Hur man kör långsamt

Även mild-mannade individer verkar ofta ge in till otålighet eller frånvarande sintiness när bakom en bilhjul. Om du har bestämt dig för att köra långsammare, vare sig för vägförhållanden, verkställighet, säkerhet i allmänhet, eller för bättre bränsleekonomi, här är hur man går om det.

Steg

Bild med titeln Striken
1. Tillåt riklig tid att komma dit du går. Glöm förberedelsestiden (få din kappa, avfrostning av dina fönster, glömmer dina barns favoritleksaker), körtid eller potential för trafik eller parkeringssvårigheter. Om punktlighet är kritisk, syftar till att anlända tio till femton minuter tidigt, eller mer. Denna extra tid kommer att möjliggöra oförutsedda omständigheter, och om du anländer tidigt kommer det att ge dig tid att samla dig och dina tillhörigheter innan du fortsätter.
  • Bild med titeln Slipperyroadsign.jpg
    2. Bedöma villkor som kan göra snabbare körning. Körning gör det lättare att stoppa om vägarna är hala och ger dig mer svarstid om synligheten minskas. Tänk på de många gånger en person som är involverad i en olycka som de var "gör hastighetsgränsen" som om det borde ha hindrat det. Verkligheten är att hastighetsbegränsning är en guide För normala förhållanden (och obligatoriskt max), och inte står för mindre säkra körförhållanden. Några av de mindre säkra körförhållandena att komma ihåg som en äkta säkerhetsskäl att sakta ner är:
  • Is Eller snö - glider längs vägen, glider över kanter, och spinning av kontroll är några av riskerna med att inte sänka ner för snö och isförhållanden.
  • Regn - hydroplanering är en verklig risk när regnet är tungt och obevekligt synlighet är också kraftigt reducerat. Ett annat problem är washouts på vägen, vilket plötsligt kan hända utan varning, såväl som jordskred.
  • Dimma eller dimma - när det finns tjock dimma, dimma eller lågt moln om, sänks synligheten och i vissa fall allvarligt begränsat. Det är inte möjligt att berätta om ett djur kan vara på vägen, eller till och med trafik i fel körfält, så sakta ner är god mening.
  • Mörkret - utan bra nattseende, Människor har svårt att köra bra på natten. Trötthet och minskad uppfattning påverkar också nattkörning, vilket gör det mycket säkrare att sakta ner när nattkörning, särskilt över långa avstånd.
  • Våta vägar - även om det inte regnar, kan vatten över en väg stava problem. I tider av översvämning, Du rekommenderas att inte ens försöka använda en väg som lider av översvämningar, eftersom vattnet ofta kommer att vara starkare än din bil. Det tar bara 50 centimeter (19.7 in) vatten för att lyfta en hjuldrift och bära den längs översvämningsvatten.
  • Höga vindar - bilar kan drifta eller skaka under kraften av höga vindar, och styrning kan bli svårt. Det är ännu svårare om du har en last ovanför eller bakom fordonet, och ju högre ditt fordon sitter, desto mer buffrar vinden kommer att orsaka.
  • Vindlande vägar - täta böjningar kan vara svåra att utföra bra om du inte kan få böja sig helt och hållet och flyga över vägen mot andra sidan, och till och med nere en klippa om du reser genom kullar eller bergen.
  • Blinda hörn - Det här är hörn där du inte kan se kommande trafik - när du inte kan se vad som kommer, är det en bra idé att sakta ner, särskilt eftersom vissa människor gör utsläppsbeslut om att ta över trots att de inte kan se dig komma på andra sidan.
  • Bild med titeln DrivingalongFine.jpg
    3. Öva acceleration och retarerar försiktigt och gradvis. Tryck lätt på pedalen och dina drag kommer att bli gradvis. Detta kommer att spara på bränsle, förbättra dragkraften i hala förhållanden och hjälpa dig att upprätthålla en långsammare övergripande hastighet.
  • Förutom i dåliga körförhållanden, accelerera inte mycket långsamt - fortsätt med trafik totalt, åtminstone de långsammare eller mer försiktigt drivna fordon som lastbilar och minivans. Accelererande För långsamt lämnar dig i potentiellt farliga områden som korsningar för perioder oväntat långa för andra, kan orsaka farliga hastighetsmatchningar i fusioner, och kan annars störa trafikmönstren.
  • Bromsning Sparar försiktigt slitage på bromsarna och det är mindre benägna att få dig att skidas. För att bromsa försiktigt, lämna ytterligare utrymme mellan dig och bilen framför dig och förutse kommande bromsning, som hörn, stoplights och långsam trafik framåt. Körning hjälper långsamt att behålla det utrymme och ger dig mer tid att reagera.
  • Bild med titeln Kör genom blommorna
    4. Ha tålamod. Det är varken en tävling eller en tid för att zonera ut. Målet är att få var du går säkert, vistas varning och i kontroll.
  • Om du känner dig som om körning är slöseri med tid och du befinner dig snabbare bara för att du vill få enheten över med, se om du kan minska din pendling (försök att köra tidigare eller senare än vanligt när trafiken minskar) eller ta allmänhet transport, eller till och med telekommut. Om dessa inte är realistiska alternativ, överväga att använda tiden för att göra något annat, som att lyssna på en ljudbok, Att lära sig ett nytt språk, eller fånga upp de nyheter och aktuella angelägenheterna med radio.
  • Bild med titeln Daily Traffic
    5. Kör trafikhastigheten, förutsatt att den är säker för förhållanden. Som tidigare noterat indikerar hastighetsgränserna själva inte den perfekta hastigheten för dåliga förhållanden och du måste använda din sunt förnuft för det. Men om trafikhastigheten är rimlig och ställer in en bekväm takt, kan det här vara en lugnande och säker hastighet för körning och kan hjälpa till att ta bort din önskan att köra för fort.
  • Om din hastighet tenderar att ta upp när du inte uppmärksammar, följ bakom någon som går en lämplig, jämn hastighet. Håll ett generöst konstant avstånd. Eller använd farthållare Om det är säkert att göra det (använd inte farthållare på blåsiga vägar).
  • 6. Ge andra utrymmet att passera. Om vägen du reser har mer än en körfält i varje riktning, var artig och använd banan som går närmast din hastighet. Om en smalare väg har turnouts, använd dem för att låta någon resa snabbare bakom dig passera. Du vet för att de kommer att vara nästan tailgating du!
  • Om en smal väg inte har turnouts, hitta någonstans säker att sluta, kanske varje femton till trettio minuter, för att tillåta andra bilar att passera om du kör mycket långsamt eller många fordon ackumuleras bakom dig.
  • Bild med titeln longhillclimb.jpg
    7. Använd nedre kugghjul och låt motorn sakta ner bilen när den är nedåtgående längre kullar. Detta är lättare på dina bromsar och det ger dig mer kontroll.
  • Bild med titeln freewayaMble.jpg
    8. Arbeta med att hålla en jämn, måttlig hastighet på motorvägar.
  • Bild med titeln Traffic Light
    9
    Tid trafikljus korrekt. En serie trafikljus, som på en stadsgata, är i allmänhet tidsbestämd så att en sats av bilar kan resa igenom på ungefär hastighetsgränsen. Det bästa sättet att köra igenom dessa, där dina förmågor och trafik tillåter, är att accelerera omedelbart från något stopp till hastighetsgränsen och fortsätta vid den hastigheten - inte snabbare.
  • Tips

    Att använda ditt fordonets farthållare kan vara ett mycket effektivt sätt att styra din hastighet till en konstant takt, samtidigt som du kan fokusera din fulla uppmärksamhet på vägen.Att utnyttja ditt fordons farthållare har visat sig hjälpa till att uppnå bättre gasmiljö.
  • Använd sätets inställningar för att styra din hastighet.Ställ in placeringen av förarsätet en hak längre bort från ratten när du kör.Det kommer att minska hastigheten med cirka 5 miles per timme och är inte så märkbar, bara var säker på att du inte kör på vägen när du återställer den.
  • Kom ihåg att det är bättre att vara sent men säkert än i tid eller tidigt eller båda men inte säkert.
  • Även om fordon skiljer sig, är den mest bränsleeffektiva hastigheten till körningen typiskt 55-60 mph (88-96 km / h) med effektivitet minskande betydligt över 65-70 mph (104-112 km / h) (och mer desto snabbare kör). Kör långsammare än 55 mph (88 km / h) skulle i allmänhet inte spara bränsle, men kan ibland vara säkrare.
  • Varningar

    Kör inte för långsamt. Om du går för mycket långsammare än trafikens hastighet, kan det ilska andra eller skapa en annan typ av fara.
  • Kom ihåg att den långsamma körfältet är platsen att köra långsammare än hastighetsgränsen.Den snabba körfältet är tekniskt bara för personer som kör den faktiska hastighetsgränsen.Att gå med flödet av trafik är inte en ursäkt för att köra snabbare än den faktiska hastighetsgränsen. Någon trafikrätt kommer att berätta det här.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande