Hur man köper en bil som en återförsäljare

De flesta köper en bil från en återförsäljare, betalar för en markering i gengäld för olika tjänster. Återförsäljare fungerar som mellanhänder mellan konsument- och grossistdistributörerna. Många grossistdistributörer säljer fordon i återförsäljare-endast auktioner för priser långt lägre än allmänheten kan hitta på vilken plats som helst. I det här kommer vi att titta på de grundläggande stegen för att ta för att köpa en bil på eller nära grossistkostnaden.

Steg

  1. Bild med titeln Köp en bil som en återförsäljare Steg 1
1. Känna skillnaden mellan en återförsäljare-endast grossist auktion och en allmän, repossession eller annan detaljhandel.
  • En återförsäljare-endast auktion kräver en bilhandlare licens I alla 50 stater och är de viktigaste återförsäljarna roterar överskott av lager. Till skillnad från offentliga auktioner är återförsäljare endast auktioner att erbjuda nära nya bilar, nya bilar, senaste handel eller bara utsläppsfordon. Dessutom är många fordon detaljerade, har befintliga garantier och är noggrant märkta när det gäller villkoret.Bild med titeln Köp en bil som en återförsäljare Steg 1Bullet1
  • Offentliga bilauktioner är öppna för någon, inklusive kunniga återförsäljare, så priserna kanske inte är så låga som hype föreslår. Du ser dessa annonseras överallt inklusive online och på baksidan av tidningar.
  • Expertips
    Bryan Hamby

    Bryan Hamby

    Professionell Auto Brokerbryan Hamby är ägare till Auto Broker Club, en pålitlig auto mäklare i Los Angeles, Kalifornien. Han grundade Auto Broker Club 2014 ut ur en passion för bilar och en unik talang för att anpassa bilhandlaren för att vara på köparens sida. Med 1 400 + erbjudanden stängdes och en 90% kundretention, är Bryans fokus för att förenkla bilköpserfarenheten genom öppenhet, rättvis prissättning och kundservice i världsklass.
    Bryan Hamby
    Bryan Hamby
    Professionell auto mäklare

    Återförsäljare-Endast auktioner har vanligtvis lägre priser. Bryan Hamby säger: "Du kan titta på inventeringen hos återförsäljare-bara auktioner på webbplatser som Copart.com eller manheim.com, men du måste ha en återförsäljarens licens att delta. Det finns dock offentliga auktioner du kan gå till. Priserna är vanligtvis högre eftersom det finns privata köpare som är villiga att betala mer för ett personligt bruksfordon, i motsats till återförsäljare som bjuder på det lägsta priset så att de kan göra vinst när de säljer bilen. Hur som helst kommer du att förväntas betala i sin helhet om du köper en bil på en auktion."

  • Bild med titeln Köp en bil som en återförsäljare Steg 2
    2. Bestäm vilken bil du vill ha, de alternativ du behöver, och villkoret för vilket du är villig att bosätta sig. Vara så flexibel som du kan som du kommer att köpa på auktion.
  • Bild med titeln Köp en bil som en återförsäljare Steg 3
    3. Använd en oberoende källa för att bestämma wholesale andretail-värdena för ditt målfordon. De vanligaste källorna för detta är, Förhandsdel, Edmunds, Kelly Blue Book och Nadaguider.Nadaguider ägs av bilförsäljareföreningar så att deras prissättning alltid är mest gynnsam för återförsäljaren - inte konsumenten.
  • Bild med titeln Köp en bil som en återförsäljare Steg 4
    4. Bosätta sig på en budget. Glöm inte att ditt slutliga pris kommer att innehålla skatter, registrering och andra avgifter.Också överväga pågående kostnader - webbplatser som DruSside hjälper dig att uppskatta ägandekostnaden.
  • Bild med titeln Köp en bil som en återförsäljare Steg 5
    5. Beslut att du inte kommer att överstiga denna budget under några omständigheter - en viktig aspekt av att köpa en bil som en återförsäljare är inte att låta känslor för att du ska spendera mer än du bestämde dig för att.
  • Bild med titeln Köp en bil som en återförsäljare Steg 6
    6. Få tillgång till grossist auktioner med någon av dessa metoder:
  • Lokalisera, forskning och behålla en proxy köpare eller proxy återförsäljare som har tillgång till grossist auktioner. En proxy köpare är en individ (ibland en grupp) som har en juridisk återförsäljarlicens och driver en tjänst där han eller hon deltar på grossist auktioner för att köpa en enskild bil för dig.
  • Förvärva a återförsäljarlicens. Detta är typiskt en tidskrävande och dyr process som inte är praktisk om du inte planerar att köpa och sälja bilar som ett företag. Staterna är beroende av att beskatta återförsäljare för inkomst, så det finns inget eller inget incitament för en stat att ge en licens till en person som inte planerar att fungera som bilhandlare.
  • Bild med titeln Köp en bil som en återförsäljare Steg 7
    7. Forskning Lokala auktioner För att ta reda på tider, platser och få en lista över tillgängliga fordon. När du har hittat en som har det fordon du vill ha, gör arrangemang för att delta i auktionen eller få din proxy köpare delta i auktionen.
  • Bild med titeln Köp en bil som en återförsäljare Steg 8
    8. Göra några nödvändiga ekonomiska arrangemang. Varje automatisk auktion kommer att ha sina egna villkor - verifiera dessa i förväg, se till att du har rätt betalningsalternativ som är tillgängliga om du vinner bilen.
  • Bild med titeln Köp en bil som en återförsäljare Steg 9
    9. Håll kontakten med din proxy-köpare medan du hittar den bil du vill ha genom köp och leverans.
  • Tips

    Kolla in Carfax och återkalla listan för den speciella bil du söker efter.
  • Att köpa på grossist inkluderar ofta en original tillverkares garanti. Det är en bra idé att välja det här alternativet.
  • Följ samma riktlinjer du skulle för att köpa någon ny eller begagnad bil.
  • Jämför proxy-återförsäljartjänster noggrant, inklusive avgifter, tillgänglighet av garanti och andra faktorer.
  • Varningar

    I de flesta stater är det ett missförstånd för att köpa eller sälja för många bilar per år utan återförsäljarlicens. Detta nummer varierar beroende på stat, så var noga med att veta vad dina lagar är.
  • Akta dig för traditionella bilhandlare som erbjuder en grossist eller proxyservice. Varför skulle de göra det här? Om något är för bra för att vara sant, är det förmodligen en ripoff.
  • ----
  • Se till att du arbetar med en välrenommerad proxyhandlare som inte kommer att försvinna efter ditt köp.
  • Att göra en bra bilköp baseras alltid på att vara förberedd - känner till produkten, känner till fakturan, MSRP eller marknadens genomsnittliga försäljningspris mm., och veta hur man gör det bästa med säljaren.Den förra är allt baserat på lätt genomförd forskning, den senare är baserad på hårdkämpad erfarenhet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande