Hur man väljer en lagskola

Att bli advokat tar ytterligare tre års utbildning innan du passerar barundersökningen och faktiskt praktiserande lag. Var du väljer att lära är en viktig del av att bli advokat. Att välja en lagskola är ett enkelt beslut för människor som har drömt om att delta i en viss lagskola, men om du inte har en lagskola i åtanke, då vet du hur man väljer en lagskola är avgörande eftersom det utgör en betydande investering av både tid och pengar.

Steg

Del 1 av 3:
Med tanke på akademiska faktorerStöd WikiHow och gå till annonsen
  1. Bild med titeln Välj en lagskola Steg 1
1. Tänk på lagens rankning. Det finns flera publikationer online som erbjuder lagskolan ranking. Du kommer att vilja läsa igenom dessa och ta hänsyn till dem när de bestämmer sig för vilken lagskola som ska tillämpas, men ta hand om att inte lägga för mycket betoning på dessa rankningar. Utanför de högsta 14 skolorna (vanligen kallad "T14"), rankingen skiftar årligen och representerar inte nödvändigtvis den bästa lagskolan för du.
  • Var medveten om att den högre rankade en lagskola är, desto mindre sannolikt är det att ge ekonomiskt stöd. Högklasserade skolor behöver inte ge så mycket incitament för potentiella sökande som lägre rankade.
  • Tänk också på att den främsta och mest citerade källan till lagskolan ranking, U.S. Nyheter, är ett vinstdrivande företag och därför inte en slutgiltig källa. När du tittar på någon rankningslista, var noga med att ta hänsyn till de faktorer som gick in i att göra de rankningar.
  • Bild med titeln Välj en Law School Steg 2
    2. Tänk på lagskolans specialiseringsområden. Om du redan vet vilken typ av lag du vill träna, se till att lagskolan erbjuder en bra mängd kurser i ämnesområdena där du är intresserad av.
  • Men låt det inte vara den enda faktorn för att göra ditt beslut eftersom den utbildning du kommer att få i lagskolan kommer att generaliseras, och det mesta av den speciella träningen du kommer att få i ditt valda område kommer att uppnås efter lagskolan när du kommer in arbetskraften. Du kan också ändra dig om vilken typ av lag du vill träna när du har varit i lagskolan under en tid.
  • Bild med titeln Välj en lagskola Steg 3
    3. Tänk på lagens akademiska program. Du kommer att vilja undersöka vilka typer av praktik / externship-program, juridiska kliniker, möjligheter för studier utomlands, etc., som lagen om lagen erbjuder. Lagskolor ger en stor översikt över teorin bakom lagen, och hur man tänker som en advokat. Hands-on-erfarenhet erbjuds dock genom program som praktik, externships och kliniker.
  • Se till att lagskolan har ett robust erbjudande av dessa typer av praktiska program så att du kan komplettera ditt akademiska lärande med verklig praktikupplevelse.
  • Bild med titeln Välj en lagskola Steg 4
    4. Tänk på lagens skolans anläggningar. Du kommer att vilja undersöka lagens skolans faktiska anläggningar själva för att avgöra om skolan kommer att ge dig den kvalitetsutbildning du letar efter. Se till att det har ett bra bibliotek med gott om juridiska resurser och kompetent personal för att hjälpa dig i din forskning. Kontrollera även om det finns lämpliga utrymmen att studera och att klassrummen och undervisningsfaciliteterna är av god kvalitet (integrerad teknik, bekväma stolar, etc.).
  • Det är också en bra idé att överväga hur viktigt lagskolan är i relation till universitetet som helhet. Ju viktigare är det rättsliga programmet för det universitet som det är en del, desto mer pengar kommer att tilldelas rättsprogrammet, vilket resulterar i högre kvalitet.
  • Bild med titeln Välj en lagskola Steg 5
    5. Tänk på fakulteten. Det är viktigt att också undersöka kvaliteten på fakulteten som kommer att lära dig lagen. Titta på vad dina potentiella professorer har åstadkommit tidigare, där de har arbetat / lärt sig innan, oavsett om de publicerar regelbundet och, om så är fallet, där de har publicerats.
  • Var noga med att få en känsla av hur tillgänglig dina professorer kommer att vara så att de kan hjälpa dig utanför klassrummet. Om de är inblandade i många saker utanför sin roll som professor, kan det hända att det är svårt att schemalägga en-på-en gång med dem för att diskutera problem eller söka mentorskap.
  • Fråga om hur många klasser som professorerna lär ut varje år. De färre klasserna varje professor är ansvarig för i ett visst läsår, desto mer tid och ansträngning har de råd med var och en.
  • Bild med titeln Välj en lagskola Steg 6
    6. Tänk på klassstorlek. Mindre klasser är bra för interaktion och utökad diskussion mellan studenter och professorer, vilket möjliggör en djupare förståelse för de särskilda ämnena som omfattas. Större klasser är bra för att bli utsatta för en mångsidig mängd åsikter och resonemang, vilket möjliggör exponering för olika åsikter eller metoder för att anlända till en viss juridisk slutsats.
  • Du kommer förmodligen att ha en blandning av båda, så kolla för att se vad lagskolan erbjuder.
  • Var uppmärksam på studentfakultetskvoten, eftersom du vill se till att lagskolan har tillräckligt med professorer till hands för att se till att varje elev får den bästa juridiska utbildningen möjlig.
  • Del 2 av 3:
    Med tanke på icke-akademiska faktorerStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln Välj en lagskola Steg 7
    1. Tänk på platsen. Detta är en av de viktigaste faktorerna att tänka på när man väljer en lagskola. Skolans plats kommer att bestämma din levnadskostnad, det klimat där du kommer att leva i tre år, oavsett om du kommer att vara i en urban eller lantlig miljö, och hur långt kommer du hemifrån. Du kommer också att vilja uppmärksamma vad platsen erbjuder utanför skolan, för att du kommer att ha ledig tid och vill spendera det som du gillar.
    • Var medveten om att de offentliga lagarna föredrar invånare i den stat där de är belägna under antagningsprocessen.
    • De flesta lagkandidater tar baren examen och blivit licensierad i den stat där de gick till lagskolan. Det innebär att du sannolikt kommer att arbeta i det tillstånd där du deltar i lagskolan.
    • Tänk också på att en lagskolans rykte är starkast i det område där det är beläget. Lagets skolans karriärcenterkontakter är också sannolikt lokala.
  • Bild med titeln Välj en Law School Steg 8
    2. Tänk på kostnaden. Detta är också en otroligt viktig faktor att överväga, eftersom kostnaden för en juridisk utbildning är mycket hög. Medan lån är tillgängliga, kommer du att vilja hålla dina kostnader så låga som möjligt, så väga kostnaden för en viss lagskola mot de stipendier du kan få för att avgöra om det är i din budget att delta.
  • Om du tittar på ett offentligt universitet, och du är bosatt i den stat där universitetet är beläget, kommer du att få i statsundervisning, vilket är betydligt mindre än vad en out-of-state student skulle betala. Om du är en out-of-state-student, fråga om möjligheten att uppnå status i status för undervisning genom att arbeta för skolan i viss kapacitet, till exempel att vara en forskningsassistent för en av dina professorer.
  • Leta upp andelen studenter som får ekonomiskt stöd från lagskolan, och även undersöka det genomsnittliga budgetbiståndet som beviljats ​​för studenter som deltar i den skolan.
  • Bild med titeln Välj en lagskola Steg 9
    3. Tänk på universitetets övriga anläggningar. Lagskolan kommer inte att finnas i vakuum, och därför kommer du att få tillgång till universitetets anläggningar som helhet. Så kolla för att se vilka typer av bekvämligheter som lagskolans moderbolag erbjuder (e.g., Gym, sportfält, pooler, etc.).
  • Bild med titeln Välj en lagskola Steg 10
    4. Tänk på lagens extracurricular offer. Du kommer att ha ledig tid i lagskolan, och så vill du se till att skolan erbjuder aktiviteter där eleverna kan delta och lära känna varandra utanför klassen. Leta efter saker som studentorganisationer, lagtidskrifter och moot-domstolsmöjligheter.
  • Bild med titeln Välj en Law School Steg 11
    5. Överväga sysselsättningsutsikterna. Detta är anledningen till att du gick till lagskolan - för att hitta ett jobb. Titta på var skolan placerar sina kandidater, vilka arbetsgivare rekryterar på skolan, bar-passagen av examen för studenter, och andelen studenter som kan hitta anställning i det rättsliga området efter examen. Detta kommer att hjälpa dig att få en känsla av huruvida dina tre års skola och betydande ekonomiska investeringar kommer att vara värda.
  • Del 3 av 3:
    Välja din lagskolaStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln Välj en Law School Steg 12
    1. Mät din sannolikhet för antagning vid varje skola. När du forskar på olika lagskolor, jämför din GPA och LSAT-poäng till de som nyligen erkänt studenterna för att få en känsla av dina chanser att tillträde på olika skolor. Medan andra faktorer är viktiga under den antagningsprocessliknande arbetslivserfarenheten, extracurricular aktiviteter, ledarskapsupplevelse, etc.-Dessa två siffror är den viktigaste förutsägelsen för upptagande.
  • Bild med titeln Välj en Law School Steg 13
    2. Gör en lista över lagskolor. När du väl har övervägt ovanstående kriterier, gör en lista med mellan 6 och 12 skolor som passar formen av det du letar efter i en skola. Detta hjälper dig att begränsa dina alternativ och göra ansökan mer välsmakande.
  • En eller två av skolorna på din lista ska vara "nå" skolor (skolor du vill delta, men vars antagningsnummer är högre än din) och en eller två borde vara "säkerhet" Skolor (skolor vars siffror är lägre än din och som du sannolikt kommer att bli tillåtna). Resten ska vara i nivå med dina nummer så att du har en rimlig chans att bli accepterad.
  • Bild med titeln Välj en lagskola Steg 14
    3. Besök lagskolorna längst upp i listan. När du har en uppfattning om de skolor som du ska ansöka är det bäst att ta lite tid och besöka skolorna du är mest intresserad av att delta. Medan du är där, prata med studenter, professorer och den administrativa personalen. Var noga med att utforska campus och omgivande lokal för att få en känsla för den plats du kommer att spendera de närmaste tre åren.
  • Studentkåren hos vissa lagskolor är extremt konkurrenskraftig, medan det på andra är mer samarbetande och stödjande. Få en känsla av campus attityd genom att prata med människor runt lagskolan när du besöker och bestämmer om den miljön är rätt för dig.
  • Om du kan sitta i en klass, gör det. Detta ger dig en bra uppfattning om hur du kommer att spendera det mesta av din tid under de närmaste tre åren.
  • Bild med titeln Välj en lagskola Steg 15
    4. Ansök på dina valda skolor. När du äntligen har bestämt vilka lagskolor du vill delta, är det dags att faktiskt tillämpa. Då är allt du behöver göra vänta på dina acceptansbrev. Lycka till!
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Prata med människor du vet vem som har gått till lagskola. Deras erfarenhet kommer att vara till stor hjälp, inte bara för att bestämma om lagskolan är rätt för dig, men också vilken lagskola skulle vara den bästa passformen för dig.
  • Dra nytta av grundutbildning om du fortfarande har tillgång till dem. Möt med din rådgivare, besök karriärcentret och träffa juridiska representanter på campus. Ju mer information du har desto bättre.
  • Tänk på att det kan vara bättre att examen hög i din klass på en lägre skola sedan låg i din klass på en högre rankad skola. Stående ut är alltid bättre när det gäller sysselsättningsutsikter.
  • Varningar

    Gäller inte lagskolor på platser där du inte har något intresse av att utöva lag. En lagskola erbjuder lokala lagkliniker som ger dig nätverksmöjligheter med andra advokater och potentiella kunder, så om du planerar att träna på en annan plats än där du gick till lagskolan, kommer dessa kontakter att använda lite.
  • Om en skola du är intresserad av att delta är inte ackrediterad / godkänd av American Bar Association, kan du ha svårt att sitta för baren och slutligen hitta arbete som advokat. Se till att du undersöker några begränsningar på barmissioner för denna typ av skola.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande