Hur man får klar hud på en dag

Oavsett om du är en stor intervju, prom, skolbildsdagen, eller du behöver helt enkelt en ny start för din hud, kanske du vill klara huden snabbt. Det tar vanligtvis några veckor att få hud klar och frisk. Mest medicinskt verifierade sätt att clearing hud tar mer än en dag till jobbet. Det finns dock några holistiska tillvägagångssätt som vissa påståenden är effektiva. Medan de inte har bevisats finns det några anekdotiska bevis som stöder dem. Om du vill försöka rensa din hud på en dag kan vissa naturliga ansiktsmasker och spotbehandlingar vara effektiva för dig.

Steg

Metod 1 av 4:
Försöker masker och krämer
  1. Bilden med titeln Få klar hud på en dag steg 1
1. Använd en lermask. Vissa tror att en lermask kan tränga in i huden, avlägsna olja och bakterier. Detta kan hjälpa till att rensa din hud snabbt och lämna ditt ansikte med ett fräschare. För att göra en lermask behöver du kakaopulver, kaolinpulverlera och destillerat vatten. Du kanske kan få dessa ingredienser snabbt på en lokal hälsokostaffär. Kaolin Clay kan vara svårt att hitta, så du kanske måste beställa det online.
  • Placera den en matsked av lera och en matsked kakaopulver i en skål och blanda väl. Lägg till en matsked vatten och blanda in i en pasta.
  • Använd fingrarna för att applicera ett tunt lager av pastaen på ditt ansikte. Använd fingrarna för att trycka på masken runt ditt ansikte i uppåtgående rörelser. Undvik att komma för nära ögonen och läpparna.
  • Håll masken på i 15 minuter. När masken är lite torr, tvätta den av ditt ansikte och klappa ansiktet torrt med en ren, torr handduk.
  • Bilden med titeln Få klar hud på en dag Steg 2
    2. Prova Aloe Vera Gel. Gel innehållande 50% Aloe Vera har visat sig göra över-the-counter hudprodukter mer effektiva. Dessa studier genomfördes under 8 veckor, så det här kommer inte nödvändigtvis att rensa din hud på en dag. Men vissa förespråkare av hemmet och holistiska medicin känner sig dabbing aloe vera gel på problem fläckar kan bota akne snabbt. Det rekommenderas att du dab gelén på akne och fläckar, låt det sitta i en timme och tvätta sedan av det.
  • Bild med titeln Ge Clear Skin i en dag Steg 3
    3. Tvätta med over-the-counter akneprodukter. När det gäller att rensa huden kan over-the-counter alternativ hjälpa. Medan de inte lovar klart hud på en dag, är de effektiva för många som vill ha klar hud. Det är en bra idé att tvätta med over-the-counter-produkter när du försöker masker och krämer, eftersom det potentiellt kan göra mer naturliga tillvägagångssätt fartare, vilket kan påskynda hudens clearingprocess.
  • Gå till produkter som innehåller bensoylperoxid som en aktiv ingrediens. Du bör också prova produkter som innehåller svavel, resorcinol eller salicylsyra.
  • Var försiktig med over-the-counter-produkter om du binder för att rensa din hud på en dag. Biverkningar av dessa produkter kan innefatta saker som rodnad och skalning. Det kan vara en bra idé att bara använda over-the-counter-produkter som du har försökt tidigare i samband med andra behandlingar.
  • Metod 2 av 4:
    Använda hushållsartiklar
    1. Bilden med titeln Få klar hud på en dag Steg 4
    1. Gnid vitlök på problemområden. Empirisk forskning anger vitlök är ett kraftfullt naturligt antibiotikum och har också anti-svampegenskaper. Vissa tror att det här betyder att vitlök kan bekämpa bakterier i huden, vilket kan orsaka akne och fläckar. Försök skära en vitlöksklyfta i två och sedan gnugga den i dina finnar. Låt saften sitta i 5 minuter och sedan tvätta i ljummet vatten. Du kan upprepa den här processen som behövs för att rensa huden.
    • Som med någon naturlig botemedel finns det ingen garanti detta kommer att fungera. Om din hud känner kliande eller irriterad efter ditt första försök, kanske du vill sluta försöka med den här metoden. Du vill inte göra någonting som kan få dina hudproblem att bli värre.
  • Bilden med titeln Ge Clear Skin på en dag Steg 5
    2. Rengör ditt ansikte med gurka. Det finns viss forskning som föreslår gurka innehåller kemikalier och vitaminer som hjälper till med frisk hud. Vissa tror att det gör gurka en snabbverkande akne botemedel. Det finns flera sätt att använda gurka för att försöka rensa huden snabbt.
  • Du kan ta lite gurka och tillämpa det på problemområdet. Låt det sitta i 20 minuter och ta sedan bort.
  • Du kan skära en gurka och placera det i klart vatten. Låt det suga i en timme, så att näringsämnen sipprar in i vattnet. Därefter stammar lösningen. Använd vattnet för att tvätta ansiktet.
  • Du kan också göra en ansiktsmask. Griate en gurka och blanda med en kopp havregryn. Blanda i någon vanlig yoghurt tills du bildar en pasta. Applicera masken i ansiktet, låt sitta i 30 minuter och tvätta sedan med ljummet vatten.
  • Bilden med titeln Få klar hud på en dag Steg 6
    3. Applicera honung till problemområden. Vissa tror att honung har vissa egenskaper som främjar läkning av huden. Men studier som genomfördes var i stort sett oavslutade, vilket visar lite bevis för att honung hjälper till att läka hudproblem. Anecdotal bevis indikerar dock att honung har rensat hud snabbt för vissa. Om du vill försöka rensa din hud på en dag, tvätta ansiktet med honung istället för en vanlig rengöringsmedel. Se om du märker en skillnad.
  • Bilden med titeln Få klar hud på en dag Steg 7
    4. Använd ånga. Ångbehandlingar kan hjälpa huden att klara snabbare, eftersom det tvingar ut smuts, damm och olja utan att göra finnar och fläckar värre. Placera ditt ansikte över en kruka med kokande vatten i 2 eller 3 minuter och se om du märker din hud clearing.
  • Var försiktig så att du inte lutar in för nära vattnet, eftersom det kan bränna din hud.
  • Metod 3 av 4:
    Behandla din hud före sängen
    1. Bild med titeln Få klar hud på en dag Steg 8
    1. Spot behandla problemområden med en torkningslotion. Ta upp en torkningslotion på din lokala apotek eller stormarknad. Leta efter något med antibakteriella egenskaper, och något som innefattar svavel och salicylsyra. Använd en Q-tip för att applicera lotionen till några finnar och fläckar.
  • Bilden med titeln Få klar hud på en dag Steg 9
    2. Applicera citronsaft och lämna på över natten. Många tror att citron har antibakteriella egenskaper som kan hjälpa till att rensa akne snabbt. Krama lite juice ut ur en ny citron. DAB en Q-tip i saften och DAB på problemområden. Lämna på över natten och se om din hud har rensat upp.
  • Bilden med titeln Ge klart hud på en dag steg 10
    3. Sträva efter att få högkvalitativ sömn. Se till att du har högkvalitativ sömn kan förbättra utseendet på huden nästa dag. Försök att se till att du får minst 8 timmars sömn en natt. Du kan börja med att driva ner elektroniken, eftersom den blå skärmen från telefoner och bärbara datorer har en stimulerande effekt på hjärnan. Du borde också ha någon form av avkopplande ritual, som att läsa, att du engagerar dig före sängen för att hjälpa dig att slå ner för vila.
  • Bild med titeln Ge Clear Skin i en dag Steg 11
    4. Tvätta ditt ansikte före sängen. Om du vill att din hud ska klara sig snabbt, gör en vana att tvätta den varje natt före sängen. Använd en mild rengöring och ljummet vatten för att tvätta ditt ansikte före sängen på natten. Tvätta försiktigt, som överdriven skrubbning kan orsaka hudirritation.
  • Metod 4 av 4:
    Upprätthåller frisk hud
    1. Bilden med titeln Ge klart hud på en dag steg 12
    1. Använd en fuktkräm med SPF. Om du vill att din hud ska vara klar, bör du vidta åtgärder för att skydda det. Sun kan skada huden, vilket gör det mer mottagligt för fläckar och akne. Du bör använda en daglig fuktkräm som innehåller SPF för att skydda din hud från solen.
  • Bilden med titeln Ge Clear Hud i en dag Steg 13
    2. Ät en hälsosam kost. Din kost kan ha en inverkan på din hud. I det långsiktiga, äta massor av frukter, grönsaker, helkorn och mager proteiner. Anslutningen mellan kost och hud är fortfarande oklart, men forskning tyder på att en bättre diet kan främja yngre, friskare hud.
  • Bild med titeln Få klar hud på en dag steg 14
    3. Undvik exponering för irriterande ämnen. Starka tvål, vissa tvättmedel och andra ämnen som har kontakt med din hud kan orsaka irritation. Om du märker att din hud reagerar dåligt på ett visst ämne, sluta använda omedelbart.
  • Bild med titeln Ge Clear Skin i en dag Steg 15
    4. Hantera stress. Om du är utsatt för breakouts kan hantering av stress hjälpa till att förhindra hudproblem. Stress kan göra din hud mycket mer känslig, utlösande breakouts och irritation.
  • Saker som yoga, djup andning, och meditation kan hjälpa till med stresshantering. Du kan hitta guidade yoga- och meditationsrutiner online, eller leta efter en klass i ditt område.
  • Regelbunden motion kan bidra till att minska stressen. Försök att gå för en snabb promenad varje morgon för att rensa ditt huvud.
  • Varningar

    Det är mycket osannolikt att fixa hudproblem på en dag. Tänk på att experimentera med dessa metoder kan ge resultat, men andra kan irritera din hud. Om du har en biverkning på alla metoder, sluta använda omedelbart.
  • Om du har ett utslag som inte kommer att gå bort, eller en ovanlig mol eller svart plats, prata med en hudläkare istället för att försöka hantera problemet på egen hand.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande