Hur man rengör sminkborstar

Om du bär smink ofta har du förmodligen märkt att dina sminkborstar tenderar att bli lite smutsiga efter några användningsområden. Rengöring av dina sminkborstar hjälper till att hålla din hud klar och din sminkprogram Flawless. Prova att rengöra borstarna snabbt efter varje användning och göra en djup ren ungefär en gång i veckan för att hålla borstarna i Tiptop Shape.

Steg

Metod 1 av 5:
Vad ska du djupa rena makeupborstar med?
  1. Bild med titeln Clean Makeup Brushes Steg 1
1. Baby shampoo eller klargörande schampo är de bästa alternativen. Dessa rengöringsmedel är mjuka nog att de inte torkar ut dina borstar eller skadar limet på handtagets insida. Om du är i en nypa kan du också använda diskmedel.
  • Vissa webbplatser rekommenderar ibland ättika eller gnuggar alkohol för en djup ren, men de kan vara lite för hårda för dina penslar. Hålla sig till milda rengöringsmedel för att göra dina borstar vara längre.
  • Makeup Brush Cleansers är gjorda för djupa rengöringar. Du kanske har sett penselrengöringsmedel på din lokala skönhetsbutik. Dessa är lika bra som milda schampon, och de kommer att hålla borstarna intakta när de städar dem.
Metod 2 av 5:
Rengör du sminkborstar efter varje användning?
1. Ja, spraya dem med att gnugga alkohol mellan djupa rengöringar. När du har använt någon av dina penslar, spraya lite gnugga alkohol på borstens borst, torka sedan försiktigt på en ren trasa. Lämna borsten ut för att torka innan du använder den igen.
  • Du kan hitta gnidningsalkohol i de flesta drogbutiker eller apotek.
Metod 3 av 5:
Hur djupt rena makeupborstar?
1. Kör borstarnas borst under ljummet vatten. Håll borsten pekade nedåt så att vattnet löper av borstarna. Flytta och separera borstarna när du tvättar borstarna så att vattnet kommer ner i borstens mitt.
  • Blanda varmt vatten och 1 US TBSP (15 ml) schampo. Fyll upp en skål eller en grundrätt med vatten från diskbänken, blanda sedan i ditt schampo av val. Dina mätningar behöver inte vara exakta, men se till att det finns tillräckligt med vatten för att täcka borstens borstar.
  • Swirl varje borste i din blandning, skölj sedan. Försök att få en bra skum som går för de bästa resultaten. Detta bör bara ta cirka 20 sekunder. Du kommer förmodligen att märka att vattnet blir grumligt eller smutsigt, eftersom sminken kommer från borsten. Använd ljummet vatten för att skölja bort borsten tills vattnet går klart.
Metod 4 av 5:
Hur torkar du makeupborstar snabbt?
1. Lägg dina borstar ut platt till lufttorka. Kram ut det extra vattnet med händerna tills borsten inte dricker våt längre. Sätt en rent handduk ner på en bänkskiva och hänger penslarnas spetsar över kanten av räknaren. Håll borstarna ner tills de är helt torra för att förhindra vattenskador i handtaget.
  • Beroende på borstens storlek kan de ta några timmar eller en hel dag att torka.
  • Även om det kan tyckas som en bra idé, använd inte värme för att torka dina borstar! Hårtork kan skada och varpa borstarna på dina borstar.
Metod 5 av 5:
Hur ofta ska du djupa rena makeupborstar?
  1. Bild med titled Clean Makeup Brushes Steg 8
1. Försök att djupa rena dem ungefär en gång i veckan. Det låter som mycket, men du måste hålla dina sminkborstar rena. Att använda smutsiga sminkborstar kan leda till täppt porer och breakouts. Om du ofta använder dina penslar, försök att rengöra dem noggrant var 7 till 10 dagar.
  • Detta är särskilt sant för foundation och concealer borstar, eftersom de vanligtvis är belagda med tjocka skikt av smink.

Video

Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

Tips

Barnservetter eller bomullsdukar fungerar bra för att torka av borsthandtag och sminka fall.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande