Hur man undviker kollisioner vid körning

Att köra ett fordon kan vara så säkert eller så farligt som möjligt. Majoriteten av bilolyckor orsakas eftersom förare antingen inte uppmärksammar eller inte använder korrekta körtekniker. Om du tvingar dig själv att följa korrekt körande etikett, kommer dessa vanor att bli andra naturen. Du kommer naturligtvis att undvika kollisioner när du kör, och allt annat kommer bara att känna sig osäker. Tänk på följande steg när du lär dig säkra körvanor.

Steg

  1. Bild med titeln Undvik kollisioner vid körsteg 1
1. Bekräfta anvisningarna till din destination om du kör till en okänd plats så att du inte är tvungen att göra varv, byta banor eller sluta oväntat. Om du fokuserar på riktningar och inte på trafiksäkerhet, är du mer benägna att orsaka en körkollision.
  • Bild med titeln Undvik kollisioner vid körsteg 2
    2. Var uppmärksam på vägen framför dig, speciellt när du kör ner bostäder eller upptagna, bilkantade gator. Du bör alltid se framåt, förutse bilar bromsning och människor som korsar vägen. Helst bör du vara medveten om vad som händer upp till 15 till 20 sekunder framför dig så att du kan svara i enlighet med detta och säkert.
  • Bild med titeln Undvik kollisioner vid körsteg 3
    3. Undvik distraktioner som din mobiltelefon och andra människor i bilen. Med textmeddelanden blir så populär, gör många stater det olagligt för text under körning för att undvika körolyckor. Om du är rädd kan du bli frestad, sätt din telefon borta. Överväg att investera i en Bluetooth så att du kan använda telefonens handsfree. Var inte distraherad av barn. Förklara att de behöver stanna tyst under körning. Ju tidigare de förstår säker körning, desto bättre. Om barn blir orubbligt, dra bilen över när det är säkert och hantera dem.
  • Bild med titeln Undvik kollisioner vid körsteg 4
    4. Kör inte för nära baksidan av andra fordon. Du borde kunna se bilens bakdäck framför dig som rör vägen.
  • Bild med titeln Undvik kollisioner vid körsteg 5
    5. Tillgodose dåligt väder och undvik att köra helt och hållet när vägarna är våta, slushy, dimmig eller halt, om det är möjligt. Om du är tvungen att komma på vägen, kör långsamt, bromsa förr och öka avståndet mellan dig och föraren framför.
  • Bild med titeln Undvik kollisioner vid körsteg 6
    6. Förlora inte din coola med andra drivrutiner. Det är säkrare att bara låta obnoxious förare passera på. Att bli förvärrad kommer bara att påverka din körning negativt och eventuellt orsaka en bilolycka.
  • Bild med titeln Undvik kollisioner vid körsteg 7
    7. Kom ihåg att du har en blind plats över axeln, så om du tar ett hörn eller byte av banor, lita inte på dina speglar ensamma. När säker, titta över axeln och bekräfta att det är klart för dig att göra ditt drag.
  • Bild med titeln Undvik kollisioner vid körsteg 8
    8. Kontrollera dina backspeglar varje 5 - 8 sekunder, speciellt när du saktar ner, så att du är medveten om vad som händer runt dig. Och använd alltid dina signaler så att andra förare vet vad du gör.
  • Bild med titeln Undvik kollisioner vid körsteg 9
    9. Underhålla ditt fordon regelbundet. Kontrollera ditt däcktryck, torkar, torkarvätska, ljus och bromsar, men speciellt innan du går ut på långa resor. Håll alltid dina inspektioner uppdaterade.
  • Tips

    Tryck snabbt på dina bromsar om du är tvungen att sluta plötsligt. Detta kommer att varna föraren bakom att sakta ner. Kom bara ihåg att lämna tillräckligt med utrymme mellan dig och bilen framför så att du kan utföra den här manövreringen säkert: broms hårt, tryck för att varna och bromsa mjukt till långsamt till ett stopp.

    Varningar

    Kör inte när du är trött, har druckit, eller din dom är nedsatt på något sätt.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande