Hur man undviker arvskatt

När någon dör, kan pengarna och egendomen kvar till sina mottagare vara föremål för en arvskatt. Men med någon planering kan någon lära sig att undvika arvskatt, eller åtminstone minimera effekten.

Steg

Metod 1 av 4:
Beräkning av godsskatt
  1. Bild med titeln Skriv ett bidragsförslag Steg 8
1. Bestämma vad som är skattepliktigt. Estate Skatter och arvskatter är mycket lika och båda försöker minimera överföringen av rikedom efter döden. Om du förstår hur man beräknar dessa skatter, kommer du också att kunna förstå hur man undviker dem. Beskattningsbar fastighet omfattar kontanter, värdepapper, fastigheter, försäkring, förtroende, livräntor och affärsintressen. En mer fördjupad beskrivning av skattepliktiga poster ingår i den interna intäktstjänsten (IRS) Form 706, som är Estate Tax Return. Titta på Form 706 instruktioner också för att hjälpa till att förstå vad som anses vara skattepliktigt.
  • Bild med titeln Skriv ett bidragsförslag Steg 18
    2. Identifiera uteslutningar. Vissa föremål anses inte skattepliktiga för att beräkna din brutto egendom. Generellt kommer du inte att beskattas för varor som ägs enbart av din make eller andra individer. Livsmedlemmar som ges till dig där titeln som passerade vid din död kommer inte att inkluderas. Du kommer också inte att inkludera välgörenhetsskydd, socialförsäkringsförmåner och arbetstagarnas ersättning Dödsförmåner.
  • Bild med titeln Filskatter för en avliden person Steg 3
    3. Beräkna din brutto Estate. Gross Estate, som kommer att beräknas från och med dödsdatumet, innehåller allt du äger eller har vissa intressen i det är beskattningsbart. Inkludera inte någon uteslutande egendom i denna beräkning.
  • När du beräknar värdet av dessa saker, kommer du att använda det verkliga marknadsvärdet (FMV), inte vad du betalat för det eller vad dess värde var när du förvärvade det. FMV är det pris som någonting skulle sälja mellan en villig köpare och villig säljare om inte var tvång och båda hade en god förståelse för de relevanta fakta.
  • Till exempel, låt oss anta att när du dör har du 2 miljoner dollar i kontanter, 4 miljoner dollar i fastigheter och $ 3 miljoner i livräntor. Du hade också ett livboende i ett hem som passerade till din make vid din död såväl som arbetarnas kompensationsdödsförmåner som gick till ditt barn i beloppet på $ 750,000. I det här scenariot skulle din brutto egendom motsvara $ 9 miljoner.
  • Bild med titeln fil En förlängning för skatter Steg 5
    4. Subtrahera avdrag. Du kan minska din skatteansvar genom att subtrahera tillåtna avdrag från din brutto Estate. När du gör det anses den återstående beloppet som din Beskattningsbar egendom. I allmänhet kommer du att kunna dra av äktenskapsavdrag, välgörenhetsavdrag, hypotekslån och skulder, godkännandekostnader och förluster under fastighetsförvaltningen.
  • Till exempel, låt oss anta att när du dör kan du ta avdrag i 2 miljoner dollar baserat på kvalificerade hypotekslån och äktenskapsavdrag.
  • Baserat på exemplet hittills är din skattepliktiga egendom (Gross Estate - DESS) motsvarande 7 miljoner dollar ($ 9 miljoner - 2 miljoner dollar).
  • Bild med titeln Gör en månadsbudget Steg 4
    5. Identifiera skattepliktiga gåvor. Enligt federal lag rapporteras livstidsgåvor och någon presentskatt du kan vara skyldig beräknad årligen. När du dör, läggs de här gåvorna tillbaka till din egendom för beräkning av fastighetsskatt. Detta resulterar i att du eventuellt betalar skatter på den rikedom som du ger bort, liksom den rikedom du har hållit och ackumulerat. Skattebara gåvor är i allmänhet gåvor gjorda efter 1976 som inte är kvalificerade gåvor för pedagogiska eller medicinska ändamål eller överföringar som kvalificerar sig för den årliga presentbeskattningsutslaget, äktenskapsavdrag eller välgörenhetsavdrag. Värdet av gåvan är FMV.
  • Till exempel, låt oss anta att du har gett skattepliktiga gåvor i beloppet på $ 3 miljoner under din livstid. När du lägger till den här $ 3 miljoner till din skattepliktiga egendom, kommer du att ha Kumulativa skattepliktiga överföringar motsvarar $ 10 miljoner (3 miljoner dollar + $ 7 miljoner).
  • Bild med titeln Filskatt för en avliden person Steg 9
    6. Bestäm om din egendom är beskattningsbar. Vid denna tidpunkt kan du gå tillbaka och avgöra om du behöver gå längre. År 2019 är det federala tillämpliga uteslutningsbeloppet 11 dollar.4 miljoner. En arkivering krävs endast om dina kumulativa skattepliktiga överföringar överstiger uteslutningsbeloppet. Om det inte gör det, behöver du inte lämna en returavgift på egendom och du kommer inte att skylla några federala egendomsskatter. Om det gör det måste du lämna in en returavgift.
  • Till exempel, om dina kumulativa skattepliktiga överföringar motsvarar $ 10 miljoner, kommer din egendom inte att vara skattepliktiga och du kommer inte behöva lämna in en skattesats.
  • Bild med titeln vara skuldfri steg 3
    7. Identifiera din preliminära fastighetsskatt. Din preliminära skattesats är lika med din skatt på kumulativa skattepliktiga överföringar minus din skatt på justerade skattepliktiga gåvor. Din skatt på kumulativa skattepliktiga överföringar beräknas utifrån det enhetliga skattesatsen. År 2019 var den högsta skattesatsen 40%. Du kan subtrahera din skatt på justerade beskattningsbara gåvor eftersom de beskattades under din livstid genom din årliga presentskatt.
  • Om dina kumulativa skattepliktiga överföringar motsvarar 10 miljoner dollar, med en toppskatt på 40%, skulle din skatt på kumulativa skattepliktiga överföringar vara 4 miljoner dollar. Du kommer dock att kunna subtrahera din skatt på justerade beskattningsbara gåvor. Eftersom du hade justerat skattepliktiga gåvor som motsvarade $ 3 miljoner, skulle den skatt du redan betalat på det beloppet i din livstid, subtraheras från 4 miljoner dollar. Låt oss anta, för det här exemplets skull, att din skatt på justerade beskattningsbara gåvor är lika med $ 1.2 miljoner. Om detta var fallet skulle din preliminära egendomsskatt vara $ 2.8 miljoner (4 miljoner dollar - $ 1.2 miljoner).
  • Bild med titeln fil En förlängning för skatter Steg 12
    8. Dra av krediter. När du har beräknat din preliminära fastighetsskatt kan du börja subtrahera olika krediter från det beloppet. Den största krediten är vanligtvis den enhetliga krediten. År 2019 var den enhetliga krediten $ 4,505,800.
  • Till exempel kommer du att kunna subtrahera den enhetliga krediten, som du kommer att anta har stannat på $ 4,505,800, från din preliminära fastighetsskatt. Låt oss anta att det här är den enda kredit du kan ta.
  • Bild med titeln Välj rätt skilsmässa advokat Steg 18
    9. Erkänna din fastighetsskatt. I slutet av alla dina beräkningar lämnas du med ditt slutliga federala fastighetsskatt. I det här exemplet skulle mängden skyldig vara $ 0, eftersom $ 2.800.000 - $ 4.505.800 är ett negativt tal.
  • Metod 2 av 4:
    Flytta för att undvika statliga skatter
    1. Bild med titeln Ansök om barnstöd Steg 21
    1. Avgöra om en statlig egendom eller arvskatt gäller. Flera stater har fastighetsskatt eller arvskatter, men dessa stater är minoriteten. Arvs- och fastighetsskatt är mycket liknande skatter, eftersom båda försöker minimera överföringen av ärftlig rikedom. En arvskatt gäller emellertid överföringar, Medan fastighetsskatten gäller fastigheter själva, oavsett vem mottagaren är.
    • Följande stater har fastighetsskatt: Washington, Oregon, Minnesota, Illinois, Hawaii, New York, Maine, Vermont, Massachusetts, Rhode Island, Connecticut, Maryland och Washington, D.C. New Jersey och Delaware har inte längre egendomsskatter för dödsfall som inträffade efter 1/1/2018. Om du till exempel bor i Oregon är undantagsgränsen 1 miljon dollar och skattesatsen är någonstans mellan .8% och 16% (beroende på storleken på din egendom).
    • Följande stater har arvskatter: Nebraska, Iowa, Kentucky, Pennsylvania, New Jersey och Maryland. Om du till exempel bor i Iowa, kan överföringar vid döden medföra en skatt på någonstans mellan 0% och 15% beroende på överföringsbeloppet.
  • Bilden med titeln Gå ut ur skuldsteget 6
    2. Använd dina fastighetsskattberäkningar för att bestämma din statlig ansvar. Använd dina beräkningar för att identifiera din skattepliktiga egendom. Om din skattepliktighet överstiger undantagsgränsen i den stat du bor i, kanske du vill överväga att flytta för att undvika skatteskulden.
  • Bild med titeln Ändra din adress Steg 3
    3. Upprätta ett alternativt uppehållstillstånd. Om du bor i ett tillstånd med en arvskatt och vill undvika det, överväga att upprätta bostad på annat håll, i en jurisdiktion utan arvskatt. Du kan flytta permanent, eller dela din tid mellan din gamla bostad och din nya. Om du delar upp din tid, var noga med att upprätta en post som stöder ditt krav på ett nytt boende. Gör saker som att ändra din fordonsregistrering, väljareregistrering och vidarebefordra ditt mail till din nya adress.
  • Metod 3 av 4:
    Överföring av din egendom till din make
    1. Bild med titeln Meddela din pensioneringssteg 1
    1. Förstå överföringsregeln. Om en överlevande make är arvtagaren, det finns ingen tillämplig federal fastighetsskatt så länge som makan är en u.S. medborgare.
    • Om en överlevande make inte är en U.S. medborgare, gör lite fastighetsplanering att lämna ett särskilt förtroende för makan. Eståret kommer dock att beskattas när den efterlevande maken dör.
  • Bild med titeln utveckla kritiska tänkande färdigheter steg 18
    2. Förstå konsekvenserna av standardbeskattningsavdraget. Den första $ 11.4 miljoner av en egendom är befriad från beskattning. Det betyder att om värdet på din egendom var $ 15.4 miljoner, endast den andra $ 4 miljoner är föremål för beskattning.
  • Bild med titeln Delegate Steg 3
    3. Ställ in en fastighetsplan. Estate Planning är det bästa sättet att begränsa skatter.
  • Uppdatera fastighetsplanen regelbundet för att återspegla skattefri ändringar, förändringar i tillgångar och familjeförändringar.
  • En fastighetsplan har den extra fördelen att förhindra oenigheter mellan stödmottagarna efter en död.
  • 4. Dra nytta av egendomsportabilitetsregeln. En regel som trädde i kraft 2010 gör det möjligt för en make att överföra oanvända livstidsdomstolsbefrielse till den andra maken när de passerar. Det innebär att din make kan dra nytta av ditt undantag vid din död utan att du måste överföra en del av din egendom till dem. För att kunna dra nytta av denna regel måste du lämna in en avkastning på egendom, även om din egendom inte är skattepliktig.
  • Om du inte lämnar en avkastning, kommer din make inte att kunna använda dina oanvända undantag.
  • Alternativt kan du överföra några av din egendom till din make, och det beloppet skulle vara befriat från beskattning vid din död. Detta är vanligtvis inte nödvändigt om du använder portabilitetsregeln, dock.
  • Metod 4 av 4:
    Undvik arvsskatt genom att minska din egendom
    1. Bild med titeln Skapa en budget Steg 12
    1. Ge pengar till framtida arvingar medan vi lever. Individer kan få upp till $ 15 000 per år utan att beskattas. När du har nått din årsgräns beskattas någon annan överföring som en gåva. Medan det finns en gräns på 11 dollar.4 miljoner i skattefri gåvor per livstid, fram till den punkten nås, kan du ge dina framtida arvingar $ 15.000 per år på obestämd tid. Dessutom kan du sätta in pengarna i ett förtroende där det är skyddat och kan ackumuleras över tiden.
    • Om en gåva av pengar betalar för högre utbildning eller sjukvårdskostnader, finns det ingen gräns för det belopp som kan ges skattefri, eftersom de beaktas "Kvalificerade överföringar." Men kom ihåg att pengarna måste ges direkt till den pedagogiska eller medicinska anläggningen som tillhandahåller tjänsten för att kvalificera sig.
    • Om det finns oro över gåvor till ett barn, kan ett Crummey-förtroende ställas in som tillåter att välgörarna kräver villkor på hur och när mottagaren får tillgång till pengarna.
    • Om en gåva är gjord till någon som är mer än en generation yngre, som barnbarn, kan gåvor vara föremål för generations-skeppsöverföring (GST).
  • Bild med titeln vara skuldfri steg 4
    2. Tänk på livförsäkring. Om arvet kommer att vara främst icke-likvida medel som egendom eller ett företag, gör en politik för fastighetsbeloppet det möjligt för mottagarna att behålla tillgångar snarare än att sälja dem för att betala en arvskatt.
  • Bild med titeln Köp ett lager utan ett börsmäklare Steg 5
    3. Överför livsförsäkringar till oåterkalleligt livförsäkringsförtroende. Ett annat alternativ (eller efterföljande steg) skapar ett livförsäkringsförtroende som mottagaren av politiken i fastighetsplanering. Så länge förtroendet är inställt minst 3 år före döden, räknas dödsförmånerna i politiken inte mot värdet av boet.
  • Bild med titeln Market En produkt Steg 19
    4. Tänk på ett bidragsmottagat livränta (grat). Med en grat överförs inkomstproducerande tillgångar till förtroendet för förtroendet, vanligtvis 5 år, till ett rabatterat värde. Du får årliga betalningar och eventuell uppskattning är skattefria till stödmottagarna.
  • Bild med titeln Förhandla ett erbjudande Steg 8
    5. Ställ in en kvalificerad levande förtroende (QLT). En QLT tar bort din bostad från värdet på din egendom och överför det till ett förtroende för en period av år (vanligtvis 10-15). Medan förtroendet äger ditt hem kan du fortsätta att bo där. När förtroendet löper ut, kommer ägandet av ditt hem att överföras till dina arvingar. Om du fortfarande vill bo i ditt hem, träna sedan ett hyresarrangemang.
  • Bild med titeln Förhandla ett erbjudande Steg 6
    6. Överföringsmedel som fastigheter till begränsade partnerskap för att begränsa skattesatsen på tillgångar. Stödmottagare kan då ges aktier i det aktuella partnerskapet.
  • Tips

    Kontrollera med en skatterådgivare om specifika situationer avseende arvskatter.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande