Hur man exfolierar torr hud

Torr hud, som orsakas av en uppbyggnad av döda celler på ytan av huden, kan orsaka förlägenhet och obehag. Snarare än att bo på det, men vidta åtgärder för att läka din hud. Banish torr hud genom att förbättra din skönhetsregim. Från exfoliering till fuktighet är det mycket som du kan göra för att få omedelbara resultat, så att du kan göras med torr hud!

Steg

Metod 1 av 4:
Med en sockerskrubba
  1. Bild med titeln Bli av med Acne med hemmet Remedies Steg 11
1. Gör skrubben med hjälp av hemvaror. Helt enkelt kombinera lika delar socker och olivolja för att göra skrubben. Om du har tillgång till obearbetat, oblekt organiskt finkornsocker, använd detta i skrubben, eftersom det blir mindre benägna att irritera din hud.
  • Rå sockerarter som har stora korn kommer sannolikt att vara för grovt på din hud.
  • Du kan också använda en färdig exfolierande produkt, om du vill. De kommer i två huvudformer: fysiska exfoliants, som socker- och saltskrubb och kemiska exfoliants, som använder ingredienser som glykol, mjölk eller citronsyra för att lösa döda hudceller.
  • Bild med titeln Klar under huden finnar steg 1
    2. Våt det torra och drabbade området. Tvätta huden med en ren tvättduk och rena händer, med varmt vatten. Tvättduken ska vara så mjuk som möjligt för att förhindra irritation - många dermatologer rekommenderar en muslin tvättduk.
  • Om din hud är svettig eller smutsig, tvätta den med en mild rengöring istället för bara vatten och en tvättduk.
  • Om du har smink och vill exfoliera ditt ansikte, ta bort sminken med en kall kräm efter att du tvättat ditt ansikte.
  • Använd ett huvudband eller hår elastik för att hålla ditt hår ut ur ditt ansikte om du tvättar ditt ansikte.
  • Bild med titeln Applicera Goth Makeup Steg 7
    3. Applicera skrubben. När din hud är våt, applicera skrubben med fingrarna, gnugga den i mjuka cirklar för att exfoliera huden. I områden där huden är mindre känslig kan du skrubba mer kraftfullt, men var uppmärksam på hur huden känner och hur den reagerar på skrubbningen.
  • Om din hud känner irriterad, eller börjar omrätta, sluta skrubba omedelbart och vänta minst en vecka innan du exfolierar igen. Också, om du märker din hud som börjar spricka, exfoliera mindre ofta.
  • Bild med titeln Bli av med ett hårt pimple steg 14
    4. Skölj av skrubben. Våt en ren tvättduk med varmt vatten och använd det för att ta bort skrubben. Undvik att använda vatten som är för varmt, eftersom det här kan torka ut känslig hud.
  • 5. Applicera en fuktkräm. Fuktar alltid din hud efter exfoliering. Var noga med att välja en fuktkräm för din hudtyp, oavsett om det kan vara torrt, oljigt eller en kombination. Applicera det försiktigt med rena händer.
  • Metod 2 av 4:
    Exfoliating med en pimpsten
    1. Bild med titeln Behandla en majs eller callus Steg 6
    1. Köp en pimpsten.Genom att försiktigt tillämpa en pimpsten till det drabbade området, kan du ta bort döda hudceller för att avslöja den mjuka, vackra huden under. Även om det är effektivt, kom ihåg att denna metod kan orsaka hår i det exfolierade området att lätta eller tas bort helt med hållbar användning.
  • Bild med titeln Gör dina fötter vackra steg 22
    2. Våt och skumma torrområdet noggrant. Skölj området med tvål med hjälp av kroppsvask, helst med en produkt som är utformad för att hjälpa till vid mjukning av huden. Leta efter produkter som skryter "Dermatologist-rekommenderas" eller de som är speciellt utformade för att behandla torr hud.
  • Bild med titeln Gör dina fötter vackra steg 3
    3. Gnugga torra området med pimpsten. När du använder en pimpsten, använd ljustryck och snabba, snabba slag på våt hud. Du bör bara använda stenen i en minut eller två i varje drabbat område. Undvik att trycka för hårt, eftersom det kommer att leda till ömt hud och rodnad områden.
  • Bild med titeln Gör dina fötter vackra steg 20
    4. Skölj området och torka av din hud. Stänk varmt vatten på din hud vart du än använde pimpstenstenen. Sedan klappa det försiktigt med en ren, mjuk handduk.
  • 5. Fuktar din hud. Fokusera på att tillämpa en fuktgivande lotion till det drabbade området, och sedan till resten av din kropp. Leta efter doktor rekommenderade lotioner som är bevisade för att lugna kroniskt torr hud.
  • Metod 3 av 4:
    Borsta torr hud
    1. Bild med titeln Torr borsta din hud Steg 2
    1. Få en naturlig borstborste. En loofah kan också fungera bra för att borsta känslig hud. Undvik att använda en syntetisk borste, eftersom den blir för styv och kan orsaka repor på ytan av huden, vilket kan leda till ännu torr hud. Använd en mjuk borste med ett långt handtag för enkel användning och maximal komfort.
  • Bild med titeln Torr borsta din hud Steg 6
    2. Applicera tryck på huden med borsten. Med hjälp av fast, men försiktigt tryck, arbeta borsten i en cirkulär rörelse över huden, eller sopa den över i korta slag. Börja med dina händer eller fötter och arbeta dig in mot hjärtat. Torr borstning kan också förbättra cirkulationen.
  • Bild med titeln färgämne ditt hår neon lila steg 1
    3. Skölj av i duschen efter borstning. Tvätta huden noggrant för att ta bort eventuell överskott av död hud. Använd vatten som är varmt eftersom varmt vatten kan torka ut din hud ytterligare.
  • Varmvattenremsor från huden snabbare än varmt vatten. Undvik att ta långa, varma duschar och istället använda ljummet vatten för en snabb, 10 minuters dusch eller bad.
  • 4. Torka din hud och fuktas. Pat din hud torr med en ren handduk. Använd sedan en fuktgivande produkt som är utformad för att hydrera torr hud, eftersom det borde vara det mest fördelaktiga.
  • Fuktighetsgivare behåller vatten i det yttersta skiktet av huden, som verkar som en sköld för din hud. De kan skydda din hud från solens farliga effekter, vind och olika andra miljöhänsyn.
  • Metod 4 av 4:
    Pratar med en hudläkare
    1. Bild med titeln Behandla Chin Acne Steg 2
    1. Hitta en hudläkare. Dermatologer är experter på hud, naglar och hårsjukdomar - de kan låta dig veta om du har några hudförhållanden som skulle kräva behandling. Din primärvårdsläkare kan rekommendera en hudläkare till dig, eller du kan hitta en online. Den amerikanska akademin för dermatologi är också en bra resurs, vilket hjälper till att matcha människor med dermatologer i deras område.
    • Exfoliering tar bort det övre lagret av döda hudceller från ditt ansikte. Om du har akne, öppna skär eller brännskador, kontakta en dermatolog innan du försöker en exfolieringsbehandling.
    • Leta efter board-certifierade dermatologer. Denna certifiering indikerar att de har genomfört läkarskolan, har genomgått ett treårigt uppehållstillstånd i dermatologi och har passerat AreExam genom den amerikanska styrelsen av dermatologi.
  • Bild med titeln Bli av med akne ärr naturligt steg 10
    2. Uttrycka dina bekymmer. Om du upplevde obehag när du försökte exfoliera, låt din hudläkare veta. Om du har utslag, blemish eller bump som inte går bort, ta upp det under ditt möte. Dermatologen kan också låta dig veta om några moler du kan ha looking.
  • Ta med information om din medicinska historia till ditt möte, inklusive allergier du kan ha eller mediciner som du har använt. Var beredd med en penna och anteckningsblock så att du kan notera doktorns råd.
  • Bild med titeln Bli av med akne ärr naturligt steg 11
    3. Lär dig om alternativa behandlingar. För extrema fall kan din hudläkare föreslå en kemisk peel för exfoliering. Höga pH-nivåer i kemiska peeling kan bidra till att förhindra hudirritation och vävnadsskada tillsammans med att göra fuktighetsgivare och anti-aging behandlingar mer effektiva.
  • Varningar

    Ingen av dessa metoder ska skada! Om de gör det kan du applicera för mycket tryck eller använda en produkt som din hud inte kan hantera. Kontrollera ingredienserna och instruktionerna om de produkter som du använder, så att du kan undvika att använda produkter som kan reagera negativt mot din hud.
  • Om du exfolierar för djupt kan du äventyra din hudbarriär, vilket kan leda dig att utveckla en hudinfektion eller ett tillstånd som allergisk kontaktdermatit, vilket är en immunreaktion på alla produkter du använder.
  • Använd inte någon av dessa metoder på bruten, irriterad eller smittad hud.
  • Om den torra huden kvarstår kan det bero på en svampinfektion. Sluta exfoliera och behandla infektionen innan du fortsätter.
  • Undvik att använda dessa behandlingar på könsorganen. Dessa områden är känsliga, och kan bli mycket obekväma och irriterade.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande