Hur man förbinder med ditt antagna barn

Bindning med din adopterat barn kan vara lättare än du tror. Svårighetsgraden varierar beroende på barnets ålder och de erfarenheter de gick igenom i fosterhem eller med de biologiska föräldrarna, men den här artikeln förutsätter att de är förbi spädbarns- och småbarnsstadiet.Det viktigaste att komma ihåg är att barnet vill bli älskad och hitta ett stabilt och stödjande hem, oavsett hur avlägsna eller upprörda de kan tyckas.

Steg

  1. Bild med titeln Bond med ditt antagna barn Steg 1
1. Älska barnet.Låt dem veta att du är där för dem och att du vill spendera tid med dem.
  • Bild med titeln Bond med ditt antagna barn Steg 2
    2. Hitta aktiviteter som barnet kommer att vara intresserad av det kommer att gynna dem intellektuellt och emotionellt. Spendera tid med dem så att du kan lära dig mer om dem och bindning.
  • Bild med titeln Bond med ditt antagna barn Steg 3
    3. Om du bor i en kultur som värderar sekretess och personligt utrymme (e.g., Moderna västerländska kulturer), ge dem ett personligt utrymme att spendera tid i, och respektera det utrymme som deras. Knacka på dörren innan du går in, och oavsett hur mycket du kan ogillar det, låt dem dekorera och måla (eller hjälpa dem att måla) rummet så att det är sitt eget utrymme. De behöver känna att det nya hemmet är sitt eget och att de kan känna sig bekväma kvar där. HowBeit Det är kanske inte praktiskt om de måste dela rum med andra, eftersom inte alla familjer har råd med varje familjemedlem i sitt eget utrymme, särskilt i utvecklingsländer. Det är viktigare att betona ömsesidig kärlek och respekt för alla hushållsmedlemmar.
  • Bild med titeln Bond med ditt antagna barn Steg 4
    4. Om ditt barn är av en annan religion eller nationalitet än du respekterar det. Fråga barnet om de skulle vilja fira vissa helgdagar eller delar av deras arv, och, om tillämpligt, försök lära sig om dem.Fråga barnet om de kan hjälpa dig att lära dig om religionen eller arvet / firandet.Gå till biblioteket eller sök online om vad som är inblandat och har barnet visa dig vad de vet om det. Det kan inte vara en del av vad du anser "semestrarna" Men det måste nu vara från och med.Även om barnet inte pratar om det, behöver du fortfarande fråga om de skulle vilja fira eller lära sig om det. Annars kan vrede byggas tyst. Oroa dig inte för mycket om semester. Fokusera på obesvarad kärlek till barnet och ta hand om deras behov.
  • Bild med titeln Bond med ditt antagna barn Steg 5
    5. Ställ frågor, men pry inte.Prata om deras förflutna på ett öppet sätt.Försök aldrig att dölja det faktum eller glöm det faktum att de antogs.Stanna öppen och ärliga kommer att få dem att lita på dig och kommer att vända dig till "Mamma eller pappa" snabbare än att ljuga eller faking det någonsin skulle.
  • Bild med titeln Bond med ditt antagna barn Steg 6
    6. Låt barnet ha lite kontroll över familjevalet.Låt dem välja en familjemiddag varje natt, en familjeaktivitet varje vecka, ett spel du spelar, eller en film du ser.De måste ha lite kontroll i ett liv som tidigare varit så ur deras kontroll.
  • Bild med titeln Bond med ditt antagna barn Steg 7
    7. Lägg aldrig ner eller angriper den biologiska förälderns karaktär. Även om de gav barnet upp för adoption av hemska skäl och även om du inte håller med sin livsstil, berätta inte för barnet att de biologiska föräldrarna var "dålig" eller "värdelös". Inget bra kan komma av detta, det kommer bara att reflektera illa på dig på lång sikt. Kom ihåg, om du inte har något bra att säga om någon, säg inte något. Benjamin Franklin sa det en gång om hans framgång i interpersonella relationer: Jag talar om alla de goda sakerna hos män, och ingen av de dåliga.
  • Bild med titeln Bond med ditt antagna barn Steg 8
    8
    Koppla av. Förhållandet kommer att byggas med tiden.Eftersom barnet börjar se att du respekterar och bryr sig om dem, kommer kärlek att växa. Ha tålamod. De kommer långsamt att börja se dig som "Mamma eller pappa" och deras tidiga liv blir mindre viktiga eftersom de blir involverade i skolan, sport, etc.Försök bara vara en öppen och ärlig förälder, och allt kommer att fungera bra!
  • Bild med titeln Bond med ditt antagna barn Steg 9
    9. Vet när man ska söka professionell hjälp. Många barn antas från missbruk, droghandlare, nonfunctional homes, och kan ha sett och varit inblandade i hårda hemsituationer. Det antagna barnet kan ha emotionella problem och inlärningssvårigheter som kan kräva professionell hjälp att övervinna.
  • Tips

    Tillsammans med att etablera regler, prova a familjespel natt, En speciell familjen middag natt, specialutflykter. Prova något nytt som du alla kan göra tillsammans.Låt barnet vara en del av valen.
  • Se till att du, innan ett barn stationerar foten i ditt hem, för att ha hela barnets historia (många gånger det adoptivt länet inte avslöjar allt som har hänt med det barnet), inklusive all medicinsk, psykologisk, psykiatrisk, beteende och kognitiv Test / behandlingar.Hur många fosterhem eller hur många gånger ett barn har varit "återförening" med de biologiska föräldrarna att bara tas ut ur det här hemmet igen.
  • Begå dig till barnets välbefinnande från dagen som barnet går in i ditt hem. Förespråka och hitta de tillgängliga tjänsterna för det barnet när de är i behov. Detta kan innehålla individuella och familjerådgivning, föräldraklasser, påträngande byråer involverade ditt liv, och mer. Skapa ett supportteam för barnet och involvera lärare, ministrar och andra vuxna med ditt barn. Team-tillvägagångssättet är särskilt viktigt för oroliga barn.
  • Kom ihåg att du tar i barnet för att förbättra sitt liv, inte kontrollera det. Försök inte att byta barnet - älska dem och hjälpa barnet att bli vem de satt på den här jorden för att vara. Vem barnet blir är format och påverkat av föräldern - barnet är mest sannolikt att förverkliga sina fulla potentialer i en miljö där de stöds och uppskattas av adoptivfamiljen.
  • Ha tålamod och redo för någonting.Kom alltid ihåg att du är föräldern.Det tar en mycket tålmodig och jämnad person att anta. Kom ihåg det här, oavsett hur svårt du testas. Och kom alltid ihåg att det tar så mycket tid som barnet bestämmer.
  • Varningar

    Barnet kan ha några beteenden, särskilt i början månader, som mardrömmar där de väcker hela hushållet.Var beredd på detta.Barnet har många känslor att sortera igenom.Aldrig, aldrig, bli arg på dem för något som detta som är helt ur deras kontroll.Var beredd att älska dem ändå, och ge komfort och försäkran.
  • Barnet kanske vill prata med, hitta eller undersöka sin biologiska familj i framtiden.Var redo för detta.Anta aldrig att du är nu mamma eller pappa och barnet kommer att glömma deras förflutna.När tiden kommer och barnet frågar om de biologiska föräldrarna, var redo och öppna för frågor och låt barnet veta vad du vet.Om de biologiska föräldrarna fortfarande lever och det fanns problem i sina liv som droger eller olagliga aktiviteter, låt barnet veta lite om informationen (endast om de är gamla nog att förstå och klara detta) men gå inte in För många detaljer.Säg bara att föräldrarna hade några problem med ett visst problem och kunde inte ta hand om dem ordentligt och att du inte är säker på vad deras känslor är nu. Förbered barnet för det faktum att deras biologiska föräldrar inte vill hitta, men avskräcka inte heller dem. Vara stödjande.
  • Barnet / barnen du antar kan ha ett tillstånd som kallas reaktiv bifogad sjukdom och tillsammans med det i allmänhet PTSD.Dessa adoptioner är inte för det svaga i hjärtat.Enkla steg hjälper inte dessa barn. Se till att dessa barn kommer med försäkring för att inkludera behandling i bostadsinställningar.
  • Barnet kan slå tillbaka, rebell eller berätta för dig "Du är inte min mamma eller pappa!"Var lugn.Låt dem veta att du inte försöker ersätta sina biologiska föräldrar.Du är bara där för att ge dem ett hem och att du bryr dig om dem väldigt mycket.Dessa saker tar tid. Kom ihåg att du är den vuxna och att de har gått igenom mycket.Tvinga aldrig det.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande