Juridiska sätt att minimera eller undvika importtullar

När du köper varor och har de skickats till dig från ett annat land blir du en importör. Beroende på vad du köpte kan du behöva betala en importtull, vilket är en typ av skatt som tas ut av den federala regeringen, särskilt importerade poster. Tyvärr finns det inget rättsligt sätt att undvika Importtull - Om tullen är skyldig måste någon betala den. Det finns dock sätt att du kan undvika förseningar när du importerar varor från utlandet och ser till att du inte betalar importtullar som du inte faktiskt är skyldig. Som en internationell säljare har du möjlighet att täcka importtullar själv för att ge mindre krångel och större värde för dina kunder.

Steg

Metod 1 av 3:
Butiksäljare
  1. Bild med titeln Undvik importtjänst Steg 1
1. Inkludera uppgifter i priset så att kunderna inte behöver betala dem senare. Detaljhandelskunder gillar inte överraskningar. Om du använder en automatiserad fraktservice kommer det att totalt några skatter och tullar för din kund när de lägger i sin adress, så de kommer att veta exakt hur mycket de ska betala för ett föremål.
  • Du kan alltid klumpa i några tullar med frakt- och hanteringsavgifter. Detta gör att du kan skicka dessa kostnader på kunden utan att de förstår det.
  • Bild med titeln Undvik importtjänst Steg 2
    2. Fartygsartiklar "Leverera tull betalt" (DPP) så fler uppgifter debiteras inte. De flesta automatiserade frakttjänster beräknar alla uppgifter som är skyldiga för dig baserat på det objekt du har sålt och dess ultimata destination. Att ta hand om eventuella importtullar innebär att din kund kommer att få de saker de köpte snabbare och behöver inte oroa sig för att betala importtullar.
  • Om du inte använder automatiserade frakttjänster, ta paketet till ditt lokala postkontor. De borde kunna uppskatta de uppgifter du är skyldig för dig baserat på varan, dess läge och där du skickar objektet.
  • Bild med titeln Undvik importtjänst Steg 3
    3. Tillämpa de rätta tullmärkena för att eliminera överflödiga uppgifter. Utan rätt etiketter kan tullen inspektera paketet och bestämma kunden skyldiga till ytterligare importtullar. Ditt lokala postkontor kan hjälpa dig att se till att du har rätt etiketter för att undvika tullförseningar eller extra avgifter för dina kunder. Automatiserade frakttjänster brukar ta hand om detta för dig också.
  • Om du vill dubbelkontrollera, gå till webbplatsen för tullmyndigheten i det land du skickar till. Det ska finnas en sektion för etiketter som du kan titta på för att se till att allt är i ordning.
  • Bild med titeln Undvik importtjänst Steg 4
    4. Ordna kurirleverans för objekt som kräver speciell hantering. Om du har sålt något som är enstaka eller kostar flera tusen dollar, kommer din kund att uppskatta det om du erbjuder kurirservice. Även om dessa tjänster kan vara dyra, hjälper de din kund att känna sig säkrare och visa att du gör allt du kan för att skydda din kunds köp.
  • Betala dessa kostnader själv ökar värdet för din kund och gör den internationella köpprocessen enklare. En sömlös fraktupplevelse förbättrar också ditt rykte som säljare och uppmuntrar fler kunder att köpa från dig.
  • Bild med titeln Undvik importtjänst Steg 5
    5. Använd paketspårning för att följa paketet till dess destination. Några billigare fraktmetoder inkluderar inte spårning, men det är värt kostnaden för internationella leveranser. Ge spårningsnummer till din kund och följ det själv för att se till att paketet stannar på spår.
  • Vissa spårningstjänster gör det också möjligt att ställa in varningar så att du inte behöver ständigt kontrollera spårningsnumret. De kommer att ge dig uppdateringar varje gång paketet skannas på en ny plats.
  • Om spårning visar att paketet hålls upp i tullen eller något annat problem har försenat sändningen, vara proaktiv och berätta för din kund först-de kommer att uppskatta det! Låt dem veta att du gör allt du kan i slutet för att säkerställa att paketet kommer till dem så snart som möjligt.
  • Metod 2 av 3:
    Retail köpare
    1. Bild med titeln Undvik importtjänst Steg 6
    1. Berätta för säljaren uttryckligen att varan är för personlig användning. Importtullar gäller vanligtvis för varor som importeras för kommersiell användning (företag eller återförsäljning) -Not personlig eller detaljhandel. Om du importerar något för din egen personliga användning eller som en gåva för någon annan behöver du inte betala dem.
    • Detta är särskilt viktigt om du köper saker från en grossist eller ett företag som främst tillgodoser företagskunder. De kan automatiskt anta att du köper för företagsanvändning om du inte säger något.
  • Bild med titeln Undvik importtjänst Steg 7
    2. Förfrågan Courier Service om du köpte ett värdefullt eller unikt objekt. Om du tillbringade tusentals dollar eller köpte något en-of-a-sort, även den starkaste fraktförsäkringen kanske inte ger tillräckligt med täckning för att du ska känna dig trygg. Medan du sannolikt kommer att betala för den här tjänsten själv, säkerställer kurirleveransen att ditt paket kommer att komma till din dörr så fort som möjligt och utan några överflödiga importtullar.
  • För särskilt värdefulla föremål kan du även anställa en individ för att bära paketet för dig för hand.
  • Många populära internationella paketleveransservice, som FedEx, erbjuder kurirtjänster med dörr-till-dörr leverans, så det borde inte vara för svårt att hitta en som fungerar för dig.
  • Jämför priser på den tjänst du vill ha från flera bärare om du kommer att betala för tjänsten själv. Priserna kan skilja sig väsentligt.
  • Bild med titeln Undvik importtjänst Steg 8
    3. Använd spårningsnumret för att följa sändningen. Se till att du har spårbar frakt för alla internationella beställningar - annars har du ingen aning om var ditt paket är eller när det kommer fram. Om ditt spårningsnummer inte fungerar, kontakta säljaren så snart som möjligt.
  • Du kanske kan ställa in varningar som meddelar dig automatiskt när paketet skannas genom en plats, så du behöver inte kolla upp spårningen ständigt.
  • Bild med titeln Undvik importtjänst Steg 9
    4. Kontakta säljaren om du får ett meddelande om att du är skyldig tull. När ditt paket går igenom hamnen, kan tullagenterna bestämma att ytterligare uppgifter är skyldiga. Om säljaren redan betalat uppdrag, eller försäkrade dig om att du inte skulle skylla på, ringa eller maila dem och förklara situationen.
  • Vanligtvis får du ett brev från postkontoret att du vet hur mycket som är skyldigt och var ditt paket hålls. Postkontoret kommer inte att släppa ditt paket till dig tills tullen betalas, men du har lite tid att arbeta med säljaren om du vill undvika att betala dessa uppgifter.
  • Bild med titeln Undvik importtjänst Steg 10
    5. File ett protest om du tror att du var felaktigt laddad importtull. Skriv ett brev som förklarar varför du tror att de uppgifter eller tullavgifter som debiteras var felaktiga och maila den till adressen på tullformen som listar det belopp du är skyldig. Om du vägrar leverans av objektet, kan du också ge detta brev till postkontoret och de kommer att vidarebefordra den till tullen för dig.
  • File ditt protest inom 5 dagar från det datum då paketet levereras till ditt lokala postkontor. Om tullen bestämmer att du betalade avgifter som du inte behövde, kommer de att utfärda en återbetalning.
  • Metod 3 av 3:
    Kommersiella köpare
    1. Bild med titeln Undvik importtull Steg 11
    1. Boka en tullmäklare för att hantera leverans av dina föremål. Om din säljare inte arbetar med en tullmäklare, sök online för en. De har klassificering specialister som kommer att räkna ut hur man korrekt klassificerar dina föremål, förbereda dem för leverans och placera dem med en fraktbärare. Detta hjälper dig att undvika att betala mer importtullar än vad du absolut måste.
    • Klassificering Specialister tittar på de specifika egenskaperna hos de saker du skickar och klassificerar dem under en 10-siffrig kod. Använda rätt kod hjälper dig att undvika att betala onödiga importtullar.
    • Medan du kan göra allt detta själv tar det lång tid att hitta rätt kod om du inte är bekant med systemet. Du kan också sluta betala extra avgifter om du oavsiktligt klassificerar dina föremål felaktigt.
  • Bild med titeln Undvik importtjänst Steg 12
    2. Bekräfta att sändningen innehåller en detaljerad faktura. Medan du inte kan undvika importtullar kan informationen på fakturan hålla dig från att betala för mycket. Fråga säljaren för en kopia av fakturan för att se till att de har inkluderat specifik information om föremålen i sändningen (inte bara allmänna kategorier), tillsammans med antalet enheter av varje objekt och det totala värdet av de skickade föremålen.
  • Till exempel, istället för en enda linje som säger "dator delar," En korrekt internationell fraktfaktura listar varje del specifikt tillsammans med mängden av var och en och det land där varje del producerades.
  • Ursprungslandet för varje objekt som ingår i sändningen är viktigt eftersom föremål från vissa länder är tullfria. Ursprungslandet kan inte vara detsamma som det land där du köpte föremålen. Du kan till exempel köpa varor från ett företag i Italien som faktiskt gjordes i Israel.
  • Många online fraktservice erbjuder elektronisk handelsdokumentation, som lämnar den obligatoriska fakturan till tullen elektroniskt så att du inte behöver oroa dig för en pappersfaktura som skadas eller förstörs under frakt.
  • Bild med titeln Undvik importtjänst Steg 13
    3. Ange fraktföretaget för att vidarebefordra din leverans till din adress. Fraktföretag skickar vanligtvis inte leveranser automatiskt. Om du inte gör arrangemang för direkt frakt, kommer dina föremål att vara kvar i hamnen för att du ska hämta.
  • Om du råkar vara nära hamnen där dina föremål kommer fram, kan det vara mer ekonomiskt för dig att helt enkelt gå och hämta dem själv. Men i de flesta fall vill du ordna leverans.
  • Om dina föremål inte hämtas eller vidarebefordras till dig inom 15 dagar efter ankomst, flyttas de till ett lager och du måste betala förvaringsavgifter.
  • Tips

    Om du köper ett objekt via en online-auktion, är det vanligtvis inte någon plikt, oavsett din användning. Men du kan fortfarande betala en liten bearbetningsavgift.
  • Mat och dryck kräver ofta en inspektion innan den släpps. Om du beställer förgängliga föremål från utlandet kan det ta längre tid att leverera dem och du får debiteras ytterligare uppgifter eller tullavgifter efter inspektionen.
  • Varningar

    Denna artikel fokuserar på hur man undviker importtull i USA. Om du bor i ett annat land, kolla med den tullmyndighet där du bor.
  • Förstörde aldrig importerade föremål eller förklara deras värde. Tullen kan konfiskera eller fördröja sändningen och du kan sluta betala rejäl böter för utgivandet av dina föremål.
  • Även om du hävdar att du köper något för personligt bruk, kan tullen bestämma att köpet inte kvalificerar sig. Om du till exempel köper flera identiska handväskor kan tullagenterna göra ett domssamtal som du förmodligen planerar att sälja dem.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande