Hur man köper en av statlig bil

Du surfar på bilar till salu online när du snubblar på din drömbil - till en bråkdel av priset för liknande bilar i ditt område. Det enda problemet är att bilen är 4 stater borta. Medan du köper en bil utanför staten kräver lite extra legwork än om du köper en bil hos en återförsäljare nerför gatan, är processen vanligtvis ganska okomplicerad.

Steg

Del 1 av 3:
Slutföra köpet
  1. Bild med titeln Köp en out of State Car Steg 1
1. Utvärdera skillnader i statliga inspektionskrav. Många stater kräver att bilar ska inspekteras innan de kan registreras. Dessa inspektionskrav kan variera enormt mellan stater. En bil som är registrerad i ett annat tillstånd får inte passera inspektion i ditt hemland.
  • Om du köper från en återförsäljare, kommer de vanligtvis att kolla bilen och se till att den kommer att passera inspektion i ditt hemland. Men du kanske måste be dem att göra det, och de kan debitera dig en extra avgift.
  • Om du köper från en individ, är du ansvarig för att du ska kunna registrera bilen när du får den hemma. Om du hittar måste du göra reparationer på bilen så det kommer att passera inspektion i ditt hemland, omförhandla med den nuvarande ägaren till ett lägre pris.
  • Bild med titeln Köp en out of State Car Steg 2
    2. Få bilen inspekterad innan du slutför köpet. Särskilt om du planerar att resa ett långt avstånd för att hämta en out-of-state-bil, vill du se till att du vet vad du får innan du går till all den ansträngningen och kostnaden.
  • Om du köper bilen från en återförsäljare, ska de ge dig inspektionsdokument och information när du köper bilen. Om de inte frivilligt gör det, kan de vara villiga att göra det mot en extra avgift.
  • Om du köper bilen från en individ, ordnar du en lokal mekaniker för att inspektera bilen och skicka dig rapporten innan du gör resan för att hämta bilen. Du kanske vill ha den nuvarande ägaren ta bilen till en återförsäljare som specialiserar sig på bilens gör, särskilt om du köper ett sällsynt eller samlat fordon.
  • Bild med titeln Köp en out of State Car Steg 3
    3. Skriv en skriftlig försäljning. Om du köper en bil från din nästa granne kan du bara vara bra med en handskakning. Men om du köper en bil från out-of-state, bör alla villkor i försäljningen vara skriftlig för att undvika problem senare.
  • Försäljningsräkningen bör ange att fordonet säljs speciellt, inklusive bilens märke, modell, år och vin.
  • Du kan ladda ner blank Bill of Sale blanketter online att använda för detta ändamål. Vissa stater kommer också att ta en handskriven försäljning, så länge den innehåller det rätta språket som anger att den nuvarande ägaren säljer bilen till dig för det överenskomna priset och beskriver bilen helt.
  • Bild med titeln Köp en out of State Car Steg 4
    4. Överför titeln på lämpligt sätt. Det är inte nödvändigt för dig att få en ny titel för att visa att du äger bilen. Så länge som titelns baksida fylls korrekt för att överföra ägande till dig, visar dokumentet att du är den rättfärdiga ägaren av bilen.
  • Den nuvarande ägaren av bilen ska skriva in titelns baksida i det angivna utrymmet. Om titeln listar mer än en ägare, har alla listade underteckna titeln, bara för att vara på den säkra sidan.
  • När du köper från en återförsäljare, tar de normalt hand om titeln överföringen för dig. Få dokumentation som de hanterar titeln överföringen till ditt hemland, så du kan ge detta om det behövs.
  • Bild med titeln Köp en out of State Car Steg 5
    5. Håll poster om du betalar skatter i den andra staten. Om du köper din bil via en återförsäljare kan återförsäljaren ta hand om försäljningsskatter i ditt tillstånd för dig. De har vanligtvis dataprogram utformade för den här personen. Du vill dock se till att du har ett bevis på det som ska visas när du registrerar bilen, så du slutar inte betala skatt två gånger.
  • När du köper en bil är du ansvarig för att betala skatt i den stat där du registrerar det. Av den anledningen borde du inte behöva oroa dig för att betala några skatter i den stat där du köper bilen om du köper bilen från en enskild person.
  • Del 2 av 3:
    Få din nya bil hem
    1. Bild med titeln Köp en out of State Car Steg 6
    1. Ordna bilen som ska skickas till dig. Många bilfaktorer tillåter individer att kontrahera dem för att få en bil som skickas från ett tillstånd till en annan. Medan detta vanligtvis kostar mellan $ 800 och $ 2000 (beroende på avstånd), kan det vara billigare än att köpa en flygbiljett för att hämta bilen själv.
    • Kontakta en lokal återförsäljare i ditt område för hjälp. Små begagnade bilhandlare kan vara villiga att hjälpa dig att få din bil skickad för en något lägre takt.
  • Bild med titeln Köp en av statlig bil Steg 7
    2. Försäkra bilen innan du hämtar den. Om du planerar att flyga eller köra för att hämta bilen och köra den hemma, se till att bilen är försäkrad innan du kommer på vägen. På det sättet behöver du inte oroa dig om det om du stöter på problem.
  • Det är bäst att gå och försäkra bilen innan du lämnar. Om försäljningen faller igenom och du slutar inte ta bilen hemma med dig av någon anledning, kommer du bara att vara ute några dagar med försäkring.
  • Skriv ut dina försäkringskort innan du lämnar så du har dem med dig att placera i bilens handskfack.
  • Bild med titeln Köp en av statlig bil Steg 8
    3. Ansök om tillfällig registrering om det behövs. I vissa stater måste du ansöka om en tillfällig registrering innan du hämtar en out-of-state-bil, om du planerar att köra den hemma efter att ha slutfört köpet.
  • För att ta reda på det, ring ditt lokala DMV- eller fordonsregistreringskontor och fråga om tillfällig registrering krävs när du köper en out-of-state-bil.
  • Din tillfälliga registrering och etikett kan vara giltig i 30 dagar, eller det kan bara vara giltigt i några veckor. Kontrollera datumen och se till. Om det bara kommer att vara giltigt i ett par veckor, se till att det leder upp med dina resdatum.
  • Bild med titeln Köp en av statlig bil Steg 9
    4. Fråga den tidigare ägaren om du kan använda sina tallrikar. Om du planerar att köra bilen hemma, kan du köra bilen med föregående ägares registrering och tallrikar så länge du har sitt tillstånd att göra det. Detta sparar risken för att köra bil utan tallrikar.
  • Om du köper bilen från en återförsäljare, kommer de vanligtvis att ge dig tillfälliga taggar så att du kan köra bilen hemma. När du väl kommit till ditt hemland ersätter du de tillfälliga taggarna med lokala taggar när du registrerar ditt fordon.
  • Om den tidigare ägaren inte tillåter dig att köra på sina tallrikar är det värt att gå till en mindre använd bilhandlare och fråga om de skulle vara villiga att hjälpa dig med tillfälliga taggar så att du kan få bilen hemma hemma.
  • Del 3 av 3:
    Registrera din nya bil
    1. Bild med titeln Köp en out of State Car Steg 10
    1. Få din bil inspekterad i ditt hemland. I många stater måste din bil passera en säkerhetsinspektion innan den kan registreras. Varje stat har sina egna normer för inspektion, så du behöver en ny inspektion, även om den redan har passerat inspektion i den andra staten.
    • Kontrollera inspektionskraven innan du går för att få din bil (eller innan den levereras till dig) och göra ett möte om det behövs.
    • Du har vanligtvis bara 30 dagar efter att din bil anländer till ditt hemland för att få det registrerat, så få nödvändiga inspektioner som är färdiga så snart som möjligt. Om reparationer krävs för att skicka inspektion, behöver du tid för att få de som gjorts.
  • Bild med titeln Köp en out of State Car Steg 11
    2. Överensstämmer med lokala utsläppskrav. Utsläpp kan vara en av de svåraste sakerna om att köpa en bil ut ur staten. Detta är särskilt sant om du bor i Kalifornien, som har de strängaste utsläppsnormerna i landet.
  • Om en utsläppsinspektion krävs för att registrera din bil, gör ett möte om det behövs och få det gjort så snart som möjligt efter att din bil anländer till ditt hemland.
  • Bild med titeln Köp en out of State Car Steg 12
    3. Betala skatt om du inte redan har det. Om du köpte din bil från en out-of-state-återförsäljare kan återförsäljaren redan ha räknat dina skatter och betalade dem för dig. Men om du köpte bilen från en individ, behöver du sannolikt betala försäljning eller använd skatt i ditt tillstånd innan du kan registrera din bil eller få en ny titel utgiven med ditt namn på det.
  • Håll pappersarbetet och bevis på betalning om du köpte bilen från en återförsäljare som tog pengar från dig för skatter. Om det är ett problem med behandlingen av den betalningen, kan du behöva kontakta återförsäljaren.
  • Bild med titeln Köp en av statlig bil steg 13
    4. Samla nödvändiga dokument för att registrera din bil. För att registrera din nya bil i ditt hemland, behöver du titeln, försäljningsberättelsen, inspektionsrapporter och bevis på försäkring för fordonet. Du måste också ta med ditt körkort. Du kan också behöva tillhandahålla adressbevis eller annan identifiering.
  • Om du är skyldig att betala skatt innan du ansöker om registrering behöver du också bevis på att skatterna har betalats.
  • Kontakta DMV eller annat fordonets registreringskontor innan du går för att se till att du har alla dokument du behöver. Denna information kan också vara tillgänglig på webbplatsen för avdelningen som titlar och registrerar fordon i ditt tillstånd.
  • Bild med titeln Köp en av statlig bil steg 14
    5. Fyll i din registreringsformulär. Registreringsformuläret kräver information om dig själv och fordonet. Vanligtvis måste du känna till fordonstillverkning, modell och år, liksom dess nuvarande körsträcka. Applikationen kan också begära bilens Vin. Samla den här informationen innan du börjar fylla i formuläret.
  • Du måste betala en registreringsavgift för att registrera din out-of-state-bil. Registreringsavgifterna varierar mycket från stat till stat. Förvänta dig att betala extra om du vill ha en anpassad eller specialskylt.
  • Bild med titeln Köp en out of State Car Steg 15
    6. Få licensplattor för din nya bil. Om du beställde standardlicensplattor för din bil, får du vanligtvis dem när du vänder på din registreringsformulär och betalar de nödvändiga registreringsavgifterna. Om du väljer specialitet eller anpassade plattor får du en tillfällig tagg att använda.
  • Vissa specialplattor kan vara tillgängliga omedelbart. Andra kommer fram till posten om 2 till 3 veckor. Anpassade plattor tar vanligtvis 2 till 3 veckor för att komma fram och skickas vanligtvis till dig.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande