Hur man kör en bil säkert

Ah, den öppna vägen - det är en bra känsla. Men om du är ny att köra, kan du känna dig lite nervös för att komma bakom hjulet. Oroa dig inte. Medan det är sant att olyckor kan hända med någon, det finns saker du kan göra för att köra säkert och göra ditt bästa för att undvika dem.

Steg

Metod 1 av 14:
Använd ditt säkerhetsbälte.
  1. Bild med titeln Kör en bil säkert steg 1
1. Spänna upp för säkerhet. Säkerhetsbälten är en väsentlig del av säker körning. Innan du börjar köra, sätt på säkerhetsbältet och se till att alla andra i bilen har på sig deras. Om du har barn i din bil, kolla för att de är spänningar i ordentligt.
  • År 2017 rapporterade National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) att säkerhetsbälten räddade nästan 15 000 liv.
Metod 2 av 14:
Följ hastighetsgränsen.
  1. Bild med titeln Kör en bil säkert steg 2
1. Det är inte bara lagen - det är för din säkerhet. Högre hastigheter gör det svårare att styra ditt fordon och reagera om du behöver undvika en olycka. Hastighetsgränser är utformade för att hålla dig säker på vägen. Håll ett öga ut för de postade tecknen och se till att du följer hastighetsgränsen.
Metod 3 av 14:
Håll dig vaken och håll ögonen på vägen.
  1. Bild med titeln Kör en bil säkert steg 3
1. Allt som krävs är 3 sekunder av distraktion för att orsaka en olycka. Distraherade eller ouppmärksamma förare är de främsta orsakerna till bilolyckor. Nästan 80% av krascherna inträffar inom 3 sekunder efter att ha distraherats. Håll dig fokuserad på vägen hela tiden så att du kan reagera och undvika potentiella olyckor. Om du är dåsig eller trött, dra över för att ta en kopp kaffe eller vila tills du känner dig vaken nog att köra.
Metod 4 av 14:
Använd 3-4 andra regeln för att hålla ett säkert avstånd.
  1. Bild med titeln Kör en bil säkert steg 4
1. Håll ett 3-4 sekunders avstånd mellan dig och fordonet framför dig. Den mest troliga platsen för dig att komma i en olycka ligger precis framför dig. Välj ett fast objekt som ett trafikskylt, vänta på att fordonet framför dig passerar det och räknar sedan hur lång tid det tar för dig att skicka den. Använd den här regeln för att hålla tillräckligt med tillräckligt med avstånd så att du säkert kan stoppa och undvika olyckor.
  • Öka ditt följande avstånd En extra andra förhållanden som regn och dimma, liksom när du kör på natten eller efter en stor lastbil.
Metod 5 av 14:
Se upp för andra förare.
  1. Bild med titeln Kör en bil säkert steg 5
1. Lita inte på andra förare att köra perfekt eller vara omtänksam. Var försiktig med andra förare, men alltid vara uppmärksam på dem. Antag inte att de kan se dig eller flytta ut ur sättet så att du kan vända eller ändra banor. Om du antar att andra förare kommer att göra misstag, blir du mer beredd att agera när de gör det.
Metod 6 av 14:
Håll ögonen på motorcyklar och cyklar.
  1. Bild med titeln Kör en bil säkert steg 6
1. Betala extra uppmärksamhet åt dem när de är nära din bil. Använd dina svängsignaler för att varna dem om du planerar att göra en tur eller sakta ner. Lägg till en extra sekund av följande avstånd till motorcyklar också. På det sättet har du extra tid att sakta ner om du plötsligt stannar.
Metod 7 av 14:
Använd dina svängsignaler när du vrider eller byter banor.
  1. Bild med titeln Kör en bil säkert steg 7
1. Ge andra förare en heads up. Vänd signaler berätta för andra fordon runt dig som du planerar att byta banor eller göra en tur. Som ger dem en chans att förbereda sig för att sakta ner eller låta dig slå samman. Vara artig och säker genom att alltid använda en svängsignal innan du sammanfogar eller sakta ner för att göra en tur.
  • På vissa ställen kan du inte använda din svängsignal få dig en biljett.
Metod 8 av 14:
Öka din hastighet för att slå samman i en körfält.
  1. Bild med titeln Kör en bil säkert steg 8
1. Identifiera ett gap mellan bilar och undvik att sakta ner. Sätt på din tur-signal och öka hastigheten tills du når gapet. Använd dina speglar och vrid huvudet för att se till att öppningen är klar. Därefter flyttar du bilen i körfältet och behåller din hastighet.
Metod 9 av 14:
Använd den vänstra körfältet för att passera.
  1. Bild med titeln Kör en bil säkert steg 9
1. Byta körfält och hastighet upp för att komma runt långsammare fordon. Sätt på din svängsignal, vänta på en öppning så att banan är klar och flytta in i den vänstra körfältet. Snabba upp och passera fordonet, sätt på din svängsignal, vänta på en öppning och slå sedan tillbaka till höger körfält. Spara den vänstra körfältet för att bara passera.
Metod 10 av 14:
Kontrollera dina speglar och blinda fläckar.
  1. Bild med titeln Kör en bil säkert steg 10
1. Håll en utkik efter saker du kan sakna. Varje bil har blinda fläckar där deras speglar inte kan se. Kolla bakom dig innan du byter banor eller tillbaka din bil ut så att du inte slår på något.
Metod 11 av 14:
Dra över om du behöver nå något.
  1. Bild med titeln Kör en bil säkert steg 11
1. Försök inte nå tillbaka bakom dig. Bortsett från att använda telefoner, nå för föremål är en annan ledande orsak till distraherad körning. I stället för att försöka nå för något, dra bara över ett ögonblick så att du kan ta det säkert.
Metod 12 av 14:
Lägg din telefon bort.
  1. Bild med titeln Kör en bil säkert steg 12
1. Ta bort frestelsen för att kontrollera den. Telefoner är nummer ett distrahering ut på vägen. Även kontrollerar din telefon för ett ögonblick kan ta ögonen av vägen tillräckligt länge för att orsaka en olycka. Placera din telefon i väskan eller mittkonsolen medan du kör så att du inte använder den. Du kan också ställa in den till "Stör inte" så du hör inte några varningar medan du kör.
  • Dra över eller vänta tills du kommer till din destination för att kontrollera din telefon. Det kan vänta!
Metod 13 av 14:
Drick aldrig och kör aldrig.
  1. Bild med titeln Kör en bil säkert steg 13
1. Ha en utsedd förare eller ring en tur för att komma hem säkert. Drunk-förare kan orsaka livshotande olyckor. Om du har haft något att dricka, spela det säkert och få någon annan körning. Om du inte har någon annan att köra, ring en hytt eller använd en tur-delningsapp som Uber eller Lyft.
  • Om du är försämrad eller under påverkan av några droger, kanske du inte kan köra. Håll dig borta från vägen och har någon annan kör om du kan.
Metod 14 av 14:
Håll din bil väl underhållen.
  1. Bild med titeln Kör en bil säkert steg 14
1. Förebyggande underhåll kan hålla din bil att fungera säkert. Kontrollera ditt däcktryck såväl som slitbanan på dina däck. Se till att bilens vätskor är fyllda och batteriet fungerar. Kontrollera din bruksanvisning och följ underhållsschemat som anges i det för att hålla din bil att utföra säkert och ordentligt.

Tips

Om du går vilse och behöver leta upp hur man kommer någonstans, dra över så att du kan göra det säkert.
  • Om du har någon ridning med dig, fråga dem om de kan hantera musiken och alla anvisningar du behöver följa så att du kan fokusera på vägen.
  • Varningar

    Undvik att köra i osäkra körförhållanden som svåra stormar eller frysta vägar.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande