Hur man kör på motorvägen

Freeway Driving är en viktig del av att lära sig att driva en bil, körning på motorvägen kan spara tid och få dig till platser lättare. Körning på motorvägen kan vara lite skrämmande först, men är enkel när du förstår allt.

Steg

  1. Bild med titeln Kör på motorvägen Steg 1
1. Välj en motorväg och en tid.Det är bäst att börja när du vet att motorvägen inte kommer att vara trångt.Helger och kvällar är bäst.Var uppmärksam på trafikrapporterna i ditt område.Se till att du vet exakt var du går och du har inget ställe att gå ett tag.
  • Bild med titeln Kör på motorvägen Steg 2
    2. Lär dig att använda bilen på lägre hastigheter först.Se till att du vet alla lagar och "vägens regler," inklusive vad olika typer av banor ser ut och de lokala hastighetsgränserna.
  • Bild med titeln Kör på motorvägen Steg 3
    3. Se till att bilens bromsar, lampor, svängsignaler, styrning, överföring och alla andra delar fungerar säkert.Få bilen inspekterad och fast vid behov.Freeway är den värsta möjliga platsen för en uppdelning.
  • Bild med titeln kör på motorvägen steg 4
    4. Börja på en dag när vädret är klart och torrt.Mörkret och dåligt väder gör körning svårare och borde inte vara nybörjarens första steg.
  • Bild med titeln Drive på motorvägen Steg 5
    5. Börja köra från din uppfart, sedan gå till motorvägen på rampen.Ta inte på rampen för fort, men när du kommer av det ska du gå nära hastigheten på motorvägstrafiken (vad som helst som kan vara vid den tiden).
  • Bild med titeln Kör på motorvägen Steg 6
    6. När du kommer upp på rampen, använd din svängsignal, kontrollera din blindplats och speglar, se fram emot igen och slå samman på motorvägen.Du måste titta på bilar på motorvägen och justera hastigheten för att komma in på motorvägen säkert.Även om många människor kommer att byta banor till vänster för att ge sammanslagna bilar mer utrymme, är det inte deras ansvar att låta dig på motorvägen.När du väl har slås säkert på motorvägen, matcha din hastighet till flödet av trafik.
  • Bild med titeln Kör på motorvägen Steg 7
    7. Öva att byta körfält när du kryssar nerför motorvägen.Använd din svängsignal, speglar och blick på din blinda plats varje gång.Kom ihåg när du kör på motorvägar som du alltid ska stanna i den längsta körfältet till höger om du inte passerar ett långsammare rörligt fordon framför dig.Du har nog sett tecken som läser, "Håll rätt förutom att passera."Om alla följde denna regel trafikstockning skulle vara mycket mindre allvarlig.Om du är i "snabbare" körfält (vänster körfält) och det finns ett stort utrymme framför dig och många bilar bakom dig, hindrar du trafik.Byt ut banor mot rätten att tillåta trafik att passera.Det är inte ditt jobb att genomdriva hastighetsbegränsningar genom att hindra trafik på motorvägen.
  • Bild med titeln Kör på motorvägen Steg 8
    8. När du är bekväm att byta körfält, försök att skicka andra bilar.Var noga med att ge dem mycket utrymme, och klippa aldrig framför någon.
  • Bild med titeln Kör på motorvägen Steg 9
    9. När du är redo att gå av motorvägen, hitta en lämplig off-ramp och få i rätt körfält, med hjälp av stegen för att ändra banor.Så snart off-rampen bryts bort från huvudvägen, börja sänka, på rampen kan det finnas ett hastighetsbegränsat tecken för att du ska följa.
  • Bild med titeln kör på motorvägen steg 10
    10. När du är borta från motorvägen kan du gå hem, eller leta efter en annan på ramp och träna mer motorvägkörning.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Öva, öva, träna.Detta verkar som många steg att följa, men snart kommer det att bli en lätt vana.
  • Drick inte alkohol eller koffein innan du börjar köra.(Faktum är att det på många ställen är olagligt att ens ha en öppen behållare av en alkoholhaltig dryck i bilen.)
  • Om du inte är bra att navigera, har någon som redan vet hur man kör tar dig ner på motorvägen innan du gör det själv.På så sätt vet du exakt var du går, och det kommer att ta bort oro för att gå vilse.
  • Öva dina första gånger med en erfaren förare i bilen.Du vill ha en kompis tillsammans om något går fel, för att hjälpa dig att navigera och varna dig om du ska slå på något.Också med en annan person i bilen kan du köra i carpoolbanor.
  • Aldrig, ändra aldrig banor utan att signalera och kontrollera din blinda plats först. Annars kan du ändra banor direkt i en annan bil som du inte visste var där.En liten rund blindspegelspegel som fastnar på det nedre inre hörnet av sidospegeln (där det annars bara skulle återspegla din bil) kan hjälpa till med det här, men kom ihåg någonting i dem är mycket närmare än det verkar, och du ska titta på ändå.
  • Använd alltid ditt säkerhetsbälte.Inga undantag.Om bilen rör sig, skulle du bli bucklad.
  • Se till att du har tillräcklig försäkring (vad som krävs enligt lag) innan du kör.Det är självklart att din licens ska vara giltig och uppdaterad också.
  • Du kan finna det lättare att lära dig på en bil med en automatisk växellåda först.Speciellt med en lågdriven automatisk bil, var inte rädd för att gå på acceleratorn hårt, vilket gör att bilen skiftas i ett nedre redskap och accelererar snabbare och mer bullrigt, när det är nödvändigt.Det är tänkt att göra det för att generera den fulla kraften för vilken bilen är utformad.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande