Hur man stänger blackhead hål

Om du någonsin har haft blackheads i ditt ansikte, har du förmodligen märkt hål på din hud efter att de har tagits bort. Dessa är bara förstorade porer, och de borde läka på egen hand. Men om det här tar för länge, kan du ha ett ärr eller lösa porer. Det här låter dåligt, men oroa dig inte! Det här är vanliga problem och de är inget att skämmas för. Acne skador är knepigt, så du kanske inte kan läka det helt själv, men du kan definitivt ta några steg för att göra din hudklarare. Om hembehandlingar inte fungerar, se sedan en hudläkare för mer hjälp.

Steg

Metod 1 av 3:
Huskurer
  1. Bild med titeln Close Blackhead Holes Steg 1
1. Tvätta ansiktet försiktigt. Det är viktigt att tvätta och exfoliera ditt ansikte som en del av din normala hudvårdsrutin. Men var försiktig, eftersom inflammation kan göra hål på ditt ansikte mer uttalat. Gnugga ditt ansikte lätt istället för att skrubba aggressivt. Använd också varmt vatten istället för varmt, eftersom varmt vatten kan orsaka irritation och göra dina porer större. När du är klar, torka ditt ansikte försiktigt med en handduk.
  • Använd mjuka rengöringsmedel avsedda för känslig hud för att förhindra ytterligare irritation.
  • För den bästa hudhälsan är det bäst att tvätta ditt ansikte två gånger om dagen. Detta tar bort smuts och skräp som kan sträcka dina porer ut.
  • Bild med titeln Close Blackhead Holes Steg 2
    2
    Exfoliera ditt ansikte dagligen. Exfoliating är viktigt för att avlägsna smuts och skräp från dina porer, vilket minskar inflammation. Men kom ihåg att vara mild. Grov skrubbning kan irritera dina porer och göra hål större. Exfoliera lätt en gång om dagen efter att ha tvättat ditt ansikte för att hålla olja och smuts i bukten.
  • Använd en mild exfoliant utformad för känslig hud. På så sätt är dina porer mindre benägna att bli irriterad.
  • Om du behöver rekommendationer för en bra produkt, fråga din hudläkare.
  • Bild med titeln Close Blackhead Holes Steg 3
    3. Stäng hålen tillfälligt med kallt vatten. Kallt vatten gör ditt porer kontrakt, vilket får dem att se mindre ut. Prova att stänka lite kallt vatten på ditt ansikte eller hålla en kall tvättduk mot de blackhead-hålen. Detta kommer inte att krympa dem permanent, men det fungerar som en bra tillfällig fix.
  • För de bästa resultaten, fuktar din hud precis efter stänk den med kallt vatten för att förhindra torrhet.
  • Bild med titeln Close Blackhead Holes Steg 4
    4. Använd icke-komedogen smink som inte kommer att täppa till dina porer. Icke-komedogena produkter är speciellt utformade så att de inte kommer att täppa till dina porer eller blackhead-hål. Detta förhindrar att de expanderar och ser större ut. När du handlar om ansiktsprodukter, leta efter den "icke-komedogena" etiketten för att hålla dina porer täta och små.
  • Leta även efter etiketter som "oljefri" eller "kommer inte att täppa till porer."Dessa indikerar att de inte kommer att göra dina blackhead-hål ser större ut.
  • Detta gäller för rengöringsmedel, fuktgivare och krämer såväl som smink. Stick med produkter som kommer att hålla dina porer öppna.
  • Bild med titeln Close Blackhead Holes Steg 5
    5. Bära solskydd när du är i solen. UV-strålar från solljus kommer att skada din hud. Skadad hud kan sakta och göra porerna mycket större. Håll ditt hudföretag genom att ha SPF 30 Sunblock när du går ut för att förhindra att UV-strålar orsakar skador.
  • Om din hud är skadad eller du försöker stänga upp blackheadhål, använd sedan solskydd varje gång du går ut, även om det är molnigt eller kallt. Det finns fortfarande UV-strålar som studsar runt, och även liten exponering kan skada din hud.
  • Detta är också bra råd för att förebygga hudcancer och långsiktiga hudskador. Fortsätt bära solskydd efter dina blackhead hål läka.
  • Bild med titeln Close Blackhead Holes Steg 6
    6. Vänta på att hålen läker på egen hand efter att ha blivit blackhead-borttagning. Det är faktiskt helt normalt för dig att ha några hål i början efter att ha tagit bort blackheads. Detta beror på att smuts och skräp fyller pore plötsligt borta, lämnar ett litet utrymme. Din kropp kommer naturligtvis att fylla i det här hålet genom sin normala helande process, så ge det några dagar att se om hålet ser mindre ut.
  • Hålet försvinner inte helt för att det faktiskt är en pore, och du behöver de porerna öppna. Utrymmet bör dock bli mindre.
  • Om du har lös hud, speciellt efter att ha vänd sig 40, får hålen inte fylla i sig själv på egen hand.
  • Metod 2 av 3:
    OTC-krämer
    1. Bild med titeln Close Blackhead Holes Steg 7
    1. Applicera Retinol för att dra åt huden och porerna. Retinol är Acommon medicinering för akne och ärrbildning. Det kan strama dina porer och göra blackhead-hålen ser mindre uttalade. Försök få retinol från ett apotek och applicera det på ditt ansikte för att se om det fungerar för dig. Det är bäst att applicera det innan du går och lägger dig.
    • Retinol kan irritera eller torka din hud. Om det händer med dig, tvätta ditt ansikte först och applicera sedan Retinol 30 minuter senare.
    • Retinoider är tillgängliga utan recept, men din hudläkare kan också förskriva en starkare typ.
  • Bild med titeln Close Blackhead Holes Steg 8
    2. Kontrollolja och inflammation med salicylsyra. Detta är en vanlig akne rengöring som blir av med olja, unclogs pores och minskar inflammation. Detta kan hjälpa till att förhindra att dina porer blir större eller inflammerad och gör blackhead-hål mindre framträdande. Använd en OTC ansiktsrengöring med salicylsyra för att tvätta ansiktet och förhindra inflammation på din hud.
  • Tvätta ansiktet med salicylsyra är också ett viktigt sätt att behandla och förhindra akne. Att hålla din akne under kontroll kommer att förhindra fler blackhead-hål från att bilda.
  • Bild med titeln Close Blackhead Holes Steg 9
    3. Behandla blackheads och ärr med alfa hydroxisyror. AHA är en vanlig behandling för blackheads, och kan hjälpa till att torka dem för att förhindra skador. Det visar också lite framgång i behandling många typer av ärr, och kan fungera på akneskador som blackhead hål. Försök att applicera en kräm med AHA till dina blackhead-hål för att se om det hjälper dem att närma sig.
  • Det finns också receptbelagda AHA-krämer som du bara kan få från din hudläkare.
  • Metod 3 av 3:
    Dermatology behandlingar
    1. Bild med titeln Close Blackhead Holes Steg 10
    1. Behandla ihärdig akne för att förhindra ärrbildning och hål. Ett av de bästa sätten att behandla blackhead-hål är att förhindra att mer akne börjar. Acne sträcker ut dina porer och gör hål mycket mer uttalade. Om du ofta har akne, se din hudläkare för behandling. Detta ger dig friskare och tydligare hud övergripande.
    • Ett av de bästa sätten att förhindra akne tvättar ditt ansikte två gånger om dagen med en mild rengöringsmedel för att avlägsna smuts och bakterier.
    • Din hudläkare kan rekommendera några aktuella eller orala läkemedel för att kontrollera ihållande akne. De kan också berätta för dig att göra några livsstilsförändringar som att följa en annan diet.
  • Bild med titeln Close Blackhead Holes Steg 11
    2. Dra åt huden med en laserbehandling. En viktig anledning att blackhead hål inte stänger är att din hud är för lös. En laserbehandling är det viktigaste sättet att göra din hud stramare och fastare. Din hudläkare kommer att fokusera en laser på din hud för att släta ut några problemlösningar som Blackhead Scars. Ditt möte kan ta några minuter till en timme, och då kan du gå hem för att läka upp.
  • En laserbehandling kan vara lite smärtsam, men din hudläkare kommer att ansöka analgetisk gel att numera din hud. Du kanske måste ta lite smärtstillande medel för några dagar medan din hud läker.
  • Laserbehandlingar kan stimulera kollagen tillväxt för att dra åt huden eller bli av med skadad hud runt ärr. Din hudläkare fyller dig i det exakta proceduren.
  • Bild med titeln Close Blackhead Holes Steg 12
    3. Har mindre kirurgi för hål som inte kommer att gå iväg. Det finns också några kirurgiska förfaranden som din hudläkare kan försöka för persistenta blackhead hål. Den vanligaste är en punch excision, där dermatologen tar bort skrämmande hud och stygn såret. Om ditt blackhead hål gör ett djupt ärr, kan det här vara din bästa satsning.
  • Denna typ av kirurgi är snabb och mycket enkel. Det borde inte ta för länge, och då kan du gå hem för att återhämta sig.
  • Kirurgiska förfaranden har också en risk för ärr, så din hudläkare kommer förmodligen bara att försöka dessa som en sista utväg.
  • Tips

    Det bästa sättet att förhindra att blackhead-hål inte bråkar med dina blackheads! POP, plocka, peka, nypa eller skrapa dem. Om du vill ha dem tagit ordentligt, besök en dermatolog istället.
  • Om dina blackheadhål inte stänger, kan du också tillämpa smink för att täcka dem lite och göra dem mindre märkbara.
  • Varningar

    Försök inte några obehagliga hembehandlingar för blackhead-hål. Dessa kan orsaka mer skada och göra problemet värre.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande