Hur man är en bra mormor

En bra mormor vet hur man får sina barnbarn känna sig speciella medan de lär dem en sak eller två om världen. Hon kan också ge en annan roll än barnbarns föräldrar och överskrider inte hennes gränser. Tricket att vara en bra mormor ligger i bindning med ditt barnbarn medan du utvecklar ett roligt kärleksfullt, dynamiskt förhållande som innebär mycket värme, vård och kärlek.

Steg

Del 1 av 3:
Spendera tid med dina barnbarn
  1. Bild med titeln vara en bra mormor steg 01
1. Ha en solid spelplan. Det kan vara en riktigt bra sak att veta vad man ska göra med dina barnbarn när de anländer. Om du vill gå på en utflykt, kan du rekommendera vissa kläder, och även be om ekonomisk hjälp om det behövs, även innan barnbarnen anländer. Det är också en bra idé att kontrollera öppettider, sessionstider och transporttider för att se till att allt sorteras i förväg. När du gör din plan för dagen, ta dig tid att vila och dekomprimera med hänsyn till. Du vill inte att ditt barnbarn ska bli för tuckered out.
  • Försök att göra något med dina barnbarn som deras föräldrar normalt inte skulle göra med dem. Ta dem till en ny del av staden de inte har sett, eller lära dem något som deras föräldrar inte vet hur man gör, om det är akvarellmålning eller smycken. Detta kommer att göra din tid tillsammans allt mer speciellt och minnesvärt.
  • Bild med titeln vara en bra mormor Steg 02
    2. Omplacera. Det är rätt - gör inte planer ibland. Låt dina barnbarn se vad du normalt gör runt huset och lär dig genom att titta på. Ofta kommer de att vara intresserade nog att kasta in och hjälpa dig, samtidigt som du håller fascinerande samtal med dig. Skatte dessa gånger eftersom de håller kärnan i intergenerationell bindning. De kan vara intresserade av att titta på dig, vilket hjälper till i trädgården, går din hund med dig, eller ens vid checkar ut din favorit TV-show.
  • Dina barnbarn kommer att användas till livet i sitt eget hushåll och kommer i sig vara intresserade av det sätt du kör din. Lägg inte för mycket tryck på dig själv för att skapa en rolig dag för dem - det kommer att hända naturligt.
  • Det sagt, det är bra att ha en backup-aktivitet, till exempel en film att titta på eller en paj att baka, bara om ditt barnbarn blir rastlös och vill verkligen göra något.
  • Bild med titeln vara en bra mormor Steg 03
    3. Lär dem om världen. Vidarebefordra din erfarenhet genom dina berättelser om vad du har gjort och sett. Var inte rädd för att dela "egendomlighet" från förr i tiden. Till deras öron kan det vara konstigt nu, men i framtiden kommer de att se ditt förflutna så speciella som deras, och på något sätt kommer de att förstå både dig och mänskligheten allt bättre för att du har delat hur livet var När du växte upp. Du är den bästa rekordet av vad som hände, så dela det med dem generöst.
  • Berätta för dem om ditt liv och erfarenheter och hur de har informerat din Outlook. Låt dem veta hur mycket världen har förändrats sedan du uppvuxen i det, vad du gjorde för att leva, och vilka vitala färdigheter de behöver för ett framgångsrikt liv.
  • Passera på alla livslängder du har lärt dig, från hur man har ett lyckligt äktenskap med hur man hanterar ditt hem. Du kanske inte vill ge den här informationen på en gång eller dina barnbarn kommer inte att lyssna - istället dolda ut den här informationen lite, och se till att det är pinnar.
  • Berätta för dem att fråga dig några frågor om ditt liv eller ditt förflutna de kan vara nyfiken på. Samtalet behöver inte vara ensidig.
  • Bild med titeln vara en bra mormor steg 04
    4. Berätta för dem om din familjehistoria. Även om dina barnbarn kanske inte är super intresserade av detaljerna i deras familjehistoria när de är yngre, borde du göra en punkt att berätta för dem om deras familjehistoria så att de har en starkare känsla av vem de är. Sitt dem med ett album och visa dem vem som är i familjen Lineage. Peka inte bara, men få folket att leva genom att berätta anekdoter och minnesvärda berättelser om varje person i din familj, så att dina barnbarn känner sig investerade i dem trots att de är långt borta.
  • Du kan även ta det ett steg längre och skriv ner det. Ge dina barnbarn en rekord av sin familj att de kan värna om hela tiden.
  • Återigen kan vissa yngre barn inte ha tålamod eller intresse att bry sig om sin familjehistoria än. Du kan försöka smyga den här informationen i din dagliga konversation och aktiviteter så att de lär sig sanningen i små, smältbara bitar och bitar.
  • Bildbeteckningen är en bra mormor Steg 05
    5. Har dina barnbarn lär dig något. Ditt förhållande till ditt barnbarn behöver inte vara ensidig. Tiderna förändras snabbt, och en sak du kan göra för att göra ditt barnbarn att känna sig speciell är att be honom eller henne att utbilda dig om vad som händer i världen, från de senaste trenderna i musik till Facebook eller Twitter. Om du är teknisk, så kan du be dina barnbarn att berätta om mode eller vad deras vänner pratar om, dessa dagar. Visa ett genuint intresse för sin värld och de kommer att öppna upp till dig.
  • Människor älskar att vara lärare, och dina barnbarn blir ännu mer glada att umgås med dig om de vet att de kommer att ha en viktig kunskap att dela med dig.
  • Se till att du tackar dem för att lära dig något. Visa att du uppskattar deras hjälp.
  • Bild med titeln vara en bra mormor Steg 06
    6. Var där för milstolpen. En sak du kan göra är att se till att du är där för de viktiga ögonblicken i ditt barnbarns liv, från födelsedagar till grundskolans examen. Även om du kanske inte alltid kan vara där, speciellt om du bor långt borta, borde du göra en punkt att vara där för de viktiga ögonblicken när du kan. Dina barnbarn kommer att minnas de stora ögonblicken i sina liv, och det blir viktigt för dem att komma ihåg din närvaro under dessa tider.
  • Dina barnbarn kommer att vända dig till kärlek och stöd, inte kritik. Ge dem kärlek och stöd på sina stora dagar och visa dem hur stolta du är av dem, även om du skulle ha gjort saker annorlunda.
  • Bild med titeln vara en bra mormor steg 07
    7. Glöm inte att göra tid för dig själv. Det här är något att tänka på, även innan ditt barnbarn är född. Du är inte där för att ge en oändlig källa till barnpassning och det är viktigt att ställa gränserna i början. Gör det klart att du älskar dina barn och barnbarnen och att det finns många tillfällen för besök, men gör det också klart när det inte är okej att barnbarnen stannar över eller släpps regelbundet. På så sätt kan du njuta av tiden med dina barnbarn hundra procent istället för att känna vrede eller utmattning.
  • Anta inte att du kommer att bli en konstant barnvakt och på föräldrarna Beck och ring så snart barnet är född. Du kan ge dem den tid du vill spendera, men planera för den hjälp du ska ge i förväg istället för att vara "på samtal."
  • Om du inte känner att du är tvungen eller pressad att hänga med ditt barnbarn, blir ditt förhållande mycket starkare för det.
  • Del 2 av 3:
    Omsorg för dina barnbarn
    1. Bild med titeln vara en bra mormor steg 08
    1. Göra en stor del av dem. Du kan inte skämma bort barn. Du kan oavsiktligt lära dem att konsumera för mycket är en bra sak, som du aldrig skulle göra, rätt? Lär dem goda värderingar, som tacksamhet, respekt och tålamod och överbelasta inte dem med "grejer". Istället, smother dem med beröm. Lägg märke till allt det som de gör och vara vokiferösa och specifika om det när du upptäcker det. Och ge dem rymdbarn är fria att vara lite mindre begränsad när de är med dig. De har trots allt föräldrar att berätta för dem hela tiden. Varje gång du ser dem, ge dem en stor kram och låt dem veta att du älskar dem och de är säkra med dig.
    • Även om du kan kritisera sitt beteende ibland om de misshandlar i din närvaro, bör du fokusera på att vara en källa till glädje och positivitet. De bor redan med en eller två föräldrar som vill lära dem rätt från fel, och medan du inte vill gå emot sina idéer, bör du inte vara för sträng, heller.
    • Självklart borde du inte låta ditt barnbarn följa helt olika regler i din närvaro, eller han eller hon kommer att förväxlas om vilka regler som är "rätt". Ändå bör du gå lätt på dina barnbarn och fokusera på att lova dem och låta dem veta hur speciella de är.
    • Var specifik när du berömmer dem.Ordspråk "Jag älskar hur du sa tack till fru. James," hellre än "Jag älskar hur artig du är" kommer att hålla barnet från att ha en undermining tanke som, "Åh mormor vet inte hur det var att jag skulle sally igår."Särskilt beröm kommer att ge dem en viss fast mark för att bygga sina färdigheter för att leva.
  • Bild med titeln vara en bra mormor Steg 09
    2. Kom ihåg födelsedagar. På deras födelsedag, köp dem presenter som är tankeväckande men inte överdrivna. Ge ibland dem vad de frågar efter andra gånger, lägg lite överraskning i omslagspapperet som de inte förväntade sig. Det viktigaste är att du är där för dem på sin stora dag och att du låter dem veta hur mycket du älskar dem. Skriv dem ett kort som låter dem veta hur mycket de menar för dig förutom att ge dem en gåva.
  • Var noga med att checka in med föräldrarna innan du ger barnbarn en gåva. Du vill inte ha din gåva att uppstå föräldrarnas gåva, eller för att vara för samma för det. Det kan göra en besvärlig födelsedag.
  • Bild med titeln vara en bra mormor steg 10
    3. Vara tillgiven. Ett annat sätt att visa din kärlek till dina barnbarn är att duscha dem med kärlek. Ge dem kramar och kyssar, lägg armen runt dem, leka med håret, eller bara ge dem en lugnande touch för att visa dem som du bryr dig. När du sitter bredvid dem, klappa deras knä eller deras hand, eller bara komma nära att visa din kärlek till dem. När de blir äldre kan de inte vara öppna för lika mycket tillgivenhet, men du borde göra en duscha dem med kärlek.
  • Var en källa till kärlek och värme till dina barnbarn, så de vet att de kan komma till dig när de behöver komfort.
  • Bild med titeln vara en bra mormor Steg 11
    4. Lyssna på dina barnbarn. Ta dig tid att höra vad de måste säga, och att lyssna på varje ord utan att avbryta. Var inte distraherad och ta dig tid att höra dem, istället för att de pratar medan du lagar mat eller tenderar till din trädgård. Gör ögonkontakt och låt dem veta hur mycket du bryr dig utan att ge råd tills de ber om det. Det viktigaste är att du inte dömer dem och tar vad de säger på allvar.
  • Ibland kan dina barnbarn berätta saker som de inte ens berättar för sina föräldrar. Hjälpa dem så gott du kan, men låt dem veta att det kan finnas fall där deras föräldrar borde veta vad som är sinne också.
  • Var tillgiven när de pratar med dig. Lägg en arm runt dem eller placera en hand på knäet för att lugna dem.
  • Bild med titeln vara en bra mormor steg 12
    5. Förstöra dina barnbarn lite. Du gick redan genom föräldraskap och var tvungen att arbeta med att disciplinera dina barn. Nu kan du koppla av lite och fokusera på att ha kul med dina barnbarn. Även om vissa regler måste verkställas, särskilt om dina barnbarn håller med dig under en längre tid, som en sommarlov, bör du arbeta med att ge dina barnbarn godis, vilket gör att de är speciella och till och med att låta dem få det extra Cookie en gång i taget. De borde komma till dig för kärlek, inte att du ska lägga ner lagen.
  • Naturligtvis bör du inte förstöra dem till den punkt där deras föräldrar är irriterad på hur mycket flexibilitet du ger dem. Hitta ett sätt att göra både barnbarn och deras föräldrar glada.
  • Del 3 av 3:
    Respekt för föräldrarna till dina barnbarn
    1. Bild med titeln vara en bra mormor steg 13
    1. Ge inte råd om det inte är begärt. Även om du har höjt 15 barn framgångsrikt och känner att du vet allt som finns att veta om föräldraskap, du måste försegla dina läppar om du inte är ombedd. Ditt barn och hans eller hennes make kan ha några olika idéer om hur man höjer barn, och de kanske inte vill höra alla små saker du måste säga om ämnet. Naturligtvis kan de ringa på din expertis, men du bör inte anta att du ska berätta för dem hur man gör varje sista sak, från hur man byter en blöja till hur man hjälper sitt barn att växa till en ansvarig vuxen.
    • Om du ger föräldrarna för mycket råd, kan de dra tillbaka från dig, vilket leder till ett mer spänt förhållande mellan dig och ditt barnbarn.
  • Bild med titeln vara en bra mormor steg 14
    2. Acceptera din roll i ditt barnbarns liv. För att lyckas som morförälder, bör du acceptera det faktum att du är morförälder, inte föräldern i barnets liv. Din roll är att spendera tid med ditt barnbarn, ge råd och hjälp till föräldrarna när det behövs, och att vara där för det nya tillägget till din familj. Ju tidigare du accepterar att du inte är barnbarns mor, ju tidigare du kan vara på att njuta av ditt eget unika förhållande.
  • Du bör inte fokusera på att disciplinera ditt barnbarn och lära honom eller henne hur man ska vara en vuxen. Fokusera mer på att ge kärlek, vård och support.
  • Bild med titeln vara en bra mormor steg 15
    3. Behålla ditt eget liv. Du kanske tror att du ska släppa allt så snart som ditt barnbarn eller barnbarn kommer, men det bästa du kan göra är att behålla ditt eget liv samtidigt som du hjälper till med barnbarns föräldrar så mycket som möjligt. Du vill fortsätta ha dina egna vänner, dina egna sociala åtaganden och dina egna hobbyer om du vill lyckas som morförälder. Om du släpper absolut allt för att vara med ditt barnbarn, kommer du att lägga för mycket tryck på föräldrarna.
  • Hitta ett sätt att passa till att spendera tid med dina barnbarn i ditt schema utan att göra ditt schema helt kret runt dina barnbarn och deras föräldrars lustar. Naturligtvis kan det finnas tider när de behöver en sista minuten hjälp, men du borde inte lämna ditt schema vid öppet om det händer.
  • Bild med titeln vara en bra mormor Steg 16
    4. Hjälpa föräldrarna ute runt huset. En sak som du definitivt kan göra när det finns ett nytt tillskott till din familj, eller även när ditt barnbarn blir äldre, är att hjälpa föräldrarna ute runt huset när du kan. Du kan tvätta disk, hämta matvaror, ibland laga mat, eller köra små ärenden för fadern eller moderen när du har tid. Även om du inte behöver göra sin hushållerska när de har ett barn, hjälper till runt huset på små sätt när du har tid kan göra en stor skillnad.
  • Detta kan vara särskilt användbart när ditt barnbarn bara är född och föräldrarna är överväldigade av sina föräldrauppgifter.
  • Bild med titeln vara en bra mormor steg 17
    5. Ge dina barnbarns föräldrar tid att binda. Ibland, det sak som ditt barns föräldrar behöver mest är en tid ensam tillsammans. Medan du är runt under familjeaktiviteter, kan fester eller resor ge dem en hjälpande hand, du kan också hitta lite tid att vara ensam med ditt barnbarn eller barnbarn så att deras föräldrar kan ha lite tid att gå ut på middagen tillsammans eller bara för att koppla av Utan deras vanliga ansvar för ett tag. Detta kan hjälpa till att lindra stress och hålla föräldrarnas förhållande starkt.
  • Ge mamma och pappa minst en eller två datum nätter en månad. De kan förneka att de verkligen behöver den här tiden tillsammans, men du bör betona att det är viktigt för dem att spendera tid tillsammans från sitt barn.
  • Varningar

    Barnbarn kan ibland kasta den tillbaka på dig när de blir arg eller vill inte ha någon runt, men berätta inte för dem. Lämna dem i 10 minuter för att lugna ner och sitta med dem och prata med dem lugnt och fråga dem vad som händer och hur du kan hjälpa till. Låt dem inse att mormor inte tar nonsens men inte heller rätter hon det.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande