Hur man bryr sig om färskt snitt tulpaner

Inget säger "vår" Gilla ett arrangemang av ljusa, vackra tulpaner fräscha från trädgården eller blomstermarknaden. Tulpaner är robusta blommor som kan vara upp till 10 dagar efter att ha klippt om du vet hur man bryr sig om dem korrekt. Välj färska blommor till att börja med är nyckeln, och du kan förlänga sin skönhet genom att visa dem på rätt plats och ge dem gott om vatten. Se steg 1 för knep Du kan använda för att skapa ett långvarigt tulpanarrangemang.

Steg

Del 1 av 2:
Förbereda tulpaner för visning
  1. Bild med titeln Vård för färska snitt tulpaner Steg 1
1. Välj unga tulpaner. När du är på blomstermarknaden kan du bli frestad att köpa tulpaner med helt öppnade, vibrerande färgade kronblad. Detta skulle vara ett bra val om dina tulpaner var tänkt att "Wow" För ett enkväll, men om du vill att de ska vara länge, välj tulpaner som fortfarande är tätt stängda, med några gröna knoppar som inte är helt färgade än. Blommorna öppnas under några dagar, vilket ger dig mer tid att njuta av dem.
  • Om du är Skära dina egna tulpaner och du vill att de ska vara så länge som möjligt i en vas, skära dem innan de är helt öppnade. Klipp så nära som möjligt till marken.
  • Bild med titeln Vård för färska snitt tulpaner Steg 2
    2. Vik stammarna i våt tyg eller pappershanddukar. När du tar med tulpaner hem från affären, håll dem inslagna i pappershanddukar eller en tvättduk blöt i färskt vatten. Detta kommer att se till att tulpaner inte börjar för tidigt torka ut på vägen hem. Gör det även om avståndet från blomstermarknaden till ditt hus är inte så långt. När som helst ur vatten kommer att få tulpaner att åldras snabbare.
  • Bild med titeln Vård för färska snitt tulpaner Steg 3
    3. Skära4 tum (0.6 cm) från basen av stammarna. Använd ett litet par clippers och skär stammarna i en vinkel. Detta hjälper dem lätt att suga upp vatten från vasen.
  • Bild med titeln Vård för färska snitt tulpaner Steg 4
    4. Ta bort extra löv från basen av stammarna. Om stammarna har några löv som skulle nedsänkas i vatten när du lägger dem i vasen, ta bort dem. Bladen kan börja ruttna och få blommorna att gå limp före sin tid.
  • Del 2 av 2:
    Visar tulpaner
    1. Bild med titeln Vård för färska snitt tulpaner Steg 5
    1. Välj en lämplig vas. Välj en vas som kommer att stiga upp för att täcka minst hälften av de tulpaner du har tagit hem. De kommer att kunna luta sig mot vasen utan att böja över. Om du använder en kortare vas, kommer blommorna så småningom att böja framåt. Detta är en effekt som vissa människor gillar, men det kan orsaka att blommorna dör snabbare.
  • Bild med titeln Vård för färska snitt tulpaner Steg 6
    2. Tvätta vasen. Se till att det inte har sediment kvar från din sista bukett. Använd tvål och varmt vatten för att tvätta det noggrant, torka det helt med en handduk. På så sätt kommer dina färska tulpaner inte att hämta bakterier som kan hända att de ska börja ruttna snabbare.
  • Bild med titeln Vård för färska snitt tulpaner Steg 7
    3. Fyll vasen med kallt vatten. Kallt vatten kommer att hålla stammarna fräscha och skarpa, medan varmt eller varmt vatten skulle få dem att bli svaga och fuktiga.
  • Bild med titeln Vård för färska snitt tulpaner Steg 8
    4
    Placera stammarna runt vasen. Ordna tulpaner så att de har ett litet utrymme i vasen, snarare än att luta dem alla på toppen av varandra. Att ge dem varje ett litet rum kommer att hindra dem från att krossa varandra, vilket leder till för tidig petal drop-sida och förkorta livslängden hos dina blommor.
  • Bild med titeln Vård för färskt snitt tulpaner Steg 9
    5. Håll vasen fylld med färskt vatten. Tulpaner dricker upp mycket vatten. Se till att det aldrig går helt ut, eller de börjar snabbt.
  • Bild med titeln Vård för färska snitt tulpaner Steg 10
    6. Lägg till lite blommat. Tillägget av blommat, eller blomsterskyddsmedel, som är tillgängligt på blomsterbutiker, kommer att förlänga dina blommans livslängd. Läs anvisningarna och strö i lite mat när du lägger till vatten. Det kommer att hålla dina tulpaner som står långa och ser perky så länge som möjligt.
  • Du kan försöka sätta citronsaft, pennies och andra sådana material i vasen med blommorna. Vissa säger att dessa tricks fungerar, men forskning visar att blommat är mycket effektivare.
  • Bild med titeln Vård för färska snitt tulpaner Steg 12
    7. Ställ inte tulpaner med blommor i Narcissus-familjen. Påskliljor och andra blommor i denna familj utövar ett ämne som får blommor att blekna snabbare. Tulpaner fungerar bäst i en vas i sig själva.
  • Bild med titeln Vård för färska snitt tulpaner Steg 11
    8. Håll vasen ut ur solen. Placera det i ett område som inte blir för varmt och soligt. Annars kommer tulpanerna att vara i värmen.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    När du köper tulpaner från en butik, köp tulpaner med blomhuvudet stängt.
  • Pierce stammen med en medium nål strax under blomman. Det misslyckas aldrig med att hålla blommorna attraktiva i en vecka. Holländsk spets.
  • Lämnar tulpaner i vasen med en wrap runt dem i ett par timmar kommer att öka chanserna att hålla stammarna raka.
  • Eftersom tulpaner fortsätter att växa även efter att ha klippts böjer de ofta för att överensstämma med sin behållare. Om så önskas räta tulpaner genom att fästa dem i fuktig tidning och placera dem i ljummet vatten i några timmar.
  • När du skär tulpaner, försök skära dem på en diagonal vinkel istället en rak vinkel.
  • Tulpaner kan placeras säkert i samma bukett med de flesta andra blommor.
  • Klipp stammar vid en diagonal 1/2 tums skuren från botten. Placera i vas med kallt vatten och Ive-kuber till 50% vasnivå. Ingen växtmat!!!Uppdatera med några isbitar varje dag Inget direkt solljus. De kommer att vara så långa!!
  • Placera tulpanerna i en oregelbunden formad vas för vridna, överensstämda stammar.
  • Tulpaner är "fotogena", böjer sig mot ljuset, så rotera behållarna dagligen för att hålla stammarna mer upprätt.
  • Varningar

    Placera inte tulpaner i samma vas med påskliljor eller i vattnet där påskliljor har satt.
  • Att lägga till aspirin, citronsaft, pennies, läsk och andra blandningar till vattnet är bara en myt för att utöka livet av snitt tulpaner.
  • Efter att ha klippt tulpanstammen under vatten, låt inte stammen torka av innan den ersätter den i vasen eller dekorativ behållare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande