Hur man undviker att betala presentskatt

I Förenta staterna beskattas individer för fastighetsöverföringar från en person till en annan för mindre än marknadsvärde. Det finns många anledningar att överföra egendom gratis eller till ett reducerat pris och förstå presentskattlagar innan du gör att gåvan kan hjälpa dig att minska eller undvika refektiga skatter om möjligt. Denna artikel behandlar presentskattlagar i Amerika, men kom ihåg att lagar i andra länder kommer att skilja sig.

Steg

Del 1 av 3:
Förstå present skattelagstiftning
  1. Bild med titeln Undvik att betala presentskatt Steg 1
1. Lär dig om presentskatträtt. Federala och statliga lagar dikterar hur mycket egendom och / eller tillgångar en person kan ge till en annan (antingen gratis eller till en reducerad skattesats) utan att behöva betala en avgift i skatter. Tänk på att mycket få amerikaner någonsin måste betala en presentskatt, för mycket få är rita nog att ge gåvor som överstiger den tillåtna gränsen och motivering.
  • Den federala lagen som reglerar presentskatt kallas "Unified Federal Gift and Estate Tax" och styrs av den interna intäktstjänsten. Den maximala federala present- och fastighetsskattesatsen är för närvarande 40%.
  • Statliga lagar gäller också för present- och fastighetsskatt. Två stater, Connecticut och Minnesota, har sina egna lagar för presentskatt, så om du bor i en av dessa stater, var noga med att lära dig hur dessa lagar skiljer sig åt.
  • Bild med titeln Undvik att betala presentskatt Steg 2
    2. Känna skillnaden mellan presentskatträtt och fastighetsskattelag. De två aspekterna av denna enhetliga skattekod har ett förhållande men regleras separat.
  • Present skattelagstiftning gäller för egendom och tillgångar från en levande person till en annan.
  • Estate Skattelagstiftning gäller för egendom och tillgångar som lämnats till arvtagare vid dödsfallet.
  • Bild med titeln Undvik att betala presentskatt Steg 3
    3. Förstå förhållandet mellan presentskatt och fastighetsskatt. Även om det inte är samma sak, är de en del av det som kallas "Unified Federal Gift and Estate Tax," Eftersom lagar som styr en påverkar den andra.
  • Estate Skatter är kumulativa under den gåva givarens livslängd. Alla skattepliktiga pengar du presenterar en arvtagare under din livstid kommer att räknas mot gården som du lämnar dem vid din död.
  • Till exempel, om du ger ditt barn $ 200 000 varje år i 10 år, och vid döden lämnar 5 miljoner dollar, kommer din totala gåva att ha ett värde på 7 miljoner dollar för skattemässiga ändamål.
  • Del 2 av 3:
    Få undantag
    1. Bild med titeln Undvik att betala presentskatt Steg 4
    1. Känna till undantagsgraden. Undantagsräntan avser det belopp eller värdet av egendom eller tillgångar som en person kan ge utan att beskattas. Undantagsräntorna varierar beroende på inflationen, och meddelas av IRS före starten av varje kalenderår.
    • Den årliga presentbeskattningsbeloppet är $ 15 000 för 2019. Med andra ord kan du ge $ 15.000 eller $ 15.000 egendom till så många som du vill ha på ett år, utan att behöva lämna en presentavgift för att anmäla presenten till IRS.
    • Federal Estate Tax Undantag, eller det belopp eller värdet av egendom som en person kan lämna sina arvingar utan att beskattas, är 11 dollar.4 miljoner år 2019. Det betyder att om en person lämnar mer än $ 11.4 miljoner i egendom eller andra tillgångar till sina arvingar, kommer det att beskattas med 40%.
  • Bild med titeln Undvik att betala presentskatt Steg 5
    2. Utnyttja undantagsgraden. Att veta den årliga kursen kan hjälpa dig att göra smarta gåvor som inte kommer att beskattas.
  • Du kan ge så många gåvor på $ 15.000 eller mindre årligen som du vill så många som du vill. Om du har 4 barn, kan du ge alla 4 $ 15.000 eller motsvarande i egendom eller tillgångar varje jul. Om du har 8 barnbarn kan de också få $ 15.000 vardera.
  • Eftersom makar fil gåvor avkastning separat, 2 makar kan var och en göra $ 15.000 värde av gåvor till dock många som de vill ha om ett år, och dessa gåvor är uteslutna.
  • Bild med titeln Undvik att betala presentskatt Steg 6
    3. Förstå vilka gåvor som inte anses vara skattepliktiga gåvor. Den federala regeringen beskattar inte vissa gåvor, så det här är bra val om du vill göra en gåva som är befriad från skattelagar. Vissa undantagna gåvor inkluderar:
  • Gåvor som ges till din make. Du kan överföra en obegränsad mängd egendom till din make utan att betala presentskatter, så länge de är en amerikansk medborgare.
  • De som används för undervisning. Pengar eller egendom som används för att betala för undervisning på ett kvalificerat högskola eller universitet är befriat från federal presentskatt, förutsatt att du betalar den direkt till utbildningsinstitutionen. Så, istället för att bara överlämna det $ 15.000 som en gåva till ditt barn, betala för ett år av college istället. För att avgöra om ett specifikt högskola eller universitet är en kvalificerad institution för federala presentbeskattningsändamål, kontakta en certifierad revisor eller skattebevakning. I allmänhet kvalificerade ackrediterade universitet.
  • De brukade betala av sjukvårdskostnader. Pengar eller egendom som används för att betala andras medicinska kostnader är undantagna från Federal Gift Tax. För att kvalificera måste den betalas direkt till vårdgivaren.
  • Gåvor som ges till politiska organisationer för egen användning. För att avgöra om en gåva du har gjort till en politisk organisation är en icke-beskattningsbar gåva, kontakta en certifierad revisor eller skattebevakning.
  • De som ges till kvalificerade välgörenhetsorganisationer. För att avgöra om en gåva du har gjort till en välgörenhetsorganisation är en icke-beskattningsbar gåva, kontakta en certifierad revisor eller skattebevakning.
  • Del 3 av 3:
    Strukturera din gåva för att undvika skatter
    1. Bild med titeln Undvik att betala presentskatt Steg 7
    1. Ge gåvan gemensamt med din make. Eftersom du och din make har varje årlig presentbefrielse, kan du ge en gåva till dubbelt så mycket som en person på ett år, genom att ge presenten gemensamt med din make.
    • Till exempel, 2019, har du och din make varje en $ 15.000 per person undantag. Du kan därför gåva $ 15.000 till din son och din make kan gå till $ 15.000 till din son, för totalt $ 30.000.
    • Om din make är en nonresident alien, kanske du inte kan undvika en presentskatt genom att dela upp dina gåvor. Konsultera de nuvarande IRS-reglerna för att avgöra om du och din make är berättigade till detta undantag.
  • Bild med titeln Undvik att betala presentskatt Steg 8
    2. Ge gåvan till makar. Precis som makar kan dubbla storleken på en gåva genom att ge den tillsammans, så kan du dubbla storleken på en gåva genom att ge det till ett gift par.
  • Till exempel, i 2019 kan du gåva $ 15.000 till din son och $ 15.000 till din sons hustru, för totalt $ 30.000, utan att betala presentskatt.
  • Kombinera det här smutthålet med den föregående, och om du är gift, kan du och din make, gåva din son och hans make totalt $ 60.000 utan att betala presentskatt.
  • Bild med titeln Undvik att betala presentskatt Steg 9
    3. Använd din livslängd Presents skattebefrielse. På grund av förhållandet mellan fastighetsskattekoden och presentskattkoden kan du i huvudsak skjuta upp betalning av presentskatter om dina gåvor inte överstiger livstidsgränsen.
  • En individ kan göra upp till $ 11.4 miljoner i rapporterbara gåvor, överstigande det årliga uteslutningsbeloppet och inte måste betala presentskatt. Istället kan de använda den individuella livstidskrediterna för att undvika att betala skatt. Först efter det att totalt alla rapporterbara gåvor överstiger $ 11.4 miljoner i en livstid är gåvskatt.
  • Till exempel, om du presenterar din son $ 16.000 per år i 5 år, kommer $ 1000 ett år av dessa gåvor att vara skattepliktiga, för ett totalt skattepliktigt presentkort på $ 5000. Medan du fortfarande kommer att behöva lämna in en gåva avkastning varje av de 5 åren, kan du använda $ 1000 av ditt befrielse av livstid varje år, för att undanta det $ 1000 från presentskatt. I slutet av 5 år har du använt $ 5000 av din $ 11.4 miljoner livslängd undantag.
  • 4. Erbjuda gåvor som är befriade från presentskatten. Vissa typer av gåvor är inte föremål för presentskatten och skär inte heller i ditt livstidsundantag. Till exempel kan du bidra till 529 College Savings Plan upp till 5 gånger det årliga presentuteslutningsbeloppet (vilket är $ 15 000 år 2019). Detta bidrag kommer inte att medföra någon presentskatt eller använda något av ditt befrielse av livstid.
  • Till exempel kan du bidra med så mycket som $ 75.000 till en 529 plan i en klumpsumma, eller du och din make tillsammans kan bidra upp till $ 150.000.
  • IRS skulle behandla en gåva som denna som om den hade gjorts i steg över 5 år. Du skulle behöva rapportera gåvan på din avkastning varje år under de närmaste 5 åren.
  • Bild med titeln Undvik att betala presentskatt Steg 10
    5
    Sätta upp ett förtroende. Vissa typer av förtroende kan hjälpa dig att undvika att betala presentskatter. Vissa förtroende som vanligtvis används för detta ändamål inkluderar:
  • Bidragare behållit livränta, eller grat. Detta är ett förtroende som skapats för ett visst antal år, kallad en term. I slutet av termen får någon som ett barn eller barnbarn, förtroende tillgångarna. Den här personen kallas återstoden, eftersom de får resten av förtroende tillgångar. Under förtroendets löptid erhåller bidragsgivaren livränta från förtroendet. Eftersom återstående intresse beräknas när förtroendet skapas, och inte vid den tid som förtroendet avslutas, kommer det begåvade beloppet faktiskt att vara mycket högre än det belopp du måste betala skatt. Så, förtroende tillgångarna kan överföras till återstoden utan presentskatt, eller till ett diskonterat värde.
  • Om du till exempel lägger $ 1.000.000 till en grat i ett år, tar du två $ 500 000 livränta, och antar en 5 procent enkel ränta, det belopp som passerar till återstoden kommer att vara bara det intresse som du antar kommer att vara 5 procent av $ 1.000.000, eller $ 50,000. Om GRATE faktiskt tjänar 8 procent intresse, eller $ 80.000, kommer resten att få $ 30.000 mer än vad du ursprungligen beräknad, och det kommer att bli en skattefri gåva.
  • Personupplevelse. Detta är ett förtroende som en person titlar deras personliga bostad under sin livstid. En avsättning av förtroendet föreskriver att stödmottagarna måste vänta ett visst antal år innan de tar emot huset. Precis som med en grat beräknas värdet av gåvan vid den tid som förtroendet skapas, inte vid den tidpunkt det är avslutat. Eftersom huset kan uppskatta innan dina mottagare får det, överförs det uppskattade värdet gratis från presentskatter.
  • Till exempel, om ditt hem värderas till $ 50,000 när du lägger det i ett 5-årigt personligt hemvist, är det belopp du kommer att använda för att beräkna presentskatt är $ 50,000. Med tiden kommer värdet på fastigheten att öka, eller uppskatta, och om 5 år, när förtroendet slutar, om hemmet är värt $ 70.00, kommer det uppskattade värdet eller $ 20.000 att passera till mottagarna gåva-skattefri.
  • Dynastiförtroende. Dynastastiska förtroende liknar grats, och minska eller eliminera presentskatt på samma sätt, beräkna värdet av gåvan vid den tid som förtroendet skapas och inte vid den tidpunkt det är avslutat, så värdet av någon uppskattning är inte föremål för gåva beskatta. Ett dynastiskt förtroende skiljer sig i att den är inrättad för att hålla igenom flera generationer, distribuera ränta och intäkter till flera successiva generationer, undvika present- och fastighetsskatter i hela.
  • Till exempel kan du skapa ett dynastinförtroende, med $ 5.000.000, ta livränta betalningar på $ 50.000 per år för resten av ditt liv, fördela det intressanta intresset för dina barn och barnbarn för sina livstider och avsluta förtroendet under dina stora barnbarns livstider , lämnar dem återstående saldo.
  • Bild med titeln Undvik att betala presentskatt Steg 11
    6. Överför egendom för inte mindre än rättvist marknadsvärde. När egendom överförs till rättvist marknadsvärde är det undantaget från presentskatt, eftersom det anses vara en försäljning, och inte en gåva.
  • Fair Market-värde definieras som det pris som egendomen skulle ändra händerna mellan en villig köpare och en villig säljare, varken under alla tvingar att köpa eller sälja, och båda har rimlig kunskap om de relevanta fakta. Relevanta fakta inkluderar huruvida varan fungerar ordentligt, hur gammal det är, och om det finns skada på det.
  • Till exempel, om din bil är värderad till $ 10.000, och du ger det till ditt barn i utbyte mot allt värderat till $ 10.000 eller mer, som kontanter eller ett fordon av deras, har du sålt bilen till ditt barn, inte begåvat det. Men om du ger bilen till ditt barn i utbyte mot $ 5000 i kontanter, har du begåvat skillnaden mellan $ 10.000-värdet av egendom du gav och $ 5.000 i kontanter du fick, för totalt $ 5000 gåva till ditt barn.
  • Bild med titeln Undvik att betala presentskatt Steg 12
    7. Ge gåvan som ett arv efter din död. År 2019 beror federala egendomsskatt endast på fastigheter värda upp till 11 dollar.4 miljoner.
  • Om federala egendomsskatt inte kommer att bero på din egendom, vilket gör att fastigheten är som ett arv är billigare än att ge den som en gåva. Statliga arvskatter har i allmänhet ett mycket högre undantag än att göra federala presentskatter.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Var noga med att lämna in en gåva avkastning om värdet på din gåva överstiger 15 000 dollar (från och med 2019). Många har glömt det här viktiga steget, men om någon egendom eller tillgångar byter händer måste du lämna in formuläret 709 med dina årliga skatter.
  • Gifta par som ger sin gemensamma egendom till en annan person måste varje fil en blankett 709 separat. Det finns inget sådant som gemensamt arkivering när det gäller presentavkastning.
  • Varningar

    Exemplen här är endast för illustrativa ändamål och de använda siffrorna representerar inte typiska räntor, hemvärden eller uppskattningsgrader.
  • Användning av livstidsgåvanskedigheten kan minska din egendomsskattekredit, vilket medför att din egendom medför ytterligare fastighetsskatt efter din död.Du bör alltid samråda med en skattepersonal innan du ger och rapporterar stora gåvor.
  • Presentmottagare kan vara ansvariga för kapitalvinster på någon ökning av värdet av en gåva. Till exempel, om du köper lager för $ 1000 i år, och ger det till din dotter om 10 år, när det är värt $ 5000, säljer hon den 5 år senare, för $ 10.000, kan hon vara ansvarig för att betala kapitalvinstskatt på Hela $ 9000 ökning av värdet på beståndet. Du bör samråda med en egendom eller skattebevakning eller en certifierad revisor om du är mottagare av en gåva av egendom eller medel än kontanter.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande