Hur man beräknar fastighetsskatt

Fastighetsskatt är skatter som vanligtvis bedöms lokalt av kommuner för att öka rörelseresultatet för staden eller staden. I vissa fall kan stater också ta ut fastighetsskatt. Fastighetsskatt tas vanligtvis på någon del av privatägda fastigheter, från tomma partier till hus, baserat på fastighetens bedömda värde. De kan också tas ut på ägodelar som bilar, men ofta enligt olika regler. Om du äger dessa typer av egendom, vet du hur man beräknar din fastighetsskatt är en viktig färdighet för finansiell planering.

Steg

Metod 1 av 2:
Beräkning av fastighetsskatt för fastigheter
  1. Bild med titeln Beräkna fastighetsskatt Steg 01
1. Hitta det bedömda värdet av fastigheten som beskattas. När det gäller fastigheter är fastighetsskatt nästan alltid baserade på markens värde. Ju mer värdefulla marken, desto högre fastighetsskatter. Eftersom värdet av mark kan förändras över tiden, så kan din fastighetsskatteplikt, även om din lokala myndighet inte specifikt ändrar skattesatsen. För att börja hitta din fastighetsskyldighet måste du veta hur mycket land du äger är värt.
  • Fastighetsvärden bestäms vanligtvis av en lokal eller länsbedömare - någon vars jobb är speciellt för att göra det här. För att hitta värdet av ditt bostad kan du kontakta din lokala bedömarens kontor eller annars din lokala skattemyndighet.
  • Observera att många bedömare har verktyg online som gör att du kan leta upp din egendoms värde baserat på din adress. De Bedömarens kontor för Santa Clara Country I Kalifornien har ett bra exempel på denna typ av verktyg.
  • Du kan också ibland få hemvärdesberäkningar från finansinstitut. Till exempel erbjuder Chase Bank ett gratis online-värdeverktyg.
  • Bild med titeln Beräkna fastighetsskatt Steg 02
    2. Lägg till värdet på landet och förbättringar för att få det totala värdet. Värdet på en mark bestäms vanligen av två saker: värdet av landet själv och värdet av vad som är byggt på landet (i.e., dess förbättringar.) För att hitta det totala värdet på din egendom måste du lägga till dessa två värden tillsammans. Vanligtvis kan den lokala bedömaren ge båda bitarna av information.
  • Till exempel, låt oss hitta fastighetsskatterna för ett hus i ABC County, USA. Länsbedömaren värderar marken på 357 000 dollar, främst på grund av dess närhet till ett pulserande, livligt downtown-område och bekvämligheten av två närliggande motorvägar. Bedömaren värderar huset själv på $ 307,000. Lägga till dessa två värden är det totala värdet av vår egendom 357 000 + 307 000 = $ 664,000. I de närmaste stegen använder vi detta värde för att hitta våra fastighetsskatter.
  • Bild med titeln Beräkna fastighetsskatt Steg 03
    3. Hitta den nuvarande kommunernas skattesats. Fastighetsskatt bedöms generellt som en viss procentandel av fastighetens nuvarande värde. Denna skattesats kan (och gör) varierar över tiden beroende på skattebyråns behov - till exempel om ditt län har en budgetbrist, kan det höja skattesatsen för att få slut att träffas. Således är uppdaterad information avgörande.
  • Liksom ditt bedömda fastighetsvärde kan du vanligtvis få den här informationen från din lokala skattemyndighet. Till exempel, i Santa Clara County, Kalifornien, Skattesumman sammanfattningar finns tillgängliga online gratis.
  • Många kommuner tillämpar skattesatsen "per kvarn", eller per $ 1000 i bedömt värde. Låt inte denna förvirra dig - en kvarn är bara 1/10 av en cent. För praktiska ändamål kan vi säga att 10 kvarn av något är detsamma som 1%. E.g., En 20 Mill Levy på $ 100.000 skulle motsvara 2% av $ 100.000, eller $ 2000.
  • För vårt exempel, låt oss säga att ABC County har en 10 Mill Levy på vår egendom. Detta uppgår till 1% av vår egendoms totala värde.
  • Bild med titeln Beräkna fastighetsskatt Steg 04
    4. Hitta fastighetsskattesatserna för andra lokala byråer. Den lokala regeringen är inte den enda organisationen som bygger på fastighetsskatteintäkter. Andra organisationer som tjänar lokalsamhället kräver ofta egen andel av fastighetsskatter. I synnerhet får de flesta offentliga skoldistrikten majoriteten av sina intäkter från lokala fastighetsskatter - cirka 77% 2007, det senaste året som data är tillgängliga. Städer, städer och andra lokala enheter kan också kräva fastighetsskatt.
  • Låt oss i vårt exempel säga att City of Appleton, där vi bor i ABC County, har sin egen 20 mill (2%) Fastighetsskatt och att AppleNon Unified School District tar ut sin egen fastighetsskatt med 30 meter (3%).
  • Bild med titeln Beräkna fastighetsskatt Steg 05
    5. Lägg till dina skattesatser upp. När du känner till alla de olika fastighetsskatten som du måste betala, är det ganska enkelt att hitta ditt totala ansvar. Börja med att lägga till de olika skattesatserna för att få en total Fastighetsskattesats som du behöver betala.
  • I vårt exempel, eftersom vi är skyldiga till 1% fastighetsskatt till länet, 2% till staden och 3% till skoldistriktet, är vi skyldiga, totalt 1 + 2 + 3 = 6%
  • Bild med titeln Beräkna fastighetsskatt Steg 06
    6. Multiplicera med ditt fastighetsvärde. Ta din totala fastighetsskattesats och multiplicera det med värdet av den egendom du har att göra med. Svaret du får är hur mycket pengar du är skyldig i fastighetsskatt.
  • Glöm inte det, för att multiplicera en procentandel, måste du antingen ändra procentandelen tillbaka till decimalformen eller dela ditt svar med 100.
  • I vårt exempel är vår totala fastighetsskattesats 6% och vår egendom är värd $ 664,000. För att hitta det belopp som vi är skyldiga i skatter, multiplicerar vi 0.06 × $ 664,000 = $ 39,840.
  • Metod 2 av 2:
    Hitta personliga fastighetsskatt för ägodelar
    1. Bild med titeln Beräkna fastighetsskatt Steg 07
    1. Bestäm vilka ägodelar som ska beskattas. Utöver "fastighetsskatt" Att de flesta är bekanta med bostäder och fastigheter, det kan ibland vara andra former av fastighetsskatt för andra former av egendom. Dessa skatter på en persons ägodelar kallas personliga fastighetsskatt och är vanligtvis beräknade annorlunda än bostadsfastighetsskatterna ovan.
    • De exakta egenskaperna som kommer att bli föremål för skatt varierar kraftigt från stat till stat och lokalitet till ort. Du kan vanligtvis lära dig vilka former av egendom som kan beskattas från din lokala skattemyndighet. Till exempel, i Kalifornien, ger utjämningsstyrelsen Online-dokument som täcker detta ämne.
  • Bild med titeln Beräkna fastighetsskatt Steg 08
    2. Hitta skatt eller avgift för varje innehav. Till skillnad från hemliga skatter är många personliga fastighetsskatt inte beroende av värdet av varan som beskattas (även om vissa är.) Ett bra exempel på detta är skatter på bilar i form av registreringsförnyelse / flikavgifter: oavsett om du kör en helt ny lyx sedan eller en gammal pickup truck med 200 000 miles på den, måste du betala samma summa pengar För att förnya dina licensplattflikar och fortsätt köra lagligt.
  • Många skattemyndigheter kommer att ha information tillgänglig online som kan hjälpa dig att hitta dina personliga fastighetsskatt. Till exempel, denna sajt Listar bilskattkalkylatorer för de stater som erbjuder dem (bläddra ner för att se listan.)
  • Till exempel, låt oss säga att vi vill köpa en bil i ABC County USA. Baserat på staten och de lokala skattekoderna bestämmer vi att vi måste betala två kostnader: en enda engångsregistreringsskatt baserat på värdet av bilen och en återkommande årlig avgift för att få våra licensflikar. Om bilen är värd $ 20.000 är registreringsskattesatsen 1.5%, och avgift för licens är $ 50, vi är skyldig 20 000 × 0.015 + 50 = 300 + 50 = $ 350.
  • Bild med titeln Beräkna fastighetsskatt Steg 09
    3. Glöm inte immateriella ägodelar. Personliga egendomsskatter tillämpas inte bara på verklig, materiell egendom - de kan också sträcka sig till saker som aktier, obligationer, fondandelar, och så vidare. Medan vissa former av personlig egendomsskatt (som fordonsregistreringsavgiften ovan) är ganska vanliga, kan skatter på immateriell egendom variera kraftigt från stat till stat, så kolla din lokala skattemyndighet för mer information.
  • Ibland, under ett visst värde, kommer immateriella egendom att bli skattefri. Till exempel, före 2007 i Florida, var de första $ 250.000 av egendom (inklusive de flesta immateriella tillgångar) inte föremål för skatt.
  • I vårt exempel, låt oss säga att, förutom vår bil, har vi också 300 000 dollar av förtroende som är berättigade att beskattas. Om den första $ 200.000 är skattefri i vår stat och, efter det, är skatten 50 cent per $ 100 (0.5%) Vi måste betala 100.000 × 0.005 = $ 500.
  • Bild med titeln Beräkna fastighetsskatt Steg 10
    4. Totalt dina avgifter och skatter. När du väl känner till alla dina personliga skatteskulder, lägg bara till dem för att bestämma det totala summan av pengar som du är skyldig. Som nämnts ovan kan dessa typer av skatter variera kraftigt från plats till platser, så vad du betalar kanske inte liknar vad någon som bor någon annanstans betalar.
  • I vårt exempel, om vi inte har några andra personliga skatteskulder förutom vår bil och våra förtroende, behöver vi helt enkelt betala 350 + 500 = $ 850.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Observera att många jurisdiktioner erbjuder fastighetsskattebefrielser för vissa typer av människor och organisation baserat på behov och yrke. Till exempel, i Kalifornien, är låginkomsthuset berättigat till vissa fastighetsskattebefrielser.
  • Om du lämnar ett specificerat avdrag för din federala avkastning kan du ofta dra av statligt och lokala personliga egendomsskatt du betalat.
  • I de flesta jurisdiktioner är egendom som används som en del av ett företag (inklusive utrustning, fordon, kontorsmöbler och så vidare) föremål för skatt, medan personliga effekter vanligtvis inte är.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande