Hur man tar en blind pimple till ett huvud

En blind pimple är en svullnad, rosa / rödaktig bump utan ett huvud (en lokaliserad svart eller vitisk central punkt). Den medicinska termen för en blind pimple är en sluten komedon, även känd som en papule. En komedo-lesion bildar på samma sätt som en vanlig pimple gör, men pore är täppt och har därför inte ett huvud. Blind finnar, eller komedoner, är ofta mycket smärtsamma eftersom de orsakas av en så djup inflammation under huden. Att lära sig att behandla komedon Acne kan hjälpa dig att rensa upp din hud och känna sig mer självsäker i din hud.

Steg

Metod 1 av 3:
Använda aknebehandlingar
  1. Bild med titeln Bli av med akne utan att använda medicineringssteg 14
1. Applicera en exfoliator. Desquamation, eller processen att kasta yttre hudskikt, är en viktig del av hudföryngring. Att använda ett försiktigt exfolierande medel kan hjälpa till att bli av med de döda hudcellerna som klamrar sig på din epidermis, vilket kan hjälpa till att undvika porer och förhindra att de återlämnas.
  • Om du har normal till fet hud, överväga att exfoliera en gång varje dag eller två. Om du har torktumlare, känsligare hud, kanske du vill begränsa dig själv för att exfoliera en eller två gånger i veckan.
  • Det finns två kategorier av exfoliants: mekaniska exfoliants, som ansiktsskrubb och rengöring av kuddar, liksom kemiska exfoliants, som hydroxisyror. Båda är effektiva för att avlägsna döda hudceller och öppna dina porer.
  • Många olika exfolierande produkter finns tillgängliga på marknaden idag, men vissa typer av exfoliants kan skada din hud, beroende på din hudtyp. Om du är osäker på vilka produkter som ska användas, prata med en bräda-certifierad hudläkare eller en annan hudvårdare expert om det bästa exfoliering alternativet för din hudtyp.
  • Bild med titeln Stoppa en zit från blödning steg 6
    2. Använd over-the-counter produkter. Det finns många over-the-counter (OTC) produkter som hjälper till att bekämpa akne, inklusive blinda finnar. När du använder OTC-produkter är det viktigt att du tvättar problemområdena med en mild rengöring två gånger dagligen (om inte din hud är för känslig för att tvättas mer än en gång om dagen). Använd bara tillräckligt med akneprodukt för att täcka blinda pimple och andra problemområden på din hud. OTC-produkter innefattar typiskt ett eller flera av följande ingredienser:
  • Benzoylperoxid - dödar bakterier, tar bort döda hudceller och överflödig olja, och kan hjälpa till att unclog pores. Kan orsaka torr hud, skalning och bränning och kan bleka hår eller kläder.
  • Salicylsyra - hjälper till att förhindra att porerna blir pluggade. Kan orsaka mildt sting- och / eller hudirritation.
  • Alfa hydroxisyror - Det finns två typer av alfa-hydroxisyror som vanligen finns i OTC-produkter: glykolsyra och mjölksyra. Båda syrorna är effektiva vid avlägsnande av döda hudceller, vilket reducerar inflammation och stimulerar ny hudtillväxt.
  • Svavel - tar bort döda hudceller och överflödig olja för att förhindra porer från igensättning och hjälper till att döda bakterier på din hud. Kan orsaka torr hud och bära en obehaglig lukt.
  • Bild med titeln Bli av med Teen Acne Steg 10
    3. Prova recept-styrka topicals. Om OTC Acne-produkter inte adekvat behandlar dina hudproblem kan du behöva prata med en hudläkare om receptbelagda läkemedel. Topiska recept är mediciner som appliceras topiskt (till din yttre yta). För bästa resultat, tvätta din hud med en mild rengöring och torka ditt ansikte ca 15 minuter innan du använder en aktuell medicinering. Gemensamma receptbelagda topikaler inkluderar ett eller flera av följande ingredienser:
  • Retinoider - Förhindra att hårsäckarna blir pluggade, vilket kan hjälpa till att förhindra att finnar från att bilda. Retinoider minskar också inflammation. Börja med att tillämpa retinoider på kvällen tre gånger varje vecka, arbeta dig upp till daglig användning när huden blir van vid läkemedlet.
  • Antibiotika - Döda överflödiga bakterier på din hud och minska rodnad och inflammation. Topiska antibiotika kombineras ofta med bensoylperoxid för att minska chanserna att bli resistent mot antibiotika. Vanliga antibiotiska kombinationer innefattar clindamycin med bensoylperoxid (bensaklin, duac) och erytromycin med bensoylperoxid (bensamycin).
  • Dapsone (Aczone) - dödar bakterier och förhindrar att hudporerna blir igensatta. Kan orsaka torr eller rödaktig hud.
  • Metod 2 av 3:
    Försöker hemmetoder
    1. Bild med titeln Stoppa en zit från blödning steg 2
    1. Använd värme eller isbehandling. Beroende på din hud och svårighetsgraden av din blinda pimple, kanske du vill överväga att använda värmebehandling eller isbehandling. En varm kompress kan torka ut en blind pimple och hjälpa det att dränera, medan ett ispaket kan bidra till att minska smärta och svullnad på platsen för pimple. Du kanske vill använda is för de tidiga stadierna av en blind pimple. Om pimple blir större, mer inflammerad eller mer smärtsam, kanske du vill använda mer varma kompressor för att försöka dra ut vätskan.
    • Du kan göra en enkel varm komprimering genom att blötlägga en ren tvättduk i varmt till varmt vatten (men var försiktig så att du inte bränner dig själv). Applicera en varm komprimering i bara några minuter åt gången, men du kan upprepa processen så ofta som nödvändigt under hela dagen.
    • För isbehandling, applicera ett ispaket, eller linda isbitar i en ren handduk eller tvättduk. Applicera den kalla komprimeringen i högst 10 minuter i taget, upp till fyra gånger varje dag.
  • Bild med titeln Bli av med nacke Acne Steg 13
    2. Gör en äpple och honungsmask. Äpplen och honung anses vara till hjälp för att behandla akne (inklusive blinda finnar) på grund av egenskaperna hos båda ingredienserna. Äpplen innehåller äppelsyra, vilket kan hjälpa till att göra huden och starkare, medan honung har antimikrobiella egenskaper som kan hjälpa till att bekämpa bakterier (vilket kan vara orsaken till dina täppta porer).
  • Blanda ett äpple i en massa. Sedan gradvis lägga till all naturlig honung för att tjockna massan tills den bildar en lätt spridbar pasta.
  • Applicera pastaen till din blinda pimple och låt den stanna kvar i minst tio minuter. Torka sedan eller skölja pastaen och tvätta huden med en mild ansiktsvask.
  • Bild med titeln Bli av med akne utan att använda medicineringssteg 24
    3. Prova tea tree olja. Tea Tree Oil används ofta i naturläkemedel för att behandla en mängd olika hudförhållanden. Applicera tea trädolja till en blind pimple kan hjälpa till att ta bort döda hudceller, olja och smuts som har täppt dina porer och minska inflammation.
  • Använd en liten mängd olja på blinda pimple tre gånger varje dag. Detta kan fungera bäst när det kombineras med andra hudvårdsrutiner, som att använda exfoliatorer eller ett mildt ansikte.
  • Bild med titeln Extract Aloe Vera Steg 7
    4. Applicera Aloe Vera. Aloe Vera har länge använts för att åtgärda hudsjukdomar, och många tror att Aloe Vera kan hjälpa till att behandla blinda finnar. Om du använder en butiksköpt gel, använd helt enkelt Aloe Vera Gel till den drabbade webbplatsen. Om du använder dina egna aloeblad, bryta bladet längs stammen och pressa ut några av växtens gelliknande juice.
  • Applicera Aloe Vera direkt till den blinda pimpleplatsen och lämna den i minst 20 minuter. Efter 20 minuter, skölj ditt ansikte med varmt vatten för att rensa bort din hud.
  • Metod 3 av 3:
    Förhindra blinda finnar
    1. Bild med titeln Bli av med Teen Acne Steg 2
    1. Öva god hygien. Att hålla ditt ansikte rent är en av de bästa sakerna du kan göra för att förhindra blinda finnar från att bilda. Det beror på att de flesta finnar orsakas av porer igensatta med smuts, bakterier och olja, som alla kan avlägsnas genom att använda en daglig ansiktsvask. Det är också viktigt att ordentligt tvätta händerna när du kommer att röra på ditt ansikte, eftersom otvättade händer kan introducera nya bakterier till dina huds porer.
    • Välj en mild rengöringsmedel. Välj för ansiktsrengöringsmedel som är icke-slipande och innehåller inte alkohol.
    • Blöt ditt ansikte med rent ljummet vatten. Använd sedan fingertopparna (efter att ha tvättat händerna) för att applicera renaren. Skruva inte huden, eftersom det kan orsaka irritation och skada.
    • Skölj med rent ljummet vatten och klappa ditt ansikte torrt med en ren, mjuk handduk.
    • Tvätta två gånger dagligen och när som helst svettas du överdrivet.
  • Bild med titeln Ta hand om ditt hud Steg 8
    2. Håll hydratiserad. Korrekt hydrera din kropp kan hjälpa till att förbättra din huds elasticitet. Även om elasticitet inte nödvändigtvis är korrelativ med minskad akne, kan det bidra till att förbättra din hud som en del av en övergripande hudvårdsregim.
  • Syfte för åtta glas vatten dagligen. Undvik att konsumera socker, alkohol och överskott av koffein för att förhindra uttorkning.
  • Bild med titeln Ta hand om ditt hud Steg 9
    3. Ät en hälsosam kost. Undvik mat med hög socker eller fett och minska bearbetade livsmedel. Ät mer hälsosam, hela livsmedel som frukter och grönsaker. Det finns inga avgörande bevis, men studier har visa kopplingar mellan akne och livsmedel som innehåller höga nivåer av raffinerat socker, fett eller mejeri.
  • Livsmedel som gör att blodsockret stiger (som socker och kolhydrater) medför att din kropp släpper in insulin, vilket kan orsaka att dina oljekörtlar överproduceras. En lågglykemisk diet kan hjälpa till att förebygga akne.
  • Bild med titeln Bli av med akne utan att använda medicineringssteg 33
    4. Minska din stress. Stress är inte sannolikt att skapa nya fall av akne, men om du redan är benägen för akne kan stress inducera en dålig flare upp. Att minska dina dagliga stressnivåer kan bidra till att minska akneutbrott, inklusive blinda finnar.
  • Prova autogen avslappning. Denna metod för stressavlastning innebär att du upprepar lugnande ord / fraser i ditt sinne medan du fokuserar på kroppens känslor. Försök att koncentrera dig på din andning eller slappna av varje lem i följd när du reciterar din lugnande mantra.
  • Använd progressiv muskelavslappning. Denna teknik involverar töjning, hållning och sedan avkopplande varje större muskelgrupp i din kropp i följd. Börja i huvudet och arbeta dig ner, eller vice versa. Håll dina töjda muskler i minst fem sekunder, släpp sedan tätheten och låt dina muskler slappna av i 30 sekunder innan du flyttar till nästa muskelgrupp.
  • Visualisera en fredlig plats / situation. Stäng dina ögon och sitta ensam i en lugn plats. Medan du visar ett avkopplande scenario eller plats, försök att engagera dina sinnen. Tänk på känslan av att sitta på golvet / marken / sängen, ljudet av havsvågor (till exempel), och lukten av saltvatten wafting över dig.
  • Meditera. Sitta ensam på ett lugnt ställe. Du kan sitta med dina ben vikta under dig, eller du kan sitta upprätt med fötterna ordentligt planterade på golvet (vad som är mest bekvämt). Stäng dina ögon och fokusera på din andning. Andas genom ditt membran (nere i närheten av magen) snarare än bröstet. Ta långsamt, djupt andetag in och ut, och försök med att integrera en mantra (om du är bekväm med det). Din mantra kan bekräfta (jag älskar mig själv) eller avkopplande (jag känner mig helt fredlig) - vad som helst som hjälper dig att koppla av och sitta i fred.
  • Hur tar du en pimple till ytan?

    Titta på den här Premium Videoupgrad för att titta på denna Premium VideoMet Råd från en branschexpert i denna Premium-video

    Margareth Pierre-Louis, MDMargareth Pierre-Louis, mdboardcertifierad hudläkare

    Tips

    Om du har försökt några av dessa steg och den blinda pimplen blir värre eller inte går bort, prata med din hudläkare om behandlingar på kontoret, till exempel en kortisoninjektion i pimple, för att hjälpa det att gå iväg.
  • Över tvätt eller användning av hårdare kommer starkare kemikalier bara att förvärra akne och irritera din hud.
  • Använd en mild rengöring och undvika oljig eller oljig kosmetika.
  • Varningar

    Undvik att klämma på pimple. Detta kommer bara att förvärra inflammationen och öka mängden smärta du upplever. Till skillnad från en whitehead / blackhead pimple kan en blind pimple inte poppas.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande