Hur får man klar hud (för gymnasieskolor)

Har du någonsin gått igenom hallen som avundar den tjejen med ett blemish-fritt ansikte? Det är okej! Nästan alla har. Middle School är den tid då tjejer (och killar) har breakouts. Genom att ta hand om din hud, dig själv, och din kost kan du hjälpa till att eliminera några finnar du kan ha.

Steg

Del 1 av 3:
Ta hand om din hud
  1. Bild med titeln Ge Clear Skin (för gymnasieskolor) Steg 1
1. Överväga att se en dermatolog. I vissa fall kan med hjälp av de felaktiga apoteksprodukterna förvärra akne. Därför kan det vara klokt att besöka en hudläkare som kan hjälpa dig att förstå vad som orsakar din akne. Han kan också rekommendera produkter och behandlingar som du kan försöka hjälpa till att rensa din hud.
  • Bild med titeln Få klar hud (för gymnasieskolor) Steg 2
    2. Förstå aknebekämpningsingredienser. Det finns många, många produkter på marknaden (ansikte tvättar, krämer, dynor, etc.) menat att hjälpa till att kämpa mot akne, och det kan vara väldigt svårt att veta vilken som kommer att fungera bäst för dig. Dessa innehåller vanligtvis en aktiv ingrediens för att hjälpa till att bekämpa din akne. Om du köper en rengöringsmedel eller annan produkt som innehåller salicylsyra, men det verkar inte fungera efter några månader av användning, försök sedan byta till en annan aknebekämpande ingrediens.
  • Benzoylperoxid är en ingrediens som hjälper till att döda bakterier och hålla porerna rena - men det rekommenderas att du använder en rengöringsmedel som har mindre än 2.5%. När du tvättar ditt ansikte, låt det sitta på huden i ca 15 sekunder innan du sköljer. På det här sättet kommer det att ha tillräckligt med tid att tränga in i dina porer. Du kan också använda kuddar eller semesterkrämer med 2.5% till 10% bensoylperoxid.
  • Salicylsyra är en annan vanlig aknebekämpning ingrediens. Det fungerar genom att hjälpa till att bli av med döda hudceller på huden, som ofta fäller bakterier, vilket orsakar breakouts. Salicylsyra finns i rengöringsmedel och andra lediga produkter.
  • Produkter som innehåller retinoider kan hjälpa till att bekämpa akne, särskilt blackheads och whiteheads. De flesta retinoider är tillgängliga på recept, men du kan få lite (som Adapalena gel) över-the-counter. Applicera retinoider på natten eftersom de kan göra din hud känslig för solen och vara medveten om att du kan uppleva torrhet och liten irritation först.
  • Tea Tree Oil är en naturlig produkt som också kan fungera bra för att bli av med finnar - men var medveten om att det kanske inte fungerar så snabbt som några andra produkter, men är bra om du föredrar att hålla fast vid naturliga ingredienser. Du kan köpa dem antingen som en olja, som du kan dab på en pimple, eller det finns också tvättar som inkluderar tea tree olja du kan använda som en rengöringsmedel.
  • Bild med titeln Få klar hud (för gymnasieskolor) Steg 3
    3. Prova ett multi-steg akne-kampsystem. Ett multi-steg kommer typiskt att innefatta en rengöringsmedel som är avsedd att tvätta bort smuts och alla de por-clogging saker som dina ansikte möter hela dagen, en toner för att svepa bort eventuella kvarvarande smuts och / eller döda hudceller, en spotbehandling för finnarna du har, och i många fall en fuktkräm.
  • Dessa multi-steg-system säljs ofta i en låda och kan vara det bästa alternativet för mild till måttliga akne-lider, eftersom de inte bara rensar huden, de hjälper till att rensa upp de förhållanden som orsakar akne i första hand.
  • Bilden med titeln Få klar hud (för gymnasieskolor) Steg 4
    4. Poppa inte dina finnar. Även om det är väldigt frestande när du har en stor, pusfylld pimple på ditt ansikte, gör vad du kan för att hålla dig från att poppa den. Popping finnar kan leda till ännu fler finnar, rodnad, inflammation och till och med ärrbildning som du kanske måste ta itu med för resten av ditt liv.
  • Om du är väldigt fokuserad på en pimple, försök dabbing lite teolja på den. På det här sättet kommer du att känna att du har gjort något för att hantera det, men du har inte faktiskt poppat det.
  • Om du fyller en pimple, sätt en spotbehandling på pimple för att desinficera det. Dessa innehåller vanligtvis salicylsyra eller bensoylperoxid. Du kan också använda tea trädolja, vilket är ett naturligt desinfektionsmedel.
  • Bild med titeln Få klar hud (för gymnasieskolor) Steg 5
    5. Tvätta ditt ansikte före sängen och på morgonen. Varje natt, innan du går och lägger dig, bör du tvätta ditt ansikte. Tvätta ditt ansikte igen när du står upp på morgonen. Tvätta inte ditt ansikte med hjälp av handtvål eller schampo! Dessa typer av tvål är formulerade för en annan typ av hud, på en annan del av din kropp och är osannolikt att hjälpa problemet.
  • Stänk lite ljummet vatten på ditt ansikte och nacke för att få det vått.
  • Krama en Pea-size-mängd av din valda rengöringsmedel i din hand och släta över hela ditt ansikte. Använd tipsen på fingrarna för att försiktigt gnugga din hud. Kom ihåg att komma med din hårlinje och nacke också!
  • Skölj och torka. När du har rengjorts måste du skölja mycket noggrant. Se till att du får all rengöringsmedel från ditt ansikte. Klappa försiktigt ditt ansikte med en ren handduk. Gnugga inte ditt ansikte! Detta kan irritera din hud mer.
  • Om du använder ett multi-steg-system, var noga med att följa anvisningarna noggrant och tillämpa alla steg i ordning, varje gång du använder produkterna.
  • Bild med titeln Få klar hud (för gymnasieskolor) Steg 6
    6. Fuktar din hud. Efter rengöring är det viktigt att applicera en bra fuktkräm. Om du lider av breakouts, prova en oljefri fuktkräm.
  • Du behöver inte överdriva det här, bara tillämpa ett tunt lager hela ditt ansikte och nacke. Applicera för mycket kunde täppa till dina porer.
  • Du bör också tillämpa fuktkräm på morgonen efter sköljning, men innan du tillämpar några andra produkter. Prova en fuktkräm med solskyddsmedel för dagtidsanvändning.
  • Bild med titeln Ge Clear Skin (för gymnasieskolor) Steg 7
    7. Var konsekvent. En ny hudvårdsrutin kommer inte att fixa alla dina problem över natten. När du kommer in i din nya rutin, håll dig med den! Det tar ungefär sex veckor för en ny produkt att börja arbeta med din hud, så använd den varje dag, och förhoppningsvis kommer du att se resultat snart.
  • Bild med titeln Get Clear Skin (för gymnasieskolor) Steg 8
    8. Använd rena makeupborstar. Om du bär smink, se till att Rengör dina sminkborstar Varje några veckor för att ta bort bakterier och gammal smink som har byggt upp.
  • Du kan städa dina borstar hemma genom att först skölja borstarna under löpande, ljummet vatten. Fyll en liten skål med ungefär en fjärdedel kopp ljummet vatten och blanda i 1 tesked av baby shampoo. Virvla borrens borst runt i tvålvattnet och använd dina fingrar för att försiktigt massera tvålvattnet i borsten. Skölj borsten noggrant under löpande, ljummet vatten. Klappa borsten torr med en ren torr trasa och låt borsten torka helt. Lägg borsten på en bänkskiva med borstarna som hänger över kanten så att luften kan cirkulera under borsten.
  • Bild med titeln Ge Clear Skin (för gymnasieskolor) Steg 9
    9. Dela inte smink. Massor av tjejer gillar att göra varandras smink på Sleepovers - Men om du gör det och du delar smink med dina vänner, kan du också dela massor av bakterier med varandra. Detta kan leda till problem med akne, och kanske ännu värre. Därför borde du aldrig dela någon av din smink med dina vänner.
  • Om du gillar att göra varandras smink, ta med din egen smink med dig.
  • Bild med titeln Få klar hud (för gymnasieskolor) Steg 10
    10. Använd en ansiktsmask. Använda en ansiktsmask en gång varje vecka eller två hjälper till att exfoliera din hud och ta bort eventuell uppbyggnad i din hud. Du kan gör din egen mask, eller du kan köpa en från apoteket.
  • Du kan också fråga en äldre syskon eller din mamma om de har en flaska ansiktsmask som du kan låna om du inte har några pengar att köpa den.
  • En bra aknebekämpningsmask kan göras genom att blanda 1 matsked citronsaft, en matsked honung, en äggvita och en droppe eller två av en eterisk olja som lavendel eller rosmarin i en skål. Blanda ingredienserna, släta masken på ditt ansikte, låt det sitta i 15 minuter, skölj sedan noggrant och klistra. Avsluta genom att applicera en oljefri fuktkräm.
  • Bild med titeln Ge Clear Hud (för gymnasieskolor) Steg 11
    11. Överväg att ha månatliga ansiktsbehandlingar på ett spa eller dermatolog. De produkter och verktyg som används under ansiktet öppnar dina porer bättre än du kan hemma, vilket möjliggör utvinning av blackheads och smuts som bygger upp i dina porer.
  • Många spa erbjuder program utformade speciellt för tonåringar, som kan vara kortare och / eller billigare.
  • Del 2 av 3:
    Ta hand om dig själv
    1. Bild med titeln Få klar hud (för gymnasieskolor) Steg 12
    1. Tvätta dina lakan ofta. När vi sover, tenderar alla oljor på vår hud att komma in i våra lakan, detta inkluderar några bakterier och smuts som vi kanske har missat när vi tvättar. Därför är det viktigt att du håller dina lakan rena, särskilt din kuddecase. Försök att tvätta din örngott i tvättmaskinen minst en gång i veckan.
    • Om dina föräldrar hittar det här konstiga, försök att förklara för dem att du har problem med finnar, och du vill göra allt du kan för att bli av med dem, inklusive att hålla ditt sängkläder ren.
    • Även om det här kan verka som ett krångel, kan det göra en stor skillnad, och sover på färska lakan kan ofta vara väldigt roligt.
  • Bild med titeln Ge Clear Skin (för gymnasieskolor) Steg 13
    2
    Stressa inte. Det kan vara lättare sagt än gjort, men försök att inte låta dig bli också upparbetad om saker, det här inkluderar din hud. Stress kan leda till breakouts, så om du känner dig stressad gör du något du tycker om att hjälpa dig att slappna av.
  • Läs en bok, titta på lite TV, eller gå ut på en promenad eller springa.
  • Bild med titeln Få klar hud (för gymnasieskolor) Steg 14
    3. Drick grönt te. Grönt te är tänkt att vara mycket bra på att bekämpa akne från insidan ut. Den har många antioxidanter som hjälper till med matsmältningen och minskar inflammation.
  • Lägg inte socker till ditt gröna te om du kan undvika det. Detta kan motverka sina fördelar. Om du behöver lite sötningsmedel, försök lägga till en liten droppe honung. Du kan också försöka lägga till is till ditt gröna te.
  • Bild med titeln Få klar hud (för gymnasieskolor) Steg 15
    4. Övning. Detta kan vara vad du vill, oavsett om det är yoga, simma, springa, gå eller spela basket. Allt som får dig upp och flyttar, och förhoppningsvis svettas lite också.
  • Svett kan hjälpa till att hålla dina porer rena, och träning kan hjälpa till att minska stress som kan leda till breakouts.
  • Efter träning kan du ta en dusch för att skölja svetten.
  • Bilden med titeln Få klar hud (för gymnasieskolor) Steg 16
    5. Få tillräckligt med sömn. Vad som händer på vår hud kan vara en bra hälsoindikator. En brist på sömn kan orsaka högre stressnivåer. Se till att du får minst sju till åtta timmars sömn varje natt!
  • Del 3 av 3:
    Ändra din kost
    1. Bild med titeln Få klar hud (för gymnasieskolor) Steg 17
    1. Begränsa ditt intag av mejeriprodukter. Även om det kanske inte har en stor inverkan, finns det lite forskning som föreslår att de som konsumerar mer mejeri, är mer benägna att lida av utbrott. Om du normalt dricker mycket mjölk, eller äter mycket yoghurt, glass och / eller ost, försök att minska det här beloppet så mycket som möjligt.
    • Det är okej att njuta av en glass varje gång i taget, men att äta eller dricka mejeri varje dag eller varannan dag kan öka risken för breakouts.
    • Prata med din läkare innan du skär tillbaka för mycket på mejeri - det finns vitaminer och mineraler i mejeriprodukter som är nödvändiga för din hälsa. Din läkare kan hjälpa dig att strategisera för att se till att du får dessa vitaminer någon annanstans.
  • Bild med titeln Få klar hud (för gymnasieskolor) Steg 18
    2. Undvik sugary mat. Sugary sötsaker har också kopplats till problem med akne. Detta kan vara tufft, men om du äter en chokladbar eller annat godis varje dag, klippa ut det. Det är inte bara inte bra för dig, och kan orsaka hälsoproblem om du äter det för mycket, det kan också orsaka dessa finnar på ditt ansikte.
  • Igen, kom ihåg att alla saker kan njutas då och då. Det här är inte ett förslag om att du aldrig ska röra en bit choklad igen. När du äter lite godis, njuter verkligen det. Om du gillar choklad, försök med en liten bit mörk choklad, som har antioxidanter som är faktiskt bra för dig (i små mängder).
  • Till exempel, om du köper en mörk chokladstång som är 100 gram, begränsa dig till ungefär en fjärdedel av det (25 gram) vid någon tidpunkt.
  • Bild med titeln Ge Clear Skin (för gymnasieskolor) Steg 19
    3. Begränsa ditt intag av raffinerade kolhydrater. Raffinerade kolhydrater är kolhydrater som har bearbetats. Det innebär att detta näringsämne inte existerar i naturen. Medan mat som har raffinerade kolhydrater i dem är vanligtvis mycket välsmakande, är de också mycket ohälsosamma, och kan vara en annan anledning att du har en breakout.
  • Det finns många livsmedel som har raffinerade kolhydrater. Till exempel glass, vitt bröd, kakor, kakor, kakor, bagels, pretzels, pizza, chips, etc. Detta är bara ett litet urval av livsmedel som innehåller raffinerade kolhydrater. I grund och botten, om en mat har bearbetats (e.g. kommer i ett paket på en hylla i en mataffär), det innehåller sannolikt dessa raffinerade kolhydrater.
  • Oroa dig inte för mycket! Du kan fortfarande njuta av en skiva av pizza då och då, men försök att hålla fast med att äta färska livsmedel, som frukter och grönsaker så mycket som möjligt.
  • Bild med titeln Få klar hud (för gymnasieskolor) Steg 20
    4. Drick mycket vatten. De flesta människor dricker inte tillräckligt med vatten och dehydrering har många negativa hälsoeffekter - men dricksvatten är också bra för att hålla huden klar eftersom det hjälper till att spola toxiner från kroppen och öka cirkulationen. Även om forskning inte har hittat en direkt koppling mellan vattenförbrukning och akne, vilket dricker mer vatten hjälper till att öka blodflödet till huden.
  • Mängden vatten som behövs av en tjej mellan nio och 12 år är cirka sju glasögon, eller 1.5 liter.
  • Om du är 13 eller över, går det här numret upp till åtta till 10 glasögon eller 2 liter.
  • Tips

    Kom ihåg att det kan ta produkter om sex veckor att arbeta. Bara för att din nya rengörare eller behandling inte läker din breakout över natten, betyder inte att det inte fungerade, så försök att vara tålmodig.
  • Välj en fuktkräm med solskyddsmedel. Det finns många högkvalitativa fuktgivare som innehåller en SPF. Välj en av dessa för att skydda din känsliga hud från solens strålar, och din hud kommer att tacka dig.
  • När det gäller din kost kan du försöka skära ut olika livsmedel som är kopplade till akneproblem i några veckor i taget. Skriv ner vilka livsmedel du skär ut, och notera om huruvida dina finnar verkar rensa upp eller inte.
  • Varningar

    Om du bär smink, bör du alltid tvätta den innan du går och lägger dig. Du kommer nästan definitivt få finnar om du lämnar din smink på över natten.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande