Hur man får omedelbar pengar för din livränta

En livränta är en typ av investering som vanligtvis hanteras av ett försäkringsbolag. En investerare investerar sina pengar i en livräntafond i utbyte mot periodiska utbetalningar över ett förutbestämt intervall (t.ex. för de kommande tio åren) eller i obestämd tid (för resten av ditt liv). Vissa livräntor ger möjlighet att få omedelbar betalning. Men om du är i en ekonomisk nödsituation och kräver omedelbar pengar, kanske du måste betala en livränta tidigt. Medan det kan finnas stora avgifter, särskilt om din livränta hålls inom ett pensionskonto som en IRA eller 401K, är det möjligt att få omedelbara pengar från din livräntainvestering.

Steg

Metod 1 av 2:
Få pengar från en omedelbar livränta
  1. Bild med titeln Få omedelbar pengar för din livränta Steg 1
1. Tänk noga om du behöver omedelbara pengar. Investeringar fungerar bäst när de får växa på lång sikt. Att dra tillbaka pengar tidigt från en livränta medför en risk för avgifter och kommer avsevärt att skada den långsiktiga potentialen hos din investering. Tänk mycket noga om du är i en sann ekonomisk nödsituation innan du tar steg för att sälja en livränta, och var noga med att använda tidiga uttagningsalternativ som en sista utväg.
  • Bild med titeln Få omedelbar pengar för din livränta Steg 2
    2. Tänk på andra alternativ för omedelbar pengar. På grund av de potentiella påföljderna att få pengar från en livränta, överväga andra alternativ för att få pengar under en ekonomisk nödsituation. Många av dessa alternativ kommer med lägre risker och få till inga ekonomiska påföljder. Dessa inkluderar:
  • Ta ut ett kortfristigt, osäkert lån (ett lån utan säkerhet) från din bank eller en lokal kreditunion.
  • Hyra ut ett rum Via Airbnb eller en annan webbplats.
  • Sälja oönskade föremål uppkopplad.
  • Ta på sig ett extra deltidsjobb eller sida, som barnpassning, hundar eller arbetsbutiker.
  • Få ett bostadslån. Dessa lån kommer att kräva räntebetalningar, men de kan vara lägre än de påföljder du skulle betala för inbetalning i en livränta.
  • Bild med titeln Få omedelbar pengar för din livränta Steg 3
    3. Bestäm exakt hur mycket pengar du behöver. I vissa fall kan du kanske få små, omedelbara kontantutbetalningar från din livränta utan alltför många påföljder och avgifter. Men om du behöver kontanter i hela din livränta, kommer du sannolikt att betala några rejäl böter. Därför är det viktigt att du vet exakt hur mycket pengar du behöver för att komma igenom din ekonomiska nödsituation. Genom att bara ta ut pengarna behöver du absolut, kanske du kan vara mer ekonomiskt stabil på lång sikt.
  • Bild med titeln Få omedelbar pengar för din livränta Steg 4
    4. Bestäm om du har en omedelbar eller uppskjuten livränta. Ett omedelbar livränta kommer att ge månadsvis, kvartalsvis eller årliga kontantbetalningar till investeraren omedelbart efter att investeringen köps. A uppskjuten livränta, Men gör det möjligt för investeringen att växa under en period av några år innan utbetalningarna börjar.
  • Om du redan har en omedelbar livränta, kan du helt enkelt samla in dina kontantavdrag med lämpliga intervall. Beroende på hur mycket pengar du behöver, kan dessa avdrag vara tillräckliga för dina behov.
  • När betalningar görs beskattas livräntan på tillgångens intjänande del, inte en avkastning av huvudmannen.
  • Dessutom kan en omedelbar livränta inom ett pensionskonto, som en Roth IRA, ge strafffria betalningar till personer under 59.5 år.
  • Bild med titeln Få omedelbar pengar för din livränta Steg 5
    5. Konvertera en uppskjuten livränta till en omedelbar livränta. Det här alternativet är en som många investerare anser när de övergår till pensionering. De använder den uppskjutna livränta för att växa sina pengar på lång sikt och sedan konvertera till en omedelbar livränta för att garantera en inkomstström under sin pension. Om du konverterar din uppskjutna livränta till en omedelbar livränta kan du ha det bästa av båda världarna: omedelbar tillgång till vissa pengar samtidigt som din investeringsportfölj växer.
  • Beroende på när du köpte din uppskjutna livränta kan det dock vara dyrt för dig att driva omvandlingsalternativet. Se till att du diskuterar avgifter och sanktioner noggrant med ditt försäkringsbolag och din ekonomiska rådgivare innan du utför en konvertering.
  • Bild med titeln Få omedelbar pengar för din livränta Steg 6
    6. Samla dina kontantbetalningar utan straff. Om du har en omedelbar livränta får du flera små betalningar varje år. Det här alternativet är en bra för dem som är i omedelbart behov av pengar (t.ex. de som är på ränteinkomst). Och så länge du bara samlar det belopp som anges i ditt kontrakt, kan du göra det utan att betala extra avgifter.
  • Du kommer fortfarande troligen att betala inkomstskatt på en del eller hela det belopp du samlar in.
  • Medan omedelbara livräntor ger ett omedelbart kassaflöde utbetalar de i allmänhet mindre totala pengar än uppskjutna livräntor, vilket har mer möjlighet att växa.
  • Bild med titeln Få omedelbar pengar för ditt livränta Steg 7
    7. Bestämma din överlämningsperiod. En överlämningsperiod är tidsperioden efter det första köpet av livränta där du debiteras rejäl avgifter för att ta ut din plan. En överlämningsperiod kan vara var som helst från 5-10 år efter inköp, beroende på ditt kontrakt, även om det vanligtvis är mellan 6-8 år.
  • Om din överlämningsperiod har gått, kanske du kan betala ut din livränta utan att betala för många avgifter.
  • Om din överlämningsperiod ännu inte har gått, kanske du vill överväga de involverade utgifterna innan du fortsätter den tidiga återkallandeprocessen.
  • Bild med titeln Få omedelbar pengar för din livränta Steg 8
    8. Besluta att sälja din omedelbara livränta. Till skillnad från uppskjutna livräntor ger de flesta omedelbara livräntor inte ett alternativ för små summa tidiga uttag eller partiell försäljning. Du kommer sannolikt att ha möjlighet att dock till sälja hela omedelbar livränta för en klumpsumma. Återigen, reservera det här alternativet som en sista utväg med tanke på krångel och avgifter som är inblandade i att ta ut din omedelbara livränta tidigt.
  • Bild med titeln Få omedelbar pengar för ditt livränta Steg 9
    9. Var medveten om eventuella ekonomiska påföljder. Att dra tillbaka pengar från din livränta tidigt kan leda till kraftiga påföljder, skatter och böter. Var säker på att du tar hänsyn till dessa påföljder innan du fattar ditt beslut att dra tillbaka dina pengar.
  • Om din livränta är en del av ett pensionskonto och du drar tillbaka dina pengar innan du är 59.5 år, måste du betala en 10% tidig återkallande avgift till den federala regeringen.
  • Om du drar tillbaka dina pengar inom de första 5-8 års inköp, kommer du sannolikt att behöva betala en "överlämnande avgift" till ditt försäkringsbolag. Det exakta avgiftsbeloppet beror på ditt kontrakt. Många överlämnande avgifter börjar med cirka 7% straff för det första året efter inköp och minskas över tiden därifrån. Vissa företag kan dock ta ut en avgift så hög som 20%.
  • Kontanter du får från livräntor räknas som inkomst. Du kommer sannolikt att behöva betala inkomstskatt utöver de tidiga återkallande avgifterna och överlämnande avgifter. Det enda undantaget är att betalningar från en livränta som en del av en Roth IRA inte är skattepliktiga.
  • Bild med titeln Få omedelbar pengar för ditt livränta steg 10
    10. Forskningsföretag som erbjuder kontanter i utbyte mot livränta. Ingen kommer att ge dig det fulla värdet av dina framtida betalningar. De kan erbjuda var som helst från 60% till 85% av värdet av din livränta. Att få 85% av din annuitets värde skulle betraktas som ett ganska bra erbjudande. Eftersom du är juridiskt överföra dina rättigheter, vill du ha ett företag som följer standardprocedurer och kommer att förbereda dig för alla erforderliga domstolsförfaranden.
  • Förstå att du inte får en bra affär här eftersom det företag du säljer för att göra en vinst. Annuitetsförsäljningspriserna nås genom att diskontera en serie framtida kassaflöden med någon ränta. Vanligtvis kommer en köpare att använda en lägre skattesats än vad som uppnås i livränta för att göra en vinst själva. Detta resulterar i ett lägre försäljningspris för dig.
  • Bild med titeln Få omedelbar pengar för ditt livränta Steg 11
    11. Kontakta din skattebevakning eller finansiell rådgivare. Innan du godkänner att sälja din livränta till en tredje part, kontakta en betrodd juridisk eller finansiell expert. De hjälper dig att bestämma din ekonomiska skuld och hjälpa dig att navigera genom de komplicerade kontrakten du kanske måste underteckna. Detta kommer att bidra till att du förstår vad som händer och att det är gjort korrekt. De kan också hjälpa till med att styra dig till de mest välrenommerade företagen som köper livränta.
  • Bild med titeln Få omedelbar pengar för ditt livränta steg 12
    12. Samla dina dokument. Dokument som krävs för försäljning av en livränta inkluderar två former av identifiering, din ursprungliga livränta och en ansökan om att sälja din livränta till en tredje part. Du kanske måste kontakta ditt försäkringsbolag för att få rätt, aktuella kopior av ditt pappersarbete.
  • Bild med titeln Få omedelbar pengar för din livränta Steg 13
    13. Slutför transaktionen. När du skickar ditt pappersarbete och betalar dina avgifter och påföljder kan du få din kontantutbetalning. Se till att du rapporterar denna inkomst korrekt under skattetid och att du betalar alla extra skatter på dessa pengar för att undvika framtida påföljder.
  • Du kanske vill överväga att diskutera din ekonomi med en finansiell rådgivare för att säkerställa att du kommer att använda och investera kontantutbetalningen ordentligt.
  • Metod 2 av 2:
    Få pengar från en uppskjuten livränta
    1. Bild med titeln Få omedelbar pengar för ditt livränta steg 14
    1. Bestämma vilken typ av livränta du håller. Det finns tre typer av livränta, varav varav helst betalar pengar lite annorlunda. Du.S. Securities and Exchange Commission (SEC) reglerar alla rörliga livränta och vissa indexräntor. SEC reglerar inte fasta livränta.
    • A fasta livränta betalar ut ett förutbestämt belopp med specifika intervall under en tidsperiod. Detta belopp är vanligtvis baserat på en specifik ränta som tillämpas på din ursprungliga investering.
    • Ett Indexerad livränta ger utbetalning till investeraren baserat på prestanda för en aktiemarknadsindexfond (eller en fond som spårar hela aktiemarknadens prestanda). De flesta indexerade livräntor har dock ett bestämt minimum för betalningar även om indexfonden utför dåligt.
    • A Variabel livränta tillåter investeraren att välja bland olika investeringsfordon, vanligtvis ömsesidiga medel. Din periodiska betalning beror på utförandet av dessa investeringar.
  • Bild med titeln Få omedelbar pengar för ditt livränta Steg 15
    2. Bestäm vilken typ av konto som din livränta hålls i. Förutom de olika typerna av livräntabetalningar kan livräntor hållas i olika typer av konton för vissa ändamål. Dessa inkluderar typiskt investerings- och pensionskonton. Båda typerna fungerar i allmänhet på samma sätt, men de kan skilja sig åt i tidiga återkallande och skatteavtal. Kontrollera dina investeringsdokument eller pensionsavtal för att se vilken typ av påföljder och restriktioner där finns på din livränta.
  • Bild med titeln Få omedelbar pengar för ditt livränta Steg 16
    3. Överväga strafffria tidiga uttagningsalternativ. Vissa uppskjutna livräntaffekter ger ett alternativ för små kontantuttag utan extra sanktioner. Till exempel kan ett uttag av 5-10% av din ursprungliga investering uppnås utan att betala a "överlämnande avgift" till ditt försäkringsbolag. Medan du tar en tidig återkallelse kommer att minska din investerings förmåga att växa, kan du kanske få de pengar du behöver utan att helt tömma din livränta.
  • Om din livränta är en del av ett pensionskonto och du är under 59.5 år, kan du fortfarande betala en 10% skatt till den federala regeringen, även om du inte behöver betala ett straff till ditt försäkringsbolag.
  • Bild med titeln Få omedelbar pengar för din livränta Steg 17
    4. Bestämma din överlämningsperiod. En överlämningsperiod är tidsperioden efter det första köpet av livränta där du debiteras rejäl avgifter för att ta ut din plan. En överlämningsperiod kan vara var som helst från 5-10 år efter inköp, beroende på ditt kontrakt, även om det vanligtvis är mellan 6-8 år.
  • Om din överlämningsperiod har gått, kanske du kan betala ut din livränta utan att betala för många avgifter.
  • Om din överlämningsperiod ännu inte har gått, kanske du vill överväga de involverade utgifterna innan du fortsätter den tidiga återkallandeprocessen.
  • Bild med titeln Få omedelbar pengar för din livränta Steg 18
    5. Läs om ditt livränta kontrakt. Granska detaljerna i ditt livränta. Var uppmärksam på fullständig avslöjande klausul i ditt avtal. Det är viktigt att du förstår vilken del av dina livränta betalningar du byter ut för en schablonbelopp.
  • Bild med titeln Få omedelbar pengar för ditt livränta Steg 19
    6. Förstå processen. Om du söker en summan av kontanter i stället för strukturerade betalningar, är du i kraft att underteckna till någon annan alla dina rättigheter att få framtida livränta betalningar. Det där "någon annan" är det företag som ger dig klumpiga pengar.
  • Var medveten om att din livränta på lång sikt är värt mycket mer om du får strukturerade betalningar enligt det ursprungliga kontraktet. Prata med ditt försäkringsagent för att bestämma exakt värdet för din livränta. Du kan besluta att rida ut din omedelbara kassaflödeskris istället för att betala in.
  • Bild med titeln Få omedelbar pengar för ditt livränta Steg 20
    7. Var medveten om eventuella ekonomiska påföljder. Att dra tillbaka pengar från din livränta tidigt kan leda till kraftiga påföljder, skatter och böter. Var säker på att du tar hänsyn till dessa påföljder innan du fattar ditt beslut att dra tillbaka dina pengar.
  • Om din livränta är en del av ett pensionskonto och du drar tillbaka dina pengar innan du är 59.5 år, måste du betala en 10% tidig återkallande avgift till den federala regeringen.
  • Om du drar tillbaka dina pengar inom de första 5-8 års inköp, kommer du sannolikt att behöva betala en "överlämnande avgift" till ditt försäkringsbolag. Det exakta avgiftsbeloppet beror på ditt kontrakt. Många överlämnande avgifter börjar med cirka 7% straff för det första året efter inköp och minskas över tiden därifrån. Vissa företag kan dock ta ut en avgift så hög som 20%.
  • Bild med titeln Få omedelbar pengar för din livränta Steg 21
    8. Forskningsföretag som erbjuder kontanter i utbyte mot livränta. Ingen kommer att ge dig det fulla värdet av dina framtida betalningar. De kan erbjuda var som helst från 60% till 85% av värdet av din livränta. Att få 85% av din annuitets värde skulle betraktas som ett ganska bra erbjudande. Eftersom du är juridiskt överföra dina rättigheter, vill du ha ett företag som följer standardprocedurer och kommer att förbereda dig för alla erforderliga domstolsförfaranden.
  • Bild med titeln Få omedelbar pengar för din livränta Steg 22
    9. Kontakta din skattebevakning eller finansiell rådgivare. Innan du godkänner att sälja din livränta till en tredje part, kontakta en betrodd juridisk eller finansiell expert. De hjälper dig att bestämma din ekonomiska skuld och hjälpa dig att navigera genom de komplicerade kontrakten du kanske måste underteckna. Detta kommer att bidra till att du förstår vad som händer och att det är gjort korrekt. De kan också hjälpa till med att styra dig till de mest välrenommerade företagen som köper livränta.
  • Bild med titeln Få omedelbar pengar för ditt livränta Steg 23
    10. Samla dina dokument. Dokument som krävs för försäljning av en livränta inkluderar två former av identifiering, din ursprungliga livränta och en ansökan om att sälja din livränta till en tredje part. Du kanske måste kontakta ditt försäkringsbolag för att få rätt, aktuella kopior av ditt pappersarbete.
  • Bild med titeln Få omedelbar pengar för ditt livränta Steg 24
    11. Slutför transaktionen. När du skickar ditt pappersarbete och betalar dina avgifter och påföljder kan du få din kontantutbetalning. Se till att du rapporterar denna inkomst korrekt under skattetid och att du betalar alla extra skatter på dessa pengar för att undvika framtida påföljder.
  • Du kanske vill överväga att diskutera din ekonomi med en finansiell rådgivare för att säkerställa att du kommer att använda och investera kontantutbetalningen ordentligt.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du inte är bekväm med tanken på att delta eller hela din livränta, utforska andra sätt att höja kontanter, till exempel ta ut en andra inteckning eller sälja andra tillgångar. Downsizing är ett annat sätt att täcka en tight finansiell plats i ditt liv.
  • Använd formlerna i Rabattkassaflöde För att hitta värdet av din livränta. Du kommer inte att kunna sälja den för fullt värde, men du måste veta vad kontraktet är värt så att du vet om du får ett rättvist erbjudande.
  • Varningar

    Kontakta din skattebevakning eller revisor innan du säljer. Om du säljer för tidigt kan du vara ansvarig för en stor överlämningsavgift, och om du säljer innan du har nått 59 och en halv och en halv, kommer du förmodligen att möta federala skatter och påföljder.
  • Grundligt undersöka ett företag som erbjuder att köpa din livränta. Du kan undersöka alla formella klagomål som lämnats in mot ett företag genom att kontakta Better Business Bureau. Det är en bra idé att fråga din skattrevisor för rekommendationer också.
  • Köp inte en livränta om du inte har ett anständigt nödbesparingskonto som du enkelt kan komma åt och utan straff. En livränta är inte en lämplig nödfond på grund av avgifterna, förseningar och krångel i att ta emot snabba pengar.
  • För att undvika bedrägerier, se till att du köper en livränta från ett välrenommerat, licensierat företag.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande