Hur man är en bättre förare

Att få ditt körkort ger dig frihet, men det är också ett ansvar. Det är viktigt att köra din bil säkert för att skydda dig och de andra på vägen. För att vara en bättre förare, se till att du följer alla trafiklagar. Använd dessutom bästa körpraxis för att vara säker på vägen.

Steg

Metod 1 av 2:
Följande trafiklagar
  1. Bild med titeln vara ett bättre förare steg 1
1. Lyda trafikljussignaler. Trafikljus kan vara super frustrerande, speciellt när du kör bakom. Att köra ett rött ljus är dock mycket farligt eftersom andra förare förväntar dig att sluta. Gå när trafikljuset är grönt, sakta ner när det är gult eller sluta om det är rött.
  • Det är frestande att påskynda ett gult ljus, men det är väldigt farligt att göra det. Om du korsar korsningen efter det att ljuset blir röda, kommer de kommande bilarna inte att vänja dig och kan komma in i korsningen, liksom. Men sakta ner för ett gult ljus om du redan är vid korsningen. Att göra det kan hålla dig i korsningen längre.

Variation: Trafiksignaler varierar i olika länder. Följ trafiksignallagarna i ditt område.

  • Bild med titeln vara en bättre förare Steg 2
    2. Kör vid eller under den upplagda hastighetsgränsen. Du kan bli frestad att fart för att komma till din destination snabbare, men det är inte värt risken. Hastighetsgränserna är på plats för att skydda dig och de andra bilarna på vägen. Se till att du alltid kör vid eller under den upplagda hastighetsgränsen.
  • Vissa områden har minsta hastighetsgränser, liksom. Typiskt kommer dessa att publiceras på hastighetsgränsskylten. Om du ser en minsta hastighetsgräns, kör åtminstone så snabbt.
  • Ibland kan trafiken röra sig med en annan hastighet än den upplagda hastighetsgränsen. Det kan till exempel vara långsammare om det är trängsel. I det här fallet matcha din hastighet till trafiken.
  • Dricks: Om villkoren är fattiga, sakta ner din bil. Till exempel, minska hastigheten under hastighetsgränsen om det är regnigt eller dimmigt.

  • Bild med titeln vara en bättre förare Steg 3
    3. Använd dina svängsignaler när du vrider eller byter banor. Din svängsignal varnar andra drivrutiner som du ska göra ett drag. Slå på din blinker minst 3 sekunder innan du byter banor eller sväng. Lämna det vidare tills du slutför ditt drag.
  • Om du ska vända vänster vid ett korsning som inte har en skyddad vänster, är det bäst att slå på din blinker när du närmar dig korsningen. Detta gör det möjligt för trafiken bakom dig att byta banor.
  • Den tidigare du signalerar, desto bättre. Detta ger människor att köra bakom dig gott om tid att märka att du vänder.
  • Variation: Om din blinker är trasig, använd handsignaler för att indikera körfältändringar. För en vänster vänd eller körfält, förläng din vänstra arm ur fönstret med fingrarna utökade och din handflata vänd framåt. För en höger sväng eller körfältbyte, förläng din vänstra arm ut ur fönstret och böj din armbåge så att din hand och underarm är påpekad med din handflata vänd framåt.

  • Bild med titeln vara en bättre förare Steg 4
    4. Ge rätten till vägen till kommande trafik när de har det. Kontrollera tecknen runt dig innan du slår på en gata, korsar ett korsning eller sammanslagning i trafiken. Utbyte eller stopp där tecknen är upplagda. Vänta tills det är din tur att gå så att du inte riskerar en olycka.
  • När du är på ett stoppskylt, kolla om det är ett helt enkelt stopp eller om bara din väg stannar. Om den andra vägen inte har ett stoppskylt måste du vänta tills trafiken är tydlig att gå.
  • Bild med titeln vara en bättre förare Steg 5
    5. Byt inte banor när du är i mitten av ett korsning. Du kan inse att du måste vara i en annan körfält när du kommer in i ett korsning, men det är inte säkert att byta banor. Eftersom korsningar är upptagna är risken högre för en olycka. Vänta tills du är ute av korsningen för att slå på din blinker och flytta till körfältet du behöver.
  • Det är olagligt att byta banor i ett korsning på vissa områden, så du kan få en trafikbrott om du gör det.
  • Bild med titeln vara ett bättre förare steg 6
    6. Undvik att använda axeln för att passera långsamma rörliga eller stoppade bilar. Många vägar har en axel som ger bilar ett säkert ställe att dra över. Medan detta område kan vara tillräckligt stort för att köra på, är det inte säkert eller lagligt att göra det. Använd inte axeln som en passande körfält.
  • Det är viktigt att hålla axeln öppen så att nödfordon kan använda det, om det behövs.
  • Vanligtvis finns det en anledning till att trafiken saktar eller stannar. Till exempel kan det finnas en olycka framåt.
  • Bild med titeln vara en bättre förare Steg 7
    7. Avkastning till fotgängare eftersom de har rätt väg. Stopp för en fotgängare kan vara irriterande, speciellt om de inte använder en crosswalk. Men fotgängare har rätt väg på många ställen. Plus, du vill sannolikt inte oavsiktligt skada någon. Spela det säkert och stoppa för fotgängare.
  • Om du kör genom ett område med mycket fottrafik, gå väldigt långsamt och vara vaksam för fotgängare. Människor kan inte alltid använda de utsedda korsningarna, så var beredd att sluta.
  • Alltid sluta före den första vita linjen på ett stoppskylt om det finns en korsning så att du inte blockerar fotgängare från korsning.
  • Bild med titeln vara en bättre förare steg 8
    8. Ta en tur om du är under påverkan av alkohol eller droger. Ämnen som alkohol, fritidsdroger och receptbelagda läkemedel kan minska dina reaktionstider och göra det svårt för dig att fokusera. Ta aldrig bakom ratten om du är under påverkan eftersom du kan skada dig själv eller andra. Istället ta en tur service eller ta en tur från en vän.
  • Det är bättre att vara säker än förlåt. Ta en tur om du är under påverkan av något ämne, även om du inte känner dig försämrad.
  • Bild med titeln Var en bättre förare Steg 9
    9. Text inte när du kör. Texting är en distraktion som tar ditt fokus från vägen. Dessutom kan det minska dina reaktionstider och göra det svårare för dig att sluta för långsammare trafik eller faror. Sätt telefonen på tyst och lagra den medan du kör.
  • Håll telefonen i väskan, konsol eller bagage så du är mindre frestad att använda den medan du kör.
  • Metod 2 av 2:
    Att vara säker på vägen
    1. Bild med titeln vara en bättre förare steg 10
    1. Justera dina speglar när du kommer i bilen så du kan se. När du först kommer in i din bil, kontrollera din backspegel och sidospeglar för att se till att du kan se runt dig. Justera din backspegel så att du enkelt kan se ut ur din vindruta. Justera sedan sidospeglarna så att du kan se sidan av din bil och utrymmet runt det.
    • Du kanske inte behöver flytta speglarna varje gång. Men se till att de fortfarande är placerade på rätt plats varje gång du får i din bil.
  • Bild med titeln vara ett bättre förare steg 11
    2. Håll ögonen på vägen hela tiden. Vägen förändras ständigt, så det är viktigt att fokusera på körförhållandena. Övervaka bilen framför dig och bilen bakom dig, som du kan se i din bakre spegel. Dessutom undersöker vägen framför dig och banorna runt dig, om det finns några.
  • Om du ser eventuella problem med dig, justera din hastighet eller byta körfält som svar. Till exempel, om bilarna framåt bromsar, börjar sakta ner så du är beredd att sluta om det behövs.
  • Dricks: Skanna vägen framför dig var 12: e sekund så att du är medveten om villkoren framåt. På så sätt kan du reagera tidigt så att du undviker en potentiell olycka.

  • Bild med titeln vara ett bättre förare steg 12
    3. Kör inte om du känner dig sömnig. Körning medan du är sömn är super farlig. Om du somnar kan du ha en olycka. Undvik att köra medan du är trött så du riskerar inte en olycka. Dessutom, dra över för att ta en tupplur om du känner dig väldigt sömnig.
  • När du är på en lång vägresa, planerar du att stoppa eller stänga av förare efter ca 4-5 timmars körning. Försök inte köra hela vägen själv.
  • Bild med titeln vara ett bättre förare steg 13
    4. Lämna 1 billängd framför dig för varje 10 miles per timme (16 km / h). Ta aldrig ut bilen framför dig eftersom du inte kommer att få plats att sluta. Lämna istället ca 1 bilens längd framför ditt fordon för varje 10 miles per timme (16 km / h) som du går. På så sätt har du tillräckligt med utrymme för att stoppa om bilen framför dig plötsligt saktar.
  • Om det regnar, lämna dig mer avstånd för att sluta, eftersom en våt väg kan få det att ta längre tid att sluta.
  • Dricks: Ge dig mer utrymme att sluta om du är tailgated. Detta gör det möjligt för dig mer tid att sakta ner så att du inte behöver slå dina bromsar. Det kan hjälpa dig att undvika att få baksidan av den person som tailgating dig.

  • Bild med titeln vara ett bättre förare steg 14
    5. Väv inte in och ut ur trafiken. Vävning innebär att du byter fram och tillbaka mellan banorna i ett försök att passera de andra bilarna på vägen. Du kan bli frestad att väva genom trafiken för att komma till din destination snabbare, men det är väldigt farligt att göra det. Vävning ökar risken för att komma in i en olycka, och det är inte artig för dina medförare. Bo i en körfält och använd din svängsignal när du behöver flytta över.
  • Om du väver, kör du förmodligen snabbare än vägförhållandena tillåter. Det innebär att du har en högre risk för att den bakre änden går framåt.
  • Bild med titeln vara ett bättre förare steg 15
    6. Var försiktig när du passerar stora lastbilar. Lastbilsförare gör sitt bästa för att se upp för dig, men det är väldigt svårt för dem att se passagerarfordon. Håll dig säker genom att stanna utanför områden där du inte kan se föraren i sina speglar, som är blinda fläckar. Dessutom, passera trucken i den vänstra körfältet när det är möjligt så att föraren kan se dig. Skär aldrig av en stor lastbil, eftersom de inte kan sluta snabbt och kanske inte kunna undvika att slå dig.
  • Ge stora lastbilar mer utrymme än du skulle ge ett vanligt medelstora fordon. De tar bredare varv och behöver mer avstånd att sluta.
  • Bild med titeln vara ett bättre förare steg 16
    7. Sakta ner i bostadsområden eftersom barn kan spela. När du kör genom grannskap, anta att det finns barn som leker eller cyklar i närheten. Kör långsamt och vara på utkik efter barn eller leksaker i vägen. Tänk på att ett upphetsat barn kan dart i gatan efter en lekkamrat, husdjur eller leksak. Var beredd att sluta snabbt om det händer.
  • En olycka kan hända om några sekunder. Var extra försiktig när du kör någonstans barn kan spela.
  • Bild med titeln vara en bättre förare Steg 17
    8. Slå på dina faror om du har en nödsituation. Dina faror berättar bilarna bakom dig att det är något fel med ditt fordon eller det finns ett hinder på vägen. Slå på dina riskljus Om du ser en vägfara är väderförhållandena problematiska, eller du måste sakta ner på grund av ett problem med ditt fordon. Dessa signaler till bilarna bakom dig att de kan behöva sakta ner eller gå runt dig.
  • På vissa områden kan du inte använda dina faror medan du kör. Om så är fallet, dra över ditt fordon och sätt på dina faror om du har en nödsituation.
  • Tips

    Håll en tom bensinburk i din bil. Om du går tom för gas kan du gå eller ta en tur till närmaste bensinstation för att fylla din gasburk.
  • Om du misstänker att din bil har ett fel, flytta till höger sida så att du kan dra av vägen om det behövs.
  • Bara honk ditt horn om du behöver varna en annan bil som de ska slå dig. Använd inte ditt horn eftersom du är irriterad eller arg.
  • Varningar

    Kör aldrig under påverkan av droger eller alkohol. På samma sätt, kör inte medan du är sömnig. Annars kan du oavsiktligt orsaka en olycka som kan skada dig eller andra.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande