Hur man undviker skatteflykt

Det amerikanska skattesystemet kräver att du som skattebetalare kan räkna ut hur mycket pengar du är skyldig i skatter och sedan betala det beloppet - och du vill se till att du betalar så lite som möjligt. Beskatta undvikande är helt bra, medan skatt undvikande är olagligt och kan landa dig i fängelse. Men vad är skillnaden? Generellt kan du göra allt och allt inom gränserna för lagen för att sänka din skattebetalning. Rapportera inte all din inkomst eller försöka dölja din inkomst är en stor röd flagga. Så tar avdrag för kostnader eller förluster som du inte kan säkerhetskopiera med bevis. Om din skattesituation är komplex eller är orolig att det du gör ser ut som undvikande, prata med en skattebevakning eller revisor.

Steg

Metod 1 av 3:
Rapportering av all inkomst
  1. Bild med titeln Undvik skatteflykt steg 1
1. Håll en logg för eventuella kontantbetalningar du får. Arbetssätt "under bordet" kan vara till hjälp eftersom du får betalt kontant omedelbart - men det betyder inte att du inte är skyldig till de pengar du gör. Starta en logg med datum, belopp och namn på den person som betalat dig som du kan använda för att spela in alla dessa betalningar.
  • Detta inkluderar pengar som någon ger dig för engångshjälp, till exempel om en vän betalar dig för att hjälpa dem att flytta eller en granne betalar dig att klippa sin gräsmatta.
  • Om du arbetar regelbundet som barnvakt, klippa gräsmattor, eller hjälper människor runt huset, är dessa kontantbetalningar alla skattepliktiga intäkter.
  • Bild med titeln Undvik skatteflykt steg 2
    2. Spela in alla dina tips om du arbetar inom servicebranschen. Tips är livet hos många inom servicebranschen, men även kontanttips är föremål för skatt. Medan det kan vara vanligt för många människor att helt enkelt ficka de pengar, gör det för skatteflykt.
  • Kreditkortstips ingår i din vanliga inkomst, vilket innebär att din arbetsgivare håller med skatter. Men om din arbetsgivare inte kräver att du rapporterar kontanttips till dem, kan det innebära att du hamnar på grund av. Komma före spelet genom att lägga åt sidan $ 3 för varje $ 10 du gör i tips. På det sättet kommer du inte att möta en obehaglig överraskning i april.
  • Bild med titeln Undvik skatteflykt steg 3
    3. Spela in intäkter från Side-Gigs. Oavsett om du säljer kosmetika, rida-delar eller levererar mat, är all din inkomst från Side-Gigs skattepliktighet - oavsett om bolaget skickar en 1099-formulär som rapporterar det. Håll koll på varje dollar, även om du bara håller sidokanten tillfälligt.
  • Om du har en sido-gig så här, anses du vara egenföretagare - även om du arbetar ett heltidsjobb. Det innebär att du kan dra av eventuella utgifter som du uppstår för din SIDE-konsert och minska mängden skattskyldighet som du har på den inkomsten. Men du måste fortfarande rapportera all inkomst.
  • Om du har flera strömmar av inkomst, se till att du håller dem separata, eftersom de måste rapporteras separat. Till exempel, om du kör för Uber och levererar också mat för Grubhub, skulle du behöva hålla de inkomster separata. På samma sätt, om du kör för både Uber och Lyft, behöver du fortfarande hålla de inkomster separata.
  • Bild med titeln Undvik skatteflykt steg 4
    4. Beräkna det verkliga marknadsvärdet av förmåner du får som ersättning. Allt du får än pengar i utbyte mot dina tjänster anses vara skattepliktig inkomst. Detta inkluderar byteshandel, där du byter en tjänst för en tjänst från någon annan.
  • Om du till exempel klipper din tandläkare i utbyte mot fri tandläkare, skulle det verkliga marknadsvärdet av det tandarbetet anses vara skattepliktig inkomst.
  • Om din arbetsgivare erbjuder anställda ett gratis gym medlemskap som en frans nytta eller förmån, är det verkliga marknadsvärdet av det här gymmedlemskapet också betraktas som inkomst. Det finns dock undantag från detta. Prata med en skattebevakning eller revisor.
  • Bild med titeln Undvik skatteflykt steg 5
    5. Inkludera avvecklingsbelopp i din inkomst för året. Om du vann en rättegång eller fått en bosättning, är det belopp du vann sannolikt en del av din bruttoinkomst. Det finns ett undantag om din bosättning eller pris är relaterad till en fysisk skada som du upprätthåller.
  • Detta gäller också för skuldsättningar. I allmänhet, om du avgör en skuld med ett kreditkortsföretag eller samlingsbyrå, kan du förvänta dig att betala skatter på skillnaden mellan det belopp du betalat och det totala beloppet du ursprungligen är skyldig. Om du nyligen har sett en skuld är det en bra idé att prata med en revisor eller skattebevakning om detta.
  • Bild med titeln Undvik skatteflykt steg 6
    6. Lämna ut arv om du inte säljer ärvt egendom. Generellt anses inte varva pengar, så du skulle inte behöva rapportera det eller betala skatt på den. Men om du arvar egendom och senare sälja det, kan du vara skyldig till skatter på alla pengar du gjorde som ett resultat av försäljningen.
  • För att räkna ut det, måste du känna till det rättvisa marknadsvärdet på fastigheten på det datum du ärvt den från dog. Exekutören av den personens egendom har denna information eftersom de behövde det för att totalt värdet av fastigheten. Det är värdet på den egendom som du ärvd (kallas din "grund" för skattemässiga ändamål).
  • Om du säljer egendomen för mer än din grund är det beloppet beskattningsbar inkomst. Till exempel, om du är i arv fastigheter värderas till $ 250.000, sälja det för 500 000 dollar, du skulle ha 250 000 dollar i skattepliktig inkomst.
  • Metod 2 av 3:
    Tar tillåtna avdrag
    1. Bild med titeln Undvik skatteflykt Steg 7
    1. Ansök avdrag endast om du har kvitton. Medan du inte behöver skicka in kvitton med din avkastning, förväntar IRS att du får dem om din återkomst är granskad. Även om du specifikt kommer ihåg en självriskkostnad, kan du inte hävda det utan bevis på det. Vissa utgifter kan kräva mer än ett dokument för att bevisa att du hade kostnaden och det är självrisk för anledningen till.
    • Till exempel, om kvittot inte specifikt listar dina inköp, kan du behöva hålla en faktura eller beställningsformulär som innehåller de specifika objekten.
    • Om du hävdar ett avdrag som du inte har kvitton för, är det bästa scenariot om du granskas att IRS kommer att tillåta avdraget och kräva att du betalar mer i skatter. För många av dem, och det börjar se ut som om du undviker skatter.
  • Bild med titeln Undvik skatteflykt steg 8
    2. Fyll i IRS-kalkylbladen för krediter och avdrag varje år. IRS erbjuder många krediter och avdrag som tillåter någon att minska sin skattebetalning. Men bara för att du tog krediten förra året betyder inte att du fortfarande är kvalificerad att ta det i år. Gör arbetet varje år för att du fortfarande kvalificera dig - även om din situation inte har förändrats, kan skattelagen ha.
  • Om du gör dina skatter med hjälp av skatteförberedelseprogram, ställer programmet frågor om att avgöra om du kvalificerar dig för olika krediter eller avdrag. Detta kan hjälpa dig att se till att du uppfyller kraven.
  • Bild med titeln Undvik skatteflykt steg 9
    3. Specificera dina avdrag endast i extraordinära omständigheter. Från och med 2020 ger standardavdraget mer fördel för de flesta amerikaner än att specificera. Om du väljer att specificera dina avdrag kan din avkastning att locka till sig närmare granskning. För att undvika anklagelser om skatteflykt, endast specificerar om något av följande är sanna (och du kan återställa dina avdrag med grundlig dokumentation):
  • Du hade betydande oförsäkrade medicinska och tandläkarutgifter, till exempel en utökad sjukhusvistelse
  • Du betalade intresse eller skatter på ditt hem som överstiger mängden standardavdrag
  • Du hade väsentliga oförsäkrade förluster som ett resultat av en federalt deklarerad katastrof (vanligtvis en allvarlig väderhändelse)
  • Du gjorde extraordinära välgörenhetsbidrag, som att donera fastigheter
  • Bild med titeln Undvik skatteflykt steg 10
    4. Använd ditt hemkontor endast För affärsändamål. Om du är en frilansare som arbetar hemifrån, är ditt hemkontoreduktion sannolikt ditt största avdrag. Det kan också vara det enklaste att fudge om du vill sänka din skatteräkning - men gör det troligtvis utgör skatteflykt. För att kvalificera dig till ett hemkontoreduktion, använd hela området du hävdar uteslutande för affärsändamål.
  • Anta att du har ditt kontor att sätta upp i ditt hus. Du använder rummet exklusivt för affärsändamål, förutom två gånger om året när din syster kommer att besöka och stannar i det rummet. Du skulle behöva subtrahera de 2 perioderna eftersom rummet inte används exklusivt för affärsändamål under den tiden.
  • Även om du bara har utrymmet att skapa ett litet hörn för ditt hemkontor, är det fortfarande viktigt om du vill utnyttja detta avdrag. Arbeta från ditt matsalbord är endast avdragsgill om ditt matsalbord någonsin används för det ändamålet, och aldrig för familjen matsal, spelnatt eller konst och hantverk.
  • Bild med titeln Undvik skatteflykt steg 11
    5. Allokera företag och personligt bruk realistiskt. Du får avdrag för många saker du använder i ditt företag som du inte skulle få ett avdrag för annars. Om du har en sido-konsert kan det vara frestande att blåsa upp den procentandel du använder saker för företag för att få ett större avdrag och sänka din skattebetalning. Tyvärr är det här skatteflykt.
  • Om du arbetar för ett köraktieföretag och vill dra av kostnader i samband med din bil, behåll körloggar för din tur-share-spelning. Jämför de miles du körde-share till din totala körsträcka för året. Den procentsatsen är andelen fordonskostnader du kan dra av.
  • Om du till exempel körde totalt 80 000 miles under året, och 35 000 av dessa miles var Cide-Share, kan du säkert dra av upp till 44% av dina fordonskostnader.
  • Om du använder samma resurser för olika sido-spelningar, måste du också fördela mellan dem. Till exempel, om du kör för både Uber och Lyft, skulle du behöva beräkna antalet miles du körde för Uber och antalet miles du körde för Lyft.
  • Bild med titeln Undvik skatteflykt steg 12
    6. Värde icke-kontantdonationer rättvist och ärligt. Om du gör ett kontantbidrag till en välgörenhet, kan du hävda ett avdrag på dina skatter. Detsamma gäller för "in-sort" donationer, till exempel om du donerar kläder eller konserverade varor. Värdet av dessa föremål är dock vanligtvis mindre än vad du betalat för dem. Vanligtvis kan du fråga välgörenheten för ett kvitto och de kommer att tilldela ett skatteavdragsgilla värde för dina varor för dig.
  • Till exempel, om du donerar en väska med kläder, värderas det vanligtvis av vikt - inte av värdet av specifika kläder, även om de alla råkar vara avancerade designer.
  • Om din icke-kontant donation är legitimt värt mer än $ 500, finns det en extra blankett för dig att fylla i och skicka in din avkastning. Om det är värt mer än $ 5000, måste du säkerhetskopiera din värdering med en kvalificerad bedömning.
  • En stor mängd välgörande donationer, speciellt om du inte typiskt hävdar betydande avdrag för välgörande bidrag, kan vara en stor röd flagga till IRS-revisorer.
  • Metod 3 av 3:
    Underhålla kompletta poster
    1. Bild med titeln Undvik skatteflykt steg 13
    1. Skapa en enda plats för att behålla dina filer. Investera i ett arkivskåp eller låda där du kan behålla dina skatteposter. Då behöver du filmappar eller kuvert för att separera posterna för varje år. Om din avkastning är relativt enkel, kanske du inte behöver mycket mer än det här.
    • Om du till exempel har någon egenföretagande inkomst och inte hävdar några avdrag, kanske du inte har något i din fil, men din W-2 och din avkastning. Dessa kan enkelt hållas i ett enda manila kuvert.
    • Om du hävdar många avdrag i olika kategorier behöver du vanligtvis ett mer utarbetat arkiveringssystem för att hålla allt som organiseras.
    • Om du håller digitala filer, organisera dem på ungefär samma sätt som du skulle om du har ett pappersfilskåp. Skapa en mapp för skatteffekter och lägg sedan till en mapp i den för varje år. Använd mappar inom varje års mapp för att ytterligare organisera dina filer.
  • Bild med titeln Undvik skatteflykt steg 14
    2. Märkkvitton och dokument tydligt. Strax efter att du köpt något, vet du sannolikt exakt vad kvittot är för. Men kommer du fortfarande ihåg ett år från och med nu, eller till och med 3 år från och med? Gör anteckningar på dina kvitton och dokument så du vet alltid exakt vad de är.
  • Termiska kvitton kan blekna med tiden, så gör en kopia av det så snart som möjligt efter köpet. Stapel det ursprungliga kvittot till fotokopiet.
  • Bild med titeln Undvik skatteflykt steg 15
    3. Ordna dina dokument i kategorier. Om du hävdar mycket avdrag, kommer dina kvitton och dokument som organiseras att göra ditt liv (eller din revisors liv) enklare. Skapa filmappar för alla följande kategorier där du förväntar dig att ha avdragsgilla kostnader:
  • Personliga utgifter
  • Medicinska och dentala kostnader
  • Elräkningar
  • Hypotekslån och hemförbättringar (om du äger ditt hem)
  • kontoutdrag
  • Investeringsutlåtanden
  • Betala stubbar och andra inkomstregister
  • Företagskostnader (per kategori)
  • Bild med titeln Undvik skatteflykt steg 16
    4. Håll digitala och pappersposter. Även om du fortfarande håller pappersrekord, skanna alla dina dokument så att du har en digital kopia. Digitala kopior försämrar inte hur pappersrekorden gör, och du har alltid en säkerhetskopiering om det kvittoen bleknar eller den fakturan saknas.
  • Om du är pappersfri, gör en kopia av din skattedokumentation på en tumme-enhet och lagra den på en annan plats, så om något händer, har du fortfarande de poster du behöver.
  • Bild med titeln Undvik skatteflykt steg 17
    5. Spara dina poster i minst 7 år. Medan det är sant att du kan komma undan med att kasta några poster efter 3 eller 4 år, vill du vara på den säkra sidan. Håll åtminstone digitala kopior av alla dina skatteposter i minst 7 år från den dag för den skatteavkastning som de gäller för.
  • Om posterna är relaterade till fastigheter eller fysisk egendom, behåll dem så länge du äger fastigheten.
  • Tips

    För att du ska betala så lite skatt som möjligt samtidigt som du bor inom lagens gränser, använd en kvalificerad skattepersonal för att lämna in dina skatter varje år.
  • Runda siffror, speciellt för avdrag, till närmaste dollarn. För många jämnt runda siffror, som $ 500 och $ 1000, kan öka misstankar med IRS som du fudging dessa belopp.
  • Varningar

    Denna artikel diskuterar hur man undviker skatteflykt i USA. Om du bor i ett annat land, kontakta en lokal skattebevakning eller en revisor.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande