Hur man är naturligt vacker som en tonårsflicka

Dina tonåren kan vara svårt! Medan du förmodligen lär dig hur man använder smink och hantering av akne, kan det tyckas som att alla andra har felfri hud och perfekt gjort smink. Gå lätt på dig själv och utveckla din egen naturliga skönhet. Om du tar hand om ditt hår och hud, hittar du att din inre skönhet har en chans att skina.

Steg

Metod 1 av 15:
Tvätta ditt ansikte två gånger om dagen.
  1. Bild med titeln Få ett rent, aknefritt ansikte Steg 8
1. Att hålla din hudrengörelse ger dig en hälsosam, färskt ansikte utseende. Sätt ditt bästa ansikte framåt varje dag! Massage en mild rengöring som arbetar med din hudtyp på ditt ansikte på morgonen. Detta tar bort olja och död hud. Sedan skölj ditt ansikte med kallt vatten och klappa det torrt.
  • Välj icke-komedogena produkter som inte kommer att täppa till dina porer och orsaka akne.
  • Leta efter hudvårdsprodukter som är utformade för att möta dina hudvårdsbehov. Din hudtyp kan vara känslig, torr, oljig eller normal, till exempel.
Metod 2 av 15:
Fuktar din hud när din hud är fuktig.
1. Fuktgivare plumpar och hydrerar din hud. Om din hud torkar ut kan det se rött eller fläcka ut. Applicera en icke-komedogen fuktkräm i din hud strax efter att du tvättat den för att låsa i fukt.
  • Gå till en doftfri fuktkräm om du har känslig hud.
  • För en extra fuktgivande produkt, välj en fuktkräm istället för en lotion.
Metod 3 av 15:
Använd solskyddsmedel varje dag.
1. Skydda din hud från solskador med SPF 15. Dina tonåren är dags att starta livslånga skönhetsvanor och dessa börjar med din hud! Applicera icke-komedogen solskyddsmedel efter fuktkräm och före smink för att förhindra torrhet, fräknar och annan solrelaterad skada.
  • Ibland, hormoner som förändras när du är tonåring kan göra din hud att se fläckig eller pigmenterad. Solskyddsmedel kan bidra till att förhindra denna pigmentering.
Metod 4 av 15:
Applicera akneprodukter om du har finnar.
1. Produkter med salicylsyra eller bensoylperoxid kan rensa upp fläckar. Hudproblem är en olycklig del av att vara tonåring. När dina hormoner förändras, producerar din hud mer olja, som sedan kan fångas i dina porer som leder till finnar. För att få tydlig, hälsosam hud, applicera en akne spotbehandling en gång om dagen och använda rengöringsmedel som är formulerade för att döda bakterier som orsakar akne.
  • Om du verkligen kämpar med akne, prata med en hudläkare. Ibland kan du behöva en starkare hudvårdsprodukt eller de kan rekommendera medicinering för att kontrollera orsaken till din akne.
Metod 5 av 15:
Täcka fläckar med concealer.
1. Grön färgkorrigering och en touch av concealer kan dölja finnar. När du är en tonåring är finnar ganska oundvikliga. Lyckligtvis, med några sminkprodukter, kan du enkelt gömma dem. En dab av grön färgkorrigering kan täcka upp röd, irriterad hud och fläckar. Du kan också använda en röd-orange färgkorrigering för att täcka äldre, bruna akne ärr. Sedan gnugga en tonad hudkorrigering eller skönhetsbalsam över hela ditt ansikte för att ge det ett glödigt, hälsosamt utseende.
  • Hoppa över tunga produkter som Liquid Foundation. Dessa kan öka och kaka hela dagen.
  • Sova i din smink är ett stort nej-nej! Gör en vana att tvätta sminken av ditt ansikte innan du går och lägger dig för att förhindra framtida breakouts.
Metod 6 av 15:
Använd smink för att förbättra dina naturliga egenskaper.
  1. Bild med titeln har bra hygien (tjejer) Steg 21
1. En liten mascara och rodnad kan betona dina favoritfunktioner. Känner inte att du måste bära smink varje dag för att ändra hur du ser ut. Använd smink för att spela upp de funktioner du gillar! Några swipes of mascara eller curling dina ögonfransar kan ta fram dina ögons skönhet, till exempel. En liten grädde eller pulverblush kan lägga till en snygg färg till dina kinder för en hälsosam glöd.
  • Snabbpunkten är att betona dina favoritfunktioner så du mår bra om dig själv. Du behöver inte täcka hela ansiktet med massor av smink för att se vacker ut!
Metod 7 av 15:
Försök att le mer.
  1. Bild med titeln vara vänner med alla Steg 13
1. Du behöver inte mycket smink när ett leende kan tända ditt ansikte. Studier visar faktiskt att leende kvinnor ses som mer attraktiva. Leende är också ett bra sätt att vårda en positiv attityd. Det är svårt att vara upprörd med ett leende på ditt ansikte.
  • Är du självmedveten om ditt leende? Öva leende och påminna dig om att du har ett vackert leende.
Metod 8 av 15:
Bleka dina tänder.
1. Ge ditt leende en makeover med vitare remsor. Om du känner dig självmedveten om dina tänder, kanske du inte ger dina största, bästa leenden. Att känna sig mer självsäker, använd hemblekningsremsor som du ansöker om dina tänder en gång om dagen. Efter en vecka eller två, bör du märka ett ljusare leende, så visa det av!
  • För att hålla tänderna ser sina vita, köp en vitare tandkräm att använda, också.
Metod 9 av 15:
Håll naglarna preparerade.
  1. Bild med titeln Gör Matt Nail Polish Steg 32
1. Visa av friska naglar med en pop av nagellackfärg. Nails är ett bra sätt att uttrycka dig själv, du kan experimentera med roliga färger eller matcha dina naglar till speciella outfits. Börja med friska naglar som du har trimmat och buffrad. Applicera sedan rolig nagelfärg. Det finns massor av nagellack med unika texturer så leka för att hitta det du gillar.
  • Om du inte är ett fan av nagellack, är det helt bra! Hoppa över färgerna och behåll dina naglar i toppform genom att forma och böja dem regelbundet.
Metod 10 av 15:
Håll ditt hår rent och stylat.
  1. Bild med titeln Håll ditt hår rakt med en Perm som en svart tjej Steg 5
1. Ljusa hela ditt utseende genom att tvätta håret innan det blir oljigt. Medan det kan vara frestande att dra ditt hår tillbaka till en hästsvans när den behöver en tvätt, ta bara några minuter och shampoo det. Sedan, blåsa det eller låt det lufttorka om du är en tvätt- och go-typ av tjej. Du kommer att känna dig mer självsäker med en bra hårdag och det kommer att visa!
  • För att skydda ditt hår från skador, borsta det försiktigt för att avskräcka det. Försök att undvika värmeskador - använd inte hårtork, platt järn eller krökjärn varje dag.
Metod 11 av 15:
Ät en hälsosam kost som närmar din kropp.
  1. Bild med titeln Ät mindre under en måltid Steg 15
1. Njut av näringsrik mat istället för att prova extrema kalori-skärande dieter. Ät en diet som har frukter, grönsaker, hela korn och goda källor till protein. Om du märker att feta livsmedel eller socker gör din hud att se tråkig eller oljig, skära dem ur din kost. Din hud kommer tacka dig!
  • Om du känner att det är svårt att äta hälsosamt, blockera en timme varje vecka där du förbereder friska snacks eller luncher att ta sig till skolan. På det här sättet kommer du inte att bli frestad att fånga skräpmat eller ohälsosamma alternativ från automaten.
Metod 12 av 15:
Håll hydratiserad hela dagen.
  1. Bild med titeln Behåll bra hygien steg 15
1. Drick minst 8 glas vatten. Detta kan hjälpa till att rensa akne och få din hud att se strålande ut. Hoppa över kolsyrade energidrycker eller läsk som är fulla av koffein och socker.
  • Trött på att dricka vanligt vatten? Nå för en burk unsweetened seltzer vatten. Dessa kommer i massor av läckra smaker.
Metod 13 av 15:
Var bekväm med din vikt.
1. Kom ihåg att skönhet inte kommer i en enda form eller storlek. Om du spenderar mycket tid på skalan eller framför spegeln, kan du göra dig eländig. I stället för att besatta över ditt fysiska utseende, titta på dig själv och tänka på vad du gillar om din kropp.
  • Till exempel, om du har kurvor, omfamna dem! Försök inte att gömma eller ändra den unika kroppen som du har eller du gör dig själv eländig.
Metod 14 av 15:
Förbättra din hållning.
1. Projekt självförtroende som du står högt. Om du är knuten över med ditt huvud böjt lågt, kommer folk inte att kunna se dig bra. Att låta din naturliga skönhetshow, sitta upp rakt med huvudet höga. När du går, håll axlarna tillbaka och står högt. Var stolt över den vackra personen du är!
  • Om du har dåliga hållningsvanor kan det ta ett tag att bryta dem, men fortsätt försöka. Det borde bli lättare över tiden.
Metod 15 av 15:
Gör aktiviteter som du älskar.
1. Du kommer att se vackra saker som du är passionerade för. Tänk på de saker du älskar att göra-det kan gå för en körning, lyssna på musik med vänner, eller spela en sport. Du är noga upphetsad och njut av dig själv och det kommer att visa. Eftersom naturlig skönhet kommer inifrån, gör saker som får dig att känna dig lycklig och glad på insidan.
  • Var inte rädd för att uttrycka dig själv. Om du älskar att sjunga, till exempel, låt din röst bli hörd.

Tips

Det är lätt att känna sig självmedveten om ditt utseende när du ser bilder av vackert gjort upp kvinnor online. Ta en social media bryta om du känner dig avskräckt om ditt utseende.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande