Hur man kör en bil

Att lära sig att köra är mycket lättare än det ser ut. Det ser skrämmande från passagerarsätet, eller i filmer, men när du kommer bakom hjulet och försiktigt sätter din fot på pedalen blir processen mycket intuitiv. Lär dig att ta saker långsamt i början, du kommer att vara bra på väg att behärska grunderna. Denna artikel antar att du ska köra ett fordon med en automatisk växellåda. Om du inte kör en automatisk, måste du Läs om grunderna för körningstoppskift (Manuell överföring) istället, även om den allmänna processen fortfarande kommer att vara liknande.

Steg

Del 1 av 4:
Att bli bekväm med bilens kontroller
  1. Bild med titeln Kör en bil Steg 1
1. Justera sätet så att dina fötter bekvämt når både pedaler. Du kan justera ditt säte framåt och bakåt, såväl som upp och ner. Vissa bilar kommer att ha elektroniska kontroller (vanligtvis på vänster sida av sätet), medan äldre bilar brukar ha en hävarm under sätet som låter dig styra platsen på sätet. Men du kan vanligtvis berätta skillnaden.
  • 2. Bekanta dig med fotpedalerna. I en automatisk bil kontrollerar tvåfotspedalerna acceleration och bromsning. Den högra pedalen (som vanligtvis är mindre än den andra pedalen) är acceleratorn, och trycka ner den gör att bilen rör sig - desto hårdare trycker du ner den, desto snabbare kommer bilen att röra sig. Pedalen till vänster, som vanligtvis är större än accelerator- är bromspedalen och tryck ner den saktar bilen ner.
  • Även om du känner dig mer självsäker med din vänstra fot, använd alltid din högra fot för att nå båda pedalerna. Det kommer att känna sig konstigt först om du är vänsterfotad, men bli van vid det är väldigt viktigt eftersom det är rätt teknik och i slutändan mycket säkrare.
  • Aldrig Använd båda fötterna på en gång för att nå pedalerna. Använd endast en fot - din högra fot - att använda varje pedal. Detta gör det omöjligt att oavsiktligt trycka ner på båda pedalerna samtidigt.
  • Bild med titeln Kör en bil Steg 3
    3. Justera bilens speglar så att du kan se igenom dem tydligt och effektivt. Din bil ska ha tre speglar: en backspegel, som låter dig se direkt den bakre vindrutan bakom dig och två yttre speglar som låter dig se till vardera sidan av bilen och skydda dig från blinda fläckar.
  • Din backspegel ska placeras så att när du är i din normala körläge kan du se direkt bakom dig och så mycket av den bakre vindrutan som möjligt.
  • Automotive-ingenjörernas samhälle har en rekommendation för hur man placerar dina yttre speglar för att eliminera blinda fläckar. Det rekommenderas att speglarna längre utåt än normalt, så att de bara överlappar med visningsvinkeln på backspegeln. Även om desorientering först görs denna positionering faktiskt föraren att se bilar i sina blinda fläckar som de annars annars bara kan upptäcka genom att titta över axeln.
  • Bild med titeln Kör en bil Steg 4
    4. Vet var parkeringsbromsen (även kallad en handbroms, e-broms eller nödbroms) är och vad det gör. Parkeringsbromsen är en längre spak med en knapp på det mycket spetsen av den. När parkeringsbromsen dras upp, hjälper det att låsa bilen på plats på marken, så att den inte rör sig. När bromsen är låt ned, är den urkopplad och bilen kan fritt röra sig. Se till att din parkeringsbroms är urkopplad innan du börjar köra.
  • Bild med titeln Kör en bil Steg 5
    5. Få en känsla för växellådan (även kallad skiftspak, växelspak, shifter eller helt enkelt, "pinnen"). Växelpinnen är vanligtvis placerad mellan de två främre sätena i en bil, och det styr växellådan (park, neutral, enhet, omvänd). Ibland i vissa fordon är växlingsspaken på höger sida av ratten.
  • Om din växelsticka är engagerad i Parkera och du vänder din tändning, bilen kommer inte att gå vidare oavsett hur svårt du trycker ner på acceleratorn.
  • Om din växelsticka är i Neutral, Din bils naturliga momentum fortsätter att flytta den framåt.
  • Om din växelsticka är i Omvänd, Din bil kommer att röra sig bakåt istället för framåt när du tar din fot av bromsen.
  • Om din växelsticka är i Kör, Din bil kommer att gå framåt när du tar din fot av bromsen.
  • Bild med titeln Kör en bil Steg 6
    6. Förstå de grundläggande instrumentbrädans kontroller / symboler. Dessa mätare visas på föraren hur mycket bränsle motorn har lämnat, hur snabbt bilen går, hur varm motorn är och hur många varvtal per minut) är motorn klockning.
  • Hastighetsmätaren är förmodligen den viktigaste instrumentpanelen i bilen. Det berättar hur snabbt din bil reser, i antingen miles per timme (mph) eller kilometer per timme (KPH).
  • RPM-mätaren berättar hur svårt din motor arbetar. De flesta RPM-mätare kommer att ha röda områden som börjar på 6 000 eller 7000 rpm. När ratten i mätaren, reser in i det röda, lär du dig att lätta av accelerationen.
  • Bränslemätaren berättar hur mycket bränsle din bil har lämnat. Det har vanligtvis en ratt, som en klocka som reser mellan "F" och "E," med "E" signal- "tömma" och "F" signal- "full." Några mer moderna bilar har digitala bränslemätare - där elektroniska stänger visas som batterisymbolen på en mobiltelefon och gradvis minskar i kvantitet beroende på hur mycket bränsle som finns i bilen.
  • Temperaturmätaren i bilen berättar om din bils motor är överhettning. Det har vanligtvis en ratt som reser mellan "H" och "C," signal- "varm" och "kall." Din ratt ska normalt vara i mitten av mätaren.
  • Del 2 av 4:
    Få grunderna nere
    1. Sätt på din säkerhetsbälte. På de flesta ställen i världen är körning utan att ha på sig säkerhetsbältet olagligt. Säkerhetsbälten minskar kraftigt möjligheten till allvarlig skada eller död om du råkar vara involverad i en olycka.
  • Bild med titeln kör smidigt med manuell växellåda steg 2
    2. Starta alltid din bil med din fot på bromsen. När du slår på den, kommer bilen att gå vidare i sig om din fot inte är på bromsen. Med din fot på bromsen i startpositionen är du redo att börja köra!
  • 3. Slå på motorn och släpp parkeringsbromsen, om det behövs. Sätt dina nycklar i tändningen, som vanligtvis är på höger sida av ratten och vrid medurs. Observera att i vissa nyare fordon, förutsatt att nycklarna faktiskt är inuti bilen, är allt du behöver göra på "Kraft" eller "Tändning" knapp för motorn att starta. Fint!
  • 4. Lär dig hur du kan tillbaka din bil ut. Om din bil är parkerad i en parkeringsplats eller en uppfart, är chansen att du måste vända din bil ut för att börja köra. Även om det kan tyckas skrämmande, finns det bara ett par saker för dig att komma ihåg:
  • Sätt din bil i omvänd och dubbelkolla. Om din bil inte är omvänd, kommer din bil inte att gå bakåt.
  • Titta över axeln och vrid huvudet för att få en bra utsikt över var du går.
  • Ta försiktigt bort foten från bromspedalen och låt bli Sätt din fot på acceleratorn. För dina första par gånger backar ut, oroa dig inte för att lägga din fot på acceleratorn. Du kan flytta din bil helt enkelt genom att ta bort foten från bromsen. Din bil kommer att röra sig långsamt, men du riskerar inte av misstag med någonting eller någon.
  • Kom ihåg att ratten är "omvänd" baklänges. När du kör din bil framåt, om du vrider ratten till höger, kommer din bil också att vända dig till höger och vice versa. Detta beror på att dina hjul vänder det på det sättet. När du går omvänd, vrider du ratten till höger Gör din bil vänd åt vänster, Medan du vrider ratten till vänster Gör din bil vänd åt höger. Håll detta i åtanke när du tillbaka din bil ut.
  • Använd din broms när du behöver sakta ner. Tryck försiktigt din fot, men ordentligt på bromspedalen för att sakta ner bilen om det behövs.
  • 5. När du är redo att flytta din bil framåt, kom till ett helt stopp och sätt bilen in i "Kör". Sätt din fot på bromspedalen, skift din bil i enhet så att den kan börja gå framåt och sedan ta din fot av bromspedalen. Långsamt Tryck ner på accelerationspedalen med din fot för att få bilen att flytta framåt. Accelerera tills du har nått hastighetsgränsen, och sedan ta din fot av acceleratorn, svävar den över bromspedalen om du behöver sakta ner.
  • Bild med titeln Kör en bil steg 12
    6. Håll båda händerna på ratten på "9 och 3" placera. Föreställ dig att ratten är en klocka. Placera din vänstra hand där nummer 9 skulle vara klockan, och din högra hand där nummer 3 skulle vara. Speciellt för nybörjare, försök inte hålla ratten med bara en hand, för det är du är mer benägna att förlora kontrollen över bilen, vilket kan orsaka en olycka.
  • 7. Använd dina blinkers (även kallade indikatorer eller svängsignaler). Dina blinkers blinkar orange eller röda lampor (vissa bilar har röda lampor som blinkers på vardera sidan av bilens baksida) bredvid bromsbelysningarna. De är verkligen viktiga när de kör som de låter andra bilar veta att du vill byta körfält eller vända sig i en viss riktning. Blinker-omkopplaren är placerad på vänster sida av ratten. Bläddra upp det för att indikera att du vill svänga höger (för att vrida eller byta banor till höger), eller bläddra ner för att indikera att du vill svänga vänster (för att vrida eller byta banor till vänster).
  • 8. Lär dig hur du vrider bilen med handen över handmetoden. Turning är ganska lätt när du blir van vid det. Som de flesta saker vid körning är det väldigt intuitivt. Om du bara behöver vända bilen något, vrid ratten i den riktning du vill resa, men försök hålla händerna på 9 och 3-positionen.
  • Om du gör en hårdare vänd, använd den "hand över hand" metod. Säg att du svänger höger. Vrid ratten medsols, vilket leder till höger. När din högra hand kommer till 4 eller 5-positionen, släpp den och korsa den över din vänstra hand. Ta tag i hjulet och fortsätt vrida.
  • För att räta ut bilen efter en tur, lossa bara ditt grepp i båda händerna och ratten börjar automatiskt korrigera sig själv. Applicera mer tryck för att sakta ner korrigeringen - Applicera mindre tryck för att påskynda upp det. Dina händer borde vara stationära när ratten flyttas tillbaka till sin ursprungliga plats.
  • 9. Lär dig hur du byter banor. Vid någon tidpunkt vid körning måste du byta från en körfält till en annan, ibland snabbt. Att göra det är lätt, men du måste komma ihåg att ange att låta andra förare veta att du planerar att byta banor. Här är några saker att komma ihåg medan du byter banor:
  • Ange med dina blinkers i minst två sekunder innan du börjar byta banor. Detta låter andra förare veta vad du planerar att göra.
  • Skanna snabbt dina speglar och titta över din axel för att kontrollera bilar i din blinda plats (er). Lita inte bara på dina speglar för att berätta var andra bilar - använd dina ögon för att snabbt leta efter dig själv innan du faktiskt byter banor.
  • Flytta långsamt bilen i den andra körfältet. Vänd händerna på ratten någonsin så lite för att byta banor. Det tar bara en mycket liten rörelse av hjulet, eftersom de flesta moderna bilar är utrustade med servostyrning. Det ska ta var som helst från en till tre sekunder för att byta banor. Något mindre och du gör det för snabbt - mer och du gör det för långsamt.
  • Bild med titeln Kör en bil Steg 16
    10. Håll dig ett hälsosamt avstånd bakom andra bilar och undvik tailgating. Hur långt bör du stanna bakom bilen framför dig beror på hur snabbt du reser. Du vill ge dig själv två till fem sekunder att reagera, beroende på din komfortnivå. Om bilen framför dig var plötsligt upphörde, med din nuvarande hastighet, skulle du ha tillräckligt med tid för att både reagera och lugnt sakta ner din bil nere utan att kollidera in i bilen framför dig?
  • Att döma detta, titta på när bilen framför dig passerar ett fast objekt på vägen, som en skylt. Så snart bilen passerar det objektet, börja räkna: en-tusen, två-ett-tusen, tre-ett-tusen.... Hur många sekunder tar det för din bil att passera samma objekt på vägen?
  • Del 3 av 4:
    Sätta ihop allting
    1. Bild med titeln Kör en bil Steg 17
    1
    Kör defensivt. Körnings defensivt är ett mycket viktigt koncept som för många förare antingen tar för givet eller inte förstår. Körnings defensivt kommer att hjälpa spara pengar, säkerställa en behaglig körupplevelse, och - viktigaste -hjälp du håller dig vid liv. Körning Defensivt är en paraplyperiod för flera olika begrepp:
    • Antag inte att andra trafikanter kommer att lyda reglerna, eller uppmärksamma, eller vara försiktig. Vägens regler verkställs för att se till att alla är säkra. Ofta bryts dessa regler av själviska eller clueless drivrutiner. Antag inte att förare kommer att använda sina blinkers innan de vänder, till exempel. Antag inte att förarna kommer att sakta ner för att du ska slå samman. Antag inte att förarna inte kommer att köra förbi röda lampor.
    • Om du ser en potentiellt farlig situation, undvik det innan det händer. Borka inte omedelbart till höger om en stor semi-lastbil, till exempel. Försök inte att skicka en berusad förare som svernar in och ut ur banorna.
    • Använd alla dina sinnen för att vara medveten om vad som händer på vägen. Förare lär sig ofta att stämma ut resten av världen och "få i zonen," helt enkelt för att de har gjort samma sak hundratals, om inte tusentals gånger. Bli inte för självklart bakom hjulet. Använd syn på att övervaka andra bilarnas hastigheter och deras vanor. Använd hörsel för att lyssna på bilhorn och ljudet av skrikande. Använd lukt för att vara medveten om bränt gummi eller andra kaustiska aromer som kan indikera en olycka.
  • 2. Håll dig i rätt körfält för långsammare hastigheter och de vänstra banorna för snabbare hastigheter. På motorvägar, och i mindre utsträckning på gatorna, är de vänstra banorna vanligtvis reserverade för snabbare trafik, medan de högsta körfälten är reserverade för långsammare trafik. Det är oförskämt (och farligt) att tailgate någon som går långsammare än dig i höger körfält. Samtidigt är det själviskt att hugga de vänstra banorna när du går avsevärt långsammare än annan trafik. Kom i en körfält som går ungefär din hastighet och stanna där tills du behöver vända eller lämna vägen.
  • 3. När det är möjligt, passera bilar på vänster sida istället för höger sida. Eftersom den allmänna hastigheten på trafiken ökar går rätt till vänster, är det viktigt att passera till vänster. Du påskyndar din bil och går snabbare än bilen framför dig, så du vill passera med en körfält som är avsedd för snabbare bilar. Följ den här allmänna tumregeln även om det inte är en "lag" där du kör! Kom ihåg: Kör höger, gå till vänster.
  • Försöka aldrig passera en lastbil till höger. Lastbilar och semis är mycket större än vanliga bilar, vilket betyder att deras blinda fläckar är mycket större. Lastbilar stannar ofta i de högsta körfälten och byt banor till höger, sällan byter banor till vänster. Passerar lastbilar till vänster, innebär därför att du kör din bil ut ur deras territorium, sänker din risk.
  • Bild med titeln Kör en bil Steg 20
    4. Följa hastighetsgränserna. Hastighetsgränser finns av en anledning. De är inte där för att göra kör mindre kul - de är där för att göra vägen till en säkrare plats för alla. Se till att som mest, Du reser bara 5 mph (8 km / h) snabbare än hastighetsgränsen. Åtminstone i Amerika kommer poliser sällan att skriva en biljett för snabbare om du bara reser 5 mph (8 km / h) ovanför hastighetsgränsen.
  • 5. Var extremt försiktig i onormala körförhållanden. När vädret verkar upp, sätt det ner ett hak och kör ännu mer defensivt än normalt. När det regnar, till exempel, interagerar vattnet med oljan på körytor, vilket gör det väldigt slick och haltigt. Under dessa förhållanden är det svårt för dina däck att få bra dragkraft. I kraftigt regn, när små pooler av vatten har ackumulerats på asfalt, är det särskilt med risk för hydroplanering.
  • Vinter skapar svårare körsituationer - med kallare temperaturer såväl som isiga och snöiga ytor. Lära sig hur Kör din bil under vintern.
  • Bild med titeln Kör en bil Steg 22
    6. Var artig på vägen. Att vara artig betyder helt enkelt att det finns andra människor som använder vägen, var och en med sin egen agenda, varav många inte vill fastna i sin bil. Göra sitt liv på vägen lite lättare om det är lätt för dig - tanken är att de kommer att betala det framåt, och du kan vara mottagaren av deras largesse.
  • Använd ditt horn för att varna andra förare, för att inte skydda dem. Hornet är en kraftfull enhet. Använd ditt horn när någon slår in i din körfält utan att se dig, eller när ett ljus har blivit grönt men de sitter fortfarande tomgång. Använd inte ditt horn eftersom du fastnar i en trafikstockning för att uttrycka din frustration.
  • Använd en våg för att tacka någon. När någon låter dig in i sin körfält, vinka din hand för att tacka dem. Det tar inte mycket ansträngning, och det är ett bra erkännande av "tack" för att hålla dig i åtanke.
  • Inte följa vägens regler Bara för att vara artig. Det här är viktigt. Om du slutar på ett fyrvägs stopp och du kommer dit först, är du den som får gå först. Sluta inte och låt den person som kom dit efter att du gick. Det håller effektivitet och skapar ofta förvirring.
  • Bild med titeln Kör en bil Steg 23
    7. Ha så kul. Körning kan vara farlig, och det är säkert många regler som du behöver komma ihåg, men det är viktigt att ha kul medan du är bakom hjulet. Även om du är ansvarig, kan körningen vara otroligt spännande. Kom bara ihåg att vägen inte hör till dig ensam och du borde vara bra.
  • Del 4 av 4:
    Mastering avancerade körtekniker
    1
    Lär dig hur man parallellt parkerar. Parallell parkering är när du måste backa din bil till en tight parkeringsplats, vanligtvis en mycket komplex manövrering. Det finns ett par försök och sanna knep till parallell parkering, som du kan lära dig här. En mycket viktig del av stadskörning.
  • 2
    Lär dig att slå samman i tung trafik. Att slå samman på en motorväg kan vara en svår sak att göra, speciellt om trafiken är tätare än förväntat. Det viktiga att göra här är att accelerera tillräckligt och bedöma om du går tillräckligt snabbt för att passa säkert mellan två bilar.
  • 3
    Använd en rondell. De kanske inte är populära i Amerika, men om du någonsin har kört utanför U.S., Du vet att de kan vara ganska knepiga. Ofta används istället för att stoppa tecken, rondeller är effektiva men måste förstås innan de erövras.
  • Bild med titeln Kör en bil Steg 27
    4
    Lär dig hur du kör uppförsbacke. Körning Uppförsbacke kan vara en utmaning, särskilt om du kör en manuell bil. Mästare konsten av nedväxling när du går upp en brant kulle.
  • Bild med titeln Kör en bil Steg 28
    5
    Spara gas. Med den stigande kostnaden för bränsle, kör smart mer än bara att undvika olyckor. De förare som kan spara bränsle medan de kör i slutändan har mer pengar att spendera på biltillbehör.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Använd ditt säkerhetsbälte. Detta är det enklaste sättet att vara säkert i en bil, och det är olagligt i många länder att inte bära en.
  • Service Din bil inom körsträckan eller åldersintervall som rekommenderas av din tillverkare eller återförsäljare.
  • Var noga med att sakta ner innan du gör varv.
  • När du parkerar din bil och innan du lämnar fordonet, var noga med att stänga av lamporna, koppla in handbromsen, låsa dörrarna och kom ihåg var du parkerade.
  • Lägg bort alla distraherande föremål (t.ex. mobiltelefoner, hörlurar, snacks etc.) innan du ens vänder motorn på.
  • När du kör större bilar, se till att du är klar av vägen framåt innan du tar över.
  • Följ alltid säkra körpraxis. Kör inte hänsynslöst snabbt, accelerera plötsligt eller bromsar oväntat. Och väv inte mellan fordon på motorvägen - det är väldigt farligt och kan orsaka mycket skadliga kollisioner.
  • När du börjar, kan köra en bil vara läskig ibland, men med övning och andra tekniker kan du övervinna en rädsla för körning.
  • Använd inte skrymmande skor med stora sålar, de kan komma i vägen när de trycker på bromsarna under en nödsituation.
  • Bo i din egen komfortzon. Om det har snöat och vägarna är täckta i is, kör du så långsamt som du behöver i högsta möjliga växel (om du kör en manual), för att förbättra kontrollen av fordonet och ignorera andra bilister som blir otåliga och börja med horn.
  • Öva goda vanor (e.g. vänder huvudet för att kontrollera din blinda plats) istället för dåliga (e.g. Kör med en hand på ratten, korsar händerna när du styr).
  • Håll din bil regelbundet. Kontrollera oljenivån, hjulinriktning, strålkastare, bromsvätska och däcktryck. Om något ser skadat, slitna eller behöver fixa - så få det sorterat innan det leder till ett allvarligare problem.
  • Hyr en certifierad, erfaren körinstruktör om du är nervös och / eller oerfaren.
  • Studera körguiden från ditt tillstånd.
  • Håll tillräckligt med utrymme mellan din bil och fordonet framför så det finns tillräckligt med utrymme för att komma till ett helt stopp om bilen kommer att bestämma sig för att sluta plötsligt. Tailgating är farligt.
  • Om du bara lär dig att köra, eller om du inte känner dig självsäker, kan det vara en bra idé att få en förälder eller en äldre vän som kan följa med dig när du kör.
  • Håll dig säker och använd inte din mobiltelefon medan du kör. I vissa länder är detta olagligt och du kan till och med förlora din licens, liksom böter mycket pengar. Straffet är 6 poäng på din licens och en £ 200 bra i Storbritannien, vilket betyder om du passerade ditt körprov mindre än 2 år sedan - kommer du att bli förbjuden att köra.
  • Om du gör ett nödstopp i en bil utrustad med ABS (Anti-Lock Bromssystem), tryck på bromsen Så hårt som möjligt. ABS gör en bils bromspump snabbare än din fotburk. Detta stannar bilen medan du fortfarande erbjuder dig kontroll över riktningen. Låt bli "pump" Bromsen eller lossa kraften. Medan ABS är aktiv kan du känna vibrationer genom bromspedalen - det här är normalt. Fortsätt bara trycka på bromsen tills din bil stannar.
  • Kör inte snabbare än vad du är bekväm med.
  • Om du är en ny förare, kör alltid med en erfaren förare tills du är säker på att köra självständigt.
  • Varningar

    Ange alltid innan du vrider, och använd diftiga strålkastare när det finns ett närmande fordon eller när det finns ett fordon framför dig.
  • Använd alltid ditt säkerhetsbälte och se till att andra passagerare gör det.
  • Under byte av banor, var uppmärksam. Kontrollera alla speglar, sätt på din indikator och snabbt ändras.
  • I vissa städer, skiftande sent (strax före rödfoder) gör inte bara dig som en maniac, kan det också övervägas "vårdslös körning", vilket är olagligt och kan få dig en otäck biljett / bra.
  • Denna artikel är riktad mot amerikanska läsare. Vägreglerna är olika i alla länder.
  • Se till att du tränar uppförsbacke när du lär dig att köra en manuell bil. Eftersom man börjar en manual från ett stopp kräver att bromsarna och ingriper med kopplingen (i huvudsak placera bilen i neutral), rullar bilen bakåt tills det första växeln är förlovad. För att stoppa det här, använd handbromsen och släpp sedan det när du släpper kopplingen och bilen börjar gå vidare. Annars riskerar du att rulla in i bilen bakom dig. Öva denna teknik på en sluttande uppfart eller parkeringsplats där det är säkrare att göra misstag.
  • Undvik frestelsen att använda din mobiltelefon, några sekunders distraktion kan orsaka en allvarlig olycka, så det bästa sättet att göra det är att stänga av din mobiltelefon tills du kommer till din destination. Bättre än, parkera din bil på ett säkert ställe när det finns ett behov av att svara på ett telefonsamtal.
  • Var medveten om några begränsningar av preliminära licenser, till exempel i Storbritannien - Du kan inte köra på motorväg utan full licens.
  • Undvik att parkera olagligt, din bil kan bogseras, eller du kan vara citerad och måste betala böter.
  • Street Racing är farligt och olagligt i de flesta länder. Om du vill köra din bil, skulle du ta din bil till en spårdag vara det säkraste att göra. Dessa är vanligtvis väl övervakade.
  • Följ alltid vägens regler för ditt tillstånd eller land. Se till att du vet alla regler innan du börjar köra, annars kan du eller din bil vara skadad.
  • Detta är inte på något sätt en ersättning för att gå till förarens ed.
  • I Israel är du skyldig att bära fluorescerande västar i bilen och bära dem när du är utanför bilen när du gör reparationer eller tankning mm. Om du blir stoppad i Israel och din bil inte bär en fluorescerande väst, kommer du att bli böter. I Frankrike måste du ha en när du kör på natten, och även om du behöver reparera en punktering / glödlampa på en motorväg.
  • Vissa fordon har inbyggda säkerhetsfunktioner (förutom krockkuddar).Lita inte på säkerhet och komfortfunktioner att arbeta under körning.Denna teknik kan enkelt fungera (i.e. Bromsarna kan vara oväntat eller bilen bromsar inte alls), och är inte en ersättare för uppmärksam körning.
  • Den här artikeln kan bara styra dig på väg till körning, så beror inte på det som din enda källa.
  • Förvandla alltid att människor som är passagerare i din bil måste bära säkerhetsbälten. Om de vägrar, kör inte dem. Du är bättre att skapa en besvärlig situation än att hållas ansvarig för en kroppslig skada som de bibehåller om du är i en olycka.
  • Se till att du är i rätt körfält när du kör.
  • Håll på den långsamma körfältet (vänster eller höger för respektive vänster- eller högerhänt körländer), om du inte tar hand om. Efter överkörning, återvänd till den långsamma körfältet.
  • Förare måste vara licensierade. Kör utan licens eller med en suspenderad man kan få dig att arresteras och förstöra din post.
  • Kör inte berusad. Det är det värsta du kan göra. Du kan döda dig själv eller någon annan. Det är också olagligt att köra med mer än en viss mängd alkohol i din kropp E.g. I Storbritannien får du inte köra med en andningsalkoholnivå på mer än 35 mikrogram per 100 milliliter (3.4fl oz) eller en blodalkoholnivå på mer än 80 milligram per 100 milliliter (3.4fl oz). Detta är ungefär motsvarande 2 burkar av stark lager. Om du ska dricka så mycket alkohol, ordna ett annat transportmedel.
  • Aldrig skift i låga växlar med höga hastigheter (i.e. 1: a växeln vid 50 mph / 80 km / h). Detta kommer kraftigt att skada eller förstöra din bils motor och överföring.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande