Hur man hanterar hemlängden

Oavsett om du är borta i skolan, har du flyttat till en ny plats, eller du är borta på en resa, kan du uppleva det som är känt som "hemlickness."Homesickness symptom kan variera från person till person, men i allmänhet kan hemlängden lämna dig att känna sig upprörd, orolig, isolerad eller ensam. Du kan också känna nostalgisk för hem, även enkla saker som din gamla kudde eller lukten av ditt hus. Homesickness kan påverka människor i alla åldrar i nästan vilken situation som helst, så skäms inte om du längtar efter hem. Det finns några steg du kan ta för att hjälpa dig att hantera hemlängder och lära dig att älska din nya miljö.

Steg

Metod 1 av 3:
Utveckla Coping Strategies
  1. Bild med titeln Deal med Homesickness Steg 14
1. Förstå vad som orsakar hemlighet. Homesickness kommer från det mänskliga behovet av anslutning, kärlek och säkerhet. Trots sitt namn kanske dina känslor av "hemlickness" inte har något att göra med ditt egentliga hem. Allt som är bekant, stabilt, bekvämt och positivt kan vara en källa till hemlängd när du är borta från den. Forskning har även visat att homesickness är en slags sorg för en förlust som liknar sorg en uppbrott eller död.
  • Du kan till och med ha förebyggande hemlickness, där du utvecklar känslor av ångest, förlust eller besatthet om hem innan du lämnar för att du förväntar dig separationen.
  • Barn och pre-tonåringar känner vanligtvis hemlighet mer än äldre vuxna, även om människor i alla åldrar kan uppleva detta.
  • Bild med titeln Deal With Homesickness Steg 3
    2. Känna igen hemlighetsymptom. Homesickness är mycket mer än bara saknas "hem."Det kan orsaka en mängd olika känslor och biverkningar som kan påverka din dagliga funktion. Att lära känna igen dessa symtom kan hjälpa dig att räkna ut varför du känner hur du är och vidta åtgärder för att hjälpa.
  • Nostalgi. Nostalgi är när du ofta tänker på ditt hem eller välbekanta saker och människor, vanligtvis genom en idealiserad lins. Du kanske känner dig upptagen med tankar om hem, eller befinner dig ständigt jämfört med din nya situation ogynnsamt till din gamla.
  • Depression. Människor som lider av hemlickness upplever ofta depression eftersom de saknar de sociala stöd de hade hemma. Du kanske också känner att du har mindre kontroll över ditt liv, vilket kan förvärra depression. Vanliga tecken på hemlängselskadad depression inkluderar känslor av sorg, känner sig desorienterad eller som om du "inte hör hemma", drar sig från sociala aktiviteter, akademiska eller arbetssvårigheter, känner sig hjälplös eller övergiven, som upplever lågt självkänsla och förändringar i din sovande mönster. Att inte göra eller inte njuta av saker du brukade göra är ofta ett tecken på depression.
  • Ångest. Ångest är också ett kännetecken för hemlängderlighet. Ångest på grund av homesickness kan orsaka obsessiva tankar, särskilt om det hem eller personer du saknar. Du kan också ha svårt att koncentrera eller känna sig extremt stressad utan att kunna identifiera en orsak. Du kan bli lätt irriterad eller "snap" på människor i din nya situation. I extrema fall kan ångest utlösa andra svar, såsom agorafobi (rädsla för öppna utrymmen) eller klaustrofobi (rädsla för begränsade utrymmen).
  • Onormala beteenden. Känsla Homesick kan kasta dig av dina normala rutiner och ändra hur du svarar på saker. Till exempel, om du inte brukar vara en arg person, men du är upprörd eller skriker mer än du brukade, kan det vara ett tecken på att du känner dig hem. Du kan också äta betydligt mer eller mindre än du brukar göra. Andra symtom inkluderar frekventa huvudvärk eller upplever mer smärta eller sjukdom än vanligt.
  • Bild med titeln Tipsa en vän att hans eller hennes partner är fusk steg 13
    3. Homesickness är vanligt för ungdomar. Medan en person kan få hemlängden i alla åldrar, stöter yngre människor mer typiskt. Det finns några anledningar:
  • Barn och tonåringar är vanligtvis inte lika emotionellt oberoende. En sjuårig är i allmänhet inte så redo att våga hemifrån som en sjuttonårig.
  • Ungdomar har vanligtvis inte haft lika mycket erfarenhet av nya situationer. Om du aldrig har flyttat tidigare eller varit borta i lägret innan eller varit på egen hand innan är det svårare än den andra eller tredje gången. När du är ung är det mer sannolikt att vara en ny upplevelse än en äldre vuxen.
  • Bild med titeln Deal med Homesickness Steg 6
    4. Hålla bekanta saker runt. Att ha välbekanta saker från "hem" kan hjälpa till att lätta dina känslor av hemlök genom att ge dig ett "ankare."Saker med högt sentimentalt eller kulturellt värde, som bilder av familj eller ett föremål som är knutet till din kulturella identitet, kan hjälpa dig att känna sig ansluten till hemmet även när du är borta.
  • Balans gammal med ny. För att anpassa sig till din nya situation är det viktigt att omfamna de förändringar som du upplever. Visst, ha några tröstande föremål hemifrån, men inser att du inte kan och bör inte vara omgiven av gamla, kända saker.
  • Kom ihåg att inte allt måste vara ett fysiskt föremål. I åldern på Internet kan du till exempel strömma din lokala radiostation, till exempel.
  • Bild med titeln Deal med Homesickness Steg 5
    5. Gör några saker du älskade att göra hemma. Forskning visar att saker du känner nostalgisk om kan hjälpa dig att må bättre. Tradition och ritualer kan hjälpa till att främja en känsla av koppling till ditt hem även när du är långt borta.
  • Ät dina favoritmat från hemmet. Det finns en anledning att vi har termen "komfortmat."Att äta välbekanta livsmedel från din barndom eller kultur kan få dig att känna dig lyckligare och säkrare i din nya miljö. Försök att introducera dina favoritmat till nya vänner för att stärka sambandet mellan bekanta källor till komfort och nya källor till emotionellt stöd.
  • Delta i dina religiösa traditioner, om du har dem. Forskning har visat att människor som har religiösa eller trostraditioner känner sig mindre hemma när de deltar i dessa traditioner på en ny plats. Att hitta en plats för dyrkan eller meditation på din nya plats, eller till och med att hitta en grupp vänner med liknande traditioner, kan hjälpa dig att justera.
  • Hitta några liknande aktiviteter att göra. Om du var i en Bowling League eller Book Club hemma, var inte blyg. Gör din forskning och se om du kan hitta något liknande i din nya miljö. Du kommer att kunna göra de saker du älskar och träffa några nya människor i processen.
  • Bild med titeln Deal med Homesickness Steg 19
    6. Prata om dina känslor med någon. Det är en vanlig myt som pratar om att känna hemlängden kan orsaka eller förvärra symtom på hemlängden. Forskning har visat att detta inte är sant. Faktum är att prata om vad du känner och upplever kan hjälpa dig att hantera din hemlickness. Inte Att erkänna dina känslor kan göra dem värre.
  • Hitta en betrodd person att prata med. En college ra, en vägledare, en förälder eller nära vän eller mentalvårdspersonal kan ge dig ett sympatiskt öra och, ofta råd om hur man klarar av dina känslor.
  • Kom ihåg att du söker hjälp från någon annan gör dig inte "svag" eller "galen."Att ha styrkan att erkänna att du behöver hjälp är ett tecken på mod och bra självvård, inte något att vara generad över.
  • Bild med titeln Deal med Homesickness Steg 11
    7
    Hålla en journal. Att hålla en tidskrift hjälper dig att komma i kontakt med dina tankar och bearbeta allt som händer i din nya miljö. Oavsett om du studerar utomlands, på college, på sommarläger eller bara flyttat till en ny stad, kommer du sannolikt att uppleva många nya och okända känslor, och att hålla en tidskrift kan hjälpa dig att hålla reda på dina tankar. Forskning har visat att du håller en tidskrift där du reflektera på dina erfarenheter och hur de fick dig att känna kan hjälpa till att lindra känslor av hemlök.
  • Försök att hålla ditt fokus positivt. Medan det är normalt att känna sig ensam och hemlängt, är det viktigt att titta på den goda sidan av dina nya erfarenheter. Tänk på de roliga sakerna du gör, eller tänk på hur något nytt påminner dig om något underbart hemifrån. Om du bara journal om hur eländig du känner, kan du göra din hemlighet sämre.
  • Se till att din tidskrift är mer än en lista med negativa känslor och evenemang. När du listar en negativ upplevelse, ta lite tid att tänka och skriva om varför det fick dig att känna det här sättet. Det här kallas "berättande reflektion," och det tjänar ett terapeutiskt syfte.
  • Bild med titeln Deal med Homesickness Steg 8
    8. Få gott om motion. Forskning har visat att träningslösning av endorfiner, kroppens naturliga känsla-bra kemikalier. Endorfiner kan hjälpa till att bekämpa ångest och depression, som är båda vanliga biverkningar av hemlängden. Om du kan, träna med andra. Detta ger dig chansen att umgås och träffa nya människor.
  • Övning kan också öka ditt immunsystem. Homesickness kan manifestera som ökade känslor av sjukdom (E.g., frekventa huvudvärk eller förkylningar).
  • Bild med titeln Deal med Homesickness Steg 9
    9. Prata med vänner och familj hemma. Att prata med dina nära och kära hemma kan hjälpa dig att känna sig stödd och ansluten, vilket är viktigt för att justera till en ny plats.
  • Du måste utveckla en känsla av självförtroende och självförtroende för att bekämpa hemlängden effektivt. Låt dig inte fokusera så mycket på dina nära och kära på ett annat ställe som du inte lär dig att hantera på egen hand.
  • Att prata med vänner och familj kan göra hemlighet värre för mycket små barn eller för människor som är borta från hemmet under en mycket kort tid.
  • Du kan också spendera lite tid på sociala nätverkssajter för att ansluta till vänner och se vad de är upp till. Det kan hjälpa till att inte känna att de är omöjligt långt borta. Men fokusera inte så mycket på dina gamla vänner att du inte har tid att göra nya, men.
  • Bild med titeln Deal med Homesickness Steg 10
    10. Undvik att besatta sig över ditt gamla hem. Medan du ansluter till personer hemma kan det vara en bra coping strategi, kan det också bli en krycka. Låt inte dina försök påminna dig om hemmet ta över ditt liv. Om du befinner dig kvar i att prata med din mamma för tredje gången den dagen snarare än att ta en kaffe med en ny vän, överväga att justera hur mycket tid du spenderar på att ansluta med nya människor. Det finns en fin linje mellan att hålla kontakten med människor från din hemstad, och inte gå vidare till var du är nu.
  • Planera din telefonsamtal hem. Ange gränser för hur ofta och hur länge du kommer att prata med vänner och familj hemma. Du kan till och med försöka skriva gammaldags "snigelpost" bokstäver. Det här är bra sätt att hålla kontakten med människor hemma utan att låta din nostalgi för det förflutna hålla dig från att uppleva nutiden.
  • Metod 2 av 3:
    Nå ut till andra
    1. Bild med titeln Deal med Homesickness Steg 7
    1. Gör en lista över vad du saknar hemma. Det är mycket vanligt att sakna dina nära och kära när du är borta från dem. Gör en lista över de personer du saknar och vad de tog med i ditt liv. Vilka minnen väljer du? Vilka saker gjorde du tillsammans? Vilka aspekter av deras personligheter älskade du? Att hitta nya vänner som liknar dem du lämnade kan hjälpa dig att känna dig känslomässigt stödd. Det kan också hjälpa dig att anpassa dig till en ny plats eller situation.
    • Leta efter sätt på vilka din nya miljö är som vad du saknar. Forskning om hemlickness har visat att när du kan hitta aspekter av den bekanta i din nya situation är du mindre benägna att stanna hemlängt eftersom du är inriktad på något positivt.
  • Bild med titeln Deal med Homesickness Steg 12
    2. Bli involverad. Det är lätt att säga att du behöver göra nya vänner, men det kan faktiskt vara svårt på en ny plats. Det bästa sättet att utveckla ett starkt socialt stödnät är att sätta dig i situationer där du kommer att träffa nya människor, speciellt om du har liknande intressen. Att bli involverad i nya aktiviteter kan också hjälpa till att distrahera dig från dina känslor av hemlängden.
  • Till exempel, om du är borta i skolan eller college, finns det en mängd olika klubbar, sport, aktiviteter och studentregeringskroppar du kunde gå med. Dessa kan hjälpa dig att ansluta till andra människor, varav många är förmodligen upplever hemlighet!
  • Om du är på ett nytt jobb eller i en ny stad kan det vara svårt att göra nya vänner. Forskning har visat att du kan hitta det svårare att göra vänner efter att du lämnat college. Konsistens är nyckeln: Att gå med i en grupp som möter ofta, till exempel en bokklubb eller verkstad, kommer sannolikt att hjälpa dig att göra vänner eftersom du kommer att se samma personer regelbundet.
  • Bild med titeln Deal med Homesickness Steg 13
    3. Dela vad du älskar om hemma med andra. En av de viktigaste sakerna du kan göra för att bekämpa hemlänglighet är att skapa nya vänner. Att ha ett starkt supportnätverk gör dig mindre benägna att få problem med att klara av hemlängden, även om du känner det. Att dela dina positiva minnen om hem kommer att hjälpa till att lyfta dina andar och få dig att känna dig mer bekväm att prata om hemma.
  • Ha en fest där du delar ditt kök och tull med nya vänner eller bekanta. Oavsett om du studerar utomlands eller bara går till college några timmar bort, kan du göra dig bättre. Du kan ha en fest där du lär några vänner för att göra de livsmedel du älskar mest hemifrån, eller bara bjud in några människor över för att njuta av dina favorit lokala mellanmål.
  • Dela din favoritmusik med andra. Om du är från en plats som älskar landmusik, har du en liten sammanträde där människor spelar brädspel, lära känna varandra och lyssna på dina favoritlåtar. Om du älskade att lyssna på jazz hemma, spela lite jazz. Musiken behöver inte direkt relatera till ditt hem så länge det påminner dig om att vara hemma.
  • Berätta roliga berättelser om att vara hemma. Även om du kanske känner för migig att skratta, försök dela några roliga anekdoter om vad du älskade mest om att vara hemma. Att prata om förtjusta minnen kan stärka din anslutning till hemmet och till nya vänner.
  • Om du bor på ett ställe med ett annat modersmål från din, försök lära några människor några viktiga fraser på ditt språk. Det här är roligt, distraherande och pedagogiskt för dina vänner.
  • Bild med titeln Var ärlig utan att vara hård steg 11
    4. Var modig. Känsla blyg, besvärlig, eller sårbar är en vanlig bieffekt av hemlängden. Om du inte tar några risker kommer du att sakna erfarenheter som kan hjälpa dig att anpassa dig till din nya situation. Försök att acceptera inbjudningar, även om du inte känner till många människor på vad du än ska göra. Du behöver inte vara partiets liv! Att bara vara närvarande och lyssna på andra är ett bra steg.
  • Om du är blyg, ge dig ett hanterbart mål: träffa och prata med bara en ny person. Du kommer nog att bli mer bekväm att umgås när tiden går vidare. Fokusera på att lyssna på den andra personen, vilket är det enklaste sättet att ansluta.
  • Även om du slutar inte göra vänner på den speciella parten eller händelsen, kommer du att ha bevisat dig själv att du kan hantera att göra nya, okända saker, och det kan öka ditt självförtroende.
  • Bild med titeln Deal med Homesickness Steg 15
    5. Gå ut ur din komfortzon. Att göra samma kända saker kan känna sig bekväma, men det är viktigt att driva dig ur din komfortzon för att växa och förändras. Forskning har visat att en måttlig nivå av ångest, som den som upplevs när du lär dig en ny färdighet, kan förbättra din prestation i intellektuella och interpersonella uppgifter. Känsla för bekväm kan hålla dig från att justera till din nya miljö.
  • Börja med små steg. Försöker möta din största rädsla som alla på en gång kunde vara kontraproduktiv. Försöker kasta dig till något helt utländskt kan låta dig känna dig överväldigad. Ge dig själv små, hanterbara mål som utmanar dig lite åt gången.
  • Prova en ny restaurang i din nya stad. Erbjuda att sitta med en främling på cafeterian. Fråga någon i din klass för att starta en studiegrupp med dig. Bjud in en medarbetare för att få drycker efter arbete.
  • Metod 3 av 3:
    Anslut med din nya situation
    1. Bild med titeln Deal med Homesickness Steg 4
    1. Njut av de unika aspekterna av din nya miljö. Att hitta sätt att möta dina behov i en ny miljö kan vara utmanande, men det är också till hjälp vid kampen mot hemlök. Ansluta till vad som är nytt och spännande om din nya situation kan hjälpa dig att känna dig mer knuten till den.
    • Till exempel, om du är studerar eller bo utomlands, kolla alla museer, palats, lokala restauranger och kulturella traditioner som gör det unika landet. Gå ut på din turbok och göra ett mål att göra något kulturellt minst en gång i veckan.
    • Fördjupa dig i kulturen. Även om du bara har flyttat till en annan plats i ditt hemland, kan du upptäcka att den lokala kulturen är helt annorlunda än vad du är van vid. Lär dig de lokala uttrycken, prova nytt mat och kolla in lokala barer och pubar. Ta en matlagningskurs som fokuserar på lokala ingredienser. Gå med i en lokal dansklubb. Att öka dina interkulturella kommunikationsförmåga kan hjälpa dig att känna dig mer hemma på en ny plats.
    • Fråga lokalbefolkningen om sina favorit saker att göra. Du kan få en utmärkt rekommendation för att hitta den bästa burrito i ditt liv, eller du kan få vägbeskrivningar till en underbar off-the-radar-sjö.
  • Bild med titeln Deal med Homesickness Steg 16
    2. Lära sig språket. Om du har flyttat till ett nytt land, kan inte tala språket vara ett stort hinder för att känna att du hör hemma. Lär dig språket så fort du kan - ta klasser, chatta med lokalbefolkningen och öva dina nya färdigheter. Du kommer att känna dig mer självsäker och kontroll, när du kan kommunicera med folket i din nya miljö.
  • Bild med titeln Deal med Homesickness Steg 17
    3. Gå ut ur huset. Att komma ut ur huset är halv slaget för att slå hemlängden. Självklart kommer du att vara hemlängt om du spenderar åtta timmar på en dag som tittar på reruns på kontoret i det nära mörkret. Istället göra ett mål att spendera mycket av din tid ur huset, oavsett om det bara är att läsa samma bok du skulle läsa hemma i en solig park, eller att ta en lång promenad med en bra vän istället för att göra Sit-ups i ditt rum.
  • Arbeta eller studera ur huset. Gå till en kafé eller parkera och gör samma arbete du skulle göra hemma. Att bara vara runt människor kan hjälpa dig att känna dig mindre ensam.
  • Bild med titeln Deal med Homesickness Steg 18
    4
    Hämta ett nytt intresse. Att hitta något nytt att göra på egen hand kan hjälpa dig Hitta din passion. Det kan ge dig en positiv, produktiv aktivitet för att fokusera din energi på och kan distrahera dig från att känna sig ledsen eller ensam. Att lära sig en ny färdighet kan också hjälpa dig att bryta ut ur din komfortzon.
  • Försök hitta en hobby som är relaterad till din nya miljö. Se om det finns några cykling eller vandringsklubbar i ditt område. Gå med i en lokal konstklass. Hitta en författares workshop. Om du kan umgås samtidigt som du utvecklar en ny färdighet, hjälper du dig att känna dig mer kopplad till din nya plats.
  • Bild med titeln Deal med Homesickness Steg 2
    5. Ge det tid. Bli inte besviken i dig själv om du inte är kär i din nya miljö direkt. Många människor runt dig kan ha omfamnat sina nya omgivningar snabbare, men det betyder inte att det finns något som är fel med dig. Faktum är att många människor som kan se ut som de har en bra tid, faktiskt kan känna sig otroligt homesick. Ha tålamod och vet att med lite uthållighet kan du få det att fungera.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Andas. Ibland arbetar du själv och glömmer att andas. Ta djupa andetag genom näsan och ut genom din mun tills du slappnar av.
  • Var inte besatt av hem, försök att tänka på de stora sakerna du gjorde den dagen.
  • Nå ut till andra! Särskilt när du är ny på en skola, kan det känna att du är den enda som känner sig hemma. Om du pratar med dina klasskamrater, kommer du förmodligen att upptäcka att andra känner på samma sätt som du gör. Att dela dina känslor kan hjälpa alla att justera.
  • Prata dig själv att känna sig lugn. Försök att inte fokusera på avstånden mellan dig själv och de människor du känner hemifrån.
  • Försök att färga för att slappna av ditt sinne och få ditt fokus på något annat. Vuxna färgböcker är alltid ett bra alternativ för detta.
  • Människor i alla åldrar kan uppleva hemlighet. Känn inte dåligt om du är en vuxen som saknar hem eftersom du bara flyttat till ett nytt jobb i en ny stad. Det är helt normalt.
  • Berätta för dig själv att du är okej och att du kommer att se din familj mycket snart. Och även om du inte är, ring dem eller faceime eller skype dem.
  • Prova problemlösning. Om du känner dig och inte kan räkna ut varför att försöka tänka kritiskt när du känner vad. Känner du dig värre när du tänker på en vän du lämnade hem? Tittade på din gamla favoritfilm gör dig upprörd? Försök att räkna ut vad som utlöser dina känslor av hemlängden.
  • Gå ut ur huset som utlöser det i ett par minuter och kommer sedan tillbaka och försöker få lite vila.
  • Om du har flyttat till ett nytt land, lär du språket så snabbt som möjligt. Att kunna kommunicera med människor i din nya miljö hjälper dig att känna dig kontrollen över din situation och hjälpa dig att ansluta till andra.
  • Fokusera på de positiva sakerna om din nya miljö när du kan. Till exempel kan du tänka på nya kök du kan försöka på den nya platsen som du inte kunde hemma.
  • Visualisera att du är på din favoritplats hemma. Oavsett om det skulle vara ditt rum, en kafé, av ett bibliotek. Börja med att tänka på de stora detaljerna. Sedan börjar en bild långsamt att bilda i ditt sinne och du kan börja känna dig som.
  • Varningar

    Allvarlig depression och ångest kan ha försvagande biverkningar. Om du inte kan fungera normalt - till exempel kan du inte komma ur sängen på morgonen, du har inget intresse av att göra saker du brukade älska - du borde söka hjälp från en psykisk hälso-professionell.
  • Homesickness kan öka suicidala känslor eller tankar i extrema fall. Om du har självmordstankar eller känslor, sök omedelbar hjälp. Du kan ringa 911 (eller din lokala akutleverantör) eller en Hjälp Hotline som den nationella självmordsförebyggande livslinjen (1-800-273-talk).
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande