Hur man ansöker om stipendier

Kostnaden för högskolan fortsätter att stiga, men det behöver inte hålla dig tillbaka! Stipendier kan hjälpa dig att ge den utbildning du behöver för att nå dina mål. Ännu bättre, du behöver inte betala tillbaka dem! Så hur hittar du stipendier, och vad måste du göra för att få dem? Tja, vi är här för att hjälpa till med svaren på alla dina viktigaste stipendier.

Steg

Fråga 1 av 10:
Var letar jag efter stipendier?
  1. Bild med titeln Ansök om stipendier Steg 1
1. Börja med att kolla med de högskolor du överväger. Även om du inte har börjat ansöka ännu, är det fortfarande en bra idé att se vad varje skola erbjuder. Stipendier kommer ofta att listas i avsnittet Finansiell hjälp i ditt programpaket, men du kan också kunna hitta information om skolans hemsida eller genom att kontakta sitt finansiella stödkontor.
  • 2. Kontrollera med din ledningsrådgivare eller lokalt bibliotek. Det här är både bra resurser för alla typer av stipendier - förutom information om skolbaserade, federala och statliga stipendier, kan du också ta reda på stipendier som erbjuds av lokala organisationer eller företag som du inte skulle ha hört talas om annars.
  • Om du är medlem i ett religiöst samhälle, kolla med din kyrka, tempel eller synagoge för att se om de erbjuder några stipendier.
  • 3. Använd en online stipendium sökning. Det finns massor av webbplatser som erbjuder stipendier. Att hålla sig från att bli överväldigad, börja med 1 eller 2 av de mest populära gratis sökplatserna, som karriär ett stopp, som sponsras av US Department of Labor. Andra populära databaser inkluderar FastWeb och stipendier.com.
  • Scholarship Information är tillgänglig offentligt, så du behöver inte betala en webbplats för att ge dig dessa sökresultat.
  • Fråga 2 av 10:
    Hur kvalificerar du dig för stipendier?
    1. Bild med titeln Ansök om stipendier Steg 4
    1. Det beror på vad stipendiet är för. Vissa stipendier erbjuds av en institution och de är bara för studenter på den skolan som möter en viss GPA. Andra erbjuds studenter som bor i en viss stat eller studenter i ett visst etnicitet - som är majorerande i ett visst fält - eller som deltar i friidrott. Vissa stipendier har till och med smalare krav - en av dina föräldrar kan behöva arbeta på ett visst företag, till exempel, eller du kan behöva vara av en viss etnicitet.
    • För att få det högkonkurrensiva Coca-Cola-forskningsprogrammet, behöver du till exempel en GPA på minst 3.0, och du måste visa enastående karaktär och ledarskap.
    • Försök leta efter stipendier baserat på den karriär du vill ha. Till exempel, om du vill vara sjuksköterska, kan du ansöka om en sjuksköterska jag är stipendium, Scarlett Family Foundation stipendium, och många fler.
    • Om du är snygg, gå till fast vid prom stipendium-för att vinna den här, måste du göra och bära din prom outfit helt ut ur anka tejp.
    Fråga 3 av 10:
    När ska du börja ansöka om stipendier?
    1. Bild med titeln Ansök om stipendier Steg 5
    1. Applicera så tidigt som möjligt. Helst bör du börja undersöka stipendier under sommaren mellan din junior och seniorår av gymnasiet. Det beror på att du måste ansöka om några stipendier så mycket som ett år innan college börjar. Men det är aldrig för sent - du kan även ansöka om några stipendier efter att du redan är på college. Kontrollera bara tidsfristen för att vara säker.
    • Se till att du använder en kalender eller ett kalkylblad för att hålla reda på alla förfallodag så att du inte av misstag saknar en!
    Fråga 4 av 10:
    Vilka stipendier ska jag ansöka om?
    1. Bild med titeln Ansök om stipendier Steg 6
    1. Börja med att ange bara några stipendier som passar dina intressen. Eftersom det finns så många stipendier där ute, kan det verka överväldigande först. Fokusera på att hitta stipendier som du tycker om att du är en riktigt bra passform för. Sedan, gradvis expandera din sökning till stipendier som du kvalificerar dig för, men kanske inte så säker på.
    • Kom ihåg-Du måste inte alltid vara en perfekt kandidat för ett stipendium så länge du uppfyller de grundläggande kraven. Du kan mycket väl vara den bästa passformen från alla sökande!
    • Tänk också på att de mer stipendier du anser, desto bättre är dina chanser att få en.
    Fråga 5 av 10:
    Vilken information behöver jag ansöka om stipendium?
    1. Bild med titeln Ansök om stipendier Steg 7
    1. Du behöver vanligtvis din transkript och grundläggande information om dig själv. Till exempel behöver du förmodligen inkludera saker som ditt födelsedatum, där du planerar att gå till skolan, och vad du vill göra efter att du har examen. Många stipendier kommer att kräva att du ger referenser och skriv en uppsats, liksom. Men varje stipendium kommer att ha sin egen uppsättning krav, så var noga med att läsa applikationen nära så att du inte saknar något.
    • Vissa stipendier kommer att kräva att du fyller i FAFSA (gratis ansökan om federalt studenthjälp) innan du kan vara berättigad, så har den informationen till hands, liksom. FAFSA bestämmer hur mycket hjälp du behöver betala för college baserat på dina föräldrars inkomster (eller din om du är en vuxen).
    Fråga 6 av 10:
    Hur skriver jag ett stipendieuppsats?
    1. Bild med titeln Ansök om stipendier Steg 8
    1. Använd din uppsats För att visa hur du sticker ut. Om ditt stipendium kräver en uppsats, se inte det som ett hinder - det här är ditt ögonblick att skina! Läs försiktigt uppsatsen, dela en personlig historia som visar varför du är en bra kandidat.
    • Till exempel, om du måste berätta en berättelse om att övervinna en utmaning, måla scenen med levande detalj - prata om hur du kände dig som du mötte problemet, en liten bakgrund för att förklara varför det var en så stor sak för dig och hur Du uppmanade styrkan och modet att lyckas.
    • Försök hitta sätt att relatera till organisationens uppdragsförklaring. Till exempel, om du ansöker om en trobaserad skola, kan du nämna hur din tro på Gud hjälpte dig under en svår tid.
    Fråga 7 av 10:
    Hur får jag brev av rekommendation för ett stipendium?
    1. Bild med titeln Ansök om stipendier Steg 9
    1
    Fråga dina lärare, tränare eller familjevänner för hjälp. Det är verkligen användbart att ge dem en uppfattning om vad du vill att de ska inkludera i sitt brev - kanske du arbetade riktigt hårt på ett projekt för dem, till exempel, eller du skulle vilja att de skulle nämna att du arbetade efter skolan samtidigt som du bodde en stark GPA. Därefter följ upp med dem för att se till att du får referenserna tillbaka i tid för din stipendiefrist.
    • Var noga med att fråga flera veckor före ansökningsfristen så att de har gott om tid att avsluta ditt brev.
    • Du kan vanligtvis återanvända dina referenser om du ansöker om mer än ett stipendium.
    Fråga 8 av 10:
    Vilka är de olika typerna av stipendier?
    1. Bild med titeln Ansök om stipendier Steg 10
    1. Stipendier kan vara meritbaserade eller behovsbaserade. Meritbaserade stipendier innebär att du måste möta vissa kravliknande med en viss GPA, som spelar en sport eller har ett särskilt intresse. Du kan hitta stipendier för nästan allt, från att spela ett visst musikinstrument för att vara en tvilling. Det betyder att det kan ta mycket sökning för att hitta det exakta stipendiet som passar dig, men om du är ihållande kan du nästan säkert hitta något!
    • Behovsbaserade stipendier beviljas endast till studenter som står inför ekonomiska svårigheter. Dessa kallas ofta "bidrag."
    Fråga 9 av 10:
    Hur kan du förbättra dina chanser att få ett stipendium?
    1. Fokusera på akademiker och extracurriculars medan du är i skolan. Du är mest sannolikt att vinna ett stipendium om du var en bra student, aktiv i din skola och samhälle, och demonstrerade ledarskap under hela skolåren. Också, bli riktigt tydlig om vad du vill göra efter skolan - Om du har mycket specifika mål kan en stipendiumskommitté vara mer benägna att se dig som en bra investering.
  • 2. Försök att ansöka om mindre och lokala stipendier. Det kan vara frestande att bara gälla för stipendier som erbjuder en stor summa pengar, men kom ihåg att du också måste konkurrera med fler människor för dem. Å andra sidan, om du får flera mindre stipendier, kan de lägga upp snabbt - och de kan ha mindre sökande, så du kan ha en bättre chans att vinna!
  • På samma sätt kan du vara en av endast några kandidater när du ansöker om stipendier som endast är tillgängliga för studenter som bor i din stad eller stat.
  • Bild med titeln Ansök om stipendier Steg 13
    3. Organisera din ansökan. När du letar efter stipendier, spara alla stipendier du med tanke på ett kalkylblad. Inkludera tidsfristen och allt du behöver inkludera i din ansökan. När du är mer organiserad blir du mindre benägna att missa en möjlighet eftersom du har din ansökan i sent.
  • Det kan bidra till att ägna några timmar varje vecka enbart för att hitta och ansöka om stipendier.
  • Fråga 10 av 10:
    Är stipendier för alla 4 år?
    1. Vissa är, men inte alla av dem. Vissa stipendier, särskilt de som erbjuds av en institution eller en stor organisation, kan räcka för att täcka alla 4 år av din högskoleutbildning. Vissa stipendier kommer dock bara att vara för några hundra dollar. Passera inte de, men även små mängder kan verkligen lägga upp när du börjar titta på undervisning!
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande