Hur man ansöker om forskarskolor med låg gpa

Det finns många anledningar att driva en examen grad. Det kan öppna nya möjligheter för dig inom ditt fält, hjälpa dig att skapa nya professionella anslutningar och generellt ge dig meningsfulla upplevelser. Låt inte ett lågt betygsgenomsnitt (GPA) avskräcka dig från att ansöka om grundskolan. Genom att ta kurser, sätta ihop en stark portfölj och leverera hög graduate rekordundersökning (GRE), kan du kompensera dina tidigare låga betyg och bli en stark kandidat för de flesta examensprogram.

Steg

Del 1 av 3:
Sätta ihop en stark applikationsportfölj
  1. Bilden med titeln Ansök om forskarskolor med ett lågt GPA-steg 1
1. Förvärva en betydande mängd relevant erfarenhet. Även om din GPA är låg, kan en övergripande imponerande applikationsportfölj hjälpa till att kompensera dessa betyg. Ett av de bästa sätten att visa din potential för studier av kandidatnivå är att förvärva och notera mycket erfarenhet som är relevant för ditt avsedda fält.
  • Hitta arbetslivserfarenhet som är relevant för ditt önskade fält genom att söka efter inmatningsnivåpositioner online.
  • Även volontär eller praktikupplevelse kan bidra till att förbättra din ansökan om det är relevant för ditt önskade studieområde.
  • Hitta frivilliga / praktikmöjligheter online eller genom att nå ut direkt till en organisation som du vill arbeta med.
  • Bilden med titeln Ansök om forskarskolor med ett lågt GPA-steg 2
    2. Adressera din låga GPA i ditt personliga uttalande. Det bästa sättet att hantera någon svag komponent i en applikationsportfölj är att ta itu med problemets huvud. College Admissions kommitté kommer att märka din låga GPA, så tror inte att det kommer att glida under radaren. Men om du erkänner den låga GPA, ta reda på orsakerna till de dåliga betygen och visa vad du har gjort för att förbättra dig själv, kan intagningsutskottet förbise det.
  • Markera dina prestationer och personlig / professionell tillväxt eftersom du fick de låga kvaliteterna som släppte din GPA.
  • Prata om vad du gjorde för att ta itu med problemet som ledde till din låga GPA och förklara varför det inte skulle vara ett problem i framtiden om du antogs till ett examensprogram.
  • Markera några bra betyg Du har i kurser relaterade till fältet du skulle studera i Graduate School.
  • Bilden med titeln gäller för forskarskolor med ett lågt GPA-steg 3
    3. Fråga någon ansedd för ett rekommendationsbrev. En stark rekommendationsbrev kan bidra till att förbättra dina chanser att tillträde, även om din GPA är låg. Tänk på alla professorer du har arbetat med på college och nå ut till dem för att se om de skulle vara villiga att skriva ett brev av rekommendation.
  • Berätta för professorerna du når ut till om vad du har gjort för att förbättra dina betyg och din karriär eftersom du tog sina klasser.
  • Låt dina potentiella brevförfattare veta varför du tror att du skulle vara en stark kandidat för grundskolan och markera dina senaste prestationer så att de kan inkludera den informationen i ett rekommendationsbrev.
  • Del 2 av 3:
    Att höja din GPA
    1. Bilden med titeln gäller för forskarskolor med ett lågt GPA-steg 4
    1. Anmäl dig i relevanta kurser som en icke-gradsökande student. Om du är villig att stänga av din examen program ansökan i ett år eller så, kanske du vill överväga att anmäla sig till kurser som en icke-grad som söker student. Detta skulle göra det möjligt för dig att fokusera på dina studier och bevisa att du är kapabel till toppklass.
    • Du kan anmäla dig till relevanta grundkurser på ett lokalt commission, eller ta en eller två relevanta kurser på ett lokalt universitet.
    • Det kan ta mer tid, men att ta på en liten kursbelastning förbättrar dina chanser att lyckas i dessa klasser. Du får mer tid för att studera och läxa, vilket innebär att du gör det bättre än om du försöker ta en fullständig kursbelastning på en gång.
  • Bild med titeln Ansök om forskarskolor med ett lågt GPA-steg 5
    2. Ta bra anteckningar när du anmäler dig till en kurs. När du har anmält dig i en kurs som en icke-gradsökande student måste du göra ditt bästa för att tjäna bra betyg. Kom till klassen har gjort läsningen för den dagen och ta grundliga anteckningar för att säkerställa att du förstår kursmaterialet.
  • Skriv ut dina anteckningar i klassen för hand, sedan kopiera dem till en ny anteckningsbok hemma. Att skriva ut en andra gång hjälper till att förstärka materialet i ditt minne.
  • Skriv frågor i marginalerna i din anteckningsbok på vad du är oklart om. Försök sedan hitta svaret i din lärobok, och om du inte hittar svaret kan du fråga din professor.
  • Bild med titeln Ansök om forskarskolor med ett lågt GPA-steg 6
    3. Studera mer effektivt. Att studera och bra notering är de bästa sätten att förbättra din GPA. Om du har gjort läsningarna, gått i klassen konsekvent och tagit bra anteckningar, borde du ha alla de verktyg du behöver göra bra på en tentamen.
  • Ha en dedikerad tid och plats att studera där du inte kommer att störas. Ta bort alla distraheringar och stäng av din mobiltelefon medan du studerar.
  • Triage din studietid genom att dedikera mest tid och ansträngning till det material du kämpar med det mesta. Sedan spendera lite kvarvarande tid i slutet av din session som granskar de saker du redan vet så att de är färska i ditt sinne.
  • Cram inte för test. Hantera din tid och ge dig åtminstone ett par veckor för att förbereda dig tillräckligt för ett stort test.
  • Överväg att gå med i en studiegrupp. Genom att studera med andra studenter, kan du hjälpa varandra på vilket material du kan ha kämpat med individuellt.
  • Bild med titeln Ansök om forskarskolor med ett lågt GPA-steg 7
    4. Överväga att få en mellanliggande examen. Förutom att ta kurser kan du också överväga att få ett certifikat eller referens i ett relevant fält. Kursen från den mellanliggande examen kan hjälpa till att höja din GPA, och du kommer att kunna lista det certifikatet / referensen på din ansökan som bevis på din akademiska potential.
  • Ta reda på mellanliggande grader i ditt område genom att söka online eller kontakta högskolor / universitet nära dig.
  • Del 3 av 3:
    Förbättra dina chanser att bli accepterad till ett program
    1. Bild med titeln 1333217 8
    1. Studera hårt för att få ett starkt GRE-poäng. Många examensprogram är villiga att förbise en dålig GPA om du har höga GRE-poäng. Även Ivy League-universitet kan acceptera en sökande med en låg GPA om GRE-poängen är över genomsnittet. Se till att du tar GRE, även om du inte är skyldig för ett visst program och studerar hårt så att du gör det bra.
    • Granska gymnasiet matte ämnen som algebra och geometri, som de flesta gre matte frågor förväntar sig en grundläggande kunskap om.
    • Studera avancerade ordförråd, som den muntliga delen av GRE tenderar att förvänta sig avancerad ordförrådskunskap.
    • Överväg att ta en GRE Preparation Course. Om du inte har råd med en kurs, bör du åtminstone köpa en GRE Prep-bok.
    • Ta en GRE Practice examen, som är tillgänglig gratis online via ETS, Princeton Review och Kaplan.
    • Återgå GRE om du inte får bra poäng. Många universitet ser på dina bästa GRE-poäng och bortse från dina fattigare poäng.
  • Bild med titeln Ansök om forskarskolor med ett lågt GPA-steg 9
    2. Var realistisk om vilka program du ansöker om. Om du har en låg GPA, finns det en bra chans att du inte kommer att bli upptagen till ett högklassigt eller Ivy-League University. Men det betyder inte att du borde ge upp allt hopp om forskarskola. Du kanske bara måste ansöka om program som har lägre antagningskrav eller är mer flexibla på faktorer som din GPA.
  • Det finns ingen skam när det gäller att ansöka om program med lägre antagningskrav. Kom ihåg att även studenter med en perfekt 4.0 GPA kan ofta inte komma in i sina förstahandskolor.
  • Titta runt på olika program och försök hitta ett program som passar dina behov samtidigt som det bibehåller ett högt akademiskt rykte. Kom också ihåg att det är prestigefyllt och kommer att hjälpa till att fördjupa din karriär.
  • Fokusera på att ansöka om program som utvärderar din ansökan som ett helt paket och inte bara baserat på betyg. Kontrollera varje programs antagningspolicy eller kontakta någon från programmet för att lära sig om de omedelbart eliminerar applikationer baserat på betyg och testresultat.
  • Bilden med titeln Ansök om forskarskolor med ett lågt GPA-steg 10
    3. Ansök på flera program. Även om du har en hög GPA, bör du alltid ansöka om mer än ett program. Även studenter med en 4.0 GPA har svårt att komma in i ett examensprogram helt enkelt på grund av hur selektiva de kan vara. Det rekommenderas allmänt att du ansöker om sex eller så program för att förbättra oddsen att accepteras till en av dem.
  • Bilden med titeln gäller för forskarskolor med ett lågt GPA-steg 11
    4. Försök att göra anslutningar med minst en professor. Det är mycket vanligt för potentiella studenter intresserade av att arbeta med en professor för att nå ut till honom eller henne via e-post. Detta kan ge dig en fördel när inträdesutskottet granskar din portfölj. Låt professorn (erna) du är intresserad av att arbeta med veta om din akademiska och professionella bakgrund, liksom din nuvarande forskning / vetenskapliga intressen.
  • Var professionell i din korrespondens, och var inte påträngande. Vissa professorer kanske inte vill arbeta med dig, så ta inte avslag.
  • Om en professor är villig att arbeta med dig, skicka den professor ett svar tacka honom / henne. Du bör också nämna att professorn med namn i ditt applikationsmaterial (speciellt det personliga uttalandet).
  • Bild med titeln Ansök om forskarskolor med ett lågt GPA-steg 12
    5. Fortsätt applicera om du inte får första gången. Graduate-program kan vara mycket konkurrenskraftiga, även för sökande med perfekta poäng. Ibland tar det flera försök att ansöka innan du blir accepterad, vilket är helt normalt. Bli inte avskräckt om du inte blir accepterad. Håll en kopia av alla dina applikationsmaterial, arbeta för att förbättra ditt arbete / utbildning erfarenhet i ett annat år och försök att tillämpa igen med en ännu starkare applikationsportfölj.
  • Tips

    Var aktiv. Delta i grupper både på campus och av.
  • Se till att flera personer ser över dina applikationsmaterial för att upptäcka några grammatiska / syntaktiska fel och eventuell saknad information.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande