Hur man bestämmer sig för en mors daggåva

Att välja rätt gåva för mors dag kan vara en bit tårta. Nej, verkligen - om du har tid, kan du baka en tårta vara en bra presentidé. Eller du kan ge henne något klassiskt som blommor eller ett hemlagat kort, eller något praktiskt som kläder. Eller, om du inte har några pengar, kan kvalitetstid vara den bästa gåvan av dem alla. Alternativen är oändliga. Det viktigaste är dock att låta henne veta hur mycket du uppskattar henne. Moms förtjänar erkännandet!

Steg

Metod 1 av 3:
Ger henne något sentimentalt
  1. Bild med titeln bestämmer om en mamma
1. Ge sina blommor. Blommor kan vara den enklaste och mest givande gåvan. Om du inte känner till hennes favoritblomma kan du använda din bästa bedömning och hitta något som passar hennes personlighet. Det goda är att oavsett vilka blommor du får, de kommer alla att vara vackra och hon kommer att uppskatta gesten.
  • Du kan gå till en blomsterhandlare om du vill ha en riktigt trevlig bukett, men du kan också få lite för relativt billigt på din lokala mataffär. Du kan även välja några blommor själv.
  • Bild med titeln bestämmer om en mamma
    2. Göra ett hemlagat kort. Du kan också köpa henne ett kort, men hemlagad är alltid bäst! Det finns många sätt att göra ett mors dagkort. Du kan använda ett fotografi eller ett byggpapper, eller använd sömnadsgänga.
  • Var noga med att skriva en anteckning någonstans i kortet - meddelandet är det viktigaste! Om du inte är säker på vad du ska säga, försök att tacka henne för allt hon har gjort för dig: "Kära mamma, tack för att du alltid är omtänksam, hjälpsam och tålmodig med mig. Kärlek, Amber."
  • Glöm inte att illustrera ditt kort! Förutom en anteckning kan du även inkludera en originalhistoria eller dikt.
  • Bild med titeln bestämmer om en mamma
    3. Ge henne något som påminner henne om hennes barndom. Tänk på ett speciellt föremål eller ett minne från hennes barndom och ge henne något som kommer att påminna henne om det. Till exempel, om din mamma älskade tusenskönor utanför hennes hus när hon var ung, skulle en bra gåva vara en bukett tusenskönor, eller en halsduk med tusenskönor på den.
  • Ta hänsyn till hennes favoriter. Till exempel kan du hitta en gåva som innehåller sitt favoritdjur, som en mugg med en elefant på den, eller hennes favoritfärg, som turkosörhängen.
  • Bild med titeln bestämmer om en mamma
    4. Gör ett fotoalbum. Sätt ihop en fotobok för din mamma från bilder du har från familjetid, helgdagar eller semester. Du kan göra en online med en tjänst som Shutterfly, eller till och med Walgreens. Du kan också göra en för hand genom att limma fotografier till en skrapbook.
  • Att göra en fotobok kan ta lång tid, men minnena kommer att vara för evigt.
  • Bild med titeln bestämmer om en mamma
    5. Hitta en kopia av hennes favoritbok. Om det är en klassisk bok kan du hitta en gammal kopia av det. Om det är en ny bok kan du få en kopia autograferad av författaren. Lägg till en fin touch genom att lämna en inskription i boken som säger något i linje med, "Glad mors dag! Kärlek, Frankie."
  • Metod 2 av 3:
    Ger henne något praktiskt
    1. Bild med titeln bestämmer om en mamma
    1. Köp hennes kläder eller smycken. Örhängen är alltid en enkel, elegant presentidé som kan vara kul att handla. Eller du kan hitta något mer varje dag som en fin blus i hennes storlek. Om du inte är säker på vad hennes storlek frågar någon som kanske vet, som en av dina syskon, din pappa eller en av dina farföräldrar.
  • Bild med titeln bestämmer om en mamma
    2. Köp henne något att spruce upp huset. Möjligheterna är oändliga så långt som heminredningen går. Det kan vara något utilitaristiskt som en nyckelorganisatör eller det kan vara något dekorativt som ett inramat fotografi. Du kan också få något både dekorativt, användbart och personligt som en dörrmatta med ditt efternamn på det.
  • Tänk på områdena i huset som hon använder mest. Om hon älskar att laga mat, köp henne en dekorativ redskapshållare. Om hon spenderar mycket tid i studien, kanske en husplant skulle förbättra atmosfären. Föremål för huset är trevligt eftersom varje gång hon ser det kommer hon att påminnas om din gåva.
  • Bild med titeln bestämmer om en mamma
    3. Baka en behandling för mamma. Tillfredsställa sin söta tand och baka henne a kaka, cupcakes, cookies, eller fudge. Du kan till och med Dekorera kakan med blommor eller ett speciellt meddelande. Det finns också massor av bra webbplatser med stora efterrätt idéer som södra levande, Paula deen eller Allrecipes.
  • Bild med titeln bestämmer om en mamma
    4. Köp hennes favoritfilm eller en strömmande tjänst. Om hon inte har en strömmande tjänst som Netflix, eller hennes favoriter är inte tillgängliga på Netflix, kan du hitta hennes favoritfilm eller tv-serie på DVD eller Bluray. Eller du kan köpa henne en prenumeration på en streaming service så att hon kan få tillgång till sina favoriter och mer.
  • Filmer kan vara ett bra tillfälle att spendera lite tid tillsammans, så se till att du tar dig tid att titta på det med henne.
  • Metod 3 av 3:
    Ger sin kvalitetstid
    1. Bild med titeln bestämmer om en mamma
    1. Ta henne till en show. Att gå till en show kan vara ett bra tillfälle att få tid att binda när du bryter från den dagliga rutinen. Du kan ta henne till en lek eller en opera om det finns en i stan. Om hon gillar ett visst band kan du se om de är i stan. Eller du kan alltid hitta en bra film som spelar i närheten.
  • Bild med titeln bestämmer om en mamma
    2. Gör henne till en måltid. Att göra din mamma en måltid är en speciell gåva, speciellt om hon normalt lagar mat. På så sätt får hon en bra måltid och hon behöver inte spendera tid på matlagning. Tänk på hur du kan presentera måltiden. Frukost i sängen är alltid en behandling. Du kan också organisera en picknick eller en grill för att komma utomhus.
  • Om du inte är mycket av en kock kan du försöka göra något enkelt som pasta.
  • Var noga med att få hjälp från en vuxen om du inte är säker på hur du använder matlagningsutrustning.
  • Bild med titeln bestämmer om en mamma
    3. Ge henne en paus från sin dagliga rutin. Ge din mamma lite ledig tid så hon kan varva ner. Ett presentkort till en trevlig restaurang ger henne en möjlighet att behandla sig själv. Ett presentkort till spaet kan ge henne en hel dag med reträtt och avkoppling. Om du är äldre och hon har yngre barn, erbjuda barnit för en kväll så att hon kan gå ut utan att behöva oroa sig för det dagliga ansvaret.
  • Bild med titeln bestämmer om en mamma
    4. Göra kuponger. Som ett löfte för din tid kan du göra dina mamma kuponger. Möjligheterna är nästan oändliga. Tänk på vanliga saker som hon frågar från dig. Kupongerna kan vara för att göra uppgifter runt huset, springa ärenden, gå ut till lunch, ge henne teknisk hjälp, titta på en film eller något annat du tror att hon skulle vilja.
  • Bild med titeln bestämmer om en mamma
    5. Ring din mamma. Om din mamma bor ut ur staden och du inte har tid att besöka, var noga med att ge henne ett samtal för att låta henne veta "Glad mors dag."Ordna ett videosamtal via Internet för en extra speciell upplevelse. Var noga med att lägga bort tillräckligt med tid så att du verkligen kan komma ikapp.
  • Tips

    Varningar

    Spendera inte för mycket pengar på en gåva. Det är tanken som räknas, inte prislappen!
  • Om du lagar mat, var noga med att du har en vuxen övervakning så att du inte blir bränd!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande