skriv en bra upptagningsuppsats. De flesta applikationer kommer att begära en antagningsuppsats. I din uppsats vill du övertyga antagningskortet som gör dig till den bästa kandidaten för sin skola. Prata om dina erfarenheter inom fältet, de kurs som du slutförde för att förbereda dig för en avancerad examen, och hur svårt kommer du att arbeta i programmet. Också uttrycka varför du vill vara en fysioterapeut, vad yrket betyder för dig, och vad dina framtida mål är.
  • Uppsatser kan ställa dig bortsett från andra sökande som kan ha tagit liknande kurser, har liknande GPAs och liknande erfarenheter till dig. Uppsatsen kan göra dig mer tillvägagångssätt och attraktiv för antagningsstyrelsen.
  • Bild med titeln får accepteras i fysiska terapi skolor steg 10
    5. Ansök på mer än en skola. Även om varje skola sannolikt kräver en ansökningsavgift, kommer du att öka dina chanser att komma in i en skola om du ansöker om tre till fem skolor. Om du kommer in i mer än en, kan du välja vilken skola du gillar bäst.
  • Vara noggrann i ansökan. Undvik typsnitt och fråga dina vänner att bevisa ditt arbete. Du kan också be om pekare från alla fysioterapeuter som du har arbetat med. Ge allt pappersarbete som behövs, eller din ansökan kan förbises.
  • Bild med titeln får accepteras i fysiska terapi skolor Steg 11
    6. Fortsätt försöka. Om du inte kommer in på ditt första försök, ge inte upp. Det är ett riktigt konkurrenskraftigt fält, och de flesta program vänder sig undan hundratals studenter varje år. Du kanske vill bredda din skola av skolor som du tillämpar för att få möjlighet att bli tillåtna.
  • Det kan ta några försök att komma in i det program du vill ha, men förlora inte hoppet.
  • Bilden med titeln får accepteras i gymnasieskolor Steg 12
    7. Få ytterligare erfarenhet. Medan du väntar på nästa omgång av applikationer att komma runt, få mer erfarenhet av licensierade fysioterapeuter för att säkerställa att du har mer erfarenhet och kan lägga till mer till din ansökan nästa gång. Se till att du har varierat inställningar som rehab, poliklinik, sjukhus och hemhälsa.
  • Bilden med titeln får accepteras i fysiska terapi skolor steg 13
    8. Öva dina intervjuförmåga. Även om du inte blir inbjuden att intervjua för den skola som du ansökt om, är det en bra idé att öva mocka intervjuer med erfarna intervjuare.Gör det helst detta med en övning s.T. som hjälper till med intervjuerna, eller fakulteten som utför intervjuer. Deras feedback kommer att vara ovärderlig. Det finns böcker på Amazon och nook som dyker vidare till de invecklade som behövs för att göra dig till en lyckad sökande.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande