Hur man är ekonomiskt stabil

Många vill bli mer ekonomiskt stabila, men är osäkra på hur man uppnår det målet. De viktigaste sakerna att tänka på när du försöker bli ekonomiskt stabila är hur mycket pengar du har, hur mycket du behöver spendera på nödvändigheter, och hur mycket är kvar för att spara eller för disponibel inkomst (underhållning, nöje, etc.). Det kan tyckas svårt att bli ekonomiskt stabilt, men med lite planering och viljestyrka kan du bli säkrare och ta kontroll över din ekonomi.

Steg

Del 1 av 3:
Utveckla en budget
  1. Bild med titeln Skapa ett hushållsbudget Steg 10
1. Katalogisera din inkomst. Det första steget till Ställa in en budget tar lager av hur mycket pengar du faktiskt måste jobba med. Spåra din inkomst under en månad för att få en bra uppfattning om hur mycket pengar du har kommit in. Om du har ett stabilt jobb, kan du redan ha en anständig uppfattning om din inkomst. Om du arbetar oregelbundna timmar, ett par deltidsjobb, som en oberoende entreprenör eller för provision, kan dock din inkomst variera från vecka till vecka.
  • Gör en lista över varje inkomstkälla du har. Sätt sedan ut hur mycket pengar varje inkomstkälla medför.
  • Bekräfta att siffrorna kan ändra från en månad till nästa och faktor som variabel i din månadsbudget så du kommer att vara beredd på en kort vecka eller två.
  • Om du bor med din partner och försöker kombinera dina tillgångar, glöm inte att lägga till i din partners inkomst.
  • Bild med titeln Budget dina pengar Steg 6
    2. Ange dina icke-diskretionära utgifter. Icke-diskretionära utgifter är de saker du alltid måste betala varje månad. Dessa kan vara lättare att spåra på grund av sin vanliga frekvens, men du kanske inte uttryckligen är medveten om hur mycket du betalar varje månad för dessa nödvändigheter.
  • Icke-diskretionära utgifter inkluderar saker som dagligvaror, försäkring, hyra / inteckning, verktyg / räkningar, gas för ditt fordon (om du har en), och / eller ett tunnelbana för kollektivtrafik (om du använder den).
  • Även om du förmodligen har en anständig uppfattning om vad dina icke-diskretionära utgifter är, kanske du inte inser hur mycket du betalar för dessa kostnader varje månad.
  • Gör en lista över var och en av dessa utgifter och använd de senaste månaderna av kvitton eller kreditkortsutlåtanden för att uppskatta din genomsnittliga månadsräkning för varje bekostnad.
  • Bild med titeln Budget dina pengar Steg 16
    3. Bestäm dina diskretionära utgifter. Alla har rörliga kostnader som uppstår från månad till månad. Dessa kan inkludera shopping för kläder, rekreationskostnader och underhållningskostnader som filmer, böcker och musik.
  • Dessa utgifter är svårare att förutsäga än dina fasta kostnader på grund av deras variation.
  • Det kan vara användbart återigen att granska dina kvitton eller kreditkortsutlåtanden från de senaste månaderna för att få en känsla av hur mycket du spenderar på kläder, rekreation och underhållning.
  • Dina icke-diskretionära utgifter bör betalas först när du spenderar pengar. De diskretionära utgifterna kan vara oundvikliga från tid till annan, men du måste prioritera att betala för icke-diskretionära utgifter innan du tänker betala för något annat.
  • Bild med titeln Starta ett litet företag Steg 3
    4. Leta efter sätt att öka din inkomst. Att ställa in en budget kräver visserligen sänkta ryggar och offer. Men en bra budget kan också innehålla lite extra inkomst. Att ha mer pengar som kommer in kan hjälpa dig att öka dina besparingar samtidigt som du betalar för dina dagliga utgifter.
  • Leta efter ett deltidsjobb du kan göra på sidan. Bara se till att timmarna och den typ av arbete du inte gör skulle inte skära i ditt vanliga / primära jobb.
  • Sälja gamla saker som du inte använder och ser inte dig själv realistiskt som behövs inom en snar framtid. Ha en garageförsäljning, eller överväga att sälja dessa varor online (som via eBay) för att maximera din potentiella inkomst.
  • Om din partner eller dina barn (antar att de är gamla nog och fortfarande bor hemma) kan arbeta, be dem att bidra till att bidra till din hushållsbudget. Även lite pengar från ett deltidsjobb kan göra stor skillnad när de läggs till i dina vanliga besparingar och inkomst.
  • Bild med titeln Budget dina pengar Steg 9
    5. Ange en lämplig tidsperiod. Om du försöker ställa in en långsiktig tioårig budget för dig själv, kan du bli frustrerad med brist på synliga resultat. Detsamma kan vara sant om du förväntar dig att se en ökning av besparingarna efter bara en dag eller två. I stället för att ställa orimliga tidsramar för din budget, försök använda en mätbar tidsperiod, som en månads- eller årlig budget.
  • Du behöver en månad till månad för att planera för regelbundna levnadskostnader, räkningar och matvaror.
  • En årlig budget kan hjälpa dig att planera för större utgifter som kommer mindre ofta, som att betala dina inkomstskatter, köpa gåvor till din familj under semestern, eller till och med en kommande semester.
  • Du kanske vill överväga att ha två separata budgetar för att ta hänsyn till varje utgiftsvariabel.
  • Du kan använda ett budgetkalkylblad för att hålla reda på dina utgifter. Detta kan hjälpa dig att balansera din budget genom att spåra regelbundna månatliga kostnader och dra av dem från din genomsnittliga månatliga inkomst.
  • Var villig att göra justeringar till dina månatliga och / eller årliga budgetar som situationer uppstår. Det betyder inte att du dricker in i dina besparingar varannan helg för en shopping spree, men det betyder att factoring på möjliga utgifter som automatiska reparationer, medicinska räkningar och så vidare.
  • Bild med titeln Skapa ett hushållsbudget Steg 12
    6. Upprätta en akutfond. Förutom din budget för dagliga fasta kostnader bör du också arbeta för att avsätta några pengar för nödsituationer och andra sällsynta kostnader. Att ha ett ekonomiskt säkerhetsnät om en nödsituation uppstår kan hjälpa dig att ge dig större sinnesro och få dig att känna dig mer ekonomiskt stabil.
  • Gör ditt första besparingsmål relativt lågt och lätt att uppnå. Försök att avsätta tillräckligt från varje lönecheck ($ 25 till $ 50 varje vecka) för att ha cirka $ 250 till $ 500 i din akutfond.
  • Hitta sätt att skära tillbaka på utgifter varje vecka så att du kan bidra mer till din akutfond.
  • Spara de pengar du normalt skulle använda för en dyr splurge (säg en stor shoppingresa en gång i månaden) och sätt det mot dina besparingar. Du kan också prova att handla för att spara pengar på din försäkring och deponera skillnaden.
  • När du har justerat för att ta $ 25 till $ 50 ut ur din lönecheck varje vecka, skapa en automatisk deposition med din bank eller kreditförening. De kommer automatiskt att dra av och sätta in din veckovisa summers summa från din lönecheck, så du behöver inte.
  • När du slog ditt första mål ($ 250 till $ 500 i besparingar), sätt baren lite högre. Skjut dig själv för att fördubbla det beloppet genom att fortsätta att göra samma offer varje vecka för att möta ett nytt mål (säg $ 1000 den här gången).
  • Ett bra mål är att spara en månads värde av icke-diskretionära kostnader.
  • Helst bör din akutbesparingsfond kunna stödja dig och betala för alla dina levnadskostnader i sex till åtta månader, om det behövs. Det tar ett tag att spara så mycket pengar, men med lite planering och några ljusa offer längs hur det är uppnåeligt och väl värt det.
  • Del 2 av 3:
    Spendera pengar klokt
    1. Bild med titeln Budget dina pengar Steg 12
    1
    Klipp tillbaka på onödiga utgifter. När du väl har en tydlig bild av dina nuvarande utgifter (både icke-diskretionärt och diskretionärt) måste du börja prioritera dina utgifter. Tänk på de saker som du inte behöver, men gillar att behandla dig själv. Det är okej att spendera ibland på dessa personliga kostnader (i själva verket, ibland kan du få dig att känna dig mer nöjd med ditt livs situation), men du måste prioritera dem och känna igen att du kanske inte kan realistiskt njuta av varje vecka.
    • Om du har blivit van vid ett visst sätt att leva, är det bäst att göra ekonomiska offer gradvis så att övergången är lättare. Till exempel, om du är van vid att köpa dig ett fint kaffe varje dag, skära tillbaka över tiden: släpp det till varannan dag i en vecka, sedan två gånger i veckan, sedan en gång i veckan.
    • Ta med eget kaffe och lunch / mellanmål för att arbeta varje dag istället för att beställa. Bara ta med en termos av kaffe och en bagel varje dag kan spara dig cirka $ 25 varje vecka, eller ca $ 100 varje månad!
    • Få ett vattenfilter och bära en vattenflaska med dig istället för att köpa flaskvatten. Detta kan spara dig lite pengar, beroende på hur ofta du köper flaskvatten.
    • Kom ihåg att skära tillbaka inte nödvändigtvis beröva dig själv av saker du älskar för resten av ditt liv. I stället för en daglig eftergivenhet, försök att göra det en veckovis övertygelse- om du hade en stor veckovis splurge, försök att göra det en gång i månaden (eller varannan månad) splurge.
    • Falla inte i fällan att tänka att du kan spendera mer på dina efterlevnader eftersom du tycker om dem mindre ofta. Det är viktigt att hålla fast vid din månadsbudget och bara spendera det belopp du har satt åt sidan för de tillfälliga splurger.
  • Bild med titeln vara frisk steg 5
    2. Lär dig att vara en självstyrd shoppare. Om du går in i en butik utan någon plan, är det en bra chans att du kommer över, oavsett vad du handlar på. Att se i butiken att något är till salu, eller helt enkelt framträdande, borde inte rättfärdiga att kasta din budget ut genom fönstret.
  • Gör alltid en inköpslista innan du går hem, oavsett vad du handlar för (matvaror, kläder, etc.).
  • Du kanske vill tillåta dig att njuta av tillfälliga impulsköp, men ange en gräns: Tillåt dig inte mer än, säg $ 10 för saker som du inte satt på listan.
  • Gör dig själv vänta några timmar eller till och med några dagar innan du bestämmer dig för ett dyrt impulsköp. Till exempel, om du går till affären för en ny arbetskjorta, tänk det över för några dagar innan du tar ett par designer jeans som är till salu.
  • Försök använda pengar för dina shoppingresor istället för ett debet / kreditkort. Bärande pengar kan hjälpa dig att begränsa hur mycket du spenderar, speciellt om du begränsar hur mycket pengar du har i din plånbok.
  • Bild med titeln Budget dina pengar Steg 14
    3. Få de bästa erbjudandena. Det är lätt att falla i en rutin för att bara springa till affären när du behöver något. Men det kan orsaka att du oavsiktligt överbetalas för många saker, och det överskottet kan lägga upp under dagarna och veckorna i varje månad.
  • Jämför priser innan du förbinder dig att köpa ett objekt. Om du kontrollerar online, genom tidningsannonser, eller i en annan butik, kommer du förmodligen att hitta det föremålet betydligt billigare någon annanstans.
  • Kontrollera om kuponger, post-i-rabatter och andra rabatter på båda dina vanliga butiker och hos sina konkurrenter. Kontrollera även online, eftersom vissa återförsäljare erbjuder online-endast rabatter som inte kommer att tillämpas i butiker.
  • Om det finns ett objekt du vill, men du kan inte hitta ett överkomligt pris var som helst, försök leta efter ett närbesläktat objekt. Det kan inte vara det märke eller modell du ville ha, men det kommer att tjäna samma syfte och förmodligen se lika bra ut.
  • Forskningsobjekt innan du köper dem. Kontrollera kundrecensioner och leta efter några problem så du vet om ett objekt blir hållbart nog för att hålla.
  • Bild med titeln mata en familj på ett tätt budget Steg 4
    4. Leta efter begagnade föremål när det är möjligt. Om du behöver ett nytt objekt, som en möbel eller en klädesartikel, borde du säkert jämföra priserna mellan konkurrerande återförsäljare. Men du kanske inte har tänkt att kolla på lokala återförsäljningsbutiker. Att köpa ett objekt som används från en sparsamhetsbutik, bondeaffär eller någon annan begagnad butik kan net netto på imponerande besparingar samtidigt som du får en funktionell högkvalitativ del av varor.
  • Att få saker som används sträcker sig bortom sparsamhetsbutiker och gårdsförsäljning. Du kan också låna många saker gratis: hyr böcker, filmer och cd-skivor från ditt lokala bibliotek gratis!
  • Kom ihåg att ett objekt fortfarande är användbart och snyggt, oavsett om du får det andra hand eller betala fullt pris för det helt nytt. Den enda skillnaden är i slutändan hur mycket du betalar för det.
  • Del 3 av 3:
    Spara för framtiden
    1. Bild med titeln Skapa ett hushållsbudget Steg 5
    1. Avsätta en del av varje lönecheck. Beroende på din inkomst och dina nuvarande utgifter kanske du inte kan lägga undan en stor del av din lönecheck varje vecka. Det är dock viktigt att spara upp vad du än kan, eftersom det lägger upp ganska snabbt och kan vara en stor faktor i din finansiella stabilitet.
    • När du väl vet hur mycket av din lönecheck kommer att lämnas efter kostnader, kan du lägga undan de överskottspengar i ditt sparkonto.
    • Lägg åt pengar för besparingar så snart du betalar din lönecheck. På det sättet kommer du inte att bli frestad att spendera pengarna på onödiga avlidningar.
    • Tänk på det som att betala tillbaka själv för allt ditt hårda arbete varje vecka. Pengarna är inte bortkastad - det är en investering i din framtid.
  • Bild med titeln Budget dina pengar Steg 11
    2. Identifiera besparingsmål. Beroende på din familj och dina behov kan din idé om en ekonomiskt stabil framtid variera från andras behov. Vissa människor överväger att spara för framtiden för att besparing för pensionering. Andra ägnar sina besparingar för att hjälpa sina barn att betala för college. Fortfarande andra kanske vill köpa en husbil efter att ha pensionat och reser landet. Det finns ingen rätt eller felaktig anledning att spara för framtiden - det viktiga är att identifiera vad som är viktigast för dig.
  • Finansiell stabilitet varierar, beroende på dina behov och dina mål.
  • Bestäm vad du vill spara för och skapa ett sparkonto. Om du vill spara för flera mål (till exempel sparar för pensionering såväl som att spara för ditt barns högskolefond) bör du överväga att inrätta två separata sparkonto och hålla dessa medel separata.
  • Bild med titeln Skapa ett hushållsbudget Steg 9
    3. Öppna ett sparkonto. Ett av de bästa sätten att spara för din framtid är att öppna ett sparkonto. Ett sparkonto låter dig sätta bort pengar säkert, utan rädsla för att det blir stulen (vilket är en möjlighet om du lagrar pengar hemma) eller spenderas på ett infall. Ett sparkonto kan hjälpa dig att förbereda dig för både de förväntade och oväntade inom en snar framtid.
  • Även en liten besparing, som $ 500 till $ 1000, kan hjälpa dig att bli bättre förberedd i händelse av en nödsituation.
  • Jämför banker och kreditföreningar i ditt område för att hitta de högsta räntorna. Vissa experter rekommenderar att kreditföreningar ofta har högre räntor eftersom de inte har aktieägare att stödja som en stor bank skulle.
  • Många finansinstitut kan hjälpa dig att skapa ett sparkonto som automatiskt överför ett antal pengar varje månad eller betalningsperiod från din kontroll till besparingar. Detta kan göra det lättare att börja spara och göra det konsekvent.
  • Vissa banker erbjuder också alternativ för att lägga till små mängder från ditt checkkonto. Till exempel, om du använder ett betalkort för att betala $ 7.50, kommer banken att runda upp till $ 8.00 och sätt de extra 50 cent i ditt sparkonto.
  • Var medveten om att vissa banker tar ut ett straff om ditt checkkonto faller under ett visst belopp. Du är vanligtvis fri att överföra några av dina besparingar i ditt checkkonto, men du kanske vill ta reda på hur mycket du kan överföra genom att prata med din bank eller kreditföreningens representant.
  • Sparkonton och andra lågräntekonton är inte idealiska för pensionssparande eller långfristiga sparmål. Om rikedomsbyggande om ditt mål vill du ha Investera i värdepapper som aktier eller fonder.
  • Bild med titeln Budget dina pengar Steg 18
    4. Spara för långsiktiga mål. Beroende på dina besparingsmål kan du spara för pensionering, ditt barns utbildning eller andra framtida inköp eller kostnader. Du undrar nog hur mycket pengar du behöver förbli ekonomiskt stabil. Det beloppet varierar avsevärt, beroende på din levnadsstandard, vilken region du bor i och din nuvarande årliga inkomst. Om du planerar för pensionering, till exempel, kanske du vill:
  • Sök online för pensionsblad, som U.S. Arbetsbladets arbetsblad om pensionsbesparingar på http: // askebsa.docka.GOV / SAVINGSFITNESS / WORKSHEETS # Arbetsblad-avsnitt4. IT-faktorer i dina förutspådda år fram till pension, löpande lön och nuvarande besparingar för att hjälpa dig att bestämma hur mycket mer du behöver.
  • Prata med din arbetsgivare om alla tillgängliga 401 (k) planer. Dessa investeringsplaner bidrar till en utvald del av varje lönecheck, och många arbetsgivare matchar de medel som du lägger i din plan.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande