Hur man bleknar akne ärr

Akne är tillräckligt med en fråga på egen hand. Det verkar orättvist att länge efter att den blemiska har läkt, är du kvar med Angry Scars. Thiswill ger dig några tips om hur man bleknar akne ärr.

Steg

Metod 1 av 3:
Huskurer
  1. Bild med titeln Fade Acne Scars Steg 1
1. Använd honung. Honung kan användas för att behandla inte bara akne ärr utan också akne själv. Det är mildt på din hud och minskar rodnad och irritation. Honung innehåller antibakteriella egenskaper som hjälper till att blekna akne ärrbildning och mörka märken. Det är fuktgivande och gör din hud mjuk. Dab en liten honung direkt på ärr på natten och tvätta på morgonen.
  • Läs ingredienslistan. Ibland är billigare honung utspädd med majssirap eller är inte ens riktig honung alls!
  • Bild med titeln Fade Acne Scars Steg 2
    2. Använd rosenkräm olja. Rosehipolja är laddad med vitaminer och antioxidanter som hjälper till att hålla huden smidig och frisk. Medan användningen av rosenkräm olja på färsk aknefläckar fortfarande utvärderas, har användningen bevisats effektiv för att reparera akne ärr och andra former av ärr och hud fläckar. Genom regelbunden användning kommer märken och ärr att blekna och bli mindre framträdande över tiden. Massera bara oljan försiktigt in i det drabbade området en eller två gånger om dagen.
  • Bild med titeln Fade Acne Scars Steg 3
    3. Använd kokosnötolja. På grund av den laurik-, kapryl- och kappretsyra som finns i kokosnötolja, gör den en utmärkt grädde för att hjälpa till att minska akne ärr. Kokosolja bidrar också till att förhindra att nya akne ärr från att bilda. Att blekna akne ärr, massera kokosnötolja i det drabbade området minst en gång om dagen, men 2-4 gånger dagligen är bäst. Det kan vara för rik, så använd noggrant. Kokosolja kan också användas som en rengöringsmedel.
  • Bild med titeln Fade Acne Scars Steg 4
    4. Använd Aloe Vera. Aloe Vera är känt i kosmetiska fältet för sina helande egenskaper, och det kan användas för att försiktigt, men effektivt läka akne ärr över tiden. Även om du kan köpa många aloe-baserade geler kommersiellt, är det bästa att göra en aloe växt.
  • För att använda aloe från en aloe vera växt, bryta av ett blad och gnugga geliknande innehåll direkt på huden. Låt det torka, lämna det på i 30 minuter. Tvätta av med en mild rengöringsmedel. Försök att göra det varje dag.
  • Bild med titeln Fade Acne Scars Steg 5
    5. Använd en isbit. Denna behandling fungerar bäst för nya, eller inflammerade ärr, eftersom isen kommer att minska svullnad och krympkärl. Med tiden kommer isen också att bidra till att minska utseendet på mindre ärr och missfärgning.
  • Vik en isbit i en bit vävnad eller tyg och gnugga den över de inflammerade områdena i 10-15 minuter om dagen.
  • Bild med titeln Fade Acne Scars Steg 6
    6. Använd en aspirinmask. Aspirin har effektiva antiinflammatoriska egenskaper och den innehåller en form av salicylsyra, som används i många aknebehandlingar. En aspirinmask kan användas för att mildra din hud och minska missfärgningen.
  • För att göra masken, krossa 4-5 aspirintabletter i ett pulver, blanda sedan pulvret till naturlig yoghurt eller ren aloegel. Applicera masken i ditt ansikte och låt det sitta i 15 minuter.
  • Tvätta av med ljummet vatten, klappa ansiktet och fuktas.
  • Bild med titeln Fade Acne Scars Steg 7
    7. Använd olivolja för att rengöra. Känd som oljeljusmetoden (OCM) är olivolja ett alternativt rengöringsmetod för att avlägsna smuts och sebum från dem. Massage försiktigt och ta bort med en mjuk trasa.
  • Bild med titeln Fade Acne Scars Steg 8
    8. Använd vitamin E olja. Vitamin E olja har otroliga fuktgivande egenskaper och är en effektiv behandling för akne ärr. Applicera ren vitamin E-olja i din hud 2-3 gånger dagligen, och du bör se resultat på cirka 2 veckor.
  • Metod 2 av 3:
    Medicinska behandlingar
    1. Bild med titeln Fade Acne Scars Steg 9
    1. Prova över-the-counter krämer. Det finns massor av ärrbehandlingsprodukter tillgängliga över-the-counter som kan hjälpa till att tillra rodnad och missfärgning. De är vanligtvis märkta som antingen ärrfading eller lättare krämer. Leta efter krämer med aktiva ingredienser som kojinsyra, lakritsextrakt, arbutin, mulberry extrakt och vitamin C. Dessa ingredienser exfolierar huden, avlägsnande av de missfärgade toppskikten och lämnar huden smidig och tätt.
  • Bild med titeln Fade Acne Scars Steg 10
    2. Se en hudläkare. Om de övergripande produkterna inte packar tillräckligt med en stans, överväga att se en dermatolog som kan ordinera en starkare, medicinerad kräm. Du kan också diskutera andra alternativ för att blekna akne ärr, till exempel laserbehandlingar eller kemiska peels.
  • Bild med titeln Fade Acne Scars Steg 11
    3. Få laser resurfacing behandling. Laser resurfacing behandling fungerar genom att ta bort de bästa skikten av huden från akne ärr, som är skadade och hyper-pigmenterade och lämnar huden under strängare och mjukare. Denna behandling behöver inte ens göras på ett sjukhus, en hudläkare kan utföra laserns resurfacing direkt i hans eller hennes kontor.
  • Lasern kan känna lite smärtsam, men läkaren brukar numrera huden med en lokalbedövning först, så det är inte så illa.
  • Behandlingen kan ta upp till en timme och kan kräva flera sessioner, beroende på svårighetsgraden av ärrbildning.
  • Bild med titeln Fade Acne Scars Steg 12
    4. Prova ett vävnadsfyllmedel. Om dina akne ärr är mer som indragningar och skopor än upphöjda stötar, kan ett vävnadsfyllmedel fungera underverk för att plumpa upp och släta ut huden. Vävnadsfyllmedel - såsom hyaluronsyra - injiceras under huden av en hudläkare, vilket ger omedelbara resultat. Tyvärr är effekterna av denna behandling inte permanenta, så om du gillar det, måste du bara fortsätta komma tillbaka några månader för mer!
  • Silikonmikrodroppar är en nyare typ av fyllmedel som faktiskt stimulerar din huds produktion av kollagen, vilket gör att huden kan regenerera på egen hand. Du behöver flera omgångar av injektioner för behandlingen att träda i kraft, men när dessa är fullständiga är resultaten permanenta.
  • Bild med titeln Fade Acne Scars Steg 13
    5. Få en kemisk peel. Kemiska peeling är koncentrerade sura lösningar som exfolierar det yttre skiktet av din hud, exponering av mjukare och mjukare hud under. De är effektiva för att bleka akne ärr, liksom kväll ut hudton, förbättra fina linjer och behandla solskador. Kemiska peeling finns tillgängliga på din lokala hudläkare eller plastikkirurg.
  • Bild med titeln Fade Acne Scars Steg 14
    6. Prova dermabrasion. Dermabrasion bär ner ärrbildning genom att ta bort de övre skikten av huden med en roterande trådborste. Denna behandling är ganska hård och din hud kan ta upp till tre veckor att läka, men när det gör det kommer du att ha ett nytt lager av härlig fräsch, slät hud.
  • Bild med titeln Fade Acne Scars Steg 15
    7. Om allt annat misslyckas, försök kirurgi. Om inga andra behandlingar verkar fungera, kontakta din hudläkare om att du har tagits bort kirurgiskt. Var medveten om att operationen är det högsta riskalternativet, eftersom det ofta involverar anestesi, och kan vara mycket dyrt - så du bör bara överväga det här alternativet om dina ärr är mycket djupa eller omfattande.
  • För det mesta innebär kirurgi att ha varje ärr klippt ut individuellt, men ibland måste en kirurg bryta upp den fibrösa vävnaden som orsakar ärrbildning, under huden.
  • Det tar lite tid för din hud att läka efter operationen, och du kan också behöva få en resurfacing behandling för att släta ut det övre skiktet av huden.
  • Metod 3 av 3:
    Vardagsvård
    1. Bild med titeln Fade Acne Scars Steg 16
    1. Använd solskyddsmedel varje dag. Exponera ärr för solen kan få dem att mörka och sakta ner läkningsprocessen. Detta beror på att ultravioletta strålar stimulerar pigmentproducerande celler i huden, vilket leder till ytterligare missfärgning. För att undvika detta borde du ha en solskyddsmedel varje dag, sommar eller vinter.
    • Innan du går utomhus, applicera ett brett spektrum solskyddsmedel med en SPF på 30 eller högre som innehåller ingrediensen zinkoxid. Återanvända efter simning, svettning, eller efter mer än 2 timmar i solen.
    • Att bära solskyddsmedel varje dag kommer också att förhindra hudskador och för tidig åldrande.
  • Bild med titeln Fade Acne Scars Steg 17
    2. Exfoliate dagligen. Exfoliating din hud regelbundet kan hjälpa dina akne ärr att blekna naturligt genom att ta bort lager av gammal, fläckig hud för att avslöja den fräscha nya huden under.
  • Prova en exfoliant over-the counter, som innehåller de aktiva ingredienserna AHA eller BHA, som har starka antiinflammatoriska egenskaper och kan hjälpa till med missfärgning.
  • Om din hud är röd, inflammerad eller irriterad, vill du faktiskt undvika exfoliating tills du återställer din huds barriär först. Annars kommer du att irritera din hud mer och göra saker värre. Applicera ett lager av vaselin i din hud före sängen varje natt kan hjälpa till att återställa din huds barriär.
  • Bild med titeln Fade Acne Scars Steg 18
    3. Använd mild hudvård. Det är frestande att prova slipande skrubber och alla slags irriterande behandlingar i en desperat ansträngning för att bli av med akoloreringar, men irritation orsakar bara mer skada, vilket hindrar din huds förmåga att läka sig själv. Hålla sig till mild, icke-irriterande hudvård som är snäll mot din hud.
  • Bild med titeln Fade Acne Scars Steg 19
    4. Krama inte eller välj. Ärr består huvudsakligen av kollagen, och är kroppens sätt att läka sig själv. Men genom att plocka eller klämma pimples, orsakar du att pus och bakterier filtrerar djupare in i huden, skadar hudens naturliga kollagen. Plockning leder också till hudskador och inflammation, som försenar läkningsprocessen. Undvik att plocka eller klämma fläckar, och så småningom kommer de kollagenbaserade ärrna att försvinna på egen hand.
  • Bild med titeln Fade Acne Scars Steg 20
    5. Håll hydratiserad. Dricksvatten kommer inte att bli av med akne ärr på egen hand, men att vistas hydratiseras är viktigt för en frisk hud och hjälper till att påskynda hudens naturliga föryngringsprocess. Försök att dricka 1-2 liter (0.3-0.5 US gal) av vatten om dagen och äta massor av färsk frukt och grönt.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varningar

    Testa alltid nya hudläkemedel på en liten fläck av huden för att kontrollera allergier innan du ansöker på ditt ansikte.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande