Hur man rensar din hud över natten

Ibland när du har en ny pimple och stora planer den följande dagen, skulle du verkligen vilja eliminera blemishen över natten. Medan det inte är garanterat att vara effektiv för alla typer av akne eller alla hudtyper, kan du fortfarande vidta åtgärder för att rensa några fläckar snabbt, eventuellt på så lite som en natt.

Steg

Del 1 av 2:
Använda rätt rengöringsregim
  1. Bild med titeln Rensa din hud över natten Steg 1
1. Undvik övertvättning. Du kanske tror att rensning av en fläck över natten skulle kräva att du skrubbar huden upprepade gånger natten innan - men tvätta för mycket kan torka ut och irritera huden. Om du torkar ut huden för mycket i ett försök att rensa det, kan du eventuellt vakna nästa morgon med ännu mer fläckar än du gick och sovit med. Tvätta två gånger om dagen är ett bra övergripande sätt att få och hålla klart hud.
  • Även om blemishen inte försvinner helt, minskar det lämpliga beloppet rodnad runt fläckar för att minska utseendet på dem. Övertvätt, å andra sidan, kommer den torra huden att verka rödare och irriterad.
  • Bild med titeln Rensa din hud över natten Steg 2
    2. Använd en mild, oljefri rengöringsmedel. Förutom att tvätta rätt mängd bör du också se till att du tvättar med rätt rengöringsmedel. Korniga tvålar eller de med hårda kemikalier kan också torka ut huden. Torr hud går sedan in i overdrive på oljeproduktion, vilket faktiskt kan leda till fler breakouts snarare än färre. Använd istället en mild, oljefri rengöringsmedel med en dermatologist rekommenderad ingrediens, såsom bensoylperoxid eller salicylsyra.
  • Förutom att helt enkelt "oljafri", kan rengöraren också märkas som "nonacnegenic" eller "icke -comedogen."Några av dessa etiketter är bra eftersom de alla menar att produkten inte kommer att täppa till porer.
  • 3. Använd rena fingertopparna för att skrubba huden. Washcloths, mesh svampar eller andra skrubbningsanordningar som syftar till att exfoliating hud kan också orsaka irritation och rodnad eftersom de är för slipande för många typer av akne-benägen hud. Undvik att skura din hud med dessa redskap och använd helt enkelt noggrant rengjorda fingertopparna för att skrubba huden försiktigt i en cirkulär rörelse. Du bör också klappa huden torr med en ren handduk istället för att gnugga huden, vilket också kan irritera fläckiga områden.
  • Förutom deras abrasivitet, lämnade många av dessa exfolierande skrubber fuktiga och hängande från duschkappar kan faktiskt bli avelsgrunder för bakterier. Att använda dessa skrubber kan ofta spridas runt de pore-clogging bakterier du försöker eliminera.
  • 4. Spot-Behandla området (erna) med en aknekräm. Även om du behöver undvika att behandla hela ansiktet för intensivt kan du spot-behandla det specifika området du vill rensa. Hitta en bensoylperoxid akne kräm specifikt riktad till punktbehandling av områden och tillämpas enligt anvisningarna i produktens instruktioner. Applicera direkt efter att ha rengjort huden och applicera antingen med grundligt rengjorda fingrar eller en bomullspinne.
  • 5. Använd en fuktgivande lotion. Om resten av huden känns alltför torr efter rengöring, applicera sedan en fuktgivande lotion till de andra områdena samtidigt som du lämnar området med bensoylperoxiden ensam. Du bör leta efter en lotion som säger "ickecomedogen" på etiketten för att säkerställa att det inte kommer att täppa till porer och leder till fler fläckar. Acne-kämpande lotioner finns också i många butiker.
  • Del 2 av 2:
    Håll din hud klar och vilad
    1. Bild med titeln Rensa din hud över natten Steg 6
    1. Pop inte fläckar. Medan du ibland kan minska en fläck i snabb tid, är det en sak du inte kan läka ett sår på ditt ansikte över natten. Poppar eller klämmer en pimple sprider sig inte bara runt bakterierna inuti, men det skapar också en nötning på ditt ansikte, vilket tar mycket mer tid att läka än att bara låta blemishen gå iväg på egen hand.
  • Bild med titeln Rensa din hud över natten Steg 7
    2. Håll dig borta från tunga kosmetika så långt i förväg som möjligt. Om du vet idag att du verkligen skulle vilja ha tydligare hud imorgon, undvik då kosmetiken. Du kan känna dig naken genom att undvika den concealer du brukar sätta på en fläck, men hålla huden både ren och klar så långt i förväg som möjligt ger området mer chans att läka och klara.
  • En allmän riktlinje att följa med kosmetika är att krämiga fundament och rodnar vanligtvis täppa porer medan ljus- och pulverformiga mineralbaserade eller vattenbaserade produkter är mindre benägna att göra det. Som med Cleanser kan du leta efter kosmetika märkt "oljefri", "nonacnegenic" eller "icke -comedogen."Men lämnar ut kosmetiket helt och hållet det bästa alternativet när du letar efter omedelbara resultat.
  • Om du absolut inte kan undvika att använda kosmetika dagen innan, rengör huden noggrant för att ta bort varje spår så tidigt på kvällen som möjligt. Oavsett hur trött du är, se till att du rengör ditt ansikte innan du sover, för att ha smink över natten är ett bra sätt att se till att du vaknar med fler fläckar istället för färre.
  • Som med ansiktsskrubbande kuddar är sminkapplikatorer vanligtvis mycket galmer. Dikta applikatorn och använd bomullsbollar eller swabs för att applicera smink när det är möjligt. Om du behöver använda en applikator, behåll det regelbundet och byt ut det ofta.
  • 3. Undvik att använda andra oljiga produkter. Andra oljiga produkter, särskilt hårprodukter, som kan hamna på ditt ansikte kan göra ett problemområde värre eller leda till nya fläckar över natten. Undvik att använda några oljiga hårprodukter så långt i förväg som möjligt och skydda ditt ansikte när du applicerar sprutor eller geler i ditt hår.
  • 4. Håll ditt hår ur ditt ansikte. Även rent hår utan produkt i den har naturliga oljor som kan täppa till porer. Medan det kan vara frestande att gömma sig bakom ditt hår för dagen - och ännu mer om du går sans smink för att försöka rensa huden snabbt-din bästa satsning för att få den fläckiga klara upp över natten är att hålla ditt hår bort från ditt ansikte också.
  • Bild med titeln Rensa din hud över natten steg 10
    5. Undvik att röra ditt ansikte. Det är alltid frestande att peka på fläckar hela dagen, men oljiga, smutsiga fingrarna är det sista som kommer att rensa en fläck i snabb tid, så gör ditt bästa för att hålla händerna borta från ditt ansikte. Det här tipset gäller också din telefon. Många människor anser inte det, men vi berör våra telefoner med smutsiga fingrar hela dagen och förvara dem i smutsiga fickor och plånböcker som också odlar grunder för bakterier. Genom att hålla telefonen i ditt ansikte, överför du de bakterierna över.Om du snabbt vill rensa en fläck och undvik alla andra poppar upp, håll sedan till din högtalars funktion eller textning för dagen.
  • Bild med titeln Rensa din hud över natten Steg 11
    6. Försök inte en solarium. Det är en myt som UV-strålar torkar ut fläckar och kan vara över natten mirakel botemedel, så hoppa över i solen eller göra en nödresa till en solarium. Om något, kan den extra svetten från att vara i solen eller den täppa effekten av garvoljor förvärra det mycket problem du vill rensa.
  • Om du redan ser en hudläkare för din hud och har placerats på medicinen - speciellt de som innehåller retinoider - då kommer din hud att vara ännu mer känslig för UV-strålar än normalt, vilket gör det till ett ännu mer dåligt rådgivningsalternativ.
  • Bild med titeln Rensa din hud över natten Steg 12
    7. Undvik tandkräm. Många har hört myten att tandkräm är ett bra övernattning mirakel botemedel mot en pimple, men myten är helt enkelt inte sant. Medan tandkräm innehåller ingredienser som bakpulver och väteperoxid som kan bidra till att minska en pimple, är de inte formulerade på ett sätt som kommer att vara effektivare än standardrengöringsmedel och bensoylperoxid som specifikt menas för ändamålet. Dessutom är pH-värdet för tandkräm och andra ingredienser mer benägna att irritera huden, vilket orsakar rodnad runt det område du försöker behandla och eventuellt göra fläcken ännu mer synlig i processen.
  • Bild med titeln Rensa din hud över natten Steg 13
    8. Få en full åtta timmars sömn. Sova är en naturligt återställande tid för kroppen. Studier har visat att cellomsättningen är åtta gånger snabbare medan du sover, så ger din hud en full åtta timmars sömn är ett bra sätt att rensa det.
  • 9. Fortsätt med en standardrengöringsregim. Även om du vaknar nästa dag och blemishen är fortfarande där, inte panik. Du märker det exponentiellt mer än någon annan gör, och en fläck är aldrig världens ände. Fortsätt med rengöringsregimen som beskrivs här, och om din hud inte är helt klart inom tre månader, kontakta då att se en hudläkare för receptbelagda aknebehandlingar.
  • Tips

    En allmänt obalanserad diet kan ha en effekt på de körtlar som producerar olja i huden - men det är en myt som oljiga eller söta livsmedel ensam kan orsaka akne. Tyvärr försöker du rengöra din kropp över natten för att rensa din hud, har mycket liten effekt.
  • Innan du lägger dig, gnugga en isbit på ditt ansikte för att stänga dina porer efter rengöring.
  • För frisk hud, drick ett glas mjölk innan du går och lägger dig.Om du vill kan du lägga till en liten mängd original saffran eller gurkmeja till mjölken.
  • Applicera Aloe Vera Gel kommer kraftigt att förbättra hudens struktur.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande