Hur man agerar efter en bilolycka

En bilolycka kan vara en traumatisk och skrämmande erfarenhet, vilket gör det svårt att veta hur man ska reagera. Det är viktigt att agera snabbt för att säkerställa att alla involverade är säkra. Att veta hur man vidtar åtgärder efter en bilolycka kan också skydda dig från frivolösa rättegångar och se till att du får lämplig ersättning för skador eller skador på ditt fordon.

Steg

Del 1 av 3:
Säkerställa säkerhet
Bild med titeln ta åtgärd efter en bilolycka steg 1
Bild med titeln ta åtgärd efter en bilolycka steg 1
1. Ta en stund att lugna ner. Du kommer sannolikt att vara arg, rädd, chockad, nervös, skyldig eller en kombination av alla dessa känslor i efterdyningarna av en olycka. Den lugnare du är, desto bättre kommer du att kunna hantera situationen. Ta några djupa andetag eller räkna till tio för att stabila dig själv.
  • Bild med titeln ta åtgärd efter en bilolycka Steg 2
    2. Stanna på scenen. Att lämna en olycka, oavsett om du orsakade olyckan eller inte, kan leda till allvarliga straffrättsliga påföljder. Påföljderna för att lämna en skadad person vid scenen varierar från staten till staten och enligt skadorna, men i allmänhet resulterar i böter mellan 5 000 dollar och 20 000 dollar och fängelse i upp till 15 år, förutom civila skador. Att lämna scenen efter att även mindre skador kan leda till att din licens är avstängd.
  • Bild med titeln Ta åtgärd efter en bilolycka Steg 3
    3. Bestämma eventuella skador. Det viktigaste att göra omedelbart efter en bilolycka är att bedöma eventuella skador som du eller de andra drivrutinerna och passagerarna har fått. Bestäm din egen säkerhet, kolla sedan med de andra involverade och, om det behövs, kräver omedelbart en ambulans.
  • Om någon är medvetslös eller har nacksmärta, kan de orsaka allvarliga skador. Lämna dem på plats tills medicinsk personal kommer, om inte lämnar dem på plats skulle äventyra dem (jag.e. De ligger i trafik, deras bil är i brand, etc.).
  • Bild med titeln ta åtgärd efter en bilolycka steg 4
    4. Ring polisen. Även för det som ser ut som en fender-bender är det fortfarande en bra idé att ringa. På det sättet kommer du att ha en officiell rekord av olyckan, som hjälper dig att skydda dig om den andra parten suger dig eller bestrider ditt konto av olyckan. Polisen kan också skicka hjälp i händelse av en allvarlig olycka.
  • Håll dig i telefon med polisen tills de anländer eller lär dig att hänga upp. Många 911 operatörer kan tillhandahålla säkerhetsanvisningar.
  • Be att en polisrapport lämnas in. Denna rapport kommer att hjälpa vid inlämning av försäkringsanspråk och i händelse av en rättegång. I vissa stater kommer polisen bara att lämna en rapport om skador är inblandade. I det här fallet, lämna in en olycksfallsrapport för fordon, tillgänglig på polisstationer eller på webbplatsen för motorfordon.
  • Få namn och märke nummer för polisen som anländer, om din försäkringsagent eller advokat behöver kontakta dem.
  • Bild med titeln ta åtgärd efter en bilolycka steg 5
    Bild med titeln ta åtgärd efter en bilolycka steg 5
    5. Flytta ditt fordon, om möjligt. Om du säkert kan köra ditt fordon, flytta det till sidan av vägen och ut ur vägen för kommande trafik. Detta kommer att hålla dig på ett säkert avstånd från trafik medan du utbyter information med de andra drivrutinerna och gör det lättare för polisens och ambulansarbetare att nå olycksplatsen.
  • Bild med titeln Ta åtgärd efter en bilolycka Steg 6
    6. Slå på faror och ställa in kottar eller flares om du inte kan flytta din bil. Särskilt på motorvägen, allt du kan göra för att varna kommande trafik som det finns ett funktionshindrade fordon i vägen kommer att öka din säkerhet.
  • Bild med titeln Ta åtgärd efter en bilolycka Steg 7
    Bild med titeln Ta åtgärd efter en bilolycka Steg 7
    7. Stanna i din bil med din säkerhetsbälte fäst. Försök inte att korsa trafik för att gå av vägen, och stå inte bredvid en bil som är strandsatt i trafiken eller på axeln. Människor som kommer ut ur sin bil dödas eller skadas oftare än de som stannar inuti.
  • Men om du luktar gas, kom ut ur din bil direkt. Detta kan signalera en bränsleläckage som kan leda till brand eller explosion.
  • Del 2 av 3:
    Samla information
    1. Bild med titeln ta åtgärd efter en bilolycka steg 8
    1. Utbyta information. Få namn och telefonnummer för alla andra förare som är inblandade i trafikolyckan. Skriv ner make, modell, år och licensplatta nummer för varje fordon. Var noga med att få all försäkringsinformation, inklusive företaget, policynummer och eventuella försäkringsagent kontaktuppgifter föraren kan tillhandahålla.
    • Var artig, men ber om ursäkt. Om du säger, "Jag är så ledsen, jag slog dig," Du kan erkänna rättsligt ansvar för olyckan. Försök att inte erkänna skuld i onödan så här, eftersom det kanske inte är klart vem som var fel i den omedelbara efterdyningarna.
    • Var försiktig med identitetsstöld. Kriminella ibland Steg Fender-Benders för att få den information som behövs för att stjäla en annan bilists identitet.
    • Ge aldrig ditt personnummer eller låt en annan förare ta en bild av ditt körkort. Av säkerhetsskäl, ge inte din hemadress, antingen.
  • Bild med titeln Ta åtgärd efter en bilolycka Steg 9
    2. Prata med vittnen. Hämta namn och kontaktinformation för några vittnen om olyckan. Skriv ner sitt redogörelse för vad som hände och se till att de godkänner att låta din advokat eller försäkringsagent kontakt och fråga dem. De kan vara till hjälp om den andra föraren bestrider ditt konto av olyckan.
  • Bild med titeln ta åtgärd efter en bilolycka steg 10
    3. Ta bilder. Fotografera skador på din bil och de andra fordon som är involverade i olyckan. Ta också bilder av olycksplatsen och de berörda personerna. Detta kommer att bidra till att dokumentera skadan när du lämnar in en olyckshändelse till ditt försäkringsbolag. Det kommer också att skydda dig om den andra bilisten hävdar mer allvarlig skada eller bilskada än vad som faktiskt inträffat.
  • Del 3 av 3:
    Hantera fordringar och rättegångar
    1. Bild med titeln Ta åtgärd efter en bilolycka Steg 11
    1. File ett försäkringsanspråk. Rapportera omedelbart bilolyckan till ditt försäkringsbolag. Ge även försäkringsbolaget information om den andra föraren. Omedelbart inlämning av ett krav kommer att påskynda processen att få din bil reparerad och säkra ett hyrbil, om det behövs. Ljuga inte när man anger olyckshändelserna, eftersom det kan leda till avslag på din täckning.
    • Den andra föraren kan föreslå inte arkivering av fordringar vid en liten olycka, eftersom arkivering av ett krav kommer att höja dina priser. Det är dock alltid en bra idé att lämna ett krav på att skydda dig själv. Den andra föraren kan senare ändra sitt sinne och lämna ett krav, till och med hävdar skador som inte var uppenbara vid olyckstillfället. Du vill vara säker på att ditt försäkringsbolag har din version av olyckan så snart som möjligt.
  • Bild med titeln ta åtgärd efter en bilolycka steg 12
    2. Överväg att anställa en advokat. Särskilt om någon skadades i olyckan, och anställde en advokat är en bra idé. En advokat kan hjälpa dig att maximera din belöning om du har skadats, eller försvara dig om den andra bilisten skadades.
  • Bild med titeln ta åtgärd efter en bilolycka steg 13
    3. Dokument medicinsk behandling. Håll register över sjukhusbesök, test, recept eller andra utgifter som uppstår som ett resultat av din autoolycka. Denna information kommer att behövas av ditt försäkringsbolag och advokat.
  • Bild med titeln ta åtgärd efter en bilolycka steg 14
    4. Håll koll på smärta och lidande och förlorade löner. Om olyckan påverkar ditt liv i den utsträckning du bestämmer dig för att lämna in en personskada, kan du hävda skador för psykisk och fysisk nöd och / eller förlorade löner, liksom medicinsk behandling. Håll en dagbok om hur skadorna påverkar ditt liv, inklusive missade arbetsdagar, rutinmässiga aktiviteter som du inte kan göra, och förändringar i ditt familjeliv.
  • Bild med titeln Ta åtgärd efter en bilolycka Steg 15
    5. Få ett försäkringsbolag skada värdering. Detta bestämmer hur mycket ditt företag, eller den andra bilistens företag om de var på fel, är villig att betala för att ersätta eller fixa din bil. Om du tror att numret är för lågt, få dina egna oberoende uppskattningar, och sedan diskutera dem med din justerare.
  • Bild med titeln Ta åtgärd efter en bilolycka Steg 16
    6. Skydda dig själv från försäkringsbolag. Visserligen den andra bilistens företag, och kanske din egen, kanske inte har dina bästa intressen i hjärtat.
  • Om den andra bilistens försäkringsbolag kallar dig, vägrar du artigt att diskutera olyckan med dem och nämna samtalet till ditt eget försäkringsbolag eller advokat.
  • Om ditt företag erbjuder dig en tidig bosättning, skriv inte det tills du är säker på att du kommer att kompenseras för alla dina skador. Vissa skador - särskilt rygg och nacke som orsakas av whiplash - kanske inte uppstår eller når sin maximala smärta fram till veckor eller till och med månader efter olyckan.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande